Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
RudyTygrysek wrote:Hej
Karolcia27 sliczny brzusio
O wczoraj mialam napisac co do babyshower i zapomnialma
Extra taka imprezka i zazdroszcze tym ktore beda mialy. Ja mam tutaj jedna znajoma ktora tez mieszka kilka km odemnie ciezko sie zgadac na kawe. Wiec babyshower moge zrobic sama dla siebie ewentualnia ale nawet nie pojem ciastek przez cukrzyce
Co do cukrzycy ostatnio mialam taki kryzys ze zjadlam pasek czekolady bakaliowej tak mi smutno i zle bylo tak sie chcialo slodkiego ze musialam.
Ostatnie kilak dni tez nie do konca humor dopisywal. Mam wrazenie ze wszyscy w kolo biora sluby i sie zareczaja tylko nie ja. Nawet byla przyjaciolka napisala do mnie prosto z bomby ze jej facet sie oswiadczyl. Ani czesc ani nic normalnie jak bym dostala nozem w serducho. A dzis kapitan kutra pytal mnie czy nie chcialabym papierkow w urzedzie podpisac w sensie wziac slubu. Wiecie jak mi przykro bylo smutno i nie wiem co jeszcze.
Dobra dosc smetow.
no rozumiem jak to boli. MNie strasznie draznilo jak wszyscy dookolo zachodzili w ciaze (najbardziej denerwujące były laski co zawsze się zarzekaly ze nie znosza dzieci a potem jendo po drugim i nagle mamusie )a ja nie mogłam. Trwalo to 4 przedluugie lata...nawet ciaze najbliższej przyjaciolki była dla mnie jak noz w serce bardzo się cieszyłam ale swoje wtedy przeplakalam. Oczywiście najbardziej wkurzajace były pytanie a kiedy nast....i te miliony kłamstw ktoe wymyslalam dlaczego mamy tylko jedno dziecko...z facetem to trzeba konkretnie. wiem ze czekamy na to ze sam się domyśli, ale musiz mu to powiedzieć ze zależy Ci na tym -
U nas będzie tylko Nela, bez drugiego imienia, bo po prostu nie pasuje
U nas na plusie 6 kg kochana 7 kg to super moim zdaniem :-*Madlen_:) lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
u mnie to nawet nie wiem ile na plusie bo baterie w wadze padly waze się na wizytach zbey się nie stresować , do niedawna było 4kg na plusie , no ale pierwsze 2 tyg schudłam przez wymioty 5kg, i wyglądam jak barylka wiec nie chce mi się w to wierzyc ze tylko 4 kg przytylam,
co do imienia to Marcelinka, ew zastanawiam się nad Maja, będzie jedno imie tylko -
Wszystkie te trzy imiona bardzo, bardzo mi się podobają myśleliśmy nad Alicja, ale bliska koleżanka ma 7 tygodniowa Alusie właśnie, a jej siostra to Ola i fajnie to też pasuje ja też chciałam Marcelinkę, ale emkowi się nie podobało
ktosia2 lubi tę wiadomość
-
przy pierwszej córci zastanawiałam się nad Marcelinka i Maja i te imione mi zostały z tym ze raczej pewnie zostanie ta Marcelinka bo już tak mówimy często to imie wiec już jakos możliwe ze zostanie przez zasiedzenie:) jak poszlam na pierwsze usg prenatalne dowiedziałam się w 11 tyg ze dziewuszka to pierwsze co to pomyslalam ale cudownie to będę mieć w końcu Marcelinke:) wcześniej mezowi się nie podobalo mowil ze będą rowiesnicy mowic marcelina skocz po wina i obrzydzil mi to imie.ale widze dalej się trzyma i pewnie zostanie
-
mkgk wrote:czy wam tez tak ciezko? po poludniami nie moge siedziec praktycznie ani lezec na plecach...
jedyne znosne pozycje to lezenie na boku lub stanie...
Oo kochana żebyś wiedziała właśnie miałam się Was pytać czy tylko ja mam problem, żeby przewrócić się z lewej strony na prawą? Zaniedlugo to mężu mnie będzie musiał toczyć po łóżkumkgk, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
mkgk wrote:czy wam tez tak ciezko? po poludniami nie moge siedziec praktycznie ani lezec na plecach...
jedyne znosne pozycje to lezenie na boku lub stanie...mkgk lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Dzień dobry wszystkim nawet mi nie mówcie o problemach przy przekręcaniu się z boku na bok, u mnie w nocy to męka. Brzuszek już duży, a będzie na pewno jeszcze ciężej. Dzisiaj w nocy się wystraszyłam, chyba spałam w połowie jakby na brzuchu, mimowolnie. Jak się obudziłam to bolał w kilku miejscach. Mam nadzieję, że nie zrobiłam krzywdy maleństwom. Potem próbowałam spać na boku ale lekko jakby na plecach, jednak nie jest to możliwe.
Ktosia u mnie jakieś 7 kg na pulsie. I tak myślałam, że będę bardziej przybywać przy dwójeczke. Co do imion to będą chyba tylko pojedyńcze i będzie Tomuś a drugi narazie Filipek ale tu jeszcze nie przesądzone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 07:42
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Jaka teraz masz 26+0, czyli zaczynasz 27 tydzień. Dokładnie za tydzień będziesz mieć 27+0, czyli wejdziesz w III trym i tym samym rozpoczniesz 28 tydzień (będziesz mieć 27 skończonych tygodni)
Edit: ja tez czasami się budzę i stwierdzam, że spałam na "półboku" i trochę przygniatałam brzuszek. Spokojnie, dzieciom nic nie będzie. Wiadomo, że nie jest to dobra pozycja do spania, ale dzieci w worku owodniowym siedzą jak powiedzmy w nadmuchanym balonie. To tak jakby włożyć jajko do mocno nadmuchanego balona i próbować je zgnieść. Nie da sięWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 08:25
JaKa, agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyMadlen_:) wrote:Dziewczyny ratujcie co na zgagę ?? Migdały, imbir, mleko - nic nie pomaga, może można zażyć jakieś leki ? Do wizyty mam jeszcze 2 tygodnie a meczy mnie codziennie
W ogóle to dzień dobry, mało mnie, bo eMek robi remont. Pokój dziewczynek odświeżony, zamieniliśmy się z synem pokojami abym po schodach nie chodziła.. No i trzeba było ściany pomalować. Przedpokój z holem też odswiezylismy.. Została nam sypialnia do pomalowania...
Z wyprawka dalej jestem w czarnej dooopie..
Miłego dniaDip88 lubi tę wiadomość
-
U nas raczej Hania zostanie. Tak mi się wbiła w głowę w tej ciąży jak tylko lekarz powiedział, że chłopca nie widzi. I tak po cichu była, mąż tak usłyszał ale jakoś tak mówiliśmy że dużo czasu jeszcze ale mimo to w głowie zostało
I jak na wakacjach mieliśmy dyskutować i wybierać to mąż stwierdził, że ta Hania mu pasuje. Teraz nawet jak czasem jeszcze jakieś inne imiona testuję to on, że mówiliśmy że Hania będzie. I synek też szybko podłapał i jakieś rzeczy to mówi że to Hani, albo że Hani jeszcze nie ma
agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość
-
U nas jak już większość wie, będzie Marcelek
Co do spania, też zdaża mi się spać tak jakby na "półbrzuchu" Narazie na szczęście nie mam problemów z przewracaniem się na drugi bok, czasem tylko z podniesieniem się w ogóle z łóżka Przewracanie to tylko mi trochę poducha utrudnia
I powiem Wam, że ja jak na już trzeci trymestr czuję się narazie naprawdę świetnie Są dni, źe normalnie energia mnie rozpiera i w ogóle nie czuję, że za 2,5 miesiąca powinnam urodzić
Co do Facebooka, to ja za bardzo nie jestem za, tak jak już kiedyś mówiłam. Nie mam FB, nie lubię FB i nie chcę mieć FB
Agulineczka kciuki
agulineczka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙