Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
88Kala wrote:Azzurra a to łóżeczko kupowalas przez stronę Pietrus czy Mamaania czy jeszcze inaczej? Właśnie to łóżeczko ma wszystko czego potrzebuje czyli 140x70, szuflada, wyjmowane szczebelki, 3 poziomy materaca i podoba mi się wizualnie ale ja jestem dziwna i lubie obejrzeć coś na żywo (np. czy jest dobrze wykonane itp a czytałam różne opinie )
88Kala, łóżeczko kupowałam właśnie przez stronę Mamaania. Bardzo miła obsługa, choć na łóżeczko chwilę poczekałam ( dużo wcześniej przyszedł materac, który zamówiłam u nich w komplecie).
Powiem tak...ja się na meblach nie znam, ale to łóżeczko jest śliczne i w porównaniu np. z Ikea bardziej stabilne w moim subiektywnym odczuciu.
Żadnych usterek nie zauważyłam. Uważam, że to dobry zakup, bo na pewno corece posłuży jeszcze dluuugo (co ma niestety swoje wady, bo muszę synkowi kupić łóżeczko zamiast mieć po starszym dziecku:).
Jeśli chcesz, to jak wrócę z wyjazdu, to mogę podesłać kilka zdjęć jak się prezentuje u córki, ale musisz mi przypomnieć gdybym zapomniała bo ja na wakacjach to mam słabą pamięć88Kala, Karo_88 lubią tę wiadomość
-
Jaa właśnie złożyłam zamówienie. Zamawiałam na stornie Piętrus bo jest w cenie 369 zl i mają promocję na fb jak się udostępni ich posta to dorzucają gryzaki na ramę łóżka. Na Mamaania jest drożej przynajmniej wymiar 120x60. Ciesze sie ze w końcu je zamówiłam i mam nadzieje, że będe równie zadowolona jak Ty Azzura:)
-
Nam z wyprawki brakuje:
- fotelika samochodowego z baza iso fix (kupuja go moi rodzice)
- lozeczka (zamowione, ale czas oczekiwania 3-4 tygodnie)
- monitor dla dziecka z kamerka (dostane na baby shower)
- kombinezon polarkowy ala mis
- mokre chusteczki
- pampersy 2
- patyczki do uszu
- sol morska do nosa
- kosmetyki do kapieli dla noworodka
- polspiochy i chociaz z 1 sukienke dla malutkiej, ale wstrzymuje sie bo znajomi maja nam dac ubranka po swojej corce i za chwile tez bede miala baby shower
Ogolnie to mala miala miec lozeczko u nas w sypialni a maly pokoj ktory do tej pory byl graciarnia (poko 1.6m x 2.7m) mial miec szafy i robic za garderoby ale po wyniesieniu rzeczy do malowania i zmienienia wykladziny postanowilismy jednak ulokowac tam maluszka. Nasz domek jest maly, od naszego lozka do lozeczka malej bedzie okolo 3 metry mimo ze pokoj osobny, jednak na przeciwko naszego a korytarz ma tylko 85cm szerokosci. Dzis maz konczy zrywac stara tapete w okropnym Angielskim magnoliowym kolorze, jutro kolega wchodzi z malowaniem. Sciany beda bardzo jasno szare a dodatki w pokoiku mietowe.
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Azzurra wrote:88Kala, łóżeczko kupowałam właśnie przez stronę Mamaania. Bardzo miła obsługa, choć na łóżeczko chwilę poczekałam ( dużo wcześniej przyszedł materac, który zamówiłam u nich w komplecie).
Powiem tak...ja się na meblach nie znam, ale to łóżeczko jest śliczne i w porównaniu np. z Ikea bardziej stabilne w moim subiektywnym odczuciu.
Żadnych usterek nie zauważyłam. Uważam, że to dobry zakup, bo na pewno corece posłuży jeszcze dluuugo (co ma niestety swoje wady, bo muszę synkowi kupić łóżeczko zamiast mieć po starszym dziecku:).
Jeśli chcesz, to jak wrócę z wyjazdu, to mogę podesłać kilka zdjęć jak się prezentuje u córki, ale musisz mi przypomnieć gdybym zapomniała bo ja na wakacjach to mam słabą pamięć -
Karolcia27 wrote:No i też witamy się w 3 trymestrze kiedy to zleciało
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b1f1cf3bb23.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2586aa271dc8.jpg
Jaki zgrabny piękny brzuszek!
I kurde! Zakochałam się w Twojej łazienceKarolcia27 lubi tę wiadomość
-
Cześć! Jestem nowa na portalu, witam wszystkie Mamy
Mieszkam w Hanowerze od 2 lat.
Czy jest jakaś Pani, która pomogłaby mi uporać się z całą dokumentacją związaną z urlopem macierzyńskim i ewentualnie innymi dokumentami lub może poradzić kto by mi w tym pomógł, nawet odpłatnie.
Jeśli to pytanie nie ma miejscu, lub w złej grupie, proszę o wyrozumiałość
Pozdrawiam serdecznie,
WiolaWiolah -
Czesc dziewczyny, melduje sie spod gabinetu, za jakies 0.5 h mam wizyte u prowadzacej. Już bylam u poloznej, malutka miala puls ok 140-150, a moje ciśnienie było dosc wysokie (ale to czulam, podswiadomie sie stresowalam plus od mlodosci mam syndrom bialego fartucha). W domu jest/bylo ok. Polozna tez na poczatku spytala mnie o nic innego jak o poronienie (uzywajac przy tym slow o skrobance..) a potem zdziwiona ze cisnienie wysokie skurczowe. Juz po zmierzeniu cisnienia dodala ze trzeba uwazac zeby lozysko sie nie odkleilo jak takie jest cisnienie ;/ no ludzie! Pokazalam jej domowe pomiary w tel ze mam duzo nizsze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 18:15
-
Witajcie dziewczynki
Azuuura też podglądnęłam stronkę MamaAni i chyba znalazłam łóżeczka dla moich Maluszków a nawet są dwa, które bardzo mi się podobają: https://mamaania.com.pl/Lozeczko-Tapczanik-ALEK-z-szuflada-i-barierka-120x60-biale.html lub https://mamaania.com.pl/Biale-Lozeczko-tapczanik-2w1-MALO-z-szuflada-i-barierka a najlepsze jest to, że są duuużo tańsze od IWO, na które byłam nastawiona. Także dziękuję bardzo za linka
U nas przygotowania nadal stoją w miejscu, czyli nie mamy nic oprócz ciuszków na początek. Myślałam, że jak tylko pójdę na L4, to zacznę wielkie zakupowe szaleństwo, ale jakoś nie mam czasu narazie. Rozglądamy się za samochodem cały czas, Mąż tylko o tym mówi i jest pochłonięty na maxa. A jeszcze w sobotę byliśmy na weselu i o dziwo wytrzymałam prawie do północy.
Ale teraz to już myślę, że zacznę naprawdę czytać i może powoli zamawiać, żeby zdążyć. I żeby nic złego się nie wydarzyło, żeby dzieci spokojnie czekały na dobry termin.
Co do ruchów to u mnie w brzuszku istne szaleństwo ostatnimi dniami
a na weselu to już w ogóle, kopały strasznie, chyba było dla nich za głośno. Musiałam co jakiś czas odchodzić dalej, albo na zewnątrz żeby troszkę się uciszyło i mogły uspokoić.Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Mezatka napisze do nich może wysyłają za granicę, choć większość mi odpisuje że nie
Karolcia śliczny brzuszek
Co do poduszek to ja chyba kupię taką. Polecana przez położne tutaj.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31f2ac314bdb.jpg
A i zdecydowaliśmy że będziemy mieć 3 łóżeczka w domu... Matka wariatka hahah ale chodzi o wygodę. Jedną kołyske do sypialni na początek, drugie normalne w pokoju małego i na dole do salonu chcemy taki box kupić, nie wiem czy w Pl też to się tak nazywa. Takie powiedzmy łóżeczko tylko kwadratowe. Może wkleje też fotkę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cad83fc57952.jpg
Karo kciuki za wizytę
A i jeszcze co do grupy na fb to możemy sobie taką zamkniętą grupę założyć. Jestem za jak cośWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 20:27
Karo_88 lubi tę wiadomość
-
Dzieki za kciuki oj tak, polozna specyficzna. Po wizycie wszystko ok, jako że za 3 tyg mam usg III trymestru, to dzis tak ogolnie: lozysko w porzadku, szyjka 3,9 cm, brzuch nienapiety, przeplywy (pepowina i glowka) ok, dzis bylo bez mierzenia i wazenia. Doktor spytalam o wszystkie obawy (ruchy - kiedy za duzo badz za malo) i ogolnie jestem duzo spokojniejsza, wywiad był naprawdę długi. Mala jest ulozona miednicowo, ale ponoć jeszcze ma czas Doktor pytala o imie i nawet sobie wpisala w notatnik (chyba ma dla kazdej pacjentki strone), o szkole rodzenia i Meza tez zagadywala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 21:07
bondzik007, bondzik007, bondzik007, Lotopałanka, 88Kala, RudyTygrysek, Dip88, JaKa, Karolcia27, Malutka_94, agniecha2101, Malinowa_Czekolada, Paula222, Angelika83, Aguś 90 lubią tę wiadomość
-
Hej
Karolcia27 sliczny brzusio
O wczoraj mialam napisac co do babyshower i zapomnialma
Extra taka imprezka i zazdroszcze tym ktore beda mialy. Ja mam tutaj jedna znajoma ktora tez mieszka kilka km odemnie ciezko sie zgadac na kawe. Wiec babyshower moge zrobic sama dla siebie ewentualnia ale nawet nie pojem ciastek przez cukrzyce
Co do cukrzycy ostatnio mialam taki kryzys ze zjadlam pasek czekolady bakaliowej tak mi smutno i zle bylo tak sie chcialo slodkiego ze musialam.
Ostatnie kilak dni tez nie do konca humor dopisywal. Mam wrazenie ze wszyscy w kolo biora sluby i sie zareczaja tylko nie ja. Nawet byla przyjaciolka napisala do mnie prosto z bomby ze jej facet sie oswiadczyl. Ani czesc ani nic normalnie jak bym dostala nozem w serducho. A dzis kapitan kutra pytal mnie czy nie chcialabym papierkow w urzedzie podpisac w sensie wziac slubu. Wiecie jak mi przykro bylo smutno i nie wiem co jeszcze.
Dobra dosc smetow.