X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupiłam nic. Większość rzeczy mam, ostatnio dostałam od koleżanki pakę niewykorzystanych artykułów higienicznych do szpitala i ubrania ciążowe.

Ale chcę też coś pokupować nowego dla maluszka, bo to jednak ogromna przyjemność, nawet jak się prawie wszystko ma po starszych dzieciach :)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzauk teraz mam :D nie wiem dlaczego wcześniej się nie wyświetlało. Śliczny kącik i piękne kolory! <3

ZUZAUK lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @agulineczka wstępnie miało być łóżeczko po starszym bracie ale zdecydowanie mamy mało miejsca i zrezygnować musielibyśmy z przewijaka , pewnie zmienimy jak malenstwo zacznie się podnosić na łóżeczko albo gdy wyrośnie z kołyski .
    Zastanawiam się w czym do spania takie malenstwo kłaść ? Śpiworek ? Rożek ? Otulacz a może pod kołderka czy kocykiem,
    Starszy syn spał w kocyku opleciony ciasno .
    Mi oprócz smoczka butelek i
    Pampersow , zostało do kupienia laktator i kosmetyki ale nie wiem na co się zdecydować , może jakieś małe próbki gdzieś kupie : słyszałam ze seria Nivea Baby jest wporzadku , inni chwała Ziaja albo Dove baby a wy co kupujecie na początek ?
    I co macie na myśli do tej apteczki niemowlęcia ? Co tam trzeba ? Bo o tym kompetnie zapomniałam .

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    a jaki Ci wyszedł wynik po 2 h? Mnie troche martwi, że mi po 2 h wyszło mi 150 a lek nie kazał tego badania powtarzać ;/. A samemu sobie to można zrobić? Bo w moim laborze coś pisało, że wymagane skierowanie;/ z tego co pamiętam.
    I czy Was też tak swędzi brzuch? Mnie zaczął od kilku dni, ale przecież smaruję się kremami często.
    Też mnie swędzi brzuch. Po 2h mialam 170, więc nie ma wątpliwości...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Malinowa_Czekolada Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja coś dzisiaj nie mogę spać. Obudziłam się o 4.30 i tyle że spania.

Idę dzisiaj na krzywą cukrową, więc trzymajcie kciuki. Chociaż już jestem głodna, a tu bez śniadania... Bleeee

Mnie też swędzi brzuch mimo smarowania. Staram się jeszcze więcej smarować.

Najgorzej tylko, że nie wiem czy nie zaczyna mi się jakaś infekcja, bo czuję jakieś podrażnienie. Chyba, że to od luteiny. Na początku ciąży jakoś lepiej znosiłam wkładanie tej luteiny.

oar8rjjgrkg2o91l.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :-* Jesteśmy już spowrotem w CH :-) Cały czas starałam się Was podczytywać, ale na pisanie kompletnie nie było czasu. Teraz będę już bardziej na bieżąco , chociaż po przyjeździe również mnóstwo zajęć i nie wiadomo w co ręcę wkładać :-P

Gratuluję wszystkich dobrych wieści i współczuję wszystkich małych i dużych problemów :-*

Długo nie pisałam i nie wiem teraz od czego zacząć :-P

Wyprawka u nas prawie już skompletowana :-) Muszę tylko rozpakować i gdzieś ulokować to, co przywieźliśmy z PL i pomału brać się za pranie i prasowanie. Jak będę miała dłuższą chwilę, to mogę spisać Wam moją listę wyprawkową jakby kogoś interesowało :-) ale jest tego mnóstwo ;-)

Tak w ogóle, to podobno zaczęłam dziś trzeci trymestr :-)

Czas w PL strasznie szybko minął, ale pod koniec chciało mi się już wracać do domku :-) Byłam u dentysty, naprawiłam jedynkę, która ukruszyła mi się na początku ciąży i przy okazji okazało się, że dwójka do leczenia... Wytrzymałam nawet bez znieczulenia ;-) W ogóle bardzo fajną nową stomatolog znalazłam :-) Reszta ząbków narazie zdrowa :-)
    Niestety moja wizyta u fryzjera nie doszła do skutku i nadal mam z 10cm odrost :-/ Będę musiała niestety wybrać się do fryzjera tutaj :-(
    Byłam też na wizycie u gina, ale o tym już w kolejnej wiadomości napiszę.

JaKa, MagicCherryCupcake, ZUZAUK, inaa, Dip88, Aga9090, Azzurra lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tylko mi zapodaj.net nie działa...? Ani nie mogę wejść na stronę, ani nie widzę zdjęć, które ostatnio wrzucałyście...:-(

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyty u gina...
    Umówiłam się po pierwsze dlatego, że chciałam zobaczyć mojego skarba i liczyłam na jakąś pamiątkę w 3d ;-) po drugie niepokoiły mnie trochę lekkie bóle w podbrzuszu i pleców na wysokości nerek mniej więcej i chciałam przed taką długą drogą upewnić się, że jest wszystko ok. No i po trzecie chciałam też, żeby spojrzał na bąbla inny lekarz, bo jak wiecie z wizyt tu nie jestem w 100% zadowolona.
    No więc... Pamiątki w 3d nie mam :-( bo nasz skarbek leżał twarzyczką w stronę mojego kręgosłupa. Położenie podłużne główkowe, więc mógłby już w takiej pozycji zostać ;-)
    Ogólnie wszystko ok, tylko to serduszko... Po echokardiografii tu w CH jak Wam już pisałam, kobietka stwierdziła, że jest wszytko ok, ale chce zobaczyć nas jeszcze raz za 7 tygodni, pisałam Wam, że mam jakieś mieszane uczucia po tym badaniu i mam przeczucie, że jest jednak coś nie tak...:-( i wychodzi na to, że się chyba nie myliłam :-( Gin w PL powiedział, że ocena serduszka jest bardzo utrudniona ze względu na położenie i miał problem, żeby dokładnie obejrzeć, ale podejrzewa, że może być ubytek przegrody międzykomorowej w części błoniastej :-( Martwi mnie to strasznie, ale staram się też narazie nie dopuszczać do siebie tej myśli... Niedługo jeszcze raz ta echokardiografia, zobaczymy co tym razem będzie mówiła. Cały czas mam nadzieję, że tego ubytku jednak nie ma lub, że jest tak malutki, że sam się szybko zrośnie.

Poza tym reszta u Marcelka super, u mnie też szyjka w porządku 39mm. Spojrzał mi gin na nerki też ze względu na te bóle i okazało się, że coś tam jest trochę powiększone, ale nie wiem już teraz co dokładnie... Podobno to dość częste w ciąży, bo dziecko uciska. Kazał dużo pić poprostu. Wspomnę jeszcze o tym tutaj na wizycie w poniedziałek, zobaczymy co oni na to.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was

Mi normalnie działa zapodaj.net

Zuza śliczny kącik dla Amelki :)

Agniecha super że wyjazd się udał.

Pozatym od kilku dni próbuje wyciągnąć mojego M do takiego fajnego ogromnego centrum handlowego gdzie jest dużo sklepów dziecięcych i coś mi nie wychodzi :/ Albo późno wraca albo zmęczony. Po ostatnim jak mi się auto popsuło jakiś lęk mam żeby samej jechać, nie wiem czemu. A pozatym chciałbym go mieć przy sobie jakbym się źle poczuła czy coś. A to jednak prawie godzina drogi w jedną stronę.
    Może któraś z was ma ochotę wpaść do Holandii na małe albo nie małe zakupowe szaleństwo? :P Z drugiej strony fajnie byłoby się tak wybrać razem z wami na takie zakupy :D

ZUZAUK lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowa czekolada ja wlasnie mysle ze od luteiny mi sie porobilo jesli jyz czujesz swedzenie podraznienie w srodku nie na zew! to polecono mi luteine pod jezyk lub dyphaston bo przy infekcji sie dopochwowa juz nie wchlania

A po drugie idz do gin i zacznij leczenie.
    Ja z inf. mecze sie gdzies od 18 tc. W sensie zaleczal jest ok i po ok 10 po skonczonej kuracji wraca inf. bo ponoc w ciazy przez anemie i wyzsze cukry grzybicy nie da sie skutecznie wytepic.

Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-*
    Moje drogie na heparynce, mój brzuch ostatnio nie jest w najlepszej formie :-( czym to smarować? Boczki wyglądają podobnie :-(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad99e602defb.jpg

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Ten pies to się wszędzie wciśnie...

agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Dip88, Aga9090, Malutka_94, Azzurra lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzauk Nivea baby właśnie nie za fajne ma składy (sporo PEG, parebeny). Chyba jedynie z Nivea, to krem na każdą pogodę jest spoko. Ja akurat do kąpieli i do pielęgnacji po kąpieli kupiłam kosmetyki z Hipp Babysanft (ze względu na super skład jak i dostępność i tu i w PL)

ZUZAUK lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Co do wizyty u gina...
    Umówiłam się po pierwsze dlatego, że chciałam zobaczyć mojego skarba i liczyłam na jakąś pamiątkę w 3d ;-) po drugie niepokoiły mnie trochę lekkie bóle w podbrzuszu i pleców na wysokości nerek mniej więcej i chciałam przed taką długą drogą upewnić się, że jest wszystko ok. No i po trzecie chciałam też, żeby spojrzał na bąbla inny lekarz, bo jak wiecie z wizyt tu nie jestem w 100% zadowolona.
    No więc... Pamiątki w 3d nie mam :-( bo nasz skarbek leżał twarzyczką w stronę mojego kręgosłupa. Położenie podłużne główkowe, więc mógłby już w takiej pozycji zostać ;-)
    Ogólnie wszystko ok, tylko to serduszko... Po echokardiografii tu w CH jak Wam już pisałam, kobietka stwierdziła, że jest wszytko ok, ale chce zobaczyć nas jeszcze raz za 7 tygodni, pisałam Wam, że mam jakieś mieszane uczucia po tym badaniu i mam przeczucie, że jest jednak coś nie tak...:-( i wychodzi na to, że się chyba nie myliłam :-( Gin w PL powiedział, że ocena serduszka jest bardzo utrudniona ze względu na położenie i miał problem, żeby dokładnie obejrzeć, ale podejrzewa, że może być ubytek przegrody międzykomorowej w części błoniastej :-( Martwi mnie to strasznie, ale staram się też narazie nie dopuszczać do siebie tej myśli... Niedługo jeszcze raz ta echokardiografia, zobaczymy co tym razem będzie mówiła. Cały czas mam nadzieję, że tego ubytku jednak nie ma lub, że jest tak malutki, że sam się szybko zrośnie.

Poza tym reszta u Marcelka super, u mnie też szyjka w porządku 39mm. Spojrzał mi gin na nerki też ze względu na te bóle i okazało się, że coś tam jest trochę powiększone, ale nie wiem już teraz co dokładnie... Podobno to dość częste w ciąży, bo dziecko uciska. Kazał dużo pić poprostu. Wspomnę jeszcze o tym tutaj na wizycie w poniedziałek, zobaczymy co oni na to.

Hej kochana :-* no troszkę Cię tu nie było :-( mi dzisiaj normalnie działa zapodaj :-)
    Fajnie,że u Was wszystko dobrze i że wytrwalas jakaś tą trasę :-) a jak się czujesz ogólnie? No o gratulacje wejścia w III trymestr :-) mam nadzieję,że z tym serduszkiem będzie jednak wszystko w porządku :-* spróbuj się nie martwić :-*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam, że Nivea jednak nie bardzo, tak samo jak Johnssons ( czy jak to się tam pisze) :-P Ja zastanawiam się między HiPP i BabyDream w Rossmanie i kupiłam BabyDream płyn do kąpieli, balsam i krem na wiatr i niepogodę.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Witam was

Mi normalnie działa zapodaj.net

Zuza śliczny kącik dla Amelki :)

Agniecha super że wyjazd się udał.

Pozatym od kilku dni próbuje wyciągnąć mojego M do takiego fajnego ogromnego centrum handlowego gdzie jest dużo sklepów dziecięcych i coś mi nie wychodzi :/ Albo późno wraca albo zmęczony. Po ostatnim jak mi się auto popsuło jakiś lęk mam żeby samej jechać, nie wiem czemu. A pozatym chciałbym go mieć przy sobie jakbym się źle poczuła czy coś. A to jednak prawie godzina drogi w jedną stronę.
    Może któraś z was ma ochotę wpaść do Holandii na małe albo nie małe zakupowe szaleństwo? :P Z drugiej strony fajnie byłoby się tak wybrać razem z wami na takie zakupy :D
    Już mi też działa :-)

Chętnie bym się wybrała na takie wspólne zakupy ;-) Szczerze, to nawet nie mam tu żadnej takiej znajomej z którą mogłabym się wybrać na jakiekolwiek zakupowe szaleństwo.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej kochane :-*
    Moje drogie na heparynce, mój brzuch ostatnio nie jest w najlepszej formie :-( czym to smarować? Boczki wyglądają podobnie :-(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad99e602defb.jpg
    Karolcia może coś takiego: https://www.aptekagemini.pl/flos-lek-zel-arnikowy-na-since-potluczenia-obrzmienia-50ml.html Ja używam tego żelu na siniaki, bo często od nawet lekkiego uderzenia mi się robią i na sińce pod oczami też. WyDaje mi się, że pomaga :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki :-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej kochana :-* no troszkę Cię tu nie było :-( mi dzisiaj normalnie działa zapodaj :-)
    Fajnie,że u Was wszystko dobrze i że wytrwalas jakaś tą trasę :-) a jak się czujesz ogólnie? No o gratulacje wejścia w III trymestr :-) mam nadzieję,że z tym serduszkiem będzie jednak wszystko w porządku :-* spróbuj się nie martwić :-*
    Ogólnie czuję się dobrze, nawet jak na JUŻ trzeci trymestr bardzo dobrze ;-) Poza kręgosłupem, który i poza ciążą mi dokucza, jest ok :-) Czasem te nerki pobolewają, nieraz żołądek lekko dokucza, ale nie ma co narzekać. Czasem potrafię się nawet zapomnieć, że w ciąży jestem hehe ;-) a powiedz jak u Ciebie kręgosłup teraz? U mnie są gorsze dni czasem, ale ogólnie da się żyć, nastawiałam się, że będzie dużo gorzej.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i powiem Wam, że jak mam teraz porównanie z wizyty tu a w PL, to chciałabym jednak ciążę w PL prowadzić. Wszystko mi ładnie lekarz tłumaczył podczas badania, na koniec dostałam zdjęcia i dokładny opis wszystkiego, a tu jak sama nie dopytam, to i nic za bardzo nie mówią, żadnych opisów nie dostaję, w ogóle tak bardziej olewająco...
    W ogóle to wczoraj męża kolega z pracy powiedział, że po co my znowu do lekarza jedziemy, że on z żoną ani razu na USG nie był, bo po co, jak ma być dobrze, to będzie, jak źle, to źle i tak nic na to nie poradzimy. Takie to szwajcarskie podejście :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ