Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mkgk wrote:sluchajcie a lozeczko w ikei kupowac czy taniej wyjdzie i lepiej polskiego producenta?
-
Dziewczyny, mam cukrzycę... znowu. Uwziela się na mnie ta cholera, w poprzedniej ciąży też miałam. Wybilo mi po 2h. Znowu się zaczną te hece z jedzeniem, mierzeniem, durnymi diabetologami. I to jeszcze przy niespełna dwulatku w domu. Od razu mi przyszła do głowy wizja cholestazy. Skoro cukrzyca mnie nie ominęła, ciekawe, jak będzie z cholestaza... Płakać mi się chce.
-
Hej , dziewczyny - jak tam minął dzień ?
Skończyłam kącik w sypialni dla naszej małej . Zrezygnowaliśmy z baldachimu , narazie nad kołyska będzie tylko karuzela jak ja zakupimyMacie racje chyba zdecyduje się na rożek
Tak to narazie wyglada .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 20:25
futuremama, Malutka_94, Agus603, Daniela, Aga9090, AMK, agniecha2101, Dip88, Flauta, Karmelkovaa, Aguś 90, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Kai wrote:Dziewczyny, mam cukrzycę... znowu. Uwziela się na mnie ta cholera, w poprzedniej ciąży też miałam. Wybilo mi po 2h. Znowu się zaczną te hece z jedzeniem, mierzeniem, durnymi diabetologami. I to jeszcze przy niespełna dwulatku w domu. Od razu mi przyszła do głowy wizja cholestazy. Skoro cukrzyca mnie nie ominęła, ciekawe, jak będzie z cholestaza... Płakać mi się chce.
Kurcze, sporo nas z tą cukrzycą.
Ja chyba nie pójdę na tą glukozę
-
Kai tak mi przykro
na szczęście do końca bliżej niż dalej..
ZUZAUK zdjęcie się nie wkleja
Ja z wyprawką stoję w miejscu .. Byłam dzisiaj na szybko w sklepie obejrzeć wózki i... bebetto luca, holland, roan bass soft i adamex jeden. To wszystko. Nawet nie wiem czym się różnią te wózki ;/
A rożek też nie wiem jaki kupić czy z usztywnieniem czy bez.. Muszę w końcu ogarnąć temat położnej to może przyjedzie i co mi doradzi. -
Kai to witaj w klubie... Ja już czasami łapie doła przez tą cukrzycę szczególnie jak dziś cały dzień ładne wyniki kolacja dietetyczna i wynik po godzinie 184 aż się popłakałam... Jutro wizyta u diabetologa ciekawe czy nie zaleci jeszcze insuliny doposilkowej.... Ech....
-
Kai współczuję
Zuza, śliczny kącik
Ja się zdenerwowałam na Męża...próbował sobie zainstalować jakąś grę na laptopie, ale coś mu nie szło i chciałam mu pomóc. Utknęłam w którymś momencie, a jemu się przypomniało jak to zrobić i zaczął na mnie krzyczeć że co ja robię i ze to nie tak. Chyba nawet Mały się na niego oburzył, bo od razu zaczął kopać.ZUZAUK lubi tę wiadomość
Malutka_94
-
Kai wrote:Dziewczyny, mam cukrzycę... znowu. Uwziela się na mnie ta cholera, w poprzedniej ciąży też miałam. Wybilo mi po 2h. Znowu się zaczną te hece z jedzeniem, mierzeniem, durnymi diabetologami. I to jeszcze przy niespełna dwulatku w domu. Od razu mi przyszła do głowy wizja cholestazy. Skoro cukrzyca mnie nie ominęła, ciekawe, jak będzie z cholestaza... Płakać mi się chce.
I czy Was też tak swędzi brzuch? Mnie zaczął od kilku dni, ale przecież smaruję się kremami często. -
Hej Dziewczyny,
nie nadrobię Was, mam rozwalony laptop i mało cierpliwości do telefonu. Teraz dorwałam się do lapka męża...
Agus, nie wiem, gdzie mieszkasz, ale raczej powinno udać się znaleźć takie laboratorium, gdzie da się zrobić krzywą bez skierowania. Ja robiłam w Diagnostyce i musiałam tylko podpisać oświadczenie, że dobrowolnie się na to badanie decyduję, coś w tym stylu. Wg nowych wytycznych Twój wynik mieści się w normie, ale jest w górnej granicy.
Kai, przykro mi z powodu cukrzycy. Ja miałam lekką w dwóch poprzednich ciążach, teraz wyszło, że nie mam, ale będę jeszcze powtarzać po 24 tygodniu, bo wtedy zazwyczaj się cukrzyca uaktywnia. Bardzo zły wynik Ci wyszedł? Może nie będzie tak źle...
Co do wieku i ciąży, to ja zapragnęłam dziecka dopiero po 30. Miałam farta, że dwukrotnie udało się od razu. Z obecną ciążą już tak lekko nie było. A komentarze postronnych (że mała różnica wieku czy że ojej, trzecie?) mnie nie obchodzą.
Azzurra, ja byłam kiedyś nad Balatonem. Wieki temu, ale podobało mi się.
Mężatka, trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej byla w dwupaku.
Moje dzieci nie przepadały za rożkami, śpiworami, otulaczami... Używałam jedynie w szpitalu.
Zuza, uroczy pokoik
M. bierze wolne od czwartku, wyjeżdżamy na kilka dni, najpierw do Warszawy, później jeszcze na działkę, a potem bierzemy się trochę za przygotowania. Mam nadzieję, że kupimy komodę, wstawimy do sypialni i będę mogła zacząć ciuszkowe szaleństwo:)
Czy któraś z Was zna jakieś fajne miejsce w Warszawie, które spodoba się dzieciom? Idziemy na pewno do Galerii Bzzzz w Centrum Nauki Kopernik, ale nie wiem, co jeszcze.... Zoo raczej odpada, moi(3,5 latka i niespełna 5 latek) póki co nie są zbytnio zainteresowani. Może jakiś fajny plac zabaw? Poprzednio byliśmy na placu w Żoliborzu... Patrzyłam na teatry, ale nic nie znalazłam.
Byłabym wdzięczna za podpowiedzi
Dobrej nocy, Kochane.
ZUZAUK lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Magic co do wynikow glukozy to u mnie tez nie spadla po 2h duzo, ale lekarz powiedzial, ze wyniki ok, skoro nie przekracza 140.
Widzę, ze nie tylko ja myślę o trzecim
Zuzauk piękny kacik, ladne kolory. Widzę, ze wstawilas kołyskę zamiast lozeczka? Ja tez sie zastanawiam nad kolyska, ale do salonu, bo w sypialni wciąż stoi lozeczko po synku. Synek ma juz swoj pokoj(pamietam jaka bylam dumna z efektu bedac jeszcze w ciazy). Teraz dla corki będziemy miec kacik w sypialni, a pokoj moze urzadzimy jak uda sie zaadaptowac poddasze. Synek tez zaczal korzystać ze.swojego pokoju dopiero jak mial 2 latka, bo tak to spal w lozeczku w naszej sypialni, a bawil sie (i w sumie nadal najchętniej sie bawi) w salonie. No ale takie dzieciece pokoje cieszą na poczatku glownie przyszłą mamusięZUZAUK lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚