X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy się w nowym tygodniu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f5fb342b039.jpg

Dzis u nas już 70% ciąży za nami....

Za oknami mgła. A ja biegnę zaraz z małym do przedszkola i do diabetologa.......

Miłego dnia

Aga9090, Malinowa_Czekolada, agniecha2101, JaKa, Dip88, olciaa, Karolcia27, Angelika83 lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Jagidka Znajoma

Wysłany: 7 września 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Uff ja jestem po pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Wrażenie pozytywne. Dzis było o prawach rodzacej i przegląd porodowek we Wro i okolicy. Sporo się dowiedziałam :)

Karo też jesteś z Wroclawia? Można zapytać do której szkoły rodzenia chodzisz?

2nn3dqk34z8e3q3i.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne!
    W końcu i na mnie przyszła pora...siedzę w laboratorium po pierwszym pobraniu i wypiciu cudownego napoju. Póki co spoko, synuś po porcji cukru szaleje.
    Wczoraj się zalilam mężowi( ma do mnie dojechać) że dwie godziny w labie, że mi się będzie nudziło, będę bez kawy i głodna. A mąż na to,że przecież po drugiej stronie ulicy jest McDonald's to on mi może przynieść frytki albo coś:D
    Ja mu na to,że może loda poproszę;)

A dziś w nocy planujemy wyjazd na Węgry, konkretnie do Egeru. Pierwszy raz zaplanowaliśmy taka podróż na noc, że względu na córkę bo mamy nadzieję że prześpi (mamy ok 9 godzin). No, zobaczymy...

Mam nadzieję,że u Was ok zaraz sobie poczytam.

bondzik007, agniecha2101, Dip88, Aga9090 lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra to powodzenia na badaniu.... A wieczorem spokojnej podróży... Oby szybko minela

Azzurra lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Azzurra to powodzenia na badaniu.... A wieczorem spokojnej podróży... Oby szybko minela
    Dzięki.
    Jak tak Was poczytałam, to naprawdę zaczełam się bać tego badania.
    Statystycznie rezc ujmując, to mam spore szanse na nieprawidłowy wynik.
    Biedne jesteście z tą cukrzycą, dobrze że po porodzie to cholerstwo przechodzi.

A co do podróży, to mam nadzieję że się nie przeliczymy i Mała faktycznie większość prześpi. Trochę się boję, no ale przecież noża na gardle nie mamy, zawsze można gdzieś zjechać i poszukać noclegu.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMK wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) Wczoraj na szkole rodzenia położna nam poleciła zakup nawilżacza powietrza. Posiadacie może? Możecie coś polecić niedrogiego?
    Ja mam nawilżacz, bo mamy podłogowe ogrzewanie i strasznie sucho w mieszkaniu i zimą non stop bolało mnie gardło i miałam ciągle taką suchość w nosie i nawet lelarz zalecił kupno nawilżacza. Ale wydaje mi się, że jeśli się nie ma jakoś mocno suchego powietrza, to nawilżacz nie jest konieczny, wystarczy porządnie przewietrzyć czy rzucić raz na jakiś czas mokry ręcznik na grzejnik. My np w poprzednim mieszkaniu, które wynajmowaliśmy, mieliśmy odwrotny problem, bo mieliśmy za wilgotne powietrze, nawet zimą, więc tu nawilżacz raczej by jeszcze bardziej zaszkodził niż by pomógł. Wszystko należy dostosowywać do swoich warunków w mieszkaniu, moim zdaniem nie ma sensu kupowania nawilżacza, jeśli nie ma się wcale suchego powietrza w domu. Ale to moje zdanie :-) Ja gdybym nie miała kupionego wcześniej, to napewno bym teraz kupiła, bo u nas jest naprawdę mocno wyczuwalne zimą to, że powietrze jest za suche.
    Ja najpierw kupiłam nawilżacz na allegro jakiś za 180zł i już pierwszego dnia używania się zepsuł (przeciekł i się spalił) :-/ a potem kupiłam tu w CH taki: https://aero7.pl/nawilzacz-ultradzwiekowy/stylies-galaxy Co najlepsze, zapłaciłam za niego 15chf w promocji, gdzie normalnie kosztuje tutaj 119chf :-) Normalnie nie mogłam uwierzyć, że faktycznie tyle kosztuje :-P No i ten działa bez zarzutów :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie o kolorach wózkow..
    Mój Peg Perego po córce wylądował wczoraj w końcu w komisie.
    Nie mogłam go sprzedać przez kilka miesięcy. Wózek po jednym dziecku, nie bardzo zniszczony (mieszkamy w mieście, po żadnych wertepach nie jeździł). Za nowy zapłaciliśmy ok 3 tysięcy, ostatnio z ceny zeszliśmy na 999 zł. I nic.
    Wiecie, co wczoraj powiedziała Pani w komisie? Że najlepiej sprzedają się wózki szare! Że w tym może być problem. Ja specjalnie wybrałam zielony( dokładnie Green tea) bo uznałam,że mam dość tych wszechobecnych szarości. No to mam.
    Dodam,że poprzedni wózek córki- droższy i bury sprzedał się w ciągu kilku dni za bardzo dobrą cenę.
    Także tak.:/

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    U nas wózek w takiej kolorystyce, bo nie wiadomo jakiej płci będzie 4 dzidzia - pewnie chłopak :D Ale zawsze wózek będzie uniwersalny :D
    My też wybierając wózek myśleliśmy też o kolejnym dziecku i dla mnie żòłty to też uniwersalny kolor ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Oj Lotopałanka mojego domu nie widziałaś jaki syf mam ;) Nawyciągają i tak zostawią. Czy to mały czy dorosły.I co drugi dzień dom wygląda tak samo. Faceci to bałaganiarze, a tu kolejny w drodze :D Ale żeby nie było, mój M właśnie zrobił swój pierwszy samodzielny zakup. Jestem pod wrażeniem, głównie ze względu na ten kocyk :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/313e43868c74.jpg

No, to pokaże mojemu i mu nawrzucam, że inni mężowie się angażują a on nic. Dupa! Jak mu coś pokazuję, to wszystko jest "ładne", "ok". I to mówię o gabarytach, o ubrankach nawet mu nie wspominam, bo nie warto:/
    Także zazdroszczę:-)

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPatka wrote:
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta bo bardzo dawno nic u Was nie pisałam - nie było mnie od czerwca. Melduje, że u nas wszystko dobrze, pod sercem noszę chłopca, na ostatnim USG mały ważył 699gram :) na razie pochłonięta jestem pracą i szykowaniem się na wielkie wydarzenie jednak jak przejdę na L4 postaram się Was nadrobić :)

Mam nadzieje, że u Was wszystko okej!
    Pamiętam :-P
    Gratuluję synka :-) Super że wszystko w porządku :-)
    Zaglądaj częściej :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:
    @Kia dzięki za kciuki dziś odebrałam wyniki i położna powiedziała ze to nie cholestaza a to swędzenie kończyn być może jest od puchniecia i zbierania wody . Byliśmy tez dziś na usg kardiologicznym serduszka maleństwa i pocieszająca wiadomość E wszystko wyglada wporzadku dla lekarza , była lepsza widoczność wysztkich komór i aorty . Dziś mam nadzieje ze zasnę spokojnie .
    Cieszę się, że z serduszkiem Amelki jest wszystko ok :-) Mam nadzieję, że i my niedługo usłyszymy dobre wieści.
    I super że to jednak nie cholestaza :-)

ZUZAUK lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Agniecha chyba bede to jeszcze musiała przemyśleć. Fakt że też posiadam ogrzewanie podłogowe ale nie na całym mieszkaniu i w pokoju gdzie bedzie nasz synek nie ma. Ja jestem alergikiem i chciałam zakupić w zeszłym roku oczyszczacz powietrza z nawilżaczem ale nie chce miec za sterylnego powietrza bo mieszkam na śląsku i boje sie ze potem moze byc tylko gorzej. Obawiam się częstszych infekcji.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57v3e3knp6plxtw.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagidka wrote:
    Karo też jesteś z Wroclawia? Można zapytać do której szkoły rodzenia chodzisz?
    Zapisalam sie ze wzgledu na lokalizacje do NZOZ Zawidawie na Inflanckiej. Nie moglam znalezc o tej szkole zadnych opinii ale wydaje mi sie ze bedzie ok :) to na NFZ.

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88, co do konfliktu o którym piszesz, to powiem Ci że pierwsze słyszę:/

Mnie i męża dotyczy ta "zwykła" niezgodność-ja mam ARh- mąż ARh+.

W poprzedniej ciąży nie wzięłam żadnego zastrzyku, bo lekarz nawet nie poinformował o takiej konieczności. I antyimmuglobuline dostałam dopiero po porodzie ( córka urodziła się Rh+).

A teraz to szczerze nie wiem , co robić. Ciążę prowadzę prywatnie, więc za te profilaktykę srodciazowa będę musiała zapłacić ok 400 złotych:/
    Pogadam jeszcze z lekarzem na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 09:08

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Szyć nauczyłam się sama, a że zawsze mi sie podobało robić takie rzeczy to się wzięłam za robienie wykrojów i szycie poduszek,ale to bardziej na razie do swojego synka. Myślałam czy w to nie brnąć, ale jednak konkurencja jest duża teraz wiec na razie to tak dla siebie więc nie mam stronki, ale jakby ktoś był chętny to mogę uszyć i wysłać.
    Podziwiam Cię, tak samemu się wyuczyć :-) Super Ci to wychodzi :-) Strasznie podoba mi się to co robisz :-)
    Ja tylko kiedyś z neta nauczyłam się robić bransoletki sznurem koralikowo-szydełkowym ;-)
    Dodam Cię do przyjaciółek, żebym w razie co miała jak się z Tobą skontaktować ok?
    Tak w ogóle to dużo czasu zajmuje Ci zrobienie np takiej sówki?

Agus603 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec72db13efd2.jpg

Tak wiem balagan mam straszny ale niestety dalej mam lezec i nic nie robic. Ale tak sobie rosniemy.

Poza tym lozeczko zamowione a to oznacza ze poza kosmetykami do kapieli, mokrymi chusteczkami i pieluchami mamy w sumie gotowa wyprawke.

Reszte kupuja dziewczyny na baby shower :)
    Fajny brzusio :-) Śliczne blond loki ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka piękny brzusio :)

Ja dziewczynki dalej u rodziców. Pokłócona z mamą więc atmosfera średnia, czekam aż mąz mnie w niedziele wywiezie :D Dzisiaj przyjeżdza - tyle dobrego.

Zrobiłam sobie listę na rossmana, gemini i na tesco co pokupować ale na razie mam z 20 rzeczy :D Jakoś mozolnie mi to idzie bo zanim się na coś zdecyduję to szukam na srokao albo innych stronach z analizami , a to sprawdzam gdzie najtaniej itd :D

Maluszek wczoraj szalał niesamowicie, śmiałam się z siostrą że biegnie do tatusia <3

Dzisiaj chyba zamówię sobie spodnie ciążowe bo na razie pomykam w legginsach.

Miłego dnia śliczności :*

vcvau8q.png
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki możecie polecić stronę/firmę gdzie kupię w 100% bawełniany szlafrok? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć.

vcvau8q.png
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Moj tez zakupow dla dzieci nie robil. Wszystko ja szukam zamawiam on placi nieraz :D Ogolnie to moze lepiej bo moglby troche w moj gust nie trafic chociaz jak mu cos brzydszego pokazuje to zawsze sie zgadzamy :)
    Mój też nie kupuje ale i nie płaci. Już mnie to zaczyna wkurzać nie wiem jak mam mu dać do zrozumienia żeby się trochę zainteresował. Ostatnio prosiłam żeby poczytal o fotrlikach samochodowych (tak żeby jakiś wybrać, żeby zobaczyl że to nie jest wszystko takie tanie)ale oczywiście nic z tego . Z moim charakterem już za miesiac bym miała całą wyprawkę bo nie lubię czekac na ostatnia chwilę ale nic już nie kupuje......

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Dziewczynki możecie polecić stronę/firmę gdzie kupię w 100% bawełniany szlafrok? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć.
    Wczoraj oglądałam i widziałam na allegro :)

MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość

xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ