X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Hej
    Karolcia27 sliczny brzusio :)

O wczoraj mialam napisac co do babyshower i zapomnialma
    Extra taka imprezka i zazdroszcze tym ktore beda mialy. Ja mam tutaj jedna znajoma ktora tez mieszka kilka km odemnie ciezko sie zgadac na kawe. Wiec babyshower moge zrobic sama dla siebie ewentualnia ale nawet nie pojem ciastek przez cukrzyce

Co do cukrzycy ostatnio mialam taki kryzys ze zjadlam pasek czekolady bakaliowej tak mi smutno i zle bylo tak sie chcialo slodkiego ze musialam.
    Ostatnie kilak dni tez nie do konca humor dopisywal. Mam wrazenie ze wszyscy w kolo biora sluby i sie zareczaja tylko nie ja. Nawet byla przyjaciolka napisala do mnie prosto z bomby ze jej facet sie oswiadczyl. Ani czesc ani nic normalnie jak bym dostala nozem w serducho. A dzis kapitan kutra pytal mnie czy nie chcialabym papierkow w urzedzie podpisac w sensie wziac slubu. Wiecie jak mi przykro bylo smutno i nie wiem co jeszcze. :(

Dobra dosc smetow.

no rozumiem jak to boli. MNie strasznie draznilo jak wszyscy dookolo zachodzili w ciaze (najbardziej denerwujące były laski co zawsze się zarzekaly ze nie znosza dzieci a potem jendo po drugim i nagle mamusie )a ja nie mogłam. Trwalo to 4 przedluugie lata...nawet ciaze najbliższej przyjaciolki była dla mnie jak noz w serce bardzo się cieszyłam ale swoje wtedy przeplakalam. Oczywiście najbardziej wkurzajace były pytanie a kiedy nast....i te miliony kłamstw ktoe wymyslalam dlaczego mamy tylko jedno dziecko...z facetem to trzeba konkretnie. wiem ze czekamy na to ze sam się domyśli, ale musiz mu to powiedzieć ze zależy Ci na tym

f2w3d5qpn1djan43.png
  • Madlen_:) Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak juz jesteśmy przy temacie brzuszków i wagi, to jaki macie przyrost na tym etapie ?? Ja już 7 kg ! Aż strach co to bedzie w 9 miesiącu ...

p19ucsqv2v28lj5j.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie tylko Nela, bez drugiego imienia, bo po prostu nie pasuje :-)

U nas na plusie 6 kg :-) kochana 7 kg to super moim zdaniem :-*

Madlen_:) lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to nawet nie wiem ile na plusie bo baterie w wadze padly waze się na wizytach zbey się nie stresować , do niedawna było 4kg na plusie , no ale pierwsze 2 tyg schudłam przez wymioty 5kg, i wyglądam jak barylka wiec nie chce mi się w to wierzyc ze tylko 4 kg przytylam,

co do imienia to Marcelinka, ew zastanawiam się nad Maja, będzie jedno imie tylko

f2w3d5qpn1djan43.png
  • ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja starsza corcia ma na imie Alicja

Dip88 lubi tę wiadomość

f2w3d5qpn1djan43.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie te trzy imiona bardzo, bardzo mi się podobają :-) myśleliśmy nad Alicja, ale bliska koleżanka ma 7 tygodniowa Alusie właśnie, a jej siostra to Ola i fajnie to też pasuje :-) ja też chciałam Marcelinkę, ale emkowi się nie podobało :-(

ktosia2 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• mkgk Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wam tez tak ciezko? po poludniami nie moge siedziec praktycznie ani lezec na plecach...
    jedyne znosne pozycje to lezenie na boku lub stanie...

zi13rjjgy7oea2if.png
  • ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy pierwszej córci zastanawiałam się nad Marcelinka i Maja i te imione mi zostały z tym ze raczej pewnie zostanie ta Marcelinka bo już tak mówimy często to imie wiec już jakos możliwe ze zostanie przez zasiedzenie:) jak poszlam na pierwsze usg prenatalne dowiedziałam się w 11 tyg ze dziewuszka to pierwsze co to pomyslalam ale cudownie to będę mieć w końcu Marcelinke:) wcześniej mezowi się nie podobalo mowil ze będą rowiesnicy mowic marcelina skocz po wina i obrzydzil mi to imie.ale widze dalej się trzyma i pewnie zostanie

f2w3d5qpn1djan43.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    czy wam tez tak ciezko? po poludniami nie moge siedziec praktycznie ani lezec na plecach...

Oo kochana żebyś wiedziała :-P właśnie miałam się Was pytać czy tylko ja mam problem, żeby przewrócić się z lewej strony na prawą? :-P Zaniedlugo to mężu mnie będzie musiał toczyć po łóżku :-P

mkgk, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mia na pierwsze i Wandda po mojej babci na drugie :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    Mi juz jest ciezko w kazdej pozycji

mkgk lubi tę wiadomość

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) nawet mi nie mówcie o problemach przy przekręcaniu się z boku na bok, u mnie w nocy to męka. Brzuszek już duży, a będzie na pewno jeszcze ciężej. Dzisiaj w nocy się wystraszyłam, chyba spałam w połowie jakby na brzuchu, mimowolnie. Jak się obudziłam to bolał w kilku miejscach. Mam nadzieję, że nie zrobiłam krzywdy maleństwom. Potem próbowałam spać na boku ale lekko jakby na plecach, jednak nie jest to możliwe.
    Ktosia u mnie jakieś 7 kg na pulsie. I tak myślałam, że będę bardziej przybywać przy dwójeczke. Co do imion to będą chyba tylko pojedyńcze i będzie Tomuś :) a drugi narazie Filipek :) ale tu jeszcze nie przesądzone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 07:42

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jak to w końcu jest z tym 3 trymestrem, kiedy się zaczyna? Ja wg OM w czwartek zaczynam 7 miesiąc, a wszędzie pisze, że ostatni trymestr od 28 tc.

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka teraz masz 26+0, czyli zaczynasz 27 tydzień. Dokładnie za tydzień będziesz mieć 27+0, czyli wejdziesz w III trym i tym samym rozpoczniesz 28 tydzień (będziesz mieć 27 skończonych tygodni) :)

Edit: ja tez czasami się budzę i stwierdzam, że spałam na "półboku" i trochę przygniatałam brzuszek. Spokojnie, dzieciom nic nie będzie. Wiadomo, że nie jest to dobra pozycja do spania, ale dzieci w worku owodniowym siedzą jak powiedzmy w nadmuchanym balonie. To tak jakby włożyć jajko do mocno nadmuchanego balona i próbować je zgnieść. Nie da się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 08:25

JaKa, agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytuję. Mam usg III trymestru i proszę o kciuki :)

futuremama, RudyTygrysek, AMK, bondzik007, Dip88, Malinowa_Czekolada, Karolcia27, olciaa, Aga9090, Angelika83 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...
    Ale dziś źle spałam...co chwila się budziła i nie mogłam zasnąć....

U nas chyba przedszkolny kryzys zakonczony....syn został 2 raz bez problemu w przedszkolu...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U nas będzie Mikołaj, bez drugiego imienia.

Co do wagi, ja mam 4.5kg na plusie. Z pozycjami też ciężko, czasem Mąż pomaga mi się przekręcić jak widzi że nie daję rady :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen_:) wrote:
    Dziewczyny ratujcie co na zgagę ?? Migdały, imbir, mleko - nic nie pomaga, może można zażyć jakieś leki ? Do wizyty mam jeszcze 2 tygodnie a meczy mnie codziennie :(
    Reni lub Ranigast pomaga.

W ogóle to dzień dobry, mało mnie, bo eMek robi remont. Pokój dziewczynek odświeżony, zamieniliśmy się z synem pokojami abym po schodach nie chodziła.. No i trzeba było ściany pomalować. Przedpokój z holem też odswiezylismy.. Została nam sypialnia do pomalowania...
    Z wyprawka dalej jestem w czarnej dooopie..
    Miłego dnia

Dip88 lubi tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas raczej Hania zostanie. Tak mi się wbiła w głowę w tej ciąży jak tylko lekarz powiedział, że chłopca nie widzi. I tak po cichu była, mąż tak usłyszał ale jakoś tak mówiliśmy że dużo czasu jeszcze ale mimo to w głowie zostało :D
    I jak na wakacjach mieliśmy dyskutować i wybierać to mąż stwierdził, że ta Hania mu pasuje. Teraz nawet jak czasem jeszcze jakieś inne imiona testuję to on, że mówiliśmy że Hania będzie. I synek też szybko podłapał i jakieś rzeczy to mówi że to Hani, albo że Hani jeszcze nie ma :D

agniecha2101, Dip88 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak już większość wie, będzie Marcelek :-)

Co do spania, też zdaża mi się spać tak jakby na "półbrzuchu" ;-) Narazie na szczęście nie mam problemów z przewracaniem się na drugi bok, czasem tylko z podniesieniem się w ogóle z łóżka :-P Przewracanie to tylko mi trochę poducha utrudnia ;-)
    I powiem Wam, że ja jak na już trzeci trymestr czuję się narazie naprawdę świetnie :-) Są dni, źe normalnie energia mnie rozpiera ;-) i w ogóle nie czuję, że za 2,5 miesiąca powinnam urodzić :-)

Co do Facebooka, to ja za bardzo nie jestem za, tak jak już kiedyś mówiłam. Nie mam FB, nie lubię FB i nie chcę mieć FB :-P

Agulineczka kciuki :-)

agulineczka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ