Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Ja dzisiaj lecę na badania krwi, później muszę zerknąć w co z szafy się mieszczę. Chyba mi brakuje długich, cieplejszych spodni.
Wczoraj byliśmy na długim spacerze wieczorem, tak mi się dobrze spało że hejśniło mi się, że dostałam od sąsiadki "ubranka i kilka rzeczy". Okazało się, że z ubranek to tylko jakiś stary pajacyk był, a reszta to zabawki dla starszych dzieci
Malutka_94
-
Ja dziś ide na usg ale jamy brzusznej, bo od okolo miesiąca mam mocne bóle pod lewym zebrem zwłaszcza jak spie na boku. Trzustka raczej zdrowa bo badanie z krwi wyszlo ok, ale lekarz woli sprawdzic. Nowo ze możliwe że to jelita albo nerwobol od ktegoslupa. Ciekawe na ile maluch pozwoli obejrzec narządy
ps chyba bedzie Polcia u nas
Malinowa_Czekolada lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Hej
Przy samokontroli normy na czczo 70-90 a godzinę od rozpoczęcia posiłku ponizej 140 -
Lotopałanka mój w poniedziałek tylko poszedł do szkoły i wczoraj wrócił już zasmarkany
Na szczęście sam lekki katarek
Ja jestem na krzywej, siedzimy w aucie na parkingu, bo w środku nawet nie ma gdzie usiąść tyle ludzi, dobrze że weszłam bez kolejki. Jeszcze godzina, pierwsze pół godziny myślałam że zwymiotuje ale teraz chyba jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 09:24
-
Dip88 trzymaj się :-* można pić wodę i lepiej siedzieć w miejscu , więc tylko z samochodu do przychodzi i spowrotem :-*
Ja właśnie wróciłam ze sklepu póki upalu nie na i dostałam takich mdlosci, że zaraz chyba skończy się w wctak się zastanawiam dziewczyny czy może te moje ostatnie dolegliwości brzuszne ( trwające nadal ale oczywiście bez takich ataków bolu) nie są spowodowane albo żelazem albo magnezem ? Możliwe to?
Dip88 lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Lotopałanka wrote:A mi się dziec z gorączką prawie 39 się obudził
Biedactwotaka wysoka gorączka jeszcze na taki upał
obserwuj i uważaj żeby się nie zarazić :-*
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Hej laski !
Zuzauk to straszne co napisałaś o tym malutkim po operacjibardzo mi przykro.
Co do facetów ja też się ostatnio pokłóciłam z moim bo mi zakomunikował, że jedzie na GP do Warszawy w maju z kolegami na dwa dni. Tak jak w tym roku. Wiadomo pijaństwo maks...no to super, może ja też pojade? Poczułam się tak, że dla niego nic się nie zmieni a dla mnie wszystko o 360 stopni.
Trochę mnie stresujecie jak czytam,że dużo z Was ma już wyprawki skompletowane ... ja na razie coś kupuje z ciuszków plus chodzę na szkołę rodzenia a tak to hm noo i wózek mam. I to by było na tyle. Ale tak myśle, że najprędzej to zacznę w drugiej połowie września.
W ogóle zaczełam się martwić bo każdy kto mnie widzi mówi, że mam mały brzuszek... no fakt jestem niska i drobna z natury, ale te komentarze już mnie troche wkurzają bo mojej znajomej też tak mówili i po urodzeniu dziecka, po dwóch dniach zmarło....
A też chodziłą prywatnie do lekarza. Więc się też nakręcam, że skuli tej trombofili coś bedzie nie tak;/. Jeszcze kurde popsułą mi sie jedna waga i mam nową i wg niej jakbym była dopiero 3 kg na plusie. Jeszcze lekarz na tej wizycie w pon mi małego nie ważył ani nie mierzył bo pow, że byłam na na prenatalnych 07.08 to nie trzeba ....ale nast wizytę mam dopiero 17.09 to ponad msc !!! to sfikzuje chyba do tego czasu;/
-
Karolcia27 wrote:Dip88 trzymaj się :-* można pić wodę i lepiej siedzieć w miejscu , więc tylko z samochodu do przychodzi i spowrotem :-*
Ja właśnie wróciłam ze sklepu póki upalu nie na i dostałam takich mdlosci, że zaraz chyba skończy się w wctak się zastanawiam dziewczyny czy może te moje ostatnie dolegliwości brzuszne ( trwające nadal ale oczywiście bez takich ataków bolu) nie są spowodowane albo żelazem albo magnezem ? Możliwe to?
Chyba gdzieś czytałam że od żelaza coś może się dziać, ale nie wiem co i jak. Może na necie coś więcej by pisało.
Ty też się trzymaj, ja już się dobrze czuje, dostałam jakiejś głupawki jakbym trawy się najarała -
Hej.....
Violet Flower ja dużo cykli starałam się biorąc duphaston, po odstawieniu 3-5 dni i @ byłAle mam nadzieję, że jednak nie będziesz musiała odstawić :*
mokka super ciuszki
Goosiaczek2 spokojnie, ja też mam dużo kłuć bo 2 rodzaje insuliny codziennie plus przeciwzakrzepowe. Współczuję cukrzycy i witam w naszym gronie...
Lotopałanka ojejjjjjZdrówka dla synka :*
Ostatnio na wyprzedaży w Smyku zamówiłam kurtki dla moich synków, a że miałam jeszcze bony do wykorzystania, wyszło mi po 25 zł za kurteczkęTakie odblaskowe, tu foto :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdfa7741d244.jpg
Lotopałanka, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Agus603 wrote:Hej laski !
Zuzauk to straszne co napisałaś o tym malutkim po operacjibardzo mi przykro.
Co do facetów ja też się ostatnio pokłóciłam z moim bo mi zakomunikował, że jedzie na GP do Warszawy w maju z kolegami na dwa dni. Tak jak w tym roku. Wiadomo pijaństwo maks...no to super, może ja też pojade? Poczułam się tak, że dla niego nic się nie zmieni a dla mnie wszystko o 360 stopni.
Trochę mnie stresujecie jak czytam,że dużo z Was ma już wyprawki skompletowane ... ja na razie coś kupuje z ciuszków plus chodzę na szkołę rodzenia a tak to hm noo i wózek mam. I to by było na tyle. Ale tak myśle, że najprędzej to zacznę w drugiej połowie września.
W ogóle zaczełam się martwić bo każdy kto mnie widzi mówi, że mam mały brzuszek... no fakt jestem niska i drobna z natury, ale te komentarze już mnie troche wkurzają bo mojej znajomej też tak mówili i po urodzeniu dziecka, po dwóch dniach zmarło....
A też chodziłą prywatnie do lekarza. Więc się też nakręcam, że skuli tej trombofili coś bedzie nie tak;/. Jeszcze kurde popsułą mi sie jedna waga i mam nową i wg niej jakbym była dopiero 3 kg na plusie. Jeszcze lekarz na tej wizycie w pon mi małego nie ważył ani nie mierzył bo pow, że byłam na na prenatalnych 07.08 to nie trzeba ....ale nast wizytę mam dopiero 17.09 to ponad msc !!! to sfikzuje chyba do tego czasu;/
polecam. Ja jak na 6.miesiac mam też maly brzuch, ciągle słyszę gdzie trzymam to dziecko - a dzidzia ma się dobrze i przybiera prawidłowo
więc nie ma co panikowac
ja przytyłam dopiero 4 kg. A chuda jestem od zawsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:24
Agus603 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Zauzak pytała chyba o imię - u nas będzie Karolina
Jeśli chodzi o baldachimy i ochraniacze to u nas położna odradzala bo przyczyniają się do śmierci lozeczkowej (mamaginekolog też odradzala).
Ja wózek kupuje w listopadzie, a łóżeczko pod koniec października - będzie dłużej gwarancjana razie powoli kupuje ubranka, wszystkie na jakiś promocjach, np. Wczoraj w rossmannie kupiłam bluzę za 13zl. W sobotę w lidlu będą świetne rzeczy dla dziecka, równiez pościel i mam zamiar jechać rano i kupić.
a tak to przeceny w smyku, pepco, reserved. Chyba nic nie kupiłam nie z przeceny
A i uszylam kocyk dla Małej
Jeszcze był temat włosów - ja mam długie I kręcone, ale wkurzają mnie i dziś idę je ściąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:31
Paula222, Aga9090, Agus603, Dip88, Malutka_94, agniecha2101, inaa lubią tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Dip88 trzymaj się :-* można pić wodę i lepiej siedzieć w miejscu , więc tylko z samochodu do przychodzi i spowrotem :-*
Karolcia ja takie mdłości i wymioty miałam po przyjmowaniu żelaza w ciąży. Jak w 1 trymestrze nie wymiotowałam w ogóle, to potem w II biorąc żelazo jak najbardziej... -
Super kocyk:D ja wczoraj pozamawiałam materiały, też jeden taki sam ale biały i zaczynam szyć pościele i kocyki. Super są te indiańskie wzory:D . A jaką grubą włoknine dałaś do środka ? 2 cm ?
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Agus603 wrote:Super kocyk:D ja wczoraj pozamawiałam materiały, też jeden taki sam ale biały i zaczynam szyć pościele i kocyki. Super są te indiańskie wzory:D . A jaką grubą włoknine dałaś do środka ? 2 cm ?
ale kolejny zrobię z 2cm wloknina