Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki możecie polecić stronę/firmę gdzie kupię w 100% bawełniany szlafrok? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć.
Mają też swoją stronę: https://www.slodkisen.com.plWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:21
MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hmm wzięłam od siostry leżaczek dla Maluszka i jest napisane na metce "Nie prać, nie zanurzać w wodzie".. Myślicie że nie zepsuję jak upiorę w 30 stopniach?
Edit: Plus jaki proszek do prania i płyn polecacie? Bez zbędnej chemii tylko z tą konieczną?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 10:59
-
MagicCherryCupcake w sumie nie wiem, a jak on wygląda? Zawsze możesz uprać go szczoteczką Ja swój prałam , w pralce na delikatnym praniu O ten prałam:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7528a523423e.jpg
MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Ech zadowolona nie jestem... Niby nic nie zmieniła insuliny nie zwiększyła ani dziennej nie dodała ale...
Oglądała ostatnie usg i wypytywała czy lekarz nie mówił że dziecko za małe itd... A z tymi ruchami jak to jest ze raz słabiej czuję raz mocniej, czy to normalne... Aż się zaczęłam martwić i wkręcać sobie ze mała jest za malutka i że coś nie tak... -
Paula222 wrote:MagicCherryCupcake w sumie nie wiem, a jak on wygląda? Zawsze możesz uprać go szczoteczką Ja swój prałam , w pralce na delikatnym praniu O ten prałam:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7528a523423e.jpg
Coś podobnego Włąsnie chyba upiorę w pralce, w 30 stopniach nie powinno się nic stać.
Jaki proszek nie uczulał Waszych dzieci? -
AMK wrote:Dziękuję Agniecha chyba bede to jeszcze musiała przemyśleć. Fakt że też posiadam ogrzewanie podłogowe ale nie na całym mieszkaniu i w pokoju gdzie bedzie nasz synek nie ma. Ja jestem alergikiem i chciałam zakupić w zeszłym roku oczyszczacz powietrza z nawilżaczem ale nie chce miec za sterylnego powietrza bo mieszkam na śląsku i boje sie ze potem moze byc tylko gorzej. Obawiam się częstszych infekcji.
Oczyszczacz nie sprawi że powietrze będzie sterylne. Mam oczyszczacz z xiaomi i dla mojej astmy to jest wybawienie w czasie zimowego smogu. Też mieszkam na Śląsku.AMK lubi tę wiadomość
-
Hej kochane :-* jakoś nie mam ostatnio zbytnio czasu, żeby tu zaglądać co chwilkę, ale staram się nadrabiać :-*
Z proszków polecam Lovela, wszystko już w nim popralam, a konkretniej kupiłam nie proszek, a taki płyn do prania. Jak dla mnie nie ma takiego dziwnego zapachu jak np. dzidziuś, który pamiętam kupowała moja siostra i strasznie mi to zawsze śmierdziało
Niestety, co do uczelnia nie wypowiem się, ale mam nadzieję, że będzie ok.
Brzuszki macie śliczne, jak znajdzie chwilkę to też wrzucę, bo już przecież 3 trymestr za pasem :-*
Co do USG to ja chodzę na NFZ na zmianę z prywatnie i niestety na NFZ miałam tylko raz USG! Z tego co czytałam, w ciąży przysługuje tylko 3 razy, mam mieć teraz na wizycie 27.09 a już ostatnio się zapytałam o to, a i tak mi nie zrobiła, tyle że chodzę w między czasie.
My też mamy konfilkt, i dlatego że chodzę na NFZ mam mieć zastrzyk za dwa tygodnie za free, ale spójrz na neta, bo wiem że od tego roku jest to refundowane, tyle że nie wiem, czy obowiązuje też to jak się chodzi prywatnie.
Poza tym u nas wszystko ok, oprócz tych problemów z sercem, jak jeszcze wyjdzie mi jakas wcześniej niewykryta wada, to się już chyba załamie bo od 4 dni już codziennie łapie mnie ten częstoskurcz wczoraj wieczorem już czułam że boli mnie tak jakby mięsień sercowy. Do tego męczy mnie bezsennosc, a jak już zasnę, to snia mi się koszmary np. dzisiaj, że zaczęłam krwawić mocno, a że byliśmy z mężem na jakiej imprezie to go szukałam i szukałam, żeby jechać do szpitala i obudziłam się na szczęście. Ale to było takie dziwne, bo w pewnym momencie uświadomilam sobie, że to sen i że muszę się tylko wybudzić.
Miłego dnia wszystkim :-* ja zabieram się za łazanki, wczoraj robiłam i pomrozilam gołąbki4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Co do oczyszczacza i nawilzacza powietrza to ja bardzo polecam. Mieszkam w Krakowie (smog), a do tego mój synek ma srodmiazszowe zmiany w płucach, więc lekarze nam doradzili. Mam vente, bez wkładów weglowych, tylko woda jest filtrem. Jest skuteczna i higieniczna. Polecił mi ją kolega, ktory jest specjalistą od wentylacji.
Maluszkowe rzeczy piore w mleczku do prania Lovela. Warto spojrzeć w Rossmanie lub w Biedronce, czasem jest na promocji. Mój synek ma bardzo wrażliwą skórę, więc jak mi się sprawdza to mleczko, to go nie zmieniam.
Mogę Wam też polecić podkłady (dla nas po porodzie i do przewijania naluszka) firmy Soft. Ja kupuję w Gemini. Dla mamy najlepsze 60x90, a dla dzidziusia fajne są te 60x45, zwykle też podobne rozmiary mają przewijaki, więc w sam raz.MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Ja kupuje proszek Lovela i plyn do płukanka Bobini. Niektórzy zalecaja sam proszek, ale ja nie wyobrazam sobie nie uzywac plynu do plukania, który jednak fajnie zmiekcza. Wybralam Bobini bo jest hipoalergiczny i ma jak dla mnie piekny zapach tak ladny, ze do tej pory ubrania mojego 2,5 latka piore tylko w tym zestawie.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Teraz chyba większość mam pierze w Loveli, przynajmniej te które znam Ja będę szukać czegoś tutaj, bo nie jestem w stanie zaopatrzać się non stop w płyny z PL, a kompletnie nie wiem co tu kupić Niby jest tego sporo, ale ciężko stwierdzić co naprawdę będzie dla takiego maleństwa ok. Muszę chyba zrobić rozeznanie wśród mam tutaj czego używają.
A przywiozłam sobie z PL teraz takie listki do prania, bo zaciekawił mnie ten wynalazek Podobno super, to chcę wypróbować
https://www.ekomaluch.pl/dizolve-listki-do-prania-zapachowe-hypoalergiczne-32-prania (na Gemini sporo taniej )
Mało miejsca zajmują, to mogłabym z PL wozić hurtowo hehe
Edit. Właśnie sprawdziłam i tu też są do kupienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 13:26
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
eh... u mnie wicie gniazda staneło. Nie mam totalnie na nic ochoty... masakra ! Pokój Jagody - armagedon. Mieliśmy już malować itp itd, ale nie ma czasu w domu syf, muszek owocówek mam milion bo zapomniałam o bananie i tam się namnożyły. Jakiś dzisiaj dół mnie złapał
-
Agulineczka, zgadzam się z Tobą, płyn Bobini pięknie pachnie:) Lovela ma taki swój charakterystyczny zapach( mnie się podoba, ale jest taki specyficzny) a no. Jelp na mój nos to nie pachnie wcale:)
Agniecha, Ty faktycznie lepiej poszukaj sobie czegoś sensownego w Szwajcarii. Niestety, ale nie od dziś wiadomo, że koncerny na polski rynek wypuszczają chemię słabszej jakości, stąd te punkty sprzedaży pt."chemia z Niemiec". Ja osobiście widzę niestety dużą różnicę między jakością chemii (w tym środków do prania) naszą a np. włoską. Dlatego często dostaje te produkty od mamy z Włoch. Także piorę we włoskich produktach, płucze w Bobini:-)
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Kai czy chodzi Ci o te podkłady: https://www.aptekagemini.pl/podkl-hig-protectiva-soft-45x60cm-x-30szt.html ?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MagicCherryCupcake wrote:Hmm wzięłam od siostry leżaczek dla Maluszka i jest napisane na metce "Nie prać, nie zanurzać w wodzie".. Myślicie że nie zepsuję jak upiorę w 30 stopniach?
Edit: Plus jaki proszek do prania i płyn polecacie? Bez zbędnej chemii tylko z tą konieczną?
Co do prania...też na początku się wzbraniałam przed praniem czegoś, czego niby prac nie wolno(chodziło własniebo leżaczek). Po kilku miesiącach, zaczęłam na nim corece rozszerzać dietę...i wtedy leżaczek polubił się z pralką. Prałam wielokrotnie i nic się nie stało
.
Na obecnym krzesełku do karmienia mam wyraźnie napisane, żeby czyścić tylko wilgotna szmatką...wiecie co. chyba bym nic innego nie robiła całymi dniami. Także pakuje wszystko do pralki, razem z szelkami i żałuję że nogi nie wchodzą
Ale to przyszło z czasem:-)agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Co do chłopów mój też sie nie angażuje. Cieszy sie m.in do brzuszka gada, ale to by było na tyle. Dzisiaj mamy jechac do ikei i ja mam wszystko wiedziec, jakie łóżeczko jaka komoda, materac itp. Też mnie to wkurza :] bo troche tego do ogarnięcia jest. Podoba mi się łóżeczko z ikei
https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
ale ma tylko dwa stopnie regulacji i nie ma wyjmowanych szczebelek. Myślicie jest to niezbędne;/?
Jak chodzi o Rybnik fajna szkoła rodzenia jest na ReymontaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 14:11