Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MagicCherryCupcake wrote:A Baby shower też nie będę miała Mam kochane koleżanki ale mało domyślne
Ja też nie będę mieć, bo nie mam tu żadnych takich koleżanek. W sumie tylko jedną. Polacy za granicą są straszni i ciężko poznać jakąś normalną i nie fałszywą osobę -
Jagidka wrote:Ja chciałam kupić wózek bebetto z amortyzacja boczna, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Adamex Vicco też z amortyzacja boczna i kolami zelowymi. Pokazała bym zdjęcia ale nie umiem dodać xD
Wchodzisz na zapodaj.net i wybierasz "na forum" wrzucasz tam zdjęcie i potem kopiujesz na dole ten bbcode i tu wklejasz -
Dip88 wrote:Ja też nie będę mieć, bo nie mam tu żadnych takich koleżanek. W sumie tylko jedną. Polacy za granicą są straszni i ciężko poznać jakąś normalną i nie fałszywą osobę
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Witam się w rozpoczętym 30 tyg ( W końcu )
Wagowo kiepsko, mam już + 6,3 kg. Będę miała co robić po porodzie
Wczoraj nie zamówiliśmy wózka, ale dziś idziemy już na 100 %
ktosia2 my bierzemy wózek Bebetto Holland , a synuś będzie miał na imię Wojtek
agulineczka kciuki za wizytę
Lotopałanka ja tak śpię prawie codziennie Bardzo lekko, można powiedzieć , że każdy szmer budzi
Dip88, agulineczka, Malutka_94 lubią tę wiadomość
-
Mezatka no to szykuje ci się super babyshower
Ja jakoś nie mogę poznać kogoś normalnego, zawsze potem wychodzi że ktoś na kogoś coś gada, albo jest miły tylko jak coś chce. Takich znajomych nie potrzebuje, wolę nie mieć w ogóle Powiem Ci że dużo godzin miałaś w pracy, ja zawsze pracowałam po 9 wliczając przerwy. Nigdy nie decydowałam się na pracę z większą ilością godzin czy na różne zmiany ze względu na syna. -
Jagidka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/806e0a734a8a.jpg
Udało się Wózek śliczny. -
Dip88 wrote:Mezatka no to szykuje ci się super babyshower
Ja jakoś nie mogę poznać kogoś normalnego, zawsze potem wychodzi że ktoś na kogoś coś gada, albo jest miły tylko jak coś chce. Takich znajomych nie potrzebuje, wolę nie mieć w ogóle Powiem Ci że dużo godzin miałaś w pracy, ja zawsze pracowałam po 9 wliczając przerwy. Nigdy nie decydowałam się na pracę z większą ilością godzin czy na różne zmiany ze względu na syna.agniecha2101 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Ja będę miała miała baby shower, część ja organizowałam część koleżanki.
MagicCherryCupcake masz też przodujące łożysko ?Mezatka2015 lubi tę wiadomość
-
Hejooo
Apropo zgagi - ja mam refluks i codziennie kiedy łapie mnie zgaga piję płaską łyżeczkę sody oczyszczonej rozpuszczoną w szklance najlepiej lekko gazowanej wody. Odrazu pomaga. Na mnie mleko/tabletki/migdały dawno już nie działają. Jest to kiepskie w smaku ( po latach już go uwielbiam)
My też teraz robimy pokoik więc latam z tapetami i farbami myślę, że w weekend się Wam pochwale.
Jutro mam badanie III trymestru więc trzymajcie kciuki.
Co do babyshower to u nas nie ma takiej tradycji - poza tym ja nie mam koleżanek - wszystkie sie z biegiem czasu wykruszyły.Dip88, futuremama lubią tę wiadomość
-
Mezatka2015 wrote:Ja pracowalam 4 godz dziennie z domu dla korporacji farmaceutycznej, pol dnia u meza w warsztacie zajmowalam sie biurem i po nocach pieklam torty. Tetaz juz tylko leze
O kurcze, to miałaś trochę na głowie. Ja to w sumie tutaj powiedzmy nie pracuje od stycznia, bo zaczęłam ogarniać i też właśnie pomagać mojemu w firmie. Sam ma tyle pracy, że kompletnie nie ma na nic czasu i cała papierkowa robota, reklamy itd spadła na mnie. Teraz od tygodnia cały czas mu szukam kilku osob do pracy i już tak mnie to wkurza bo większość tych młodych jest tak nie ogarnięta że aż czasami nóż w kieszeni się otwiera -
mokka wrote:Ja będę miała miała baby shower, część ja organizowałam część koleżanki.
MagicCherryCupcake masz też przodujące łożysko ?
Jest nisko - 4 mm od szyjki, z czym lekarz tłumaczył że jest tak blisko szyjki bo szyjka ma 6.2 cm... Jeden mówi że na ścianie przedniej, prowadząca nazywa je przodującym.. Miałam jednorazowo zabarwiony śluz na różowo 1.5 miesiąca temu, było go malutko i tylko raz na papierze. Dostałam luteinę i się oszczędzam.. Boję się strasznie że mnie położą do szpitala ;( -
Myśle ze te 7kg na plusie to taka norma bo u mnie właśnie tez tyle Chociaż od kilku dni mam apetyt straszny. Tylko myśle nad tym co bym zjadła. Chyba takie typowe zachcianki u mnie przypadną na końcówkę II trymestru. Zobaczymy za chwile jak to będzie w trzecim.
-
olciaa wrote:Myśle ze te 7kg na plusie to taka norma bo u mnie właśnie tez tyle Chociaż od kilku dni mam apetyt straszny. Tylko myśle nad tym co bym zjadła. Chyba takie typowe zachcianki u mnie przypadną na końcówkę II trymestru. Zobaczymy za chwile jak to będzie w trzecim.
Ja też już 7kg.. -
MagicCherryCupcake wrote:Jest nisko - 4 mm od szyjki, z czym lekarz tłumaczył że jest tak blisko szyjki bo szyjka ma 6.2 cm... Jeden mówi że na ścianie przedniej, prowadząca nazywa je przodującym.. Miałam jednorazowo zabarwiony śluz na różowo 1.5 miesiąca temu, było go malutko i tylko raz na papierze. Dostałam luteinę i się oszczędzam.. Boję się strasznie że mnie położą do szpitala ;(
Jeśli blisko lub nachodzi na szyjkę to przodujące,a to czy jest zlokalizowane na przedniej czy tylnej ściance nie ma znaczenia- no ewentualnie przy łożysku na tylnej ściance bardziej czuć kopniaki.
A czy od początku nie masz nakazu leżenia ? Ja od pierwszych dni ciąży praktycznie przyklejona do łóżka, plus bardzo częste wizyty, co dwa-trzy tyg. W razie krwawienia szybko do szpitala, nie lekceważyć bóli, skurczy no i jeszcze raz leżeć. Po wczorajszej wizycie mogę wstawać tylko do toalety …. -
No weźcie dziewczyny, to ja się cieszę że mam tylko 10 kg, bo ostatnio w całej ciąży mi przybyło 22-23 kg a wy się smucicie że 7 kg został tylko jeden trymestr, nie jest tak źle. Pozatym wszystko też zależy od wagi początkowej, ja teraz byłam jak to mówi mój M sama skóra i kości i jakoś nie widzę dużej różnicy żebym przytyła bardzo. Wy się cieszcie bo tam bobaski w nas rosną
agniecha2101, agulineczka lubią tę wiadomość