Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wszystkim ja dzisiaj pierwszy dzień leniuchowania tak na legalu
Wczoraj byliśmy w Krakowie, zrobili mi dokładne usg. Okazało się, że z szyjką jeszcze nie jest tak źle. Muszę oszczędzać się i dużo odpoczywać, dostałam Luteinę 2x1 i 4x2 Asmag Forte. Kontrol za 3 tygodnie. Do tego mam skierowanie na echo serduszek dzieci, akurat w moje urodziny, mam nadzieję, że będzie to miły prezent W poradni diabetologicznej pani dała mi glukometr i poinstruowała jak go używać i jak jeść. Powiedziała też, że ja nie mam żadnej cukrzycy tylko lekko przekroczoną normę 2 h, dlatego muszą mnie "objąć" leczeniem, ale że jestem dla nich zbyt lajtowym przypadkiem. Umówiłam się też do diabetologa u nas na następny piątek.
Mam nadzieję, że wszystko się jakoś dobrze będzie toczyło i dzieci przyjdą na świat w bezpiecznym terminie
Teraz mam zamiar zająć się wyprawką i w reszcie przygotowywaniem do roli matki, o czym nie mam jeszcze bladego pojęcia.
Miłego dnia kochaneDip88, Malinowa_Czekolada, Jagodagoi, futuremama, inaa, Aga9090, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
U nas wózek w takiej kolorystyce, bo nie wiadomo jakiej płci będzie 4 dzidzia - pewnie chłopak Ale zawsze wózek będzie uniwersalny
ZUZAUK piękny kącik, no i pięknie wyglądasz
Właśnie wróciłam od diabetologa, on jak i ginekolog wczoraj zwrócili uwagę, że widać mi mocno żyły na dekolcie. Nie wiem co się ze mną dzieje, nie dość że na udzie całą widać aż do kolana to jeszcze na dekolcie mi wywala
No i diabetolog nie pocieszony, każe mi brać 8 j. na noc i 18 na dzień, oczywiście póki co.
Dziś źle się czuję, boli mnie gardło, głowa i słabo się czuję. W nocy spałam okropnie, chyba się położę -
olciaa wrote:Czy zastawialyscie się w co będzie ubrane dziecko w momencie wyjścia ze szpitala ? Wiadomo ze dzidzius będzie miał na wierzch kombinezon, ale pod spod ? Body, spodnie, skarpetki ? To wystarczy ? Czy jescze na body zakupić jakaś bluzę ? Sweterek ?
Wiem, ze dziecko powinno mieć o warstwę więcej niż dorosły...ale u mnie to się nie sprawdzi...bo ja to straszny zmarźluch i warstw mam zimą sporo
Ja założę coś żeby maluszkowi było wygodnie, dopóki kikut pępowinowy nie odpadł zakładalam pajace, śpioszki itd. zeby mu tam nic nie zachaczało. Pamiętam że panikowalam żeby pampers mu nie zachaczał spodenki ja bym odpuściła. Reszta zależy od pogody, ile stopni będzie, u mnie tu w grudniu często jest jeszcze 10-15 stopni także raczej założę jakiś gruby pajacyk, może bodziaka pod spód i na to kombinezon taki polarkowy czy coś. Zresztą to będzie tylko do auta i z auta Napewno jeszcze w szpitalu coś podpowiedzą jak coś. -
Paula ja dziś też jak zombi. Poszłam spać po 4, najpierw grzebałam w necie a potem usnąć nie mogłam Dziś pojechałam tylko po zakupy bo w lodówce zaczynało świecić pustkami i właśnie wróciłam, ale obiadu już nie zrobię, nie mam siły Chciałam pojechać jeszcze za tymi butelkami popatrzeć ale słabo zaczęło mi się robić i dziś odpuściłam.
Lekarze coś Ci powiedzieli o co chodzi z tymi żyłami? Odpoczywaj kochana, jeszcze trochę, do końca coraz bliżej -
Dip łożysko uciska mi na tętnice, od miesiąca biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe ale się pogarsza ciągle Nie wiem jak to będzie pod koniec ciąży , bo im większe dziecko i macica tym większy ucisk
olciaa ha mam przygotowany kombinezon jesienny i zimowy, czapeczka jesienna ocieplana, wezmę pajac body i półśpiochy Wszystko zależy, jaka pogoda będzie... -
Ja jutro do diabetologa... Ciekawe co mi powie...
Ta pogoda chyba tak na nas działa dziwnie... Ja też jak zombie.... Niby w nocy spałam ale czuję się padnięta....a teraz mam zagwozdke od rana czy mi się śniło czy faktycznie mała tak w nocy w brzuchu szalała....:p -
Cześć dziewczyny, nie wiem czy któraś z Was mnie jeszcze pamięta bo bardzo dawno nic u Was nie pisałam - nie było mnie od czerwca. Melduje, że u nas wszystko dobrze, pod sercem noszę chłopca, na ostatnim USG mały ważył 699gram na razie pochłonięta jestem pracą i szykowaniem się na wielkie wydarzenie jednak jak przejdę na L4 postaram się Was nadrobić
Mam nadzieje, że u Was wszystko okej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 13:57
Dip88, JaKa, olciaa, Lotopałanka, Paula222, Jagodagoi, futuremama, Aga9090, inaa, agniecha2101, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:U nas wózek w takiej kolorystyce, bo nie wiadomo jakiej płci będzie 4 dzidzia - pewnie chłopak Ale zawsze wózek będzie uniwersalny
ZUZAUK piękny kącik, no i pięknie wyglądasz
Właśnie wróciłam od diabetologa, on jak i ginekolog wczoraj zwrócili uwagę, że widać mi mocno żyły na dekolcie. Nie wiem co się ze mną dzieje, nie dość że na udzie całą widać aż do kolana to jeszcze na dekolcie mi wywala
No i diabetolog nie pocieszony, każe mi brać 8 j. na noc i 18 na dzień, oczywiście póki co.
Dziś źle się czuję, boli mnie gardło, głowa i słabo się czuję. W nocy spałam okropnie, chyba się położę
A co mają oznaczać te żyły..? Bo ja mam tak samo. Mój mąż się śmieje ze jestem przezroczysta do tego jeszcze na bokach brzucha które ciągną się az pod pachy i spod pachy do dekoltu, ramion :o -
Paula to nie zaciekawie to brzmi Mam nadzieję, że nie będzie bardzo źle i lekarze to ogarną.
Lotopałanka może i pogoda. U mnie raz deszcz i burza a raz słońce i tak w kółko. W domu mam totalny bałagan, chociaż tyle dobrze że te zakupy zrobiłam. -
Dip dobrze ze mojego mieszkania nie widzisz... Normalnie wstyd... Nie mam kiedy ogarnąć dokładnie bo mały póki co do przedszkola chodzi na 3h więc ledwo wrócę do domu i już idę po niego z powrotem a z synem sprzątanie to syzyfowa praca
-
Mi na tętnice główną prawego uda uciska macica z dzieckiem, im dziecko większe tym większy nacisk. Poszła mi sieć pajączków pod kolanem, na udzie mam odstającą bolącą żyłę, a teraz jeszcze mi na dekolcie wychodzą Nie wiem jak to będzie dalej. Biorę zastrzyki przeciwzakrzepowe
Patka gratuluję synka
Lotopałanka to kciuki za Twoją wizytę u diabetologa :*Lotopałanka lubi tę wiadomość
-
Oj Lotopałanka mojego domu nie widziałaś jaki syf mam Nawyciągają i tak zostawią. Czy to mały czy dorosły.I co drugi dzień dom wygląda tak samo. Faceci to bałaganiarze, a tu kolejny w drodze Ale żeby nie było, mój M właśnie zrobił swój pierwszy samodzielny zakup. Jestem pod wrażeniem, głównie ze względu na ten kocyk
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/313e43868c74.jpg
Paula222, olciaa, Mezatka2015, bondzik007, Aga9090, Azzurra, Malinowa_Czekolada, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mezatka2015 wrote:Ja kupilam tomee tippe 150ml i 260ml po 2 sztuki z rurka antykolkowa w srodku
Ja tez mam zamiar je zakupić mam tez podgrzewacz tommee tippe wiec super sień sprawdza te butelki tak jak przy pierwszym dzieckuMezatka2015 lubi tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:Hej!
Miałam nie płakać a i tak płakałam. Kobiety nie? Mąż mnie wyzywa, aa tam..
Spojrzałam w badania z połówkowych i wtedy komory boczne mialy 7mm, czyli przez 4tygodnie powiększyły się o 2,3mm. Teraz to dopiero będę myśleć. Wszystko bym oddała żeby ten Bąbel nasz był całkiem zdrowy
Karmelkova faktycznie adamexy sa bardzo podobne:) chyba tylko mniejsze gondolki mają, ale w sumie ile ta dzidzia jeździ w tym wózku..
A mam do Was pytanie, bo dostałam skierowanie na krzywą cukrową ale tylko na czczo i po 2godz. Nie mam po 1godz. Wszystkie miałyście 3punktowa czy miala ktoras moze 2punktowa? Chyba i tak sobie zrobię 3.. w przyszłym tygodniu polecę i załatwię wszystkie badania od razu. Wkurza mnie, ze muszę czekać bo chciałam juZ zrobić te toxo i cmv ale teraz zaplacilabym 200zł tylko za to, a w przyszła środę wyjdzie coś ok 70zł wiec jest różnica ogromna..
Miłego dnia Kochane!
Gondolka jest duża i głęboka
Nie zamartwiaj się na zapas ale rozumiem , ze w głowie siedzi , bo ja tez rozkminiam takie rzeczy jak cyferki
Ja miałam normalnie 3pktWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:37
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Paula222 wrote:Dip88 brawo dla męża, mój to hmm.....Zakupami dzieciowymi się nie zajmuje Za to ja nadrabiam za 2 haha
Mój to w ogóle żadnymi zakupami się nie zajmuje. No jedynie od jakiegoś czasu to jeździ ze mną na większe zakupy i robi za tragarza Nienawidzi chodzić po sklepach, dlatego zastanawiam się co mu się stało hahahPaula222, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
mkgk wrote:myslicie ze butelka tommy tippie wejdzie do normalnego podgrzewacza? bo one sa takie szerokie
Też się zastanawiam, bo chcę te butelki i zwykły podgrzewacz...mkgk lubi tę wiadomość
-
Kai wrote:ZuzaUK, jak Twoje wyniki badań? Trzymam kciuki, żeby to nie byla cholestaza. Ja z powodu ryzyka cholestazy zostalam zapisana do poradni patologii ciąży. Na szczęście na razie wyniki mam dobre.
@Kia dzięki za kciuki dziś odebrałam wyniki i położna powiedziała ze to nie cholestaza a to swędzenie kończyn być może jest od puchniecia i zbierania wody . Byliśmy tez dziś na usg kardiologicznym serduszka maleństwa i pocieszająca wiadomość E wszystko wyglada wporzadku dla lekarza , była lepsza widoczność wysztkich komór i aorty . Dziś mam nadzieje ze zasnę spokojnie .Dip88, bondzik007, Paula222, Kai, futuremama, Aga9090, Azzurra, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość