X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dentysty to ost byłam na przeglądzie i idę za tydzień na piaskowanie i jedną plombę muszę zrobić. Myśle, że każda przyszła mama powinna się przejść bo zdrowe zęby to podstawa.

Wybrałam jednak takie łóżeczko https://mamaania.com.pl/Lozeczko-Tapczanik-ZUZIA-120x60-biale.html i materac do tego z Hildinga Dobranocka. Mam nadzieje, że to będzie dobry wybór bo już nad tym 3 dzień siedze...
    Ogólnie jak zaczełam troche ogarniać wyprwakę to zrobiłam się spokojniejsza, że coś juz mamy:D.
    Obkupiłam się dzisiaj w Bidze bo były ciuszki nowe z wyceny. Idzie znaleźć super rzeczy :)
    Co do pościeli to uszyłam sobie już jedną sama na wymiar 100x135 plus kocyk minky. Ale powiedzcie mi takiego niemowlaka w ogóle się przykrywa;/? i Czy daje się poduszkę? Chyba nie, nie? Z tego co czytałam to taki maluszek powinien spać na płaskim i sama już nie wiem. To juz jest dla starszego dziecka ? A co dla mlodszego ?. I polecacie jakąś kołdre i poduszke? bo to musze jeszcze zamówić

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Dziewczyny ratujcie co na zgagę ?? Migdały, imbir, mleko - nic nie pomaga, może można zażyć jakieś leki ? Do wizyty mam jeszcze 2 tygodnie a meczy mnie codziennie :(
    Rennie możesz brać.
    Ja praktycznie całą pierwsza ciążę przecierpiałam strasznie, Teraz myślałam że jakimś cudem mnie ominie ale od 3 tyg już dokucza, a oastatnio już masakra. Ale jak mała jest na wysokości żołądka to niestety...
    Zimnie mleko na szybką ulgę, a tak o tez rennie kupiłam - trochę pomaga.

Dip właśnie moja mała też się kręci. Kiedyś siedziała, potem było czuś ją w poprzek. Na wakacjach takiego kopa mi zasadziła wysoko że było czuć że fiknęła. Ostatnio niestety znów do góry, bo nawet jak z mężem rozkminialiśmy czym ona się tak wypycha pod żebrami to stwierdziliśmy, że główką i czuję takie gmeranie nóżkami bardzo nisko.
    U koleżanki tez miało być cc bo był główką do góry, a 2 tyg przed terminem się przekręcił o dziwo bo ona mała i drobna a synek prawie 4kg i każdy się dziwił.
    Ale wiecie... wolałabym wcześniej co by się nie stresować. Zwłaszcza, że przy pierwszym jest to wskazanie do cc a przy drugim mają różne podejścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 13:13

Madlen_:) lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje :D ale się rozpisałyście od rana:D

Witam wszystkich:) ktosia cześć :D fajnie, że dołączyłaś:) ja też jestem za, że możnaby było stworzyć naszą grupę na fb:) oczywiście, każdy może dołączyć do kilku grup itp, ale dziewcznyki - kiedy mieć na to czas?:P

Co do dentysty, ja już byłam na przeglądzie dwa razy, gin mi kazała iść na początku, zresztą w mojej książeczce ciąży jest taki wpis od stomatologa, który ma być uzupełniony.

Dzisiaj dostałam podgrzewacz i sterylizator (od siostry), przyszedł mi laktator Lovi Prolactis (używany, więc chciałam sprawdzić jak działa, ehh trochę techniki i się człowiek gubi z tymi wszystkimi częściami), ale mam takie pytanie do mamuś, które już stosowały, czy jak go załączę to np. jak przyłożyłam do ręki czy piersi to nie czułam za bardzo ssania - tak ma być? Że to takie delikatne? Bo jak coś to mogę oddać, a nie wiem czy tak ma być czy nie. Odgłos odciągania jest, ale ja myślałam, że to aż tak zasysa pierś czy coś:P

Poza tym, czekam jeszcze dzisiaj na bujaczek (też używany) :)

U mnie Nela chyba się gdzieś przemieściła, bo trochę lepiej mi się oddycha i czuję jej kopniaki i ruchy na dole, dużo poniżej pępka.

Aga widoki mistrzostwo świata :D

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Jagidka Znajoma

Wysłany: 10 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemowlak powinien spac na plasko lub ewentualnie poduszka klin. Ja zaopatrzylam się w taka poduszke, nie kupuje kołdry, będę przykrywac kocykiem.

2nn3dqk34z8e3q3i.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla mnie jak chcecie możemy założyć grupę naszą na fb... Dla mnie żaden problem mogę być i tu i na fb :) ja lubię gadać, pisać więc nie ma problemu

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i też witamy się w 3 trymestrze :-) kiedy to zleciało :-P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b1f1cf3bb23.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2586aa271dc8.jpg

futuremama, Lotopałanka, Agus603, Angelika83, Azzurra, Malutka_94, agniecha2101, AMK, bondzik007, JaKa, Dip88, inaa, Aguś 90 lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pościel też fajną wypatrzyłam, na fb albo na olx ogłasza się babka, która szyje pościele, otulacze, kocyki itp. Ja będę u niej zamawiać:)

Podaję linka do olx:

https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/ax2VL/

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia śliczny brzuszek...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus603 wrote:
    Co do dentysty to ost byłam na przeglądzie i idę za tydzień na piaskowanie i jedną plombę muszę zrobić. Myśle, że każda przyszła mama powinna się przejść bo zdrowe zęby to podstawa.

Wybrałam jednak takie łóżeczko https://mamaania.com.pl/Lozeczko-Tapczanik-ZUZIA-120x60-biale.html i materac do tego z Hildinga Dobranocka. Mam nadzieje, że to będzie dobry wybór bo już nad tym 3 dzień siedze...
    Ogólnie jak zaczełam troche ogarniać wyprwakę to zrobiłam się spokojniejsza, że coś juz mamy:D.
    Obkupiłam się dzisiaj w Bidze bo były ciuszki nowe z wyceny. Idzie znaleźć super rzeczy :)
    Co do pościeli to uszyłam sobie już jedną sama na wymiar 100x135 plus kocyk minky. Ale powiedzcie mi takiego niemowlaka w ogóle się przykrywa;/? i Czy daje się poduszkę? Chyba nie, nie? Z tego co czytałam to taki maluszek powinien spać na płaskim i sama już nie wiem. To juz jest dla starszego dziecka ? A co dla mlodszego ?. I polecacie jakąś kołdre i poduszke? bo to musze jeszcze zamówić

Ooo też oglądałam to łóżeczko ale właśnie trochę bałam się zamówić coś czego na żywo nie mogę obejrzeć... Ale na zdjęciach wygląda super i bardzo mi się podoba :)
    Ja mam śpiworek do spania ze Smyka w promo był za 20 zł

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7e9b2e51ce4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 13:55

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:

Karolcia brzuszek śliczny - wiadomo ale te białe spodeneczki... <3 piękne :D

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Kala wrote:
    Karolcia brzuszek śliczny - wiadomo ale te białe spodeneczki... <3 piękne :D

Jedyne krótkie w które się mieszczę :-P bo są na gumkę :-P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:

wyglądasz slicznie, a widze ze to już 3ci trymestr az nie do uwierzenia normalnie ze tak laskowo wtedy można wygladac.

Ja w tej ciąży poki co mam 4 kg na plusie, ale wyglądam już na min 8 miesiąc tak mi brzuszek wybulilo tocze się jak kula.. w pierwszej ciąży w 6tym miesiącu nie było jeszcze zbytnio widać ciazy

f2w3d5qpn1djan43.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne! Witam nowe dziewczyny.

Agniecha, przepiękne widoki! Cudo!
    No niestety, ale Węgry są dużo mniej urozmaicone krajobrazowo;)
    Ale ogólnue nie ma co narzekać. Mamy super miejscówkę, mąż się śmieje że dla mnie lepszej być nie mogło-mieszkamy w centrum miasta, wychodząc mamy od razu McDonald's a lodziarnię i węgierskiego Rossmana, którego już trochę zdążyłam obrabować ale jeszcze się wybiorę na pewno
    Ogólnie pogoda piękna, na basenach pusto, więc spoko. Szkoda, że wina nie mogę spróbować ale chyba sobie kupię butelkę i otworze kiedyś tam...nabierze mocy:-)
    Trochę tu jak w Polsce-dookola słychać nasz język, więc swojsko. Przed chwilą jakaś miła starsza pani powiedziała na mój widok do swojej towarzyszki, że "w ciąży to się chyba nie powinno....", a ja jej na to że lekarz wręcz zalecił:-) trochę się zdziwiła, ale stwierdziła że jest starej daty to się zalecenia na pewno zmieniły:D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Jedyne krótkie w które się mieszczę :-P bo są na gumkę :-P
    Oj tam oj tam :) to nie zmienia faktu :)

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Kala wrote:
    Oj tam oj tam :) to nie zmienia faktu :)

No i oczywiście z mojego ulubionego sklepu, zwanego potocznie lumpem :-P tak samo ta czarna sukienka sweterkowa :-P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Azzurra Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, ja mam łóżeczko Zuza, tylko w wersji 140*70. Jestem mega zadowolona, prezentuje się pięknie i dla synka mam zamiar kupić identyczne, także myślę że i Ty będziesz zadowolona.

A jeśli chodzi o ułożenie dziecka, to ja Was nie chce straszyć ale w poprzedniej ciąży też cały czas słyszałam że "na pewno się obróci". No i się nie obróciła, więc teraz już nawet nie chcę wiedzieć jak synek aktualnie siedzi. Z tym, że u mnie to była pierwsza ciąża, więc CC bez gadania. W kolejnych roznie bywa.

Karolcia, wyglądasz super.
    Ja to już się nie ważę i nie patrzę zbyt często w lustro, także zazdroszczę.

Dobrego tygodnia, mile panie. Będę do Was zaglądać!

PS Tapicerkę fotelika roboczo wypralam, jest trochę lepiej ale chyba będę musiala w domu uprać jeszcze raz i porządnie.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Agniecha jak pięknie! <3 pozazdrościć widoków :)

Dibolek, mnie to czeka w pon. Miałam iść w tym tyg, ale Mąż nie może jechać ze mną, a ja stwierdziłam że jednak na to badanie boję się sama jechać.

Zapomniałam która z Was pisała o zgadze. Mnie też męczy, czasami aż nie wiem co że sobą zrobić. A w ogóle to w górach się czymś strułam, tak wymiotowałam że..myślałam że wnętrzności z siebie wyrzucę :o na szczęście przeszło w miarę szybko.
    Później się pochwalę zdjęciem brzuszka przy potoczku :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ułożenia, mój synek na połówkowych był główką w dół, ale teraz się przekręcił z powrotem i kopie mnie po pęcherzu. Dzisiaj w nocy 5 razy dzięki temu wstawałam do łazienki :o

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze zauważyliśmy z Mężem, że Mikołajek lubi słuchać jak rozmawiamy :) zawsze się uspokaja :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra a to łóżeczko kupowalas przez stronę Pietrus czy Mamaania czy jeszcze inaczej? Właśnie to łóżeczko ma wszystko czego potrzebuje czyli 140x70, szuflada, wyjmowane szczebelki, 3 poziomy materaca i podoba mi się wizualnie ale ja jestem dziwna i lubie obejrzeć coś na żywo (np. czy jest dobrze wykonane itp a czytałam różne opinie :( )

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ