X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :*

Hej Agniecha! Dawno Cię nie było, to racja :) Z serduszkiem na pewno będzie dobrze :* a i jak będziesz miała chwilę to ja chętnie przygarnę tę listę z wyprawką :)

Byłam dzisiaj na USG. Ta cisterna magna i rogi potylicowe są ok, powiedział że nieposzerzone więc odetchęłam z ulgą.

Co do łożyska.. Jest 4mm od ujścia szyjki ale.. dlatego że.. moja szyjka ma 64mm !!!
    Pan Doktor uznał że jestem jedna na 100 i że raczej przenoszę niż przedwcześnie urodzę. No ale mogą zdarzać się lekkie krwawienia ponieważ łożysko może się otrzeć, i że jest "nisko" tylko dlatego że szyjka taka długa i to ona dochodzi do niego.

Co do krzywej to uznał że metabolizm mam jak gepard goniący ofiarę :D

No generalnie jestem zadowolona z wizyty :)

Zuza - piękny kącik dla Amelki <3 też musimy coś takiego z mężem wymyśleć :D

Co do kosmetyków to ja używam z AA I <3 you Mommy i Mamas babydream oliwkę :) Polecam :)

Miłęgo dnia Kochane :*

agniecha2101, ZUZAUK, Dip88, Malutka_94 lubią tę wiadomość

vcvau8q.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz dzis przed wyjściem do pracy mowi: 'Milego dnia, Dziewczyny!' :) takie to było słodkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 11:39

ZUZAUK, JaKa, inaa, Dip88, agniecha2101, Malutka_94 lubią tę wiadomość

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, witam we wtorek :)
    My już w pracy , Oh jak kregoslup boli ale widzę ze nie jestem sama w tych dolegliwościach , mąż mi odstąpił sypialnie bo się z nim nie wysypialam teraz śpię tylko ja i poduszka ciążowa , ale i tak nie przespałam całej nocy, wspieram sie teraz kawa .

@agniecha2101 my tez mamy usg kardio do powtorzenia z powodu mojej duzej masy ciala nie byli w stanie sprawdzic calego serca na polowkowych , mamy kolejne usg 06/09 jeszcze tydzień czekania , tak bardzo sie martwie bo od kilku dni mecza mnie koszmary , wierze ze bedzie dobrze ale stres przejmuje gore . Mam nadzieje ze u twojego malenstwa wszystko skonczy sie pomyślnie . Trzymam kciuki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 10:26

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:
    @agulineczka wstępnie miało być łóżeczko po starszym bracie ale zdecydowanie mamy mało miejsca i zrezygnować musielibyśmy z przewijaka , pewnie zmienimy jak malenstwo zacznie się podnosić na łóżeczko albo gdy wyrośnie z kołyski .
    Zastanawiam się w czym do spania takie malenstwo kłaść ? Śpiworek ? Rożek ? Otulacz a może pod kołderka czy kocykiem,
    Starszy syn spał w kocyku opleciony ciasno .
    Mi oprócz smoczka butelek i
    Pampersow , zostało do kupienia laktator i kosmetyki ale nie wiem na co się zdecydować , może jakieś małe próbki gdzieś kupie : słyszałam ze seria Nivea Baby jest wporzadku , inni chwała Ziaja albo Dove baby a wy co kupujecie na początek ?
    I co macie na myśli do tej apteczki niemowlęcia ? Co tam trzeba ? Bo o tym kompetnie zapomniałam .

Ja wyczytałam na srokao że najlepszy skład ma hipp i babydream :)

ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za pozytywne komentarze co do kącika dla Amelki , chociaż od was usłyszę coś pozytywnego bo wczoraj tak się pokłóciłam z moim M ze się nie odzywamy , on uważa ze do porodu nie powinnam się cieszyć , najlepiej bym nikomu nic nie mówiła i siedziała cicho i jeszcze brzuch ukrywała, absolutnie zabronił mi gdziekolwiek na portalach społecznościowych wrzucić zdjęcie kącika dla Amelii bo w jego rodzinie to przynosi pecha ... Oh tak mnie zdenerwował .

Co do kosmetyków to dzięki za rady skreślam z mojej listy Nivea Baby i zakupie może Hipp tak jak radzicie :)

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej kochane :-*
    Moje drogie na heparynce, mój brzuch ostatnio nie jest w najlepszej formie :-( czym to smarować? Boczki wyglądają podobnie :-(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad99e602defb.jpg

Łącze się.. mój wygląda całkiem podobnie. :(

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Hipp i Babydream, Mommy tez super. Niestety seria Nivea, Ziaja, Dove Baby to sporo chemii.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was wspomniała o tym blogu http://www.srokao.pl/ i ja teraz tylko tam patrzę :D

vcvau8q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w III trymestrze :D

Wczoraj zamówiłam 2 używane kombinezony na allegro , rozm 56 i 62 . Nie ma sensu kupować nowych, bo taki maluszek za szybko rośnie :) Nawet zniszczyć się nie zdąży. Zobaczymy jakie przyjdą, jeden F&F a drugi 5.10.15.

Zuzauk przepiękny kącik <3

agniecha wow szybko ogarnęłaś wyprawkę :) A z serduszkiem musi być dobrze. Mój też do zdjęć się nie ustawia, zawsze zasłania lub odwraca buźkę :/

Magic wow to szyjka rzeczywiście rzadko spotykana, że aż tak długa :D

inaa, ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Witam się w III trymestrze :D

Wczoraj zamówiłam 2 używane kombinezony na allegro , rozm 56 i 62 . Nie ma sensu kupować nowych, bo taki maluszek za szybko rośnie :) Nawet zniszczyć się nie zdąży. Zobaczymy jakie przyjdą, jeden F&F a drugi 5.10.15.

Zuzauk przepiękny kącik <3

agniecha wow szybko ogarnęłaś wyprawkę :) A z serduszkiem musi być dobrze. Mój też do zdjęć się nie ustawia, zawsze zasłania lub odwraca buźkę :/

Magic wow to szyjka rzeczywiście rzadko spotykana, że aż tak długa :D

No lekarz powiedział że jestem jedna na 100 :D a mąż potem do mnie że jedna na milion <3 haha romantyk kurde się znalazł :D

vcvau8q.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzak kącik dla malutkiej macie cudowny :) normalnie wszystkie te wasze pokoiki/kąciki są takie słodkie, aż się miło robi patrząc na nie :D

Kiedy tak oglądam te wasze gniazdka dla maluszków i czytam co już macie kupione, to wpadam w panikę, bo ja oprócz szmatek tak na początek, to nie mam jeszcze nic :/
    Aż się boję czy zdążę ze wszystkim, tym bardziej, że jeszcze pracuję. A po pracy już mi się nic nie chce.
    Myślę, że październik i listopad wystarczą na przygotowania, żeby się tylko nic złego nie podziało i żebym np. nie musiała leżeć, a dzieci żeby spokojnie sobie w brzuszku rosły. Wtedy zdążę.
    Co do kosmetyków dla dzieci też czytałam na srokao i jest dużo fajnych porad.
    Agniecha ja też poproszę tą Twoją listę wyprawkową, mi zielonej na pewno się przyda ;)

Malinowa Czekolada trzymam kciuki za przetrzymanie badania i dobry wynik :)
    Ja idę na glukozę we czwartek. I trochę się boję o wyniki, chociaż nie jest słodkiego praktycznie w ogóle, albo bardzo mało. Ale byliśmy u babci w niedzielę i były pyszne placki :) Mama ukroiła mi cztery maleńkie kawałeczki tak na spróbowanie. Mąż jak to zobaczył wpadł w szał, naskoczył na mnie, co ja robię, że zaszkodzę dzieciom, a jak wynik glukozy będzie zły, to będzie tylko i wyłącznie moja wina, że sobie podziękuję za to itd. Oczywiście odłożyłam ciasto dla świętego spokoju. Wiem, że On przesadza, ale teraz z tyłu głowy mam cały czas jego słowa. Mam nadzieję, że wyjdzie dobrze badanie, bo inaczej to ja nie będę miała życia....

ZUZAUK, Agus603, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Agniecha witaj z powrotem....:D

czy Was też dopada z powrotem taka niemoc i senność?? A dziś u mnie jeszcze dodatkowo ból głowy...:/

Rano wstałam i ruszyłam do diabetologa i lipa....zapomniałam że mój diabetolog przyjmuje w poniedziałek, środa i piątek....:/

muszę iść na dniach zrobić badania krwi i moczu dla ginekologa....

ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • inaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotopałanka.. mnie wlaśnie tez jakieś 2 tygodnie temu taka niemoc i lenistwo chwycioło, odszedł miodowy II trymestr i czuję sie jak w I tylko bez mdłości... :( ehhhh

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa pocieszyłaś mnie...czyli nie tylko ja tak mam...czuję się masakrycznie....mogłabym spać całymi dniami....a tu ciągle jedzenie trzeba robić...:D dziś ruszę z wymyślaniem koktajli....na kupuję zieleniny i owoców i będę mieszać....:D

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Już mi też działa :-)

Chętnie bym się wybrała na takie wspólne zakupy ;-) Szczerze, to nawet nie mam tu żadnej takiej znajomej z którą mogłabym się wybrać na jakiekolwiek zakupowe szaleństwo.

Ja to samo, mam tylko jedną taką koleżankę ale ona też całymi dniami praktycznie pracuje
    . A kobiety w ciąży myślę, że najfajniej się rozumieją. Jeszcze wszystkie jesteśmy na podobnym etapie i byłoby pewnie wesoło na takich zakupach. Już sobie wyobrażam, takie stado ciężarnych razem wpada :D hahah

Mam nadzieje że z serduszkiem wszystko będzie dobrze. Często takie wady same znikają po 30 tc. Trzymam kciuki i bądźmy dobrej myśli.

ZUZAUK, agniecha2101, Malutka_94 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka z tą nie mocą mam różnie. Co chwile się zmienia. Rano wstałam pełna energii, ogarnęłam dom, potem nie moc i lenistwo, ból kręgosłupa :/ Teraz poleżałam i znowu energia i tak często :P

Co do kosmetyków to ja raczej kupię z polecenia Agulineczki wszystko z Hipp. Jedynie dziś czytałam, że tu w Holandii dziewczyny jeszcze polecają kosmetyki Weledy, widziałam że w Pl też są. Są trochę droższe, któraś z was słyszała o nich?

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lotopalanka ja tez mam nie moc? Leżę i nie mam siły pracować dobrze ze szefowie wyrozumiali , do tego pogoda
    Zimno, szaro , buro i jedynie jakieś 18 stopni zanosi się na deszcz .
    Cyrku mi szaleją a diabetolog dopiero w poniedziałek , znów pewnie zwiększa mi insulinę .
    Już nie mam siły do tej cukrzycy :(

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza też nie mam siły do tej cukrzycy....póki co tylko insulina nocna ale już 24j...ale na czczo chociaż w normie cukry a po posiłkach różnie zwykle w normie ale czasem jak wyskoczy to aż płakać się chce....tak jak wczoraj....nigdy tej cukrzycy nie zrozumiem...byle wytrwać do porodu....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz czuje się słabiej niż jeszcze 2-3 tyg temu. Rano nie mam siły wstać i spie po 10h. Mam wrazenie, ze gorzej mi sie oddycha i ze mam mniej sił, szybciej się mecze..

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj przeszliśmy się tak z 20 min i dzisiaj rano nogi mnie bolały jak po maratonie :P

vcvau8q.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ