Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ktosia2 wrote:dziewczyny witam się wieczorowa pora.
a powiedzcie mi jakie wozki macie?
i jakie imionka Waszych dzieciaczkow?
Ja mam Bebetto Vulcano, a synuś będzie miał na imię Aleksander, choć ja jeszcze myślęagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Hej, u mnie wczoraj wieczorem niespodziewana wizyta u dr. Od rana bolało mnie podbrzusze, później brzuch zrobił się dość twardy. Ja panikara szybko skontaktowałam się ze swoim lekarzem, bałam się, że coś może się stać biorąc pod uwagę moje przodujące łożysko.
Już wiem dlaczego czuje tak bardzo ruchy i kopniaki, nigdy wcześniej na to nie zwróciłam uwagi, ale łożysko jest na tylnej ściance dlatego mogę je intensywniej odczuwać.
Skurcze i bóle wystąpiły u mnie bez przyczyny, przez dni 3 x dziennie nospa max, duzo magnezu i zakaz poruszania się. Kursować mogę jedynie do toalety, za trzy dni mogę więcej się poruszać, ale też tylko po mieszkaniu. Także resztę wyprawki kompletuje przez internet.
Dip skąd taką poduszkę można zamówić ? -
ktosia2 wrote:no rozumiem jak to boli. MNie strasznie draznilo jak wszyscy dookolo zachodzili w ciaze (najbardziej denerwujące były laski co zawsze się zarzekaly ze nie znosza dzieci a potem jendo po drugim i nagle mamusie )a ja nie mogłam. Trwalo to 4 przedluugie lata...nawet ciaze najbliższej przyjaciolki była dla mnie jak noz w serce bardzo się cieszyłam ale swoje wtedy przeplakalam. Oczywiście najbardziej wkurzajace były pytanie a kiedy nast....i te miliony kłamstw ktoe wymyslalam dlaczego mamy tylko jedno dziecko...z facetem to trzeba konkretnie. wiem ze czekamy na to ze sam się domyśli, ale musiz mu to powiedzieć ze zależy Ci na tym
Myślę, że to zależy. Ja np. jestem z tych osób które chyba za bardzo unoszą się honorem i nie potrafiłabym powiedzieć facetowi że zależy mi na ślubie czy chce ślubu. Prędzej powiedziałabym, że nie chce żadnego ślubu i coś jeszcze bym wymyśliła żeby utrzeć mu nosa i żeby bardziej się postarał. Ale ja to ja -
RudyTygrysek wrote:Hej
Karolcia27 sliczny brzusio
O wczoraj mialam napisac co do babyshower i zapomnialma
Extra taka imprezka i zazdroszcze tym ktore beda mialy. Ja mam tutaj jedna znajoma ktora tez mieszka kilka km odemnie ciezko sie zgadac na kawe. Wiec babyshower moge zrobic sama dla siebie ewentualnia ale nawet nie pojem ciastek przez cukrzyce
Co do cukrzycy ostatnio mialam taki kryzys ze zjadlam pasek czekolady bakaliowej tak mi smutno i zle bylo tak sie chcialo slodkiego ze musialam.
Ostatnie kilak dni tez nie do konca humor dopisywal. Mam wrazenie ze wszyscy w kolo biora sluby i sie zareczaja tylko nie ja. Nawet byla przyjaciolka napisala do mnie prosto z bomby ze jej facet sie oswiadczyl. Ani czesc ani nic normalnie jak bym dostala nozem w serducho. A dzis kapitan kutra pytal mnie czy nie chcialabym papierkow w urzedzie podpisac w sensie wziac slubu. Wiecie jak mi przykro bylo smutno i nie wiem co jeszcze.
Dobra dosc smetow.
Kochana a jaki jest powód tego, że nie weźmiecie ślubu skoro tak bardzo o tym marzysz...? Twój partner nie chce czy o co chodzi...?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
JaKa wrote:Powiedzcie mi jak to w końcu jest z tym 3 trymestrem, kiedy się zaczyna? Ja wg OM w czwartek zaczynam 7 miesiąc, a wszędzie pisze, że ostatni trymestr od 28 tc.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af16d201e9d4.png
Mi aplikacja pokazuje takie cośJaKa lubi tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:U nas będzie tylko Nela, bez drugiego imienia, bo po prostu nie pasuje
U nas na plusie 6 kg kochana 7 kg to super moim zdaniem :-*
To ja was pociesze, u mnie 10 kg na plusie A siebie pocieszam tym, że oprócz brzucha i większych piersi nie widać że tyle przybyło -
Ktosia u nas będzie Hubcio czyli Hubert miał bys Marcel bo bardzo mi się podoba zresztą jak Marcelina ale mężowi kojarzy sie preclem? on pod tym wzgledem straszny wymyslacz jest
Jeśli chodzi o wózek to marzę o bebetto ale nie mogę zdecydować się na model. Dla mnie sa identyczne i różnią się tylko kolorami albo amortyzatorami bocznymi i otwartym koszem.. to wszystko jak ktos moze to proszę o jakiś za i przeciw i co z ta ekoskora? Faktycznie tak pęka?
A na plusie mam nadal 4kg! Tak jak w tydzień przybyło 1,5kg i to było jakieś 2-3tyg temu tak ta waga teraz stoi a bałam się ze takie tempo nabierze :o oby najdłużej nie
I ja babyshower mieć nie będę ) -
Karolcia27 wrote:Oo kochana żebyś wiedziała właśnie miałam się Was pytać czy tylko ja mam problem, żeby przewrócić się z lewej strony na prawą? Zaniedlugo to mężu mnie będzie musiał toczyć po łóżku
Ja za każdym razem w nocy gdy się przekrecam to się budzę i dopiero obrót. Męczy to strasznie. -
mokka wrote:Hej, u mnie wczoraj wieczorem niespodziewana wizyta u dr. Od rana bolało mnie podbrzusze, później brzuch zrobił się dość twardy. Ja panikara szybko skontaktowałam się ze swoim lekarzem, bałam się, że coś może się stać biorąc pod uwagę moje przodujące łożysko.
Już wiem dlaczego czuje tak bardzo ruchy i kopniaki, nigdy wcześniej na to nie zwróciłam uwagi, ale łożysko jest na tylnej ściance dlatego mogę je intensywniej odczuwać.
Skurcze i bóle wystąpiły u mnie bez przyczyny, przez dni 3 x dziennie nospa max, duzo magnezu i zakaz poruszania się. Kursować mogę jedynie do toalety, za trzy dni mogę więcej się poruszać, ale też tylko po mieszkaniu. Także resztę wyprawki kompletuje przez internet.
Dip skąd taką poduszkę można zamówić ?
W Polsce napewno są w Smyku
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/128172/s/babymoov-lovenest-original-blue-podglowek/
Tu u mnie są bardzo popularne i nawet lekarze je polecają w razie jakby główka zaczęła się odkształcać. -
agniecha2101 wrote:Też nie będę miała żadnego Babyshower.
Kochana a jaki jest powód tego, że nie weźmiecie ślubu skoro tak bardzo o tym marzysz...? Twój partner nie chce czy o co chodzi...?
Moj M wie ze ja bardzo chce i czekam. Nie chce tez na nim tego wymuszac bo wiem ze on wtedy wcale tego nie zrobi. Za kilka dni mamy rocznice zwiazku moze to bedzie ten dzien. On ogolnie nie umie okazywac uczuc nie jest tego nauczony. Nie mowi ze kocha nie caluje naszego synka, poprostu nie potrafi a ja wiem ze juz teraz go tego nie naucze. Spokojnie poczekam dalej wyjscia nie mam. Juz raz sie smialam ze sama sobie kupie pierscionek -
RudyTygrysek wrote:Moj M wie ze ja bardzo chce i czekam. Nie chce tez na nim tego wymuszac bo wiem ze on wtedy wcale tego nie zrobi. Za kilka dni mamy rocznice zwiazku moze to bedzie ten dzien. On ogolnie nie umie okazywac uczuc nie jest tego nauczony. Nie mowi ze kocha nie caluje naszego synka, poprostu nie potrafi a ja wiem ze juz teraz go tego nie naucze. Spokojnie poczekam dalej wyjscia nie mam. Juz raz sie smialam ze sama sobie kupie pierscionek
Ja przez półtora roku czekałam aż mi się M oświadczy, bo wiedziałam, że ma pierścionek kupiony Taki skubany wytrwały był Wiedział, że się niechcący dowiedziałam o pierścionku i specjalnie zwlekał dłużej, bo wiedział, że na to czekam Każdy jakiš wyjazd, świeto, rocznica liczyłam, że to w końcu zrobi, a on ukląkł wtedy kiedy się najmniej tego spodziewałam w wogóle nic nie znaczącym dla nas miejscu Noe było jakoś super romantycznie, ale zaskoczenie miałam mega
Może Twój też ma to od dawna zaplanowane, tylko się z tym niezdradza i czeka na ten według niego odpowiedni moment Mam nadzieję, że niebawem się tego doczekasz :-*Dip88, futuremama, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hejka, mnie ostatnio mało, bo remontowaliśmy pokój dla małej miejsce na już przygotowane, mąż kończy malować łóżeczko i można wstawiać
Ja mam coś doła, ciężko mi a na plusie mam 10kg. Tylko przed ciążą byłam bardzo szczupła, wi3c musiałam szybko nadrobić.
No i infekcja mi się odnawia, nie dokeczyła się. Stresuje się przez to, i chyba muszę zadzwonić do lekarza -
RudyTygrysek wrote:Moj M wie ze ja bardzo chce i czekam. Nie chce tez na nim tego wymuszac bo wiem ze on wtedy wcale tego nie zrobi. Za kilka dni mamy rocznice zwiazku moze to bedzie ten dzien. On ogolnie nie umie okazywac uczuc nie jest tego nauczony. Nie mowi ze kocha nie caluje naszego synka, poprostu nie potrafi a ja wiem ze juz teraz go tego nie naucze. Spokojnie poczekam dalej wyjscia nie mam. Juz raz sie smialam ze sama sobie kupie pierscionek
Ja pamiętam jak kiedy mój dowalił jeszcze na początku, że zawsze jakbym chciała to mogę mu się sama oświadczyć. Na to ja, że ok ale kupię mu taki pierścionek jaki sama bym chciała dostać i będzie musiał nosić go do końca życia, no i że on zacznie robić za kobietę w związku Miny już takiej wesołej nie miał.
Myślę, że nie ma co naciskać, bo to wtedy jeszcze gorzej jest. A skoro wie, że bardzo chcesz to napewno o tym pamięta i upominanie się nic nie da. Ciężko coś doradzić jak się nie zna tej osoby. Może nie wie jak się za to zabrać? Może uważa, że to nie jest do niczego potrzebne? Może czegoś się obawia? Trudno określić. Ale życzę Ci żeby wkoncu ci się pięknie oświadczyłagniecha2101, futuremama, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
-
Karolcia27 wrote:Oo kochana żebyś wiedziała właśnie miałam się Was pytać czy tylko ja mam problem, żeby przewrócić się z lewej strony na prawą? Zaniedlugo to mężu mnie będzie musiał toczyć po łóżku
Kochana ja mam problem Ciężko mi strasznie się przemieścić jakkolwiek leżąć plus schylanie to też już nie lada problem. -
Aaa miałam Wam coś opowiedzieć i oczywišcie zapomniałam W sobotę będąc na zakupach spotkaliśmy starego znajomego męża. Niecałe dwa miesiące temu urodziło mu się dziecko. Wiedzieliśmy, że spodziewa się drugiej córy, bo jakiś czas temu spotkaliśmy jego żonę. I co się okazało? ...że ma syna i tu w CH i w PL lekarze mówili, że będzie dziewczynka, a tu przy porodzie niespodzianka
A mój mąż mówi później do mnie: "ale u nas napewno nic się nie zmieni, przecież na własne oczy jajka widziałem"Dip88, futuremama, Malutka_94 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej Dziewczynki
Wczoraj byliśmy na zakupach - łaziliśmy po tesco 3 godziny haha i dzisiaj jestem jak trup, strasznie zmęczona i chyba prześpię cały dzień.
Jeżeli chodzi o facetów to z doświadczenia uważam że najpierw można dać trochę czasu ale jak się facet nie ruszy to trzeba porozmawiać i albo w te albo we wte.
Byłam wczoraj u lekarza.. I powiedziała że jak łożysko dalej będzie blisko szyjki to mnie położą do szpitala Masakra.. Przecież nie krwawię.. Szyjka jest długaśna.. Niech mi ktos wytłumaczy dlaczego dalej jest niebiezpiecznie? Bo ja zielona a lekarz mi nie wytłumaczył.
-
U mnie pokoik też prawie gotowy, jeszcze tą niebieską ścianę na raz trzeba pomalować i przy suficie i będzie gotowe. Ale to pewnie w weekend, bo w tygodniu brak czasu.
Kolory na zdjęciu wyszły jakieś inne niż w realu, bo ten niebieski ma odcień mięty
Ciężko mi uchwycić cały pokój na zdjęciu, bo jest mały.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/278775592238.jpg
I zdjęcie obrociło.
agniecha2101, agulineczka, AMK, JaKa lubią tę wiadomość