Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej witamy się w nowym tygodniu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f5fb342b039.jpg
Dzis u nas już 70% ciąży za nami....
Za oknami mgła. A ja biegnę zaraz z małym do przedszkola i do diabetologa.......
Miłego dniaAga9090, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, JaKa, Dip88, olciaa, Karolcia27, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Karo_88 wrote:Uff ja jestem po pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Wrażenie pozytywne. Dzis było o prawach rodzacej i przegląd porodowek we Wro i okolicy. Sporo się dowiedziałam
Karo też jesteś z Wroclawia? Można zapytać do której szkoły rodzenia chodzisz? -
Cześć Piękne!
W końcu i na mnie przyszła pora...siedzę w laboratorium po pierwszym pobraniu i wypiciu cudownego napoju. Póki co spoko, synuś po porcji cukru szaleje.
Wczoraj się zalilam mężowi( ma do mnie dojechać) że dwie godziny w labie, że mi się będzie nudziło, będę bez kawy i głodna. A mąż na to,że przecież po drugiej stronie ulicy jest McDonald's to on mi może przynieść frytki albo coś
Ja mu na to,że może loda poproszę
A dziś w nocy planujemy wyjazd na Węgry, konkretnie do Egeru. Pierwszy raz zaplanowaliśmy taka podróż na noc, że względu na córkę bo mamy nadzieję że prześpi (mamy ok 9 godzin). No, zobaczymy...
Mam nadzieję,że u Was ok zaraz sobie poczytam.bondzik007, agniecha2101, Dip88, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Azzurra to powodzenia na badaniu.... A wieczorem spokojnej podróży... Oby szybko minela
Jak tak Was poczytałam, to naprawdę zaczełam się bać tego badania.
Statystycznie rezc ujmując, to mam spore szanse na nieprawidłowy wynik.
Biedne jesteście z tą cukrzycą, dobrze że po porodzie to cholerstwo przechodzi.
A co do podróży, to mam nadzieję że się nie przeliczymy i Mała faktycznie większość prześpi. Trochę się boję, no ale przecież noża na gardle nie mamy, zawsze można gdzieś zjechać i poszukać noclegu.
-
AMK wrote:Dzień dobry dziewczyny Wczoraj na szkole rodzenia położna nam poleciła zakup nawilżacza powietrza. Posiadacie może? Możecie coś polecić niedrogiego?
Ja najpierw kupiłam nawilżacz na allegro jakiś za 180zł i już pierwszego dnia używania się zepsuł (przeciekł i się spalił) a potem kupiłam tu w CH taki: https://aero7.pl/nawilzacz-ultradzwiekowy/stylies-galaxy Co najlepsze, zapłaciłam za niego 15chf w promocji, gdzie normalnie kosztuje tutaj 119chf Normalnie nie mogłam uwierzyć, że faktycznie tyle kosztuje No i ten działa bez zarzutów👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Pisalyscie o kolorach wózkow..
Mój Peg Perego po córce wylądował wczoraj w końcu w komisie.
Nie mogłam go sprzedać przez kilka miesięcy. Wózek po jednym dziecku, nie bardzo zniszczony (mieszkamy w mieście, po żadnych wertepach nie jeździł). Za nowy zapłaciliśmy ok 3 tysięcy, ostatnio z ceny zeszliśmy na 999 zł. I nic.
Wiecie, co wczoraj powiedziała Pani w komisie? Że najlepiej sprzedają się wózki szare! Że w tym może być problem. Ja specjalnie wybrałam zielony( dokładnie Green tea) bo uznałam,że mam dość tych wszechobecnych szarości. No to mam.
Dodam,że poprzedni wózek córki- droższy i bury sprzedał się w ciągu kilku dni za bardzo dobrą cenę.
Także tak.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:U nas wózek w takiej kolorystyce, bo nie wiadomo jakiej płci będzie 4 dzidzia - pewnie chłopak Ale zawsze wózek będzie uniwersalny
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dip88 wrote:Oj Lotopałanka mojego domu nie widziałaś jaki syf mam Nawyciągają i tak zostawią. Czy to mały czy dorosły.I co drugi dzień dom wygląda tak samo. Faceci to bałaganiarze, a tu kolejny w drodze Ale żeby nie było, mój M właśnie zrobił swój pierwszy samodzielny zakup. Jestem pod wrażeniem, głównie ze względu na ten kocyk
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/313e43868c74.jpg
No, to pokaże mojemu i mu nawrzucam, że inni mężowie się angażują a on nic. Dupa! Jak mu coś pokazuję, to wszystko jest "ładne", "ok". I to mówię o gabarytach, o ubrankach nawet mu nie wspominam, bo nie warto:/
Także zazdroszczę
-
PatkaPatka wrote:Cześć dziewczyny, nie wiem czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta bo bardzo dawno nic u Was nie pisałam - nie było mnie od czerwca. Melduje, że u nas wszystko dobrze, pod sercem noszę chłopca, na ostatnim USG mały ważył 699gram na razie pochłonięta jestem pracą i szykowaniem się na wielkie wydarzenie jednak jak przejdę na L4 postaram się Was nadrobić
Mam nadzieje, że u Was wszystko okej!
Gratuluję synka Super że wszystko w porządku
Zaglądaj częściej👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
ZUZAUK wrote:@Kia dzięki za kciuki dziś odebrałam wyniki i położna powiedziała ze to nie cholestaza a to swędzenie kończyn być może jest od puchniecia i zbierania wody . Byliśmy tez dziś na usg kardiologicznym serduszka maleństwa i pocieszająca wiadomość E wszystko wyglada wporzadku dla lekarza , była lepsza widoczność wysztkich komór i aorty . Dziś mam nadzieje ze zasnę spokojnie .
I super że to jednak nie cholestazaZUZAUK lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dziękuję Agniecha chyba bede to jeszcze musiała przemyśleć. Fakt że też posiadam ogrzewanie podłogowe ale nie na całym mieszkaniu i w pokoju gdzie bedzie nasz synek nie ma. Ja jestem alergikiem i chciałam zakupić w zeszłym roku oczyszczacz powietrza z nawilżaczem ale nie chce miec za sterylnego powietrza bo mieszkam na śląsku i boje sie ze potem moze byc tylko gorzej. Obawiam się częstszych infekcji.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Jagidka wrote:Karo też jesteś z Wroclawia? Można zapytać do której szkoły rodzenia chodzisz?
-
Dip88, co do konfliktu o którym piszesz, to powiem Ci że pierwsze słyszę
Mnie i męża dotyczy ta "zwykła" niezgodność-ja mam ARh- mąż ARh+.
W poprzedniej ciąży nie wzięłam żadnego zastrzyku, bo lekarz nawet nie poinformował o takiej konieczności. I antyimmuglobuline dostałam dopiero po porodzie ( córka urodziła się Rh+).
A teraz to szczerze nie wiem , co robić. Ciążę prowadzę prywatnie, więc za te profilaktykę srodciazowa będę musiała zapłacić ok 400 złotych:/
Pogadam jeszcze z lekarzem na ten temat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 09:08
-
Agus603 wrote:Szyć nauczyłam się sama, a że zawsze mi sie podobało robić takie rzeczy to się wzięłam za robienie wykrojów i szycie poduszek,ale to bardziej na razie do swojego synka. Myślałam czy w to nie brnąć, ale jednak konkurencja jest duża teraz wiec na razie to tak dla siebie więc nie mam stronki, ale jakby ktoś był chętny to mogę uszyć i wysłać.
Ja tylko kiedyś z neta nauczyłam się robić bransoletki sznurem koralikowo-szydełkowym
Dodam Cię do przyjaciółek, żebym w razie co miała jak się z Tobą skontaktować ok?
Tak w ogóle to dużo czasu zajmuje Ci zrobienie np takiej sówki?Agus603 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mezatka2015 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec72db13efd2.jpg
Tak wiem balagan mam straszny ale niestety dalej mam lezec i nic nie robic. Ale tak sobie rosniemy.
Poza tym lozeczko zamowione a to oznacza ze poza kosmetykami do kapieli, mokrymi chusteczkami i pieluchami mamy w sumie gotowa wyprawke.
Reszte kupuja dziewczyny na baby shower👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mezatka piękny brzusio
Ja dziewczynki dalej u rodziców. Pokłócona z mamą więc atmosfera średnia, czekam aż mąz mnie w niedziele wywiezie Dzisiaj przyjeżdza - tyle dobrego.
Zrobiłam sobie listę na rossmana, gemini i na tesco co pokupować ale na razie mam z 20 rzeczy Jakoś mozolnie mi to idzie bo zanim się na coś zdecyduję to szukam na srokao albo innych stronach z analizami , a to sprawdzam gdzie najtaniej itd
Maluszek wczoraj szalał niesamowicie, śmiałam się z siostrą że biegnie do tatusia
Dzisiaj chyba zamówię sobie spodnie ciążowe bo na razie pomykam w legginsach.
Miłego dnia śliczności :* -
RudyTygrysek wrote:Moj tez zakupow dla dzieci nie robil. Wszystko ja szukam zamawiam on placi nieraz Ogolnie to moze lepiej bo moglby troche w moj gust nie trafic chociaz jak mu cos brzydszego pokazuje to zawsze sie zgadzamy
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki możecie polecić stronę/firmę gdzie kupię w 100% bawełniany szlafrok? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć.
MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO - !
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50