Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczynki :*
Hej Agniecha! Dawno Cię nie było, to racja Z serduszkiem na pewno będzie dobrze :* a i jak będziesz miała chwilę to ja chętnie przygarnę tę listę z wyprawką
Byłam dzisiaj na USG. Ta cisterna magna i rogi potylicowe są ok, powiedział że nieposzerzone więc odetchęłam z ulgą.
Co do łożyska.. Jest 4mm od ujścia szyjki ale.. dlatego że.. moja szyjka ma 64mm !!!
Pan Doktor uznał że jestem jedna na 100 i że raczej przenoszę niż przedwcześnie urodzę. No ale mogą zdarzać się lekkie krwawienia ponieważ łożysko może się otrzeć, i że jest "nisko" tylko dlatego że szyjka taka długa i to ona dochodzi do niego.
Co do krzywej to uznał że metabolizm mam jak gepard goniący ofiarę
No generalnie jestem zadowolona z wizyty
Zuza - piękny kącik dla Amelki też musimy coś takiego z mężem wymyśleć
Co do kosmetyków to ja używam z AA I you Mommy i Mamas babydream oliwkę Polecam
Miłęgo dnia Kochane :*agniecha2101, ZUZAUK, Dip88, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Maz dzis przed wyjściem do pracy mowi: 'Milego dnia, Dziewczyny!' takie to było słodkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 11:39
ZUZAUK, JaKa, inaa, Dip88, agniecha2101, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Witam was, witam we wtorek
My już w pracy , Oh jak kregoslup boli ale widzę ze nie jestem sama w tych dolegliwościach , mąż mi odstąpił sypialnie bo się z nim nie wysypialam teraz śpię tylko ja i poduszka ciążowa , ale i tak nie przespałam całej nocy, wspieram sie teraz kawa .
@agniecha2101 my tez mamy usg kardio do powtorzenia z powodu mojej duzej masy ciala nie byli w stanie sprawdzic calego serca na polowkowych , mamy kolejne usg 06/09 jeszcze tydzień czekania , tak bardzo sie martwie bo od kilku dni mecza mnie koszmary , wierze ze bedzie dobrze ale stres przejmuje gore . Mam nadzieje ze u twojego malenstwa wszystko skonczy sie pomyślnie . Trzymam kciuki .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 10:26
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
ZUZAUK wrote:@agulineczka wstępnie miało być łóżeczko po starszym bracie ale zdecydowanie mamy mało miejsca i zrezygnować musielibyśmy z przewijaka , pewnie zmienimy jak malenstwo zacznie się podnosić na łóżeczko albo gdy wyrośnie z kołyski .
Zastanawiam się w czym do spania takie malenstwo kłaść ? Śpiworek ? Rożek ? Otulacz a może pod kołderka czy kocykiem,
Starszy syn spał w kocyku opleciony ciasno .
Mi oprócz smoczka butelek i
Pampersow , zostało do kupienia laktator i kosmetyki ale nie wiem na co się zdecydować , może jakieś małe próbki gdzieś kupie : słyszałam ze seria Nivea Baby jest wporzadku , inni chwała Ziaja albo Dove baby a wy co kupujecie na początek ?
I co macie na myśli do tej apteczki niemowlęcia ? Co tam trzeba ? Bo o tym kompetnie zapomniałam .
Ja wyczytałam na srokao że najlepszy skład ma hipp i babydreamZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny za pozytywne komentarze co do kącika dla Amelki , chociaż od was usłyszę coś pozytywnego bo wczoraj tak się pokłóciłam z moim M ze się nie odzywamy , on uważa ze do porodu nie powinnam się cieszyć , najlepiej bym nikomu nic nie mówiła i siedziała cicho i jeszcze brzuch ukrywała, absolutnie zabronił mi gdziekolwiek na portalach społecznościowych wrzucić zdjęcie kącika dla Amelii bo w jego rodzinie to przynosi pecha ... Oh tak mnie zdenerwował .
Co do kosmetyków to dzięki za rady skreślam z mojej listy Nivea Baby i zakupie może Hipp tak jak radzicie -
Karolcia27 wrote:Hej kochane :-*
Moje drogie na heparynce, mój brzuch ostatnio nie jest w najlepszej formie czym to smarować? Boczki wyglądają podobnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad99e602defb.jpg
Łącze się.. mój wygląda całkiem podobnie. -
Witam się w III trymestrze
Wczoraj zamówiłam 2 używane kombinezony na allegro , rozm 56 i 62 . Nie ma sensu kupować nowych, bo taki maluszek za szybko rośnie Nawet zniszczyć się nie zdąży. Zobaczymy jakie przyjdą, jeden F&F a drugi 5.10.15.
Zuzauk przepiękny kącik
agniecha wow szybko ogarnęłaś wyprawkę A z serduszkiem musi być dobrze. Mój też do zdjęć się nie ustawia, zawsze zasłania lub odwraca buźkę
Magic wow to szyjka rzeczywiście rzadko spotykana, że aż tak długa
inaa, ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Witam się w III trymestrze
Wczoraj zamówiłam 2 używane kombinezony na allegro , rozm 56 i 62 . Nie ma sensu kupować nowych, bo taki maluszek za szybko rośnie Nawet zniszczyć się nie zdąży. Zobaczymy jakie przyjdą, jeden F&F a drugi 5.10.15.
Zuzauk przepiękny kącik
agniecha wow szybko ogarnęłaś wyprawkę A z serduszkiem musi być dobrze. Mój też do zdjęć się nie ustawia, zawsze zasłania lub odwraca buźkę
Magic wow to szyjka rzeczywiście rzadko spotykana, że aż tak długa
No lekarz powiedział że jestem jedna na 100 a mąż potem do mnie że jedna na milion haha romantyk kurde się znalazł -
Zuzak kącik dla malutkiej macie cudowny normalnie wszystkie te wasze pokoiki/kąciki są takie słodkie, aż się miło robi patrząc na nie
Kiedy tak oglądam te wasze gniazdka dla maluszków i czytam co już macie kupione, to wpadam w panikę, bo ja oprócz szmatek tak na początek, to nie mam jeszcze nic
Aż się boję czy zdążę ze wszystkim, tym bardziej, że jeszcze pracuję. A po pracy już mi się nic nie chce.
Myślę, że październik i listopad wystarczą na przygotowania, żeby się tylko nic złego nie podziało i żebym np. nie musiała leżeć, a dzieci żeby spokojnie sobie w brzuszku rosły. Wtedy zdążę.
Co do kosmetyków dla dzieci też czytałam na srokao i jest dużo fajnych porad.
Agniecha ja też poproszę tą Twoją listę wyprawkową, mi zielonej na pewno się przyda
Malinowa Czekolada trzymam kciuki za przetrzymanie badania i dobry wynik
Ja idę na glukozę we czwartek. I trochę się boję o wyniki, chociaż nie jest słodkiego praktycznie w ogóle, albo bardzo mało. Ale byliśmy u babci w niedzielę i były pyszne placki Mama ukroiła mi cztery maleńkie kawałeczki tak na spróbowanie. Mąż jak to zobaczył wpadł w szał, naskoczył na mnie, co ja robię, że zaszkodzę dzieciom, a jak wynik glukozy będzie zły, to będzie tylko i wyłącznie moja wina, że sobie podziękuję za to itd. Oczywiście odłożyłam ciasto dla świętego spokoju. Wiem, że On przesadza, ale teraz z tyłu głowy mam cały czas jego słowa. Mam nadzieję, że wyjdzie dobrze badanie, bo inaczej to ja nie będę miała życia....ZUZAUK, Agus603, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
hej
Agniecha witaj z powrotem....
czy Was też dopada z powrotem taka niemoc i senność?? A dziś u mnie jeszcze dodatkowo ból głowy...
Rano wstałam i ruszyłam do diabetologa i lipa....zapomniałam że mój diabetolog przyjmuje w poniedziałek, środa i piątek....
muszę iść na dniach zrobić badania krwi i moczu dla ginekologa....
ZUZAUK, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Inaa pocieszyłaś mnie...czyli nie tylko ja tak mam...czuję się masakrycznie....mogłabym spać całymi dniami....a tu ciągle jedzenie trzeba robić... dziś ruszę z wymyślaniem koktajli....na kupuję zieleniny i owoców i będę mieszać....
-
agniecha2101 wrote:Już mi też działa
Chętnie bym się wybrała na takie wspólne zakupy Szczerze, to nawet nie mam tu żadnej takiej znajomej z którą mogłabym się wybrać na jakiekolwiek zakupowe szaleństwo.
Ja to samo, mam tylko jedną taką koleżankę ale ona też całymi dniami praktycznie pracuje
. A kobiety w ciąży myślę, że najfajniej się rozumieją. Jeszcze wszystkie jesteśmy na podobnym etapie i byłoby pewnie wesoło na takich zakupach. Już sobie wyobrażam, takie stado ciężarnych razem wpada hahah
Mam nadzieje że z serduszkiem wszystko będzie dobrze. Często takie wady same znikają po 30 tc. Trzymam kciuki i bądźmy dobrej myśli.ZUZAUK, agniecha2101, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Lotopałanka z tą nie mocą mam różnie. Co chwile się zmienia. Rano wstałam pełna energii, ogarnęłam dom, potem nie moc i lenistwo, ból kręgosłupa Teraz poleżałam i znowu energia i tak często
Co do kosmetyków to ja raczej kupię z polecenia Agulineczki wszystko z Hipp. Jedynie dziś czytałam, że tu w Holandii dziewczyny jeszcze polecają kosmetyki Weledy, widziałam że w Pl też są. Są trochę droższe, któraś z was słyszała o nich? -
@Lotopalanka ja tez mam nie moc? Leżę i nie mam siły pracować dobrze ze szefowie wyrozumiali , do tego pogoda
Zimno, szaro , buro i jedynie jakieś 18 stopni zanosi się na deszcz .
Cyrku mi szaleją a diabetolog dopiero w poniedziałek , znów pewnie zwiększa mi insulinę .
Już nie mam siły do tej cukrzycy -
Zuza też nie mam siły do tej cukrzycy....póki co tylko insulina nocna ale już 24j...ale na czczo chociaż w normie cukry a po posiłkach różnie zwykle w normie ale czasem jak wyskoczy to aż płakać się chce....tak jak wczoraj....nigdy tej cukrzycy nie zrozumiem...byle wytrwać do porodu....