Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
88Kala wrote:Magic ja bylam u dentysty w marcu. Po styczniowym poronieniu chcialam zrobic przegląd całego ciała i choć do dentysty chodzę raczej regularnie to mam słabe zęby mimo dbania następna wizyta miała być po pół roku czyli we wrzesniu ale pierwszy trymestr (wymioty) osłabiły mi szkliwo i miałam straszna nadwrażliwość w jednym zębie wiec poszłam wcześniej i teraz już do końca ciąży nie musze iść. No chyba że coś się stanie
Idź chociaż na przegląd, w ciąży zęby mogą inaczej się zachowywać i szybciej psuć. Dzidziuś ciągnie z nas minerały i mikroelementy a w trakcie karmienia piersią to już w ogóle wysysa wszystko
Edit. Lepiej iść teraz bo później z maluchem na rękach może być ciężko
No chyba się przejdę bo w sumie o tym nie myslałam. Zawsze miałam mocne zęby i właśnie byłam w marcu żeby zerknęła czy wszystko ok. Zrobiłam tylko czyszczenie i tyle -
Witam was po weekendzie
Trzymam kciuki za wizyty.
Co do wyprawki to ja niby większość mam, ale i tak jeszcze coś brakuje i też mam wrażenie że się nie wyrobię
Ja wcześniej miałam więcej spięć z moim M, od kilku tygodni zrobiłam się spokojniejsza i w domu daje radę więcej ogarniać mimo że robi się ciężej. Nawet mój to zauważył i powiedział, że ostatnio chodzę taka uśmiechnięta i spokojna. Sama nie wiem.
Co do dentysty to zawsze lepiej sprawdzić, mi w poprzedniej ciąży po porodzie poszły ósemki.
Dibolek co tam masz w tym kubeczku?
Dobra już się domyślam, że glukoza? Ja miałam tu przezroczystąWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 09:54
-
Ja do dentysty chodzę co ok. pół roku i akurat pół roku minęło w czerwcu, czyli ok.15-10 tyg, zrobiłam sobie pełną higienizację plus przegląd. Wydaje mi się, że rozsądnie jest chodzić nawet w ciąży.
Dziewczyny, ciąża=mnóstwo doradców…..zastanawiam się na bujaczkiem 4mom i oczywiście są za i przeciw.
Czy Wy macie zamiar korzystać z takich udogodnień ? Jakby nie patrzeć to wszystko szkodzi……;/ -
mokka wrote:Ja do dentysty chodzę co ok. pół roku i akurat pół roku minęło w czerwcu, czyli ok.15-10 tyg, zrobiłam sobie pełną higienizację plus przegląd. Wydaje mi się, że rozsądnie jest chodzić nawet w ciąży.
Dziewczyny, ciąża=mnóstwo doradców…..zastanawiam się na bujaczkiem 4mom i oczywiście są za i przeciw.
Czy Wy macie zamiar korzystać z takich udogodnień ? Jakby nie patrzeć to wszystko szkodzi……;/
Ja myślę że u jednej się sprawdzi, u drugiej nie Najlepiej wypróbować na sobie Jak masz ochotę kupić to czemu nie? Najwyżej sprzedasz -
co do tego bujaczka to uważam osobiście z eto trochę przesada tyle pieniazkow na bujaczek który posluzy pewnie z 6 msc...dziecko jak się urodzi spokojne będzie spalo spokojnie w lozeczku a jak się trafi ancymonek ( jak moja corcia) to żadne bujaczki sraczki nie zrobia szalu. Moim zdaniem sprzętu na rynku jest mnóstwo i udogodnień jak się ma pieniakzi i miejsce by to trzymać to wiadomo można kupować ale tez nie ma co się nastawiac z eto tak super ułatwi zycie orzy maluszku. Malenstwo najbardziej bezie potrzebowalo mamy i bliskości i żadne bujaczki cudaczki tego nie zmienia. Może się zdazrzyc ze np. jednym dzidziuś będzie tam spal np. ladnie cz siedział a innych będzie wkurzal a tego nigdy nie wiesz nie przewidzisz na tym etapie. Tzn ja to pisze na podstawie swojego dosw z corka. Tym razem bardziej zastanawiam się nad chusta niż nad bujaczkami, przy corce szybko sprzedałam bujaczek
Dip88 lubi tę wiadomość
-
A my dziś po wizycie, wszystko jest w porządku. Wszystkie dolegliwości niestety urokiem ciąży, trzeba trochę zwolnić, dużo pić i magnez łykać. Malutka waży równy 1kg także kawał człowieka
Głowa niestety znów na górze, także zaczynam lekko panikować. Mam nadzieję ze się obróci. Synek na tym etapie już dawno był w dół a ta co jakiś czas zmienia pozycje.
No i przypomniałyście że się zagadaliśmy i zapomniałam o skierowaniu na glukozę...Dip88, agulineczka, JaKa, agniecha2101, bondzik007, olciaa, Angelika83, Malutka_94, Azzurra, Aga9090, inaa, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:A my dziś po wizycie, wszystko jest w porządku. Wszystkie dolegliwości niestety urokiem ciąży, trzeba trochę zwolnić, dużo pić i magnez łykać. Malutka waży równy 1kg także kawał człowieka
Głowa niestety znów na górze, także zaczynam lekko panikować. Mam nadzieję ze się obróci. Synek na tym etapie już dawno był w dół a ta co jakiś czas zmienia pozycje.
No i przypomniałyście że się zagadaliśmy i zapomniałam o skierowaniu na glukozę... -
4mom dużo osób poleca i jest zadowolonych. Ja jednak zamierzam kupić najzwyklejszy bujaczek, tylko z regulacją oparcia i żeby był na początku na płasko. Zresztą i tak nie wiem czy mały polubi. Mojemu synowi spodobało się dopiero jak miał 4 miesiące, wcześniej był wrzask Wózek tak samo go parzył i wychodziłam na spacer w porze spania a i tak musiałam jeździć po dziurach, trawnikach bo inaczej się budził i był krzyk Dopiero później to wszystko przeszło,tak to ani razu nie udało mi się uspać go w wózku. Jednak później właśnie taki bujaczek okazał się wybawieniem w szczególności w nocy
-
Dziewczynki - szczególnie te co są już mamami
Może to głupie ale po akcji Tesco mamy 20% rabatu do wykorzystania i chcemy dzisiaj zrobić zakupy. Co polecacie kupić w dużych ilościach dostępnego właśnie w zwykłych marketach? Np ile opakowań pampersów 1 ile 2 na początek?
Planuję kupić mokre chusteczki, proszek do prania, patyczki do uszu dla maluszka, butelkę Anent 125 ml, jakieś śpioszki może i nie wiem sama co dalej.. Pomóżcie proszę -
Dibolek ja na jakiejś tam jestem :p
Ale właśnie sprawdziłam i ja jestem na 2 grupach....
Listopadowe i grudniowe mamy
Mamusie rodzące w grudniu
Czy jakoś takWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 09:56
-
Ja chodzę na jedną wizytę kontrolną w każdym trymestrze. W pierwszym dwa zęby były bardziej narażone ale stomatolog mi je zabezpieczył, dzisiaj potwierdzał ze sie trzymają. Mam przyjść jak urodze to je zreperuje. Stomatolog mówił że jak dziąsła będą obrzęknięte żeby robić sobie płukanki z szałwii.
-
Witam się po weekendzie Sobota minęła mi na sprzątaniu, zakupach, a wieczorem grillik (pewnie ostatni już w tym sezonie). Wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę na przełęcz Furka i Grimsel i lodowiec Rhonegletscher. Byliśmy już tam kilka lat temu, ale te cudne widoki mogłabym podziwiać i codziennie W ogóle to nie myślałam, że na 2,5 miesiąca do terminu porodu będę jeszcze śmigać po górach
Podzielę się trochę z Wami tymi cudownymi widokami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d973016ff5f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc0168451f1b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d220665adf50.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfb58ef430ba.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4842a496eaa4.jpg
A teraz będę pomału Was nadrabiać w międzyczasie robiąc pranie i gotując obiadCyganieszka, Dip88, 88Kala, JaKa, futuremama, bondzik007, AMK, olciaa, Azzurra, Malutka_94, Aga9090, inaa lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki - szczególnie te co są już mamami
Może to głupie ale po akcji Tesco mamy 20% rabatu do wykorzystania i chcemy dzisiaj zrobić zakupy. Co polecacie kupić w dużych ilościach dostępnego właśnie w zwykłych marketach? Np ile opakowań pampersów 1 ile 2 na początek?
Planuję kupić mokre chusteczki, proszek do prania, patyczki do uszu dla maluszka, butelkę Anent 125 ml, jakieś śpioszki może i nie wiem sama co dalej.. Pomóżcie proszę
ok nie bede sie juz tak rozgadywac, przyszlam nowa i tak sie od razu rozgoscilam moze za bardzo, nie chcialabym Was zniechecic do siebie. smigam do prania...i ciag dalsyz robienia miejsca w szafie...niestety mamy male mieszkanko i kazde miejsce na wage zlota.jestem pelna obaw jak sie zmiescimY:) szcezrze zazdroszzce Wam dylematow jaki bujaczek kupic (pomijajac fakt ze ja po dosw z pierwszym dzieckiem odpuszczam nawet jkabm na 200 m mieszkala) to teraz ze wgledu na metraz i tak jakbym bardzo chciala to bylo by zabojstwo dla naszej przestrzeni).
MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Lotopałanka wrote:Dibolek ja na jakiejś tam jestem :p
Ale właśnie sprawdziłam i ja jestem na 2 grupach....
Listopadowe i grudniowe mamy
Mamusie rodzące w grudniu
Czy jakoś tak
Polecacie jakąś grupę na fb? Mi Wy tak wystarczacie że nawet się nie zastanawiałam nd fb -
Agus603 wrote:Jasne:) dodaj. Własnie sie zastanawiałam, jak tu można wysłać prywatną wiadomość. Hm taka sowa to szczerze pow nie liczyłam il dokładnie czasu ale tak myśle, że do kupy to ok z 1,5 h👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙