X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Agus te łóżeczko :) czytałam dobre opinie :D. Najwyżej wytne szczebelki hehe

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Agus603 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki pomysł to jest:D. a kiedy kupowaliśćie ? Cały czas sie zastanawiam czy 26 tydz to nie za predko ... nie chce zapeszyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 14:41

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3
    Synek 23.04.2025 <3
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Jaki pomysł to jest:D. a kiedy kupowaliśćie ? Cały czas sie zastanawiam czy 26 tydz to nie za predko ... nie chce zapeszyć

Ja tam mimo wszystko łóżeczko też już zamówiłam.. :)) Chcę żeby postało złożone i wywietrzało od farby, bo zamawiałam z allegro :P

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam słaby dzien. Rano bylam na badaniu krwi i po wyjściu stwierdzilam ze zrobię sobie pieszy spacerek do Biedronki. Juz w sklepie czulam sie niezbyt ciekawie, a po wyjsciu musiałam zrobić postój w drodze do domu na laweczce bo myślałam że serce mi wyskoczy.
    W domu zorientowalam sie ze nie mam tel wiec z powrotem biegiem na te lawke i klops, nie ma go (a tam go wyciagalam na bank). Juz postawiłam na nim krzyżyk, ale jak wróciłam zrezygnowana do domu okazalo sie ze wpadł pod podszewke w torebce...
    Także fajnie że tel jest, ale akurat dzis taka akcja jak sie tak kiepsko czulam... Po tym drugim powrocie bylam bliska omdlenia, położyłam sie z nogami w górze i za chwile usnelam...
    Wyniki dla erytrocytow, hemoglobiny i hematokrytu na dolnej granicy normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 16:00

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki glukozy, chyba jest ok?
    Na czczo 89,6(zakres referencyjny do 100 więc podejrzewam że ok), po 60 min-136,0 mg/dl a po 120- 57,4.
    TSH książkowe, mocz bez zmian, powtórka toxo też ok. Parametry morfologii średnio na jeża(anemia jak zwykle) ale podobne do poprzednich, a poprzednio gin się nie czepiał.
    Także jadę na mini-wakacje:-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis poskladalam ubranka w rozmiarze 56 ktore dostalismy od kuzynki meza. Tylko te rozowe dokupilismy sami. Strasznie tego duzo a jeszcze po baby shower troche dojdzie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bd7f46dc550.jpg

bondzik007, agniecha2101, Agus603 lubią tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    A ja dzis poskladalam ubranka w rozmiarze 56 ktore dostalismy od kuzynki meza. Tylko te rozowe dokupilismy sami. Strasznie tego duzo a jeszcze po baby shower troche dojdzie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bd7f46dc550.jpg
    Wow :) sporo tego ;)

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciaa wrote:
    Wow :) sporo tego ;)
    To fakt dlatego az do baby shower ubranek sama nie kupuje bo pozniej tego nie zdarze poubierac malej :)

0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę mnie nie było, ale szczere…mogę przespać cały dzień i mi mało.
    Widzę, że u Was przygotowania trwają w najlepsze:)
    Ja mam wózek, fotelik, kocyk i trochę ubrań.

Muszę łóżeczko kupić, zastanawiam się nad koszem mojższa.

We wtorek zaczynamy szkołe- fajnie, bo pani będzie przyjeżdżała do nas. Zajęcia po 3 godz.- 3 spotkania.
    Przede mną też baby shower.
    Kiedy u Waś świętowanie ?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Hej dziewczyny, trochę mnie nie było, ale szczere…mogę przespać cały dzień i mi mało.
    Widzę, że u Was przygotowania trwają w najlepsze:)
    Ja mam wózek, fotelik, kocyk i trochę ubrań.

Muszę łóżeczko kupić, zastanawiam się nad koszem mojższa.

We wtorek zaczynamy szkołe- fajnie, bo pani będzie przyjeżdżała do nas. Zajęcia po 3 godz.- 3 spotkania.
    Przede mną też baby shower.
    Kiedy u Waś świętowanie ?
    U mnie baby shower 6 pazdziernika. Za wzgledu na mozliwosc posiadania wczesniaka i faktu ze szybko rosniemy i jest mi coraz ciezej. Chce miec tez wszystkie rzeczy jak najszubciej uprane i przygotowane zeby pozniej miec spokoj psyhiczny

W listopadzie chce ogarnac wszystkie prezenty swiateczne bo przyleca rodzice meza. Moi mieszkaja w UK...

0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Tak. Są bardzo fajne i cenowo też dobrze wychodzą, bo często jeden podklad starcza na dłużej.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Ja już mam 2 miesiące :D

agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczek to ja mam upatrzone IWO białe, ma regulowane trzy stopnie wysokości, jest szyflada na szynach w dole i do tego można wyjąć jedną ściankę i będzie tapczan, a na tym mi bardzo zależało żeby nie trzeba było za 2-3 lata wydawać pieniędzy na kolejne. Może nie jest jakieś piękne, a proste zwyczajne, ale te funkcje mnie przekonują.
    Też się jeszcze obawiam kupować żeby nie zapeszyć, ale myślę, że końcem września trzeba będzie zacząć i to chyba będzie najwyższa pora.

Mój Mąż też się w ogóle nie angażuje, nie interesuje wyprawką, potrzebnymi rzeczami. Jedynie do salonu z wózkami jest w stanie wejść, ale teraz kiedy mamy już upatrzony nie chce za niczym więcej chodzić :(
    Dzisiaj jeździliśmy oglądać samochody, bo musimy kupić coś większego, jakiegoś miniwana. I tutaj też nie jest łatwo. Polecacie coś może? :)

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • mokka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    U mnie baby shower 6 pazdziernika. Za wzgledu na mozliwosc posiadania wczesniaka i faktu ze szybko rosniemy i jest mi coraz ciezej. Chce miec tez wszystkie rzeczy jak najszubciej uprane i przygotowane zeby pozniej miec spokoj psyhiczny

W listopadzie chce ogarnac wszystkie prezenty swiateczne bo przyleca rodzice meza. Moi mieszkaja w UK...

a to u mnie baby shower za 2 tyg., wole trochę wcześniej, z dnia na dzień coraz więcej mnie jest:) więc teraz będzie optymalnie.
    Później chce się skupić na sobie, przygotowaniu do porodu, dokończyć zakupy.
    I też u mnie ryzyko wcześniejszego ze względu na łożysko przodujące

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 22:03

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    a to u mnie baby shower za 2 tyg., wole trochę wcześniej, z dnia na dzień coraz więcej mnie jest:) więc teraz będzie optymalnie.
    Później chce się skupić na sobie, przygotowaniu do ciąży, dokończyć zakupy.
    I też u mnie ryzyko wcześniejszego ze względu na łożysko przodujące
    Ja wlasnie dlatego tez wole baby shower szybciej niz na koncowce. Raz ze moge (odpukac) urodzic wczesniej a dwa ze w listopadzie bedzie mi juz dosc ciezko.

Lozeczko zamowione to co wam pokazywalam kilka dni temu ale czas oczekiwania to 3-4 tygodnie. Wtorek-sroda malowanie pokoiku ktory bedzie w polowie garderoba bo przenosimy tam szafy z sypialni zeby zrobic miejsce na lozeczko a w polowie miejscem ns graty malej.

A wogole to maz mi dzis opowiadal ze jego klient dowiedzial sie o ciazy ze swoja dziewczyna w poniedzialek a to jest teraz 27 tydzien czyli tak jak ja. Jak ja sie pytam?

0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

My wczoraj przed północą wróciliśmy do domu. Bardzo się cieszę że udało się wyjechać, urósł mi brzuszek i odczuwam to w kręgosłupie, już nie dałabym rady tak chodzić. A tak to udało mi się nawet 3 skromne szczyty zdobyć :) Małemu bardzo się nie podobało jak robiliśmy przerwy w wędrówkach, od razu zaczynał kopać ;)
    Teraz mam stertę prania do zrobienia.

Może w wolnym czasie Was nadrobię :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Co do łóżeczek to ja mam upatrzone IWO białe, ma regulowane trzy stopnie wysokości, jest szyflada na szynach w dole i do tego można wyjąć jedną ściankę i będzie tapczan, a na tym mi bardzo zależało żeby nie trzeba było za 2-3 lata wydawać pieniędzy na kolejne. Może nie jest jakieś piękne, a proste zwyczajne, ale te funkcje mnie przekonują.
    Też się jeszcze obawiam kupować żeby nie zapeszyć, ale myślę, że końcem września trzeba będzie zacząć i to chyba będzie najwyższa pora.

Mój Mąż też się w ogóle nie angażuje, nie interesuje wyprawką, potrzebnymi rzeczami. Jedynie do salonu z wózkami jest w stanie wejść, ale teraz kiedy mamy już upatrzony nie chce za niczym więcej chodzić :(
    Dzisiaj jeździliśmy oglądać samochody, bo musimy kupić coś większego, jakiegoś miniwana. I tutaj też nie jest łatwo. Polecacie coś może? :)
    My mamy Renault Espace 3 i jesteśmy zadowoleni :)

JaKa lubi tę wiadomość

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzylam nadrobic dzisiejszy dzien . Mialam taki korkociag w pracy ze nie bylo czasu na nic doslownie. Wrocilam do domu I zasnelam o 19 :o tez Chyba ze zlosci, bo frzyjerka ktora miala przyejchs co miala mi obciac wlosy O te 10-15 cm odmowila a ja wlosow nie moge rozczesywac tak sie lamia I takie koltuny sa ze o malo nie placze , macie jakies rady co robic bo jestem sama juz sklonna wziac nozyczki i sprawy w swoje rece Tylko nie wiem czy to dobry pomysl :o
    A teraz obudzilam sie I mala tak kopie ze nie mam pojecia o ktorej znow zasne... chyba Cos obejrze ... sa tu jeszcze jakies nocne marki Jak Ja :) pozdrawiam was cieplo xox

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, ja jestem!:)!
    Wyjechaliśmy z Warszawy, przed nami "jeszcze" 600 km z hakiem.
    Co do włosów, to nie pomogę. Chyba tylko cierpliwość tu się Tobie przyda:/ i powolne rozczesania po kawałku. No i oczywiście fryzjer w najbliższym czasie. Ale znam ten ból, moje też się często tak koltunią.

My też mamy w planach zmianę samochodu.
    Trochę bez sensu, bo w 2015 zmienialiśmy..i kupiliśmy hatchbacka który teraz jest jeszcze ok ale właśnie przed chwilą rozmawiałam z mężem że jak Krzysio(?) się narodzi, to już się nie zmieścimy na dłuższą wyprawę. Teraz jedziemy załadowani po uszy.
    Coś tam wspominałam wtedy o kombi, ale mój mąż chyba nie wierzył że kiedykolwiek zgodzę się na powiększenie rodziny więc stanęło na 'zwykłym'.

No to teraz ma:-)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Jagidka Znajoma

Wysłany: 8 września 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ja stosuje na końcówki oliwke mamas babydream, jak wieczorem wklepuje ją w ciało to przeciagam po końcówkach i włosy się poprawily. Może i u Cb się sprawdzi.

2nn3dqk34z8e3q3i.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ