SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    Mezatka a ty ktory jestes tydz. bo nie masz suwaczka? mi lek. mowi ze najwazniejsze by doczekac 28. Chociaz na porod w terminie dal mi 80% szans... pocieszam sie ze to nie tak malo. problem ze ja mam ciagle inf. intymna i przez wysokie cukry (nie cukrzyce) ten grzybek jest nie do wyleczenia
    Dzis 24t6d. Ja mam nadzieje ze dlugo bedziemy jeszcze w 2 paku

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny w tej ciąży to mi chyba emocji nie braknie... Wiecznie coś... Dziś się dowiedziałam, że moja ulubiona koleżanka z pracy (minimalnie młodsza od moich rodziców) zmarła dziś o 4 rano... :(

Dużo osób mi odradza wizytę na pogrzebie ale ja chyba nie odpuszczę sobie... Nie dawno wylądowała w szpitalu z zawałem i wylewem wywołanymi przez jakąś bakterie... Z 3 dni temu z nią pisałam mówiła że jest dużo lepiej... Miałam nadzieję po niedzieli zaproponować spotkanie a tu dziś taka wiadomość :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Ech dziewczyny w tej ciąży to mi chyba emocji nie braknie... Wiecznie coś... Dziś się dowiedziałam, że moja ulubiona koleżanka z pracy (minimalnie młodsza od moich rodziców) zmarła dziś o 4 rano... :(

Dużo osób mi odradza wizytę na pogrzebie ale ja chyba nie odpuszczę sobie... Nie dawno wylądowała w szpitalu z zawałem i wylewem wywołanymi przez jakąś bakterie... Z 3 dni temu z nią pisałam mówiła że jest dużo lepiej... Miałam nadzieję po niedzieli zaproponować spotkanie a tu dziś taka wiadomość :(
    Ja pewnie w normalnej sytuacji tez bym poszla. Ty sama wiesz co jest dla cuebie dobre. Przykro mi ze musisz przez to przechodzic.

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:

Kochana strasznie współczuję i sytuacji i tych przykrych emocji :( Trzymaj się cieplutko.. A z pogrzebem Ty sama będziesz wiedziała czy czujesz się na siłach czy nie :*

vcvau8q.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się i dbajcie o siebie.

Lotopałanka zrobisz jak uważasz, ty sama najlepiej wiesz czy jesteś w stanie pójść.

Śpiworki śliczne :)

Jutro poniedziałek, nowy tydzień i mam nadzieję że tym samym zaczną się już same dobre wiadomości. Oby limit tych złych się wyczerpał.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka ogromnie współczuję takich przeżyć. Myślę, że pewnie również chciałabym być N pogrzebie w tej sytuacji...
    Trzymaj się ciepło :*

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jutro idę na krzywą. Jakoś specjalnie się przygotować? I kurcze zapomniałam się i po 19 zjadłam trochę śliwek.. Myślicie że to może mieć wpływ na wynik?

vcvau8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Kochane, jutro idę na krzywą. Jakoś specjalnie się przygotować? I kurcze zapomniałam się i po 19 zjadłam trochę śliwek.. Myślicie że to może mieć wpływ na wynik?
    Ja miałam butelkę z wodą i pielęgniarka pozwoliła łyka zrobić po wypiciu i jak możesz to cytryne też polecam wycisnąć do tej glukozy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 21:39

• mkgk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jA pilam co chwile wode jak mi sie zle robilo.... mowili ze moge wode popijac sobie

zi13rjjgy7oea2if.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    jA pilam co chwile wode jak mi sie zle robilo.... mowili ze moge wode popijac sobie
    Mnie mówiła tylko łyka...

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ze mną jedzie, zobaczymy jak zareaguję :)

Macie może do polecenia jakąś aptekę internetową? Z dobrymi cenami i produktami? :)

vcvau8q.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nadrobiłam Was, ale nie mogę się skupić na tyle żeby się odnieść.

Trzymam kciuki żeby każda z nas dotrzymała do terminu i żeby więcej kłopotów się nie pojawiało :)

My byliśmy dzisiaj cały dzień w gościach. Dostaliśmy wielki karton ubranek, jutro je przejrzę i bierzemy się za pranie. Mąż nareszcie ma urlop, to trochę mi pomoże :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apteka Gemini

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja miałam butelkę z wodą i pielęgniarka pozwoliła łyka zrobić po wypiciu i jak możesz to cytryne też polecam wycisnąć do tej glukozy

Ja w szpitalu dostałam cały kubek wody do popicia glukozy i później mogłam pić, tylko starać się jak najmniej.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Kai Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę na krzywej. Glukoza była padkudna. Potem dostalam z pół kubka wody do przepicia, a teraz nie wolno mi pić już nic.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje kochane:* bardzo mi przykro, jak czytałam przez weekend te niefajne wieści:( trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebyśmy wszystkie dotrwały do swoich terminów:)

Ja zamawiałam wszystko w aptece Gemini, kilka stron wstecz wrzucałam zdjęcia produktów, gdyby komuś się przydało:)
    Ja po krzywej też mogłam normalnie popijać wodę niegazowaną, z czego korzystałam co chwilę:)
    U nas w końcu ochłodzenie klimatu:) uff... i dość leniwy weekend, w sobotę w sumie przeleżałam cały dzień, nie chciało mi się zupełnie nic, wczoraj siostra przywiozła synka do pilnowania, ale za to później spędziliśmy z mężem miły wieczór, wspólna kąpiel, masaż itp. Nie będę się rozpisywała:P hehe oj coś czuję, że niedługo skończą się już takie rarytaski:P

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty:* Ja próbuję zapisać się do kardiologa, ale póki co nie mogę się nigdzie dodzwonić, a wczoraj znowu złapał mnie ten częstoskurcz.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Właśnie siedzę na krzywej. Glukoza była padkudna. Potem dostalam z pół kubka wody do przepicia, a teraz nie wolno mi pić już nic.

Kurczę, to w każdej przychodzi jest inaczej widocznie. U mnie można było normalnie pić wodę niegazowaną.

Wow, ale właśnie mi świat zawirował:P masakra z tą ciążą, to strasznie obciążenie dla organizmu, przynajmniej mojego, mąż mi coś przebąkuje o drugim dziecku już, ale póki co to nie wyobrażam sobie być znowu w ciąży przy malutkim dziecku i takim samopoczuciu.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam się z powrotem z Warszawy, po powrocie od Babci i po wyjeździe mojej Mamy.
    To był super miesiąc. Co prawda boję się stawać na wagę (po ponad dwutygodniowej nieobecności spojrzałam po powrocie w moje lustro i gołym okiem widać że babcina dieta mi "posłużyła") ale co tam. Wróciłam do pomalowanego mieszkania, efekt bardzo mi się podoba. W weekend zrobiłam jeszcze z Mamą napad na H&M i Coccodrillo, także już mam troszkę ubranek. Poza tym, jestem dumna bo moja córka poszerzyła znacząco repertuar słownictwa podczas wizyty Babci, także matczyne serce pęka z dumy:-)

U mnie generalnie wszystko ok, tylko oczywiście przykro mi że Mamę zobaczę dopiero zimą...no ale do takiego stanu rzeczy się przez te długie lata przyzwyczaiłam. Mam nadzieję,że Was trochę nadrobię i też same dobre informacje wyczytam.
    Dobrego dnia Piękne!!!

Dip88, Malutka_94, agniecha2101, Aga9090 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i jeszcze póki pamiętam.

Dziewczyny, wraz z polepszającym się samopoczuciem wróciły plany urlopowe.
    Zrezygnujemy z długiego i męczącego wyjazdu autem do Chorwacji, ale myślimy o kilku dniach na Węgrzech.

Czy któraś z Was jest w stanie polecić jakąś fajną miejscowość? Chodzi o to,żeby były tam jakieś termy/zakryte baseny/ atrakcje dla rodzin z dziećmi. Czym bliżej granicy tym lepiej, ale to już drugorzędne .
    Będę bardzo wdzięczna, jeśli któraś z Was była lub słyszała o jakimś fajnym miejscu i mogłaby się podzielić.
    A może coś fajnego w Czechach???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 09:17

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja też nie wyobrażam w tym stanie zajmować się maluszkiem. Chyba byłabym jak zombi :P Podziwiam takie mamy.

A u mnie mały ma czkawke, do tego sobie jeszcze fika i brzuch mi podskakuje jak szalony :D
    Pozatym siedzę i czekam na paczkę z PL od mamy. Od piątku leży w magazynie 15 km ode mnie i ciągle odświeżam stronę czy wkońcu już jedzie do mnie. Zżera mnie ciekawość co tam w środku się kryje, wiem tylko tyle że dla obydwu synków i tata mi się wygadał o jakiejś lampce do pokoju.

Karolcia27, Malutka_94, Azzurra, Aga9090 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ