X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu kobietki :-)

Azzura udanego wyjazdu :-)

Azzurra lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy duże kobbi i przy 2 dzieci sprawdzał się idealnie :) W planach 4 więc też przyjdzie pora rozejrzeć się za vanami hehe :)

Ja nadal katar :( Dziś grill u rodziców, jutro dożynki. No ciekawy weekend się zapowiada ...

My łóżeczko mamy po synkach, jest baaaaaardzo solidne bo mój mąż je robił i ani śladu użytkowania :) Ale nowy materacyk kupujemy.

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Miłego weekendu kobietki :-)

Azzura udanego wyjazdu :-)
    Dziękuję!
    Jeszcze z godzinka-dwie i na miejscu.

Chwaliłam się ostatnio,że kupiłam córce fotelik ( notabene czwarty).
    Muszę powiedzieć,że spisuje się super, córka przespała większość trasy.
    Mamy niestety "mały" problem. Dosłownie kilka metrów za granicą słowacką, moja pierworodną puściła słusznego pawia ( za dużo picia na raz) i cały piękny, nowy fotelik jest już mokry
    O zapachu, jaki roztacza się w samochodzie nie wspomnę.
    Także pierwsze co, to jak dojedziemy na miejsce muszę jakoś wyprać tapicerkę. Pytanie, czym?? Jakieś pomysły? Kupić płyn do prania czy co?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie sciaga sie tapicerka? Nadz synek sporo razy wymiotowal w trakcie podrozy i bardzo się ciesze ze mozemy sciagnac tapicerke z calego fotelika.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzucalam normalnie do pralki, tylko pasy czyscilam szczoteczka z proszkiem do prania

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. Nadrobiłam was ale nie odniosę się do wszystkiego bo jestem padnięta i jakoś mój mózg nie chce zapamietywać informacji.
    Od rana chodziłam po sklepach, kupiliśmy komplet mebli dla małego, ale dostawa 2-3 tygodnie. Mój M kończy powoli malować pokój. Z początkiem października jak już będą meble zaczynam prać, układać i szykować pokój. Listopad chce mieć już wolny i będę leżeć tylko brzuchem do góry :D Dziś jeszcze tylko w H&M kupiłam kombinezon zimowy i czapkę. Wszędzie wszystko w jakiś przytłaczających kolorach było czarne,granatowe itd no jak takie kolory dla bobasa :/ i jedynie tam coś wybrałam.

Azzurra udanego wypadu :) Pewnie już wyprałaś tapicerkę, a jak nie to ja bym przeprała w płynie, bo jednak ten zapach jakoś trzeba usunąć :P

Paula kuruj się i wracaj szybko do zdrowia :)

Paula222 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Podziwiam Cię, tak samemu się wyuczyć :-) Super Ci to wychodzi :-) Strasznie podoba mi się to co robisz :-)
    Ja tylko kiedyś z neta nauczyłam się robić bransoletki sznurem koralikowo-szydełkowym ;-)
    Dodam Cię do przyjaciółek, żebym w razie co miała jak się z Tobą skontaktować ok?
    Tak w ogóle to dużo czasu zajmuje Ci zrobienie np takiej sówki?

Jasne:) dodaj. Własnie sie zastanawiałam, jak tu można wysłać prywatną wiadomość. Hm taka sowa to szczerze pow nie liczyłam il dokładnie czasu ale tak myśle, że do kupy to ok z 1,5 h

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do reszty to śliczne brzuszki dziewczyny :).
    Ja na razie zrezygnowałam z tego łóżeczka z ikei, chyba jednak wole tą 3 stopniową regulacje i wyjmowane szczebelki. Muszę coś na allegro poszukać.
    Ja ost mam jakiś spadek formy, nie umie nic za długo porobić od razu mam napięty brzuszek i nie pozostaje mi nic innego jak się położyć. A był fajny okres to mnie rozpierała energia:d chyba bedzie już coraz gorzej z formą.

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny....

A ja znowu z pytaniem... Bo mnie tak wczoraj naszło... Czy któraś z Was się zna na chustach do noszenia dzieci... Jakie są najlepsze dla takich noworodków??? Czym się sugerować przy wyborze?????

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-*
    Ja mam dzisiaj mega wnerwa, bo pojechaliśmy po samochod, ponad 3 godziny jazdy, wszystko oczywiście miało być super pięknie, zdjęcia extra, no a oczywiście okazało się inaczej...ehh szkoda gadać ... Do tego później pojechaliśmy do restauracji po rewolucjach M..Gessler i jedzenie było tak niedobre, że całą drogę powrotną modliłam się żeby nie puścić pawia, naciągalo mnie okropnie:-( malutkiej nie posmakowały te dziwne smaki :-( także zmarnowany czas i pieniądze.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Kai Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakiej miejscowości ta restauracja? Dobrze wiedzieć, żeby się nie naciac. Za to ja bylam kiedyś w restauracji, której właścicielka jest Gesslerowa i wszystko było przepyszne. Ja jadlam pstraga smazonego w klarowanym maśle. Pycha! Inni wybrali domowe burgery z frytkami. To było w Bukowinie Tatrzanskiej i nazywało się chyba Schronisko Smaków.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w Tychach w Domu Bawarskim. Pomysł fajny, bo płaci się jedną cene i podają 8 dan po kolei, ale generalnie do kilku dodają specyficzna skórkę z pomarańczy i np. buraki na ciepło z tą pomarańcza nie były do przełknięcia naprawdę, chyba już nigdy nie zjem pomarańczy. Według Nas, bardzo dziwne smaki i niektórych niestety nie dało się zjeść.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Jagodagoi Koleżanka

Wysłany: 8 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej dziewczyny....

A ja znowu z pytaniem... Bo mnie tak wczoraj naszło... Czy któraś z Was się zna na chustach do noszenia dzieci... Jakie są najlepsze dla takich noworodków??? Czym się sugerować przy wyborze?????
    Ja mam chustę tkaną, rozmiar M, tzn.ma 46 cm. Jest trochę dla mnie za długa. Noszę czasami córkę na kangurka. Najlepiej poczytaj sobie o tym w internecie. Malucha też będę nosić w chuście, to dobra rzecz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 20:56

Lotopałanka lubi tę wiadomość

ganndzu52il88swb.png
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie zaskoczyłaś z tą knajpą w Tychach bo pamiętam jak Geslerowa wychwalała tą właścicielke, że ma talent, smak i wszystko super . Czasem mam ogólnie wrażenie ze ona potrafi kogoś ocenić jak spędzi z nim 3 s i wkurza mnie to troche w niej bo wątpie ze ma zawsze racje. Jakoś też mi buraki nie pasują do pomarańczy :D

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodagoi a sama się uczylas motac czy u doradcy???

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej kochane :-*
    Ja mam dzisiaj mega wnerwa, bo pojechaliśmy po samochod, ponad 3 godziny jazdy, wszystko oczywiście miało być super pięknie, zdjęcia extra, no a oczywiście okazało się inaczej...ehh szkoda gadać ... Do tego później pojechaliśmy do restauracji po rewolucjach M..Gessler i jedzenie było tak niedobre, że całą drogę powrotną modliłam się żeby nie puścić pawia, naciągalo mnie okropnie:-( malutkiej nie posmakowały te dziwne smaki :-( także zmarnowany czas i pieniądze.

Ja to bym nigdy nie poszła do restauracji po jej rewolucjach :D Człowieka nie zmienisz, jak mieli syf to będą mieli dalej :D Poprawią się na chwilę pod publikę a potem syf dalej będzie :D

vcvau8q.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie kiedyś kolezanka w pracy x lat temu zajadala sie sałatka z kurczakiem, gotowanym burakiem i cząstkami pomarańczy.
    Ja jutro w planach mam salatke z rukoli, buraków i fety z dodatkiem prazonych nasion. To tak w ramach ratowania podupadlej morfologii.
    Dzis prawie cały dzień przespalam. Rano nie podpasowala mi pasta kanapkowa ktora wczoraj zrobiłam i ze smakiem zjadłam na kolację, no i potem juz cały dzień był taki do kitu. Teraz Mala aktualnie siedzi mi na pecherzu, auc! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 22:28

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 byłam w Domu Bawarskim w Tychach na początku ciąży i nam bardzo smakowało- buraków nie jem ogólnie bo nie lubię. Także... hmmm każdy jednak ma inny gust kulinarny hehe

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam że przewinął się temat łóżeczek z Ikei. Ja się zastanawiam nad tym https://m2.ikea.com/pl/pl/p/stuva-fritids-lozeczko-z-szufladami-bialy-s89253169/ ale właśnie brak wyjmowanych szczebelkow trochę mnie martwi... Widzieliśmy je na żywo i jest bardzo fajne i stąd mój dylemat :(
    A łóżeczka z Allegro od jakiegoś pana X boje się kupować :/ chciałabym solidne łóżeczko, które nie rozpadnie się przy skręcaniu, białe, z funkcją tapczanika, najlepiej nie sosnowe, no i z wyjmowanymi szczebelkami... I zeby nie kosztowalo miliona :P Eh ciężko cos znaleźć :P
    Możecie coś polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 10:01

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Karolcia27 byłam w Domu Bawarskim w Tychach na początku ciąży i nam bardzo smakowało- buraków nie jem ogólnie bo nie lubię. Także... hmmm każdy jednak ma inny gust kulinarny hehe

Dokładnie, każdy ma swój gust, dla Nas było okej, ale oprócz zupy marchewkowej z tą pomarańcza, i tych buraków...tylko to nie była taka świeża pomarancza dodana, ale jakaś mocna przyprawa czy ekstrakt... Męczyły mnie wczoraj mdlosci z 3 godziny , a dzisiaj jeszcze od rana biegunka i ból brzucha :-( no ale trudno... Do tego wczoraj pokłóciłam się z mężem, bo poprosiłam go, żebyśmy dzisiaj zaczęli coś ogarniać ten pokoik, to na mnie wyjechał że wymyślam, że z dnia na dzień on nie ma w domu żadnych narzędzi itp , więc ja od razu w ryk i tak sobie siedzimy osobno, on oczywiście na laptopie, nie robi od rana nic... Ehh czasami to brak mi sił do niego :-( tak się musiałam wyżalić :-(

7v8r9n73wz5zsofj.png

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ