Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja używam termometrow tych zwykłych elektronicznych Nad monitorem oddechu nadal się zastanawiam, ale elektroniczną nianię kupujemy napewno bo mamy dom dwupoziomowy.
Azzurra bóle będę konsultować i ubarwiać Jakby się coś pogarszało i nic nie będą robić to pojadę do pl ginekologa, kawałek mam ale trudno.
I stara nie jesteś, jeszcze masz sporo czasu na kolejne dzieciątko -
Hej Piękne,
jakoś zniosłam ta krzywą, myślałam że będzie trudniej mi ją wypić ale jakoś poszło. Potem było mi niedobrze ale nie w takim stopniu żebym nie mogła się powstrzymać przed zwymiotowaniem. Czekam na wyniki. Jak wróciłam do domu to poszłam spać i taki mam rozlazły dzień dzisiaj i non stop mi słodko. W ogóle tragiczna pielęgniarka pobierała mi krew - żyła jej nagle zniknęła i bolało jak cholera wrrr.
Miałam amitne plany sprzątać dzisiaj ale chyba sobie daruję
Lotopałanka, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Mnie udalo sie zapisac do szkoly rodzenia... troche przypadkowej, dogodnej lokalizacyjnie. Wszedzie było napisane że min 26 tydz, a tu w większości juz miejsc nie ma. Nie wiedziałam ze we Wro tyle chętnych.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91acb331b457.jpg
No to jeszcze się pochwalę moimi weekendowymi zdobyczami:-) szczególnie jestem zadowolona z kombinezonu bez nogawek i tego "misia" szaro-zoltego. A pajacyka z misiem ecru kupiłam również córce:-)
Najlepsze było w sklepie jak pani mnie podliczyła i zwróciła mi uwagę, że chyba za mały rozmiar wzięłam jakiegoś ubranka. Zauważyła tylko córkę w spacerówce(i większość ubranek dla dziewczynki), a nie zauważyła brzucha ciążowego. Później mało dyskretnie się zapytała, ile będzie różnicy między dzieciaczkami. Także nie tylko młode/starsze mamy wzbudzają sensację, takie jak ja chyba również. No bo jak to możliwe, że ktoś chce od razu drugie dziecko, pewnie wpadka;-)!Malinowa_Czekolada, Dip88 lubią tę wiadomość
-
ziuta.w wrote:Hej dziewczyny.
Powiedzcie mi, czy taki śpiworek jak jak ten z Lanily linkowany niedawno wystarcza, żeby w zimę było dziecku ciepło? Czy trzeba jeszcze zakładać kombinezon itp?
Dużo zdrówka wszystkim mamom i dzieciaczkom.
Grunt, to żeby dziecko nie miało zimnego karku, ani spoconego bo to chyba jeszcze gorzej
-
W domu to raczej "normalnie", tj body plus śpiochy ewentualnie pajacyk. Zakładając,że jest ciepło a podejrzewam że u większości z nas będzie ciepło.
Córkę urodziłam pod koniec maja, to tylko w body była, ale tu jednak mam zamiar trochę bardziej "ocieplać" , bo to jednak noworodek zimowy ...
Na zewnątrz dzieci nie chodzące powinno się zima ubierać tak jak siebie, plus jedną warstwą. Jako warstwę traktujemy też właśnie śpiworek, czy jakieś tam inne okrycie. Tak słyszałam, tak stosowałam i stosuję. Dziecko mam zdrowe, więc się u mnie sprawdziło:-)ziuta.w, ZUZAUK lubią tę wiadomość
-
Kurcze Dziewczyny dziwne mam wyniki tej krzywej...
Na czczo 72.9
Po 1h 105.5
Po 2h 105.1 - mało mi spadł ;/ Aczkolwiek niby poniżej 140 jest ok.. Nie wiem co mam myśleć.
Jeszcze wyszło mi że pogłębiła się anemia
I tarczycowe mam w normach ale w wyższych granicach.. Ech -
Magic, co do wyników glukozy to się zupełnie nie znam, ale anemia to częsty problem w ciąży. Ja w poprzedniej też miałam i czym dalej w las, tym ona była silniejsza. W końcu dostałam jakieś różowe tabletki na T(pisały o nich dziewczyny już chyba wcześniej) i sie poprawiło.
A normy dla tarczycowych to chyba dla ciężarnych trochę inne są, także spokojnie. Kiedy masz wizytę teraz?MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Azzurra wrote:Magic, co do wyników glukozy to się zupełnie nie znam, ale anemia to częsty problem w ciąży. Ja w poprzedniej też miałam i czym dalej w las, tym ona była silniejsza. W końcu dostałam jakieś różowe tabletki na T(pisały o nich dziewczyny już chyba wcześniej) i sie poprawiło.
A normy dla tarczycowych to chyba dla ciężarnych trochę inne są, także spokojnie. Kiedy masz wizytę teraz?
Dzisiaj udało mi się umówić do endo to idę za godzinę. Właśnie ja biorę te same tabletki a anemia głębsza niż lżejsza.. No nic, idę na burgera dzisiaj hahah Będę się zajadała wołowiną.
:*Azzurra lubi tę wiadomość
-
ziuta.w wrote:Azzurra, dzięki za wskazówki.
-
MagicCherryCupcake wrote:Dzisiaj udało mi się umówić do endo to idę za godzinę. Właśnie ja biorę te same tabletki a anemia głębsza niż lżejsza.. No nic, idę na burgera dzisiaj hahah Będę się zajadała wołowiną.
:*
Smacznego!
-
Cześć dziewczyny, widzę że na naszym forum ostatnio tak w kratkę, raz dobre wieści a raz smutniejsze....
Ja dziś bylam na pierwszej wizycie u nowej lekarki i mam mieszane uczucia, niby mila ale czuje że trochę olała temat. Moja szyjka miała 3 tygodnie termy 4,4cm dzisiaj na wizycie 3,5 cm i ona na to zero reakcji - mi sie wydaje że sporo się skróciła !
I do tego jeszcze nie dostałam żadnego opisu do zdjęcia USG więc tak naprawdę żadnego śladu o wizycie , ehhh ... powiedzcie mi jakie macie tętno maluszka na tym etapie ciąży? -
Madlen_:) wrote:Cześć dziewczyny, widzę że na naszym forum ostatnio tak w kratkę, raz dobre wieści a raz smutniejsze....
Ja dziś bylam na pierwszej wizycie u nowej lekarki i mam mieszane uczucia, niby mila ale czuje że trochę olała temat. Moja szyjka miała 3 tygodnie termy 4,4cm dzisiaj na wizycie 3,5 cm i ona na to zero reakcji - mi sie wydaje że sporo się skróciła !
I do tego jeszcze nie dostałam żadnego opisu do zdjęcia USG więc tak naprawdę żadnego śladu o wizycie , ehhh ... powiedzcie mi jakie macie tętno maluszka na tym etapie ciąży?
Myślę, że nie masz co sie na zapas martwić. Jakby było coś nie tak, to na pewno by powiedziała
Madlen_:) lubi tę wiadomość
-
ZUZAUK wrote:Rożek muszę zakupić ale jaki j gdzie. ? czy otulacz ? Co polecacie ?
-
ZUZAUK wrote:Rożek muszę zakupić ale jaki j gdzie. ? czy otulacz ? Co polecacie ?