X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ZUZAUK za podniesienie na duchu :)

Co do rożków bardzo fajne i tanie są na Allegro - tylko koniecznie usztywniane z kokosem ( rada od kilku dzieciatych) :)

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rożki bez usztywnienia muszą być

• mkgk Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie a lozeczko w ikei kupowac czy taniej wyjdzie i lepiej polskiego producenta?

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    sluchajcie a lozeczko w ikei kupowac czy taniej wyjdzie i lepiej polskiego producenta?
    Ja mam od polskiego producenta i jest faktycznie ładne, ale na pewno nie tańsze niż Ikea. Synkowi kupię identyczne. Ale ja mam łóżeczko 140*70 z funkcją tapczanika, czyli mam nadzieję, na dłużej. Gdybym kupowała standardowe 120*60, to raczej zdecydowałabym się na coś tańszego. Ważniejszy jest materac, a łóżeczko to już naprawdę kwestia gustu.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rożek motherhood z kokosowym wyjmowanym wkładem
    Łóżeczko z ikei SUNDVIK i materac z ikei
    Przewijak z ikei z komodami SUNDVIK :)

ZUZAUK lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Kai Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam cukrzycę... znowu. Uwziela się na mnie ta cholera, w poprzedniej ciąży też miałam. Wybilo mi po 2h. Znowu się zaczną te hece z jedzeniem, mierzeniem, durnymi diabetologami. I to jeszcze przy niespełna dwulatku w domu. Od razu mi przyszła do głowy wizja cholestazy. Skoro cukrzyca mnie nie ominęła, ciekawe, jak będzie z cholestaza... Płakać mi się chce.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , dziewczyny - jak tam minął dzień ?
    Skończyłam kącik w sypialni dla naszej małej . Zrezygnowaliśmy z baldachimu , narazie nad kołyska będzie tylko karuzela jak ja zakupimy :) Macie racje chyba zdecyduje się na rożek :)

Tak to narazie wyglada .

c320a3683bc549bcmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 20:25

futuremama, Malutka_94, Agus603, Daniela, Aga9090, AMK, agniecha2101, Dip88, Flauta, Karmelkovaa, Aguś 90, Azzurra lubią tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, mam cukrzycę... znowu. Uwziela się na mnie ta cholera, w poprzedniej ciąży też miałam. Wybilo mi po 2h. Znowu się zaczną te hece z jedzeniem, mierzeniem, durnymi diabetologami. I to jeszcze przy niespełna dwulatku w domu. Od razu mi przyszła do głowy wizja cholestazy. Skoro cukrzyca mnie nie ominęła, ciekawe, jak będzie z cholestaza... Płakać mi się chce.
    Kai, to faktycznie słabo.
    Kurcze, sporo nas z tą cukrzycą.
    Ja chyba nie pójdę na tą glukozę:/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai tak mi przykro :( na szczęście do końca bliżej niż dalej..

ZUZAUK zdjęcie się nie wkleja :(

Ja z wyprawką stoję w miejscu .. Byłam dzisiaj na szybko w sklepie obejrzeć wózki i... bebetto luca, holland, roan bass soft i adamex jeden. To wszystko. Nawet nie wiem czym się różnią te wózki ;/

A rożek też nie wiem jaki kupić czy z usztywnieniem czy bez.. Muszę w końcu ogarnąć temat położnej to może przyjedzie i co mi doradzi.

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai to witaj w klubie... Ja już czasami łapie doła przez tą cukrzycę szczególnie jak dziś cały dzień ładne wyniki kolacja dietetyczna i wynik po godzinie 184 aż się popłakałam... Jutro wizyta u diabetologa ciekawe czy nie zaleci jeszcze insuliny doposilkowej.... Ech....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

bondzik007 a mi wyświetla się wklejone Hmm ?

c320a3683bc549bcmed.jpg

Lotopałanka, inaa, Daniela, bondzik007, Irminka1231 lubią tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza śliczny kącik... Ech fajnie macie.... U nas ledwo łóżeczko dostawne wejdzie... :p

ZUZAUK lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiękny pokój i kolorki ! <3 a gdzie kupione te oczka na ścianę ? :) słodko !

ZUZAUK lubi tę wiadomość

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen oczka i literki to eaby , domki półki wykonanie mąż .
    Kolor Duck Egg mam takie zasłony i nie chciałam już zmieniać :) szukam jeszcze jakieś lampki na ta ścianę może jakaś lampka w kształcie chmurki / księżyca ?

Madlen_:) lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzauk śliczny kącik dla Amelki :-* ja też się już nie mogę doczekać aż nasz pokoik będzie gotowy :-*

Kai współczuję Ci :-(

ZUZAUK lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai współczuję

Zuza, śliczny kącik :)

Ja się zdenerwowałam na Męża...próbował sobie zainstalować jakąś grę na laptopie, ale coś mu nie szło i chciałam mu pomóc. Utknęłam w którymś momencie, a jemu się przypomniało jak to zrobić i zaczął na mnie krzyczeć że co ja robię i ze to nie tak. Chyba nawet Mały się na niego oburzył, bo od razu zaczął kopać.

ZUZAUK lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    a jaki Ci wyszedł wynik po 2 h? Mnie troche martwi, że mi po 2 h wyszło mi 150 a lek nie kazał tego badania powtarzać ;/. A samemu sobie to można zrobić? Bo w moim laborze coś pisało, że wymagane skierowanie;/ z tego co pamiętam.
    I czy Was też tak swędzi brzuch? Mnie zaczął od kilku dni, ale przecież smaruję się kremami często.

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

nie nadrobię Was, mam rozwalony laptop i mało cierpliwości do telefonu. Teraz dorwałam się do lapka męża...

Agus, nie wiem, gdzie mieszkasz, ale raczej powinno udać się znaleźć takie laboratorium, gdzie da się zrobić krzywą bez skierowania. Ja robiłam w Diagnostyce i musiałam tylko podpisać oświadczenie, że dobrowolnie się na to badanie decyduję, coś w tym stylu. Wg nowych wytycznych Twój wynik mieści się w normie, ale jest w górnej granicy.

Kai, przykro mi z powodu cukrzycy. Ja miałam lekką w dwóch poprzednich ciążach, teraz wyszło, że nie mam, ale będę jeszcze powtarzać po 24 tygodniu, bo wtedy zazwyczaj się cukrzyca uaktywnia. Bardzo zły wynik Ci wyszedł? Może nie będzie tak źle...

Co do wieku i ciąży, to ja zapragnęłam dziecka dopiero po 30. Miałam farta, że dwukrotnie udało się od razu. Z obecną ciążą już tak lekko nie było. A komentarze postronnych (że mała różnica wieku czy że ojej, trzecie?) mnie nie obchodzą.

Azzurra, ja byłam kiedyś nad Balatonem. Wieki temu, ale podobało mi się.

Mężatka, trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej byla w dwupaku.

Moje dzieci nie przepadały za rożkami, śpiworami, otulaczami... Używałam jedynie w szpitalu.

Zuza, uroczy pokoik :)

M. bierze wolne od czwartku, wyjeżdżamy na kilka dni, najpierw do Warszawy, później jeszcze na działkę, a potem bierzemy się trochę za przygotowania. Mam nadzieję, że kupimy komodę, wstawimy do sypialni i będę mogła zacząć ciuszkowe szaleństwo:)

Czy któraś z Was zna jakieś fajne miejsce w Warszawie, które spodoba się dzieciom? Idziemy na pewno do Galerii Bzzzz w Centrum Nauki Kopernik, ale nie wiem, co jeszcze.... Zoo raczej odpada, moi(3,5 latka i niespełna 5 latek) póki co nie są zbytnio zainteresowani. Może jakiś fajny plac zabaw? Poprzednio byliśmy na placu w Żoliborzu... Patrzyłam na teatry, ale nic nie znalazłam.

Byłabym wdzięczna za podpowiedzi :)

Dobrej nocy, Kochane.

ZUZAUK lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic co do wynikow glukozy to u mnie tez nie spadla po 2h duzo, ale lekarz powiedzial, ze wyniki ok, skoro nie przekracza 140.

Widzę, ze nie tylko ja myślę o trzecim :)

Zuzauk piękny kacik, ladne kolory. Widzę, ze wstawilas kołyskę zamiast lozeczka? Ja tez sie zastanawiam nad kolyska, ale do salonu, bo w sypialni wciąż stoi lozeczko po synku. Synek ma juz swoj pokoj(pamietam jaka bylam dumna z efektu bedac jeszcze w ciazy). Teraz dla corki będziemy miec kacik w sypialni, a pokoj moze urzadzimy jak uda sie zaadaptowac poddasze. Synek tez zaczal korzystać ze.swojego pokoju dopiero jak mial 2 latka, bo tak to spal w lozeczku w naszej sypialni, a bawil sie (i w sumie nadal najchętniej sie bawi) w salonie. No ale takie dzieciece pokoje cieszą na poczatku glownie przyszłą mamusię :)

ZUZAUK lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal poza ubrankami (i to nie wszystkimi) nic nie mam z wyprawki.oczywiscie wozek i fotelik jest po synku, ale reszty nie mam.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ