X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Ja jakoś nie mogę poznać kogoś normalnego, zawsze potem wychodzi że ktoś na kogoś coś gada, albo jest miły tylko jak coś chce. Takich znajomych nie potrzebuje, wolę nie mieć w ogóle ;
    Dokładnie mam takie same doświadczenia niestety :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Jeśli blisko lub nachodzi na szyjkę to przodujące,a to czy jest zlokalizowane na przedniej czy tylnej ściance nie ma znaczenia- no ewentualnie przy łożysku na tylnej ściance bardziej czuć kopniaki.

A czy od początku nie masz nakazu leżenia ? Ja od pierwszych dni ciąży praktycznie przyklejona do łóżka, plus bardzo częste wizyty, co dwa-trzy tyg. W razie krwawienia szybko do szpitala, nie lekceważyć bóli, skurczy no i jeszcze raz leżeć. Po wczorajszej wizycie mogę wstawać tylko do toalety ….

Chodzę na spacery itd... Większość dnia leżę ale nie cały czas. Generalnie czuję się bardzo dobrze. Jeden z lekarzy powiedział że nie muszę być przyklejona do łóżka, druga powiedziała że raczej powinnam leżeć.. Eh.. Mam mętlik w głowie

vcvau8q.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim :-*

Ja też nie robię baby shower, dlatego że żadna moja koleżanka nie robiła i nie wiem nawet jaka by była na to reakcja :-) u Nas jak rodzi się dzidziuś, idzie się za jakiś czas do niego z prezentem, ale u Was pewnie też tak jest :-) u mnie koleżanek mnóstwo, i z pracy, i z sąsiedztwa i siostry męża i szwagierki a jest ich aż 7, bo mąż ma 7 rodzeństwa :-P ale przyjaciółek takich od serca też mam tylko 2 :-)

Rudy tygrysek trzymam kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli i partner zdecydował się na oświadczyny :-) może po prostu czeka na odpowiedni moment :-) mój, z kolei, to na odwrót, ciągle domaga się miłości :-P hahaha jak mu ostatnio nie mówiłam że dwa dni, że go kocham to się mnie pyta czemu mu już nie mówię :-P chociaz szczerze, wczoraj już mu powiedziałam, że póki co to chyba będzie tylko mój dzidziuś, bo jak na razie to ja się wszystkim zajmuje, a on mi nawet po lody nie pójdzie do sklepu albo sam z siebie nie zrobi czegoś, to doczekałam się masażu stóp... :-P Wasi też tak maja? Że tacy niedomyslni trochę?

Piszecie o USG 3 trymestru, chodzi o zwykle USG czy to dodatkowe 3D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:54

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga plus 3 kg czyli będzie więcej niż z synem...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • mokka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Chodzę na spacery itd... Większość dnia leżę ale nie cały czas. Generalnie czuję się bardzo dobrze. Jeden z lekarzy powiedział że nie muszę być przyklejona do łóżka, druga powiedziała że raczej powinnam leżeć.. Eh.. Mam mętlik w głowie

Przy przodującym trzeba leżeć ! Koniecznie dopytaj się czy masz przodujące. Ostatnio opowiedział mi niefajną historię z tym związaną, ale nie będę straszyć

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ja wczoraj mialam mega męczący dzień w porównaniu do ostatnich , bo rano musiałam zawiezc mocz do badań (tak to jest, jak sie ma skleroze i nie załatwi tego z morfologia), potem poszlam do Lidla (kupilam sobie kaloszki), potem o 13 było spotkanie ze szkoły rodzenia z neonatologiem i dentysta, potem wizyta u poloznej i gin, na końcu z mężem poszliśmy na burgera... ;) spalam dzis 12h!
    Co do wagi to nie wiem jak liczyć, bo jak wiecie mialam duży spadek w I trym przez wymioty. W marcu wazylam 75 kg, potem w czerwcu 68 kg, wiec było -7 kg. Teraz waze 76 kg (czyli +8 od spadku albo +1 od wagi przedciazowej). Ale nie widać specjalnie, mysle ze idzie glownie w brzuch (a Malutka chyba tez najmniejsza nie jest) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 11:06

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hejka wszystkim :-*

Ja też nie robię baby shower, dlatego że żadna moja koleżanka nie robiła i nie wiem nawet jaka by była na to reakcja :-) u Nas jak rodzi się dzidziuś, idzie się za jakiś czas do niego z prezentem, ale u Was pewnie też tak jest :-) u mnie koleżanek mnóstwo, i z pracy, i z sąsiedztwa i siostry męża i szwagierki a jest ich aż 7, bo mąż ma 7 rodzeństwa :-P ale przyjaciółek takich od serca też mam tylko 2 :-)

Rudy tygrysek trzymam kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli i partner zdecydował się na oświadczyny :-) może po prostu czeka na odpowiedni moment :-) mój, z kolei, to na odwrót, ciągle domaga się miłości :-P hahaha jak mu ostatnio nie mówiłam że dwa dni, że go kocham to się mnie pyta czemu mu już nie mówię :-P chociaz szczerze, wczoraj już mu powiedziałam, że póki co to chyba będzie tylko mój dzidziuś, bo jak na razie to ja się wszystkim zajmuje, a on mi nawet po lody nie pójdzie do sklepu albo sam z siebie nie zrobi czegoś, to doczekałam się masażu stóp... :-P Wasi też tak maja? Że tacy niedomyslni trochę?

Piszecie o USG 3 trymestru, chodzi o zwykle USG czy to dodatkowe 3D?

U mnie czasami niedomyślny albo jakby zapomniał, że jestem w ciąży :P Ostatnio czekał na mnie aż buty założę i nagle pyta co tak długo i tak patrzy i za chwilę mówi, zapomniałem że ci ciężko i brzuch masz już duży. Moja mina była pewnie bezcenna ;) Mój to też podobny bo potrafi w ciągu dnia z pracy zadzwonić tylko po to żeby zapytać czy go kocham. Ogólnie to tak codziennie pyta jak właśnie chociaż raz w ciągu dnia mu nie powiem. Czasem to jak dziecko :P

To usg to jakby takie kontrolne w 3 trymestrze, coś jak połówkowe też jest mniej więcej podobnie wszystko sprawdzane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 11:14

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nisko - 4 mm od szyjki, z czym lekarz tłumaczył że jest tak blisko szyjki bo szyjka ma 6.2 cm... Jeden mówi że na ścianie przedniej, prowadząca nazywa je przodującym.. Miałam jednorazowo zabarwiony śluz na różowo 1.5 miesiąca temu, było go malutko i tylko raz na papierze. Dostałam luteinę i się oszczędzam.. Boję się strasznie że mnie położą do szpitala ;(
    z tym mlozyskiem przodującym to dlatego lekarz kazal Cii lezec albo mowil ze trzeba do szpitala bo gdyby zaczal się porod to będą musieli Ci pewnie zrobić cesarkę , zebys się nie wykrwawila. Czasami to lozysko podchodzi do góry.
    Moje lozysko było blisko szyjki i plamiłam co chwile...rzekomo się trochę podniosło, ale ja lezalam praktycznie już potem caly czas od 14 tyg....teraz tez bardzo uwazam

f2w3d5qpn1djan43.png
  • ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez nie będzie baby showera...i dobrze, kojarzy mi się z hallowen czyli kolejne zapożyczony zwyczaj. Choc na pewno fajnie go mieć zresztą kazda okazja by się z kims spotkać w ciąży pogadać dostać jeszcze fajne prenety jest super.

f2w3d5qpn1djan43.png
  • ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiccherry ja bym jednak spacery sobie odpuscila przy lozysku przodującym, u mnie 4 lekarzy mowilo żeby prowadzic tryb spoczynkowy, spacery to zebym sobie z glowy wybila chyba ze takie powolne i bardzo króciutkie...u mnie to wygląda w ten sposób ze o 15 jade po corke do przedszkola maksymalnie robie 300 m żeby przejść z jednego placu zabaw na drugi i siedze na lawce maz wraca z pracy i nas zgarnia...to moja jedyna aktywność i sposób żeby nie zdziczeć lezac w domu.Ale niestety trzeba uwazac nachodzisz się na spacery jak urodzisz.Niestety ja długo tez tego nie mogłam zaakceptować i mnie często ta nieporadność doprowadzala do lez. Ale trzeba wytrzymać dla Malenstwa żeby jak nadluzej w brzuszku było. To dla mnie nowe doświadczenie bo z corka pracowałam do 8 msc..po 8h bez taryfy ulgowej dużo spacerowałam , dużo robiłam i podrozowalam. Ta ciaza jest po prostu przeciwieństwem od 7 tyg zaczely się problemy co chwile plamienia, bardzo spadla mi odpowrnosc co chwile choruje już miałam 2 antyb...no i dużo leze...no nie jest latwo ale mogloby być jeszcze gorzej

f2w3d5qpn1djan43.png

Wysłany: 11 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok a jaką długość szujki macie dziewczyny? Czy też jest bardzo długa? Mi lekarz na usg powiedział że inni będą tak nazywać moje łożysko przez wzgląd na to że jest blisko szyjki ale poród przedwczesny mi na pewno nie grozi.. Ehh chyba pójdę jeszcze do innego lekarza..

ktosia2 lubi tę wiadomość

vcvau8q.png
  • ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok a jaką długość szujki macie dziewczyny? Czy też jest bardzo długa? Mi lekarz na usg powiedział że inni będą tak nazywać moje łożysko przez wzgląd na to że jest blisko szyjki ale poród przedwczesny mi na pewno nie grozi.. Ehh chyba pójdę jeszcze do innego lekarza..
    to może nie jest tak zle, możesz podejść do innego gina to może jakos inaczej Ci to wytłumaczy i uspokoi Cie. Spokoj w ciąży jest wazny

f2w3d5qpn1djan43.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja szyjka ma 3,5cm i sie skróciła o 1,2 cm przez 2 tygodnie!! nie wiedzieć czemu , ale łożyska przodującego nie mam ...
    A pytanie z innej beczki czy któraś z Was zażywa MAGNE B6 FORTE? Od 3 dni próbowałam kupić w aptece zwykle magne b6 ale podobno w hurtowni zabrakło wiec wzięłam to forte ... różni się tym że ma nie mleczan magnezu tylko cytrynian ale nie znam sie na tym wiec nie wiem czy moze byc ...

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadaaam :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2653852b1e3f.jpg

Tak wygląda szafa mojego 10-letniego syna. Tam na dole jest wszystko co powinno być na wieszakach + skarpetki (czyste, żeby nie było)+ zabawki i nie wiadomo co jeszcze :D
    Także jutro jak wróci, ze szkoły będzie miał niespodziankę, bo mama wszystko ładnie wywali na podłogę i będzie mieć układanie. Żeby nie było mam dobre serce i dopiero jutro, bo w środy kończy o 12 i będzie miał więcej czasu :)
    Średnio ma tak raz na 2-3 tygodnie, ciekawe kiedy się nauczy ;)

agniecha2101, Azzurra lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hejooo :)
    Apropo zgagi - ja mam refluks i codziennie kiedy łapie mnie zgaga piję płaską łyżeczkę sody oczyszczonej rozpuszczoną w szklance najlepiej lekko gazowanej wody. Odrazu pomaga. Na mnie mleko/tabletki/migdały dawno już nie działają. Jest to kiepskie w smaku ( po latach już go uwielbiam)

My też teraz robimy pokoik więc latam z tapetami i farbami :D myślę, że w weekend się Wam pochwale.

Jutro mam badanie III trymestru więc trzymajcie kciuki.

Co do babyshower to u nas nie ma takiej tradycji - poza tym ja nie mam koleżanek - wszystkie sie z biegiem czasu wykruszyły.
    Potwierdzam z tą sodą. Ciężko przełknąć, ale naprawdę pomaga.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Moja szyjka ma 3,5cm i sie skróciła o 1,2 cm przez 2 tygodnie!! nie wiedzieć czemu , ale łożyska przodującego nie mam ...
    A pytanie z innej beczki czy któraś z Was zażywa MAGNE B6 FORTE? Od 3 dni próbowałam kupić w aptece zwykle magne b6 ale podobno w hurtowni zabrakło wiec wzięłam to forte ... różni się tym że ma nie mleczan magnezu tylko cytrynian ale nie znam sie na tym wiec nie wiem czy moze byc ...

Może być i mi któraś z dziewczyn chyba polecała że nawet lepiej brać ten niż ten zwykły, także ok.

Madlen_:) lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Tadaaam :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2653852b1e3f.jpg

Tak wygląda szafa mojego 10-letniego syna. Tam na dole jest wszystko co powinno być na wieszakach + skarpetki (czyste, żeby nie było)+ zabawki i nie wiadomo co jeszcze :D
    Także jutro jak wróci, ze szkoły będzie miał niespodziankę, bo mama wszystko ładnie wywali na podłogę i będzie mieć układanie. Żeby nie było mam dobre serce i dopiero jutro, bo w środy kończy o 12 i będzie miał więcej czasu :)
    Średnio ma tak raz na 2-3 tygodnie, ciekawe kiedy się nauczy ;)
    niezla jesteś :)) ja tak moja zaczne wkrótce trenować, t=choć bardzo się usamodzielnila od momentu jak ja poległam, wszytsko mi przynosi podaje, odnosi, sama się ubiera (gorzej z odkładaniem ciuszków), nawet zakupy nosi(to takie male na zasadzie warzywa z warzywniaka przy okazji odbioru z przedszkola) sama siusia na polku bez osiusiania się (to jest już sukces dla nas), ma 4,5 roku , ale widze potencjal i pasuje to wykorzystać. Dziecko ma się nauczyć pewnych nawykow tylko trochę konsekwencji trzeba. Brawo dip88 i powodzenia

f2w3d5qpn1djan43.png

Wysłany: 11 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:

Ja zażywam, lekarz powiedziała że to jedyny lek a nie suplement.. Ale ja tam już nic z nimi nie wiem :D

U mnie sytuacja była taka że szyjka wydłużyła się z 4.2 na 6.2 cm czym przybliżyła się do łożyska.

vcvau8q.png
  • mokka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja ma 5cm, sam doktor wczoraj powiedział, że bardzo ładna, długa, ale co z tego skoro mam przodujące.
    I pamiętaj przy przodującym zawsze jest cc

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • agniecha2101 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    O kurcze, to miałaś trochę na głowie. Ja to w sumie tutaj powiedzmy nie pracuje od stycznia, bo zaczęłam ogarniać i też właśnie pomagać mojemu w firmie. Sam ma tyle pracy, że kompletnie nie ma na nic czasu i cała papierkowa robota, reklamy itd spadła na mnie. Teraz od tygodnia cały czas mu szukam kilku osob do pracy i już tak mnie to wkurza bo większość tych młodych jest tak nie ogarnięta że aż czasami nóż w kieszeni się otwiera :P
    Aż mi się przypomniało jak miałam swoją działalność w PL i szukałam kogoś do pracy... totalna masakra :-P aż się własnych biznesów odechciało :-P

Dip88 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ