Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałabym mieć 6kg na plus i być w 3trym
A dla cukrzykowych mam, gdybyście były chętne mamaginekolog opublikowała wczoraj post na blogu o cukrzycy ciążowej we współpracy z dietetykiem, który ułożył dietę na dwa tygmoże jakies nowe pomysły wam wleca:)
-
agniecha2101 wrote:Przed chwilä dostałam wiadomość, że zmarła moja babcia
nie wiem teraz co mam robić...
czy lecieć samolotem czy wybierać się samochodem...
Orientujecie się od którego tygodnia nie wpuszczają do samolotu bez zašwiadczenia od lekarza...?
W Twoim stanie i zaawansowaniu musisz zadzwonic do lekarza swpojego porozmawiac czy podroz taka wskazana z tego co wiem lot samolotem jets w miare bepzieczny w drugim trymestrze a samochodem to tez zbyt dlugie trasy niewskazane. Bardzo mi przykro z powodu smierci babci:(
-
Ja miałam największy apetyt i zachcianki w I trymestrze i wtedy też najwięcej przytyłam. Teraz jem normalnie jak zawsze, zachcianek nie mam żadnych. Zobaczymy jaki będzie 3 trymestr
-
Agniecha bardzo mi przykro :*
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Agniecha, bardzo mi przykro
Karo, ja też dużo schudłam na początku i teraz wagę liczę od spadku.
Co do facetów, zgadzam się z Dip że nie można naciskać. Ale porozmawiać warto, tylko spokojniepamiętam że jak odbywałam taką rozmowę z moim Mężem, to już poniosły mnie nerwy i się pokłóciliśmy. Na początku związku mi mówił że po 4 latach to już trzeba się decydować czy wóz czy przewóz, i tak mi to w głowie utknęło że po tej rozmowie już w sumie nie widziałam sensu tego ciągnąć i chciałam z nim zerwać, tylko nie potrafiłam. A on się oświadczył dosłownie 3 miesiące później
Malutka_94
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Kochane.
Podjęliśmy z mężem decyzję, że jednak jedziemy autem. Znalazłam samolot na dziś wieczór, ale nie zdążyłabym ogarnąć zaświadczenia od lekarzaa kolejny lot dopiero w czwartek
W ogóle to wydaje mi się, że podróż samochodem mniej mnie zmęczy niż samolotem... Tutaj mamy ponad godzině drogi na lotnisko, w PL z lotniska około 4 godzin do siebie, sam lot 2 godzinki plus oczekiwanie, odstanie na bramkach itp...
A tak wsiądę w samochód, kiedy będę chciała, to mąż zjedzie na jakiś postój... Dopiero co niedawno wracaliśmy z PL, dobrze zniosłam drogę, więc i mam nadzieję, że teraz też będzie ok. Gdyby to był już ostatni miesiąc lub gdybym miała jakąś problematyczną tą ciążę, to bym nie ryzykowała, ale czuję się dobrze, wszystko jest ok, więc nie wyobrażam sobie nie pojechać pożegnać babci.
A powiem Wam szczerze, że będąc w PL i widząc się z babcią czułam, że mogé z nią rozmawiać już ostatni raz...Cieszę się, że chociaż udało nam się znaleźć chwilę, żeby ją odwiedzić, bo teraz bym sobie nie wybaczyła, żebym się z nią nie widziała te 4 tygodnie temu.
Uciekam się pakować. W nocy wyjeżdżamy. Trzymajcie kciuki proszę za bezpieczną i bezproblemową drogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 15:10
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agniecha w takim razie trzymaj się kochana i bezpiecznej podróży wam życzę.
-
Agniecha, współczuję. Mam nadzieję, że spokojnie dojedziecie.
Bondzik, dzięki, chętnie przeczytam ten artykuł, bo już dziś doła zlapalam, że dopiero dwa tygodnie dietę trzymam, a już mam jej dość.
Cukry mi trochę się rozszalaly, pewnie przez to, że niewiele śpię, bo synek mi się budzi w nocy z powodu przeziębienia. Całe szczęście już trochę opanowalam sytuację i z synkiem, i ze snem, i z cukrami. Czas nieco ogarnąć dom.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Kai jak chcesz sobie pomarudzic na cukry albo powymieniać jakimiś przepisami albo nie wiem co jeszcze to zapraszam na pw.... Też miewam załamania i chwile zwątpienia... Więc wiem co czujesz....
Kai lubi tę wiadomość
-
Jagidka wrote:Paula chodzisz na jakieś zorganizowane cwiczenia czy sama w domu? Ja bym chciała ćwiczyć sama w domu ale nie chce mi się zmobilizowac zeby szukać na necie fajnych ćwiczeń.
Jagidka siedzę w domu z moim 2 letnim synkiem, ćwiczę na orbitreku od początku II trymestru. Nie długo dołączę piłkę
Dip oby ta forma była
Agniecha tulęBezpiecznej podróży :*
RudyTygrysek ja też na cukrzycowej od początku, więc dziwią mnie te kg
Zamówiłam wózek i fotelikagniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bb0c933e213.jpg
Poszła matka dziś na spacerMagicCherryCupcake, Paula222, Lotopałanka, agniecha2101, Dip88, futuremama, bondzik007, Jagodagoi, Malutka_94, AMK, olciaa lubią tę wiadomość
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Hej Kochane,
Melduję się po dzisiejszej wizycie. Dzidzia zdrowa, ale spora, waży 1kg i ma spore głowę i brzuch, lekarz napomknal o cc, a ja chciałabym SN, mam nadzieję, że zwolni ze wzrostem.
Młode fiknelo i ma teraz główkę przy szyjce, która niestety skrocila się o 1,5cm. Nadal jest ok, ale ostatnio twardnial mi brzuch, więc musimy bacznie obserwować. W ogóle zauwazylam, że jak mi dzieci obracają się główką w dół, to mi się szyjka skraca...
Ja czuję się bez zmian. Nadal źle.
Wybaczcie, że tak tylko o sobie. Zaraz zabieram się za nadrabianie.Karo_88, Dip88, futuremama, Malutka_94, Malinowa_Czekolada, Paula222, inaa, olciaa, Angelika83, Aguś 90 lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020