Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
futuremama wrote:Synek już w 21tc był w dół i tak na każdym USG. Z resztą to było czuć bo mi tak żebra skopał że dobre pół roku po porodzie bolały
Miałam tak samo, żebra skopane i po 20 tc do końca był już główką w dół A teraz czuje co kilka dni inaczej, raz kopniaki u góry a raz na dole. Ciekawe kiedy przyjmie ostateczną pozycje, bo się chyba zdecydować nie może. Dobrze że jeszcze trochę czasu ma -
Bujaczek zadecydowałam, ze kupię - jeśli nie będzie spełniał swojej funkcji to go sprzedam, choć wiele moich koleżanek bardzo go chwali.
Co do pościeli to kupiłam dwie z wypełnieniem - jedna z la millou, druga z poofi. Obie bardzo przyjemne i świetnej jakości materiały. -
U mnie bujaczek baaaaaaaaardzo się przydawał, przy 1 i przy drugim synku. Dla mnie to prawa ręka No i mata edukacyjna U nas łóżeczko służyło tylko do spania, a tak to maleństwo na macie bądź bujaczku Np jak gotuję obiad . Ja polecam
Madlen co do zgagi współczuję strasznie , ostatnio też mnie męczyła, ale nie mam złotego środka na toWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 11:40
mokka lubi tę wiadomość
-
ktosia2 wrote:pampersy 1 -1 paczke , pampersy 2-2paczki,ja bym nie ryzykowala z inna firma pieluszek bo jednak lubia uczulac (np huggiessy, dada) wiec na poczatek bym pampersy kupila. Do kapielki stosowalam emolium plyn i szamponik emolium(starcza na wieki-sama czasem podbieralam bo swietne wlosy po nim mialam)plyny do kapieli nivea doove nie oceniam, ale chyba nie maja siwtenych recenzji na soroce-fajne plyny do kapieli dla dzieci o fajnym skladzie sa te plyny z rossmana. plyn do prania na długo dość wystarcza chyba ze masz gdzie to trzymać, co do ciuszków w tesco maja bardzo fajna jakość spioszkow, polecam bardzo zwłaszcza pajace.
ok nie bede sie juz tak rozgadywac, przyszlam nowa i tak sie od razu rozgoscilam moze za bardzo, nie chcialabym Was zniechecic do siebie. smigam do prania...i ciag dalsyz robienia miejsca w szafie...niestety mamy male mieszkanko i kazde miejsce na wage zlota.jestem pelna obaw jak sie zmiescimY:) szcezrze zazdroszzce Wam dylematow jaki bujaczek kupic (pomijajac fakt ze ja po dosw z pierwszym dzieckiem odpuszczam nawet jkabm na 200 m mieszkala) to teraz ze wgledu na metraz i tak jakbym bardzo chciala to bylo by zabojstwo dla naszej przestrzeni).
Pampersy uczulały mojego chrześniaka. Tylko dady i lupilu się u niego sprawdzily więc z tym też trzeba próbować
A co do kąpieli wszędzie się teraz trąbi o tym, zeby nie stosować emolientow jeśli nie ma takiej potrzeby czyli problemów skórnych można mieć w razie wu jakiś, bardzo polecany jest atoperal baby
Hej w ogóle! -
Hej Dziewczyny
Dibolek mnie to czeka w środę o zgrozo! :p
Mój synio też sie przekręcił i jest główka do góry ale ma czas jeszcze na fikołka.. ostatnio moja koleżanka miala juz date planowanej cc bo Hania główka do gory, przyjechała do szpitala zrobili usg i coo.. Haneczka główka do dołu i z powrotem do domu
Kupujecie kołderki teraz? Ja rezygnuje chyba na razie. Będę "otulac" rozkiem a przynajmniej spróbuję -
Dip88 wrote:A zamawiałaś może do siebie czy w Pl? Bo ja co znalazłam coś w miarę to okazywało się że nie wysyłają za granicę I wkońcu chyba tu na miejscu pozamawiam coś.Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Jagidka wrote:Trochę nie ogarniam jak chce suwaczek to musze za każdym razem go wklejac?
Musisz skopiować ten url i wkleić tu na forum w ustawienia --> Społeczność i tam jest miejsce na suwaczekWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 12:02
-
Jagidka wrote:Trochę nie ogarniam jak chce suwaczek to musze za każdym razem go wklejac?