X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Cyganieszka Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, wszystko w dalszym ciągu w porządku. Młoda była obrócona głową w dół, aczkolwiek to o niczym nie świadczy, bo wiercipięta duuużo się jeszcze rusza i czasami jeszcze układa się poprzecznie, co do tej pory było jej ulubioną pozycją. Dobrze czułam jak od niedawna układa się w pionie, tylko nie byłam pewna w którą stronę;) No to teraz czekamy do USG 3 trymestru.

W między czasie próbuję ogarnąć szkołę rodzenia. Całe szczęście że w szpitalu gdzie planuję rodzić jest opcja szybkiego, indywidualnego kursu. Jak zapytałam dziś męża, o dni które na pewno nie będą mu pasować, to doszliśmy do wniosku że przez najbliższe 3 tygodnie to moze jakieś 3 dni spędzi na miejscu;) Sama nie odczuwam bardzo dużej potrzeby tego "szkolenia", ale właśnie zależy mi żeby męża przeszkolić;)

agniecha2101, Dip88, futuremama, Jagodagoi, Karolcia27, Malutka_94, Malinowa_Czekolada, Aguś 90 lubią tę wiadomość

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bb0c933e213.jpg

Poszła matka dziś na spacer :D

Ale śliczne :D Ja uwielbiam takie spacery, chociaż mój portfel nie za bardzo ;)

Dibolek lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha przykro mi bardzo. Dobrze, że jedziecie razem, na pewno będzie wszystko w porządku.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jagidka Znajoma

Wysłany: 11 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizytę dodatkowej u innego gine bo wkuzalo mnie że tamten mi nie robi USG i teraz mam mętlik w głowie i jestem wkurzona.
    Jakiś miesiąc temu byłam na obciażeniu glukoza na czczo i po 2 godzinach mój lekarz powiedzial że jest wszystko ok. Ten u którego byłam dzisiaj potwierdzał, że jemu ten wynik nic nie mówi i powinnam zrobić jeszcze raz na czczo po 1h i po 2h.
    O rany....

2nn3dqk34z8e3q3i.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha bardzo mi przykro:( Dobrze, że w ogóle masz możliwość się wybrać no i z tego co piszesz rzeczywiście podróż autem wydaje się lepsza. Bezpiecznej i spokojnej podróży.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co myslicie o mrozeniu krwii pepowinowej? mam dylemat oplaty mnie przerazaja

zi13rjjgy7oea2if.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek - piekne te rzeczy. :) u nas trwa szflifowanie I malowanie scian w pokoiku malutkiej. juz nie moge sie doczekac. :)

Dip88, Malinowa_Czekolada, Dibolek lubią tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha wyrazy wspolczucia I bezpiecznie drogi . Pewnie macie sporo kilometrow przed soba . Trzymaj sie .

Dziewczyny nie odzywam sie ale czytam was na bierzaco , zmagam sie z wysokim cukrem I wysokim cisnieniem oraz nie uwierzycie z wrastajacym paznokciem , nie moge chodzic nogi opuchniete , do tego zrobila zie infekcja I zadnych butow nie moge wlozyc mamy Zaraz polowe wrzesnia a ja dreptam w klapkach / japonkach . Ból jest niesamowity.

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek piękne rzeczy upolowałaś :). Ja też kupiłam tą gwiazdkę ale niebieską :).

Cyganieszka fajna opcja z tym indywidualnym kursem, szczególnie dla zapracowanych :).

Jagidka niech się też ktoś inny wypowie bo może się mylę ale słyszałam, ze krzywej cukrowej lepiej nie robić za często bo to za dużo dla organizmu. Ja właśnie dziś byłam zrobić i miałam pobierane na czczo, po 1h i po 2h.

ZUZAUK współczuję takich "przygód" i trzymam kciuki żeby teraz było już lepiej.

Ja dziś miałam pracowity dzień, najpierw krzywa cukrowa, później robiłam z burakami (jutro je będę pasteryzować) no i przywiozłam od koleżanki pudełko ciuszków dla małego. Widzę, ze u wielu z nas włącza się organizowanie wyprawki i wicie gniazda ;).

• Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu sie zebralam w sobie I ustawilam sobie suwaczek.

ZuzaUK - wspolczuje bolu. Mnie boli krocze jak chodze lub probuje sie przekrecic… :(

Dip88 lubi tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ja nie mogę się doczekać kiedy przyjdą meble, a tu jeszcze 2-3 tygodnie czekania. Ja bym już się zabrała za pranie, prasowanie, układanie itd.

Zuza współczuję :/ A byłaś z tym paznokciem u lekarza albo coś, żeby Ci się gorzej nie zrobiło.

Z krzywą też nie wiem jak to jest i czy można tak robić. Ja miałam tą tylko na czczo i potem po 2 godz, no ale tu w Holandii inaczej nigdzie nie robią.
    Pozatym spać nie mogę, mój usnął już przed 21 na kanapie i tak śpi. A ja dostaje szału bo od 22 gdzieś ktoś młotkiem albo czymś wali i nie przestaje. Niby nie głośno, ale słyszę to pukanie i mnie nerwica jakaś złapała. Znowu 2 ogródki dalej dziecko skacze od 20 do teraz na trampolinie, takiej już rozklekotanej i trzeszczy, też stuka i hałasuje, dziewczynka ma 14 lat i ADHD niby. No, ale bądźmy ludźmi jest 23 już, powariowali dzisiaj. Coś czuję że czeka mnie ciężka noc :/

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezatka2015 wrote:
    Wkoncu sie zebralam w sobie I ustawilam sobie suwaczek.

ZuzaUK - wspolczuje bolu. Mnie boli krocze jak chodze lub probuje sie przekrecic… :(

Mnie bolało krocze, spojenie łonowe tak samo, nie mogłam się przekręcić na bok i tak zaczęło po 20 tc i o dziwo jakoś od tygodnia już nie boli. Za to zaczęło w krzyżu codziennie boleć i czasami prawe biodro jak dłużej pochodzę.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagidka obciazenie robi sie zawsze 3 punktowe. na czczo po 1 h i po 2. Jesli lekarz kaze ja bym wykonala bo tu chodzi o zdrowie dziecka. Glukoza duze obciazenie ale nieleczona cukrzyca rowniez

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Dibolek, jakie śliczne zakupy :)

Ja wczoraj padłam po 21, za to dzisiaj obudziłam się jak Mąż wstawał do pracy i to by było na tyle z mojego spania :) dzisiaj zamierzam prać ciuszki

Zrobiły mi się mega wrażliwe dziąsła. Nawet jak językiem nacisnę to czuję taki dyskomfort i wydaje mi się że są opuchnięte. I tak się zastanawiam, czy to normalne?

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne! Witam się z rana.
    Córka śpi, maz śpi a minie obudziły jakieś sny erotyczne (?!?)i już raczej nie usnę.
    Wstalabym i zaczęła się pakować, ale szkoda mi obudzić Małą. Postanowiliśmy dziś pożegnac się z Węgrami i na resztkę wolnego zarezerwowaliśmy wypas w Krynicy-Zdroju, a co:) zawsze to bliżej domu, a ja w Krynicy nie byłam.

Tak patrzę sobie na Wasze brzuchy i mnie zazdrość zżera. Ja mam już na pewno >+10 na wadze i niestety,ale u mnie stwierdzenie,że ciąża z synem korzystnie wpływa na matkę się nie sprawdza. Zarówno w ciąży z córką, jak i synem wyglądam okropnie:/
    Wczoraj nawet sobie fotkę strzeliłam,bo dziś wchodzę w 26 TC ale tylko się załamałam:/ więc jeszcze pomyślę, czy się chwalić brzuchem( a mam jakiś MEGA w porównaniu z Wami!)
    No nic, to moja ostatnia ciąża, jakoś przeboleje. Ważne,że się dobrze czuję, to mi rekompensuje trochę ten okropny wygląd.

Teraz Was trochę poczytam.
    Miłego dnia. Odezwę się może w drodze do Krynicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 06:33

Dip88 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)

Dibolek, jakie śliczne zakupy :)

Ja wczoraj padłam po 21, za to dzisiaj obudziłam się jak Mąż wstawał do pracy i to by było na tyle z mojego spania :) dzisiaj zamierzam prać ciuszki

Zrobiły mi się mega wrażliwe dziąsła. Nawet jak językiem nacisnę to czuję taki dyskomfort i wydaje mi się że są opuchnięte. I tak się zastanawiam, czy to normalne?

Malutka, ja w pierwszej ciąży jak i teraz miałam opuchnięte i do tego krwawiące dziąsła. To chyba normalne.
    Temat stomatologa już był-ja w pierwszej ciąży chodziłam i dentystka wykryła dwa ubytki ale sama stwierdziła że lepiej z nimi poczekać. Miałam za to usuwanie kamienia i po tym zabiegu obiecałam sobie,że więcej do dentysty v
    nie pójdę w ciąży, chyba że będzie to stan naglący.
    Mi to bardzo nie przeszkadza ta opuchlizna, ale może spróbuj jakichś łagodzących płukanek?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • giovanedonore Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno się nie odzywał am, ale jak jakoś brak weny.. U nas wszystko w porządku. Zaczęła się ta legendarna bezsenność, przy próbie zaśnięcia zaczynają drętwieć mi nogi, ja się wściekam i tyle że spania... Dziś zasnęłam koło 3 a właśnie przed chwilą zadzwonił budzik, bo jadę na szczepionkę. Tę, o której mówiły dziewczyny mieszkające poza granicami PL. Nasz medicover też to rekomenduje i zleca. Oby nie bolało. :) za tydzień usg 3trym. Jeśli chodzi o wyprawkę, my mamy prawie wszystko. Czekamy na fotelik od mojego brata(darmowy i wiem, że bezwypadkowy) i muszę kupić sterylizator i podgrzewacz. Skończyliśmy też szkołę rodzenia razem z kursem ratownictwa. Teraz tylko pranie i można leżeć. :) miłego dnia!

Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość

zi13ugpjtijvw6qw.png
    Serducho 16.04. <3
    PCOS.Teratozoospermia
    Starania od 8.2017
    3.04.18 hcg 15dpo 855
    6.04.18 beta hcg 2931
    zi13ugpjtijvw6qw.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Tadaaam :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2653852b1e3f.jpg

Tak wygląda szafa mojego 10-letniego syna. Tam na dole jest wszystko co powinno być na wieszakach + skarpetki (czyste, żeby nie było)+ zabawki i nie wiadomo co jeszcze :D
    Także jutro jak wróci, ze szkoły będzie miał niespodziankę, bo mama wszystko ładnie wywali na podłogę i będzie mieć układanie. Żeby nie było mam dobre serce i dopiero jutro, bo w środy kończy o 12 i będzie miał więcej czasu :)
    Średnio ma tak raz na 2-3 tygodnie, ciekawe kiedy się nauczy ;)

Dip, pięknie! Tylko, że Twój syn ma 10 lat ..mój mąż ma 40 a jak zobaczyłam zdjęcie to tak jakbym zobaczyła szafę mojego męża!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, bardzo mi przykro że taką smutną wiadomość otrzymałaś. Wyrazy współczucia.
    Pewnie jesteś już w drodze..jeśli czujesz się ok to nie powinno być problem z podróżą autem (u mnie nie było żadnego)
    Trzymaj się dzielnie i wracaj do nas!!

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja nie mam nic. Nawet szafy, żebym mogła ewentualnie coś poukładać. Na razie nie szykuje osobnego pokoiku, bo mniemam że podobnie jak córka, tak i syn przez jakieś 8 miesięcy z nami pomieszka. Chce zrobić zabudowę w sypialni nad łóżkiem i dookoła, ale nie mogę znaleźć ekipy w stolicy któraby się tego podjęła. A jak znalazłam gotowa zabudowę w sklepie to mi krzyknęli 25 tys więc zrezygnowałam:-) no nic , najwyżej skończy się na Ikei:/
    Wózek upatrzony, czekam na promocję ale chyba się nie doczekam. Bujak to samo-oczekiwanie na promocję.
    Generalnie jestem w czarnej dupie że wszystkim, ale przynajmniej wyjazd zaliczyłam ( zapewne to już był ostatni moment).

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ