Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ktosia2 wrote:pampersy 1 -1 paczke , pampersy 2-2paczki,ja bym nie ryzykowala z inna firma pieluszek bo jednak lubia uczulac (np huggiessy, dada) wiec na poczatek bym pampersy kupila. Do kapielki stosowalam emolium plyn i szamponik emolium(starcza na wieki-sama czasem podbieralam bo swietne wlosy po nim mialam)plyny do kapieli nivea doove nie oceniam, ale chyba nie maja siwtenych recenzji na soroce-fajne plyny do kapieli dla dzieci o fajnym skladzie sa te plyny z rossmana. plyn do prania na długo dość wystarcza chyba ze masz gdzie to trzymać, co do ciuszków w tesco maja bardzo fajna jakość spioszkow, polecam bardzo zwłaszcza pajace.
ok nie bede sie juz tak rozgadywac, przyszlam nowa i tak sie od razu rozgoscilam moze za bardzo, nie chcialabym Was zniechecic do siebie. smigam do prania...i ciag dalsyz robienia miejsca w szafie...niestety mamy male mieszkanko i kazde miejsce na wage zlota.jestem pelna obaw jak sie zmiescimY:) szcezrze zazdroszzce Wam dylematow jaki bujaczek kupic (pomijajac fakt ze ja po dosw z pierwszym dzieckiem odpuszczam nawet jkabm na 200 m mieszkala) to teraz ze wgledu na metraz i tak jakbym bardzo chciala to bylo by zabojstwo dla naszej przestrzeni).
Kochana rozgaduj się i rozpisuj ile tylko chceszDziękuję za radę
Tak ja na początek stawiam na Pampers - na srokao są fajne pieluszki hmm Bambiboo czy jakoś tak ale nie widziałam ich w sklepie, jeszcze dziś popatrzę
Na Srokao też poleca Tesco chusteczki nawilżające - bardzo dobry skład, więc na pewno je kupię. Pewnie z 2-3 proszki do prania, termometr do wody, może smoczek chociaż wolałabym nie dawać smoczka żeby się ząbki nie pokrzywiły.. Ehh popatrzymy dzisiaj:) Ale jak macie jeszcze jakieś pomysły to proszę
ktosia2 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem na mamach listopadowo - grudniowych
Witaj ktosia2Skąd jesteś?
Na reszcie weekend minął.
Prawdopodobnie jutro zamówię wózek
A ogólnie z wyprawką jestem daaaaaaaaaaaaaaleko... Mam tylko ubranka 56 i 62, kombinezony, łóżeczko ale to po dzieciach tak samo przewijak. No i tyle -
ktosia2 wrote:a w ogole jak się tutaj justawia suwaczki?
oh ja blond..
Spodziewasz się chłopca czy dziewczynki?
Jak klikniesz w czyjś suwaczek, to powinno Cię przekierować na stronkę i dalej już powinnaś sobie poradzić👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
MagicCherryCupcake wrote:Dziewczynki - szczególnie te co są już mamami
Może to głupie ale po akcji Tesco mamy 20% rabatu do wykorzystania i chcemy dzisiaj zrobić zakupy. Co polecacie kupić w dużych ilościach dostępnego właśnie w zwykłych marketach? Np ile opakowań pampersów 1 ile 2 na początek?
Planuję kupić mokre chusteczki, proszek do prania, patyczki do uszu dla maluszka, butelkę Anent 125 ml, jakieś śpioszki może i nie wiem sama co dalej.. Pomóżcie proszę
Chusteczek kupiłabym duuuzo,z dużym naciskiem na duuuzou mnie szły jak woda i dosłownie do wszystkiego. Pampersów tych 2 kupiłam dwie największe paczki, u mnie syn urodził się 4300 i startowalismy od 2, tych 1 możesz kupić 1 paczkę, ewentualnie mąż poleci dokupić
Ja kupiłam wszystkie kosmetyki z Hipp.
MagicCherryCupcake lubi tę wiadomość
-
Dibolek wrote:Dziewczyny a jest któraś z was na grupie fb grudniowe mamy 2018 ? Tak się zastanawiam
Ja jestem, ale na grupach mam w Holandii -
agniecha2101 wrote:Witam się po weekendzie
Sobota minęła mi na sprzątaniu, zakupach, a wieczorem grillik (pewnie ostatni już w tym sezonie). Wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę na przełęcz Furka i Grimsel i lodowiec Rhonegletscher. Byliśmy już tam kilka lat temu, ale te cudne widoki mogłabym podziwiać i codziennie
W ogóle to nie myślałam, że na 2,5 miesiąca do terminu porodu będę jeszcze śmigać po górach
Podzielę się trochę z Wami tymi cudownymi widokami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d973016ff5f.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc0168451f1b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d220665adf50.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfb58ef430ba.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4842a496eaa4.jpg
A teraz będę pomału Was nadrabiać w międzyczasie robiąc pranie i gotując obiad
Powiem tylko tak... Wooowagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeszcze jedna rzecz może wtrace. Zastanawiacie się żeby dolaczyc do jakiejś grupy grdniowe mamusie. A nie lepeiej zalozyc sobie wlasna grupe na fb? piszecie kilka miesięcy znacie się. Ja 5 lat temy dolaczylam do pewnych mamus na forum pisalysmy na forum kilka msc a później zalozylysmy sobie swoja grupe na FB. Fajne to było pod tym katem bo przecież znalysmy się już wysylalysmy sobie zdjęcia opowiadalyscmy rozne rzeczy i raczej swiadomosc ze każdy może to podczytywać po kilku miesiącach pisania i zzycia się ze sobą nam przeszkadzala. Grupe mamy do tej pory i jesteśmy bardzo zzyte ze sobą. Może warto to rozwazyc za jakiś czas. ok smigam trzymajcie się udanego dnia.
-
Jagidka wrote:Cześć dziewczyny, idę dzisiaj na wizytę kontrolną w trzecim trymestrze do stomatologa. Mam nadzieję, że pomimo ton słodyczy które zjadłam w ciąży moje zęby są w dobrej kondycji. Jak tam u was? czytałam, że jeśli kobieta dba w ciąży o zęby nie powinny ucierpiec.
a będąc 3 tygodnie temu u dentysty w celu naprawienia ukruszonej jedynki, miałam już jednego zęba znowu do leczenia. Teraz wybiorę się pewnie kilka miesięcy po porodzie na kontrolę.
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ktosia fajnie, że piszesz. Im nas więcej tym lepiej
ktosia2 lubi tę wiadomość
-
Dip spodziewam się córeczki i jestem z krk;)
co do kołderek to tez chyba mysle o minky. Sprawdza się rewelacyjnie jako kolderka wiec może warto od razu w jakiś fajny zainwestować? Tez mam ten dylemat. Na chwile obecna myslalam o rozku fajnym z minky i bawelna, po rozlozeniu ma wymiar 80na 80 wiec na początek wystarczy jako kolderka dla maleństwa ale kusi mnie la millou...dla mnie maja chore ceny...Corce kupiłam kolderke belle petite 5 lat temu i swietnie się sprawdza (tez robi podobne kocyki co la millou tylko nizsze ceny) ale te la millou sa zdecydowanie milsze, skoro to miałoby tez tyle posluzyc to może warto jednak się szarpnąć?..Dip88 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Dziewczyny zamawiałyście pościele na allegro ? Może coś z minky? Szukam szukam i nic ciekawego nie widzę
agniecha wow jakie widokiPaula222 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Mezatka2015 wrote:Ja zamowilam mase rzeczy z hugme store zdecydowanie polecam - jakosc super i ceny swietne
A zamawiałaś może do siebie czy w Pl? Bo ja co znalazłam coś w miarę to okazywało się że nie wysyłają za granicęI wkońcu chyba tu na miejscu pozamawiam coś.
-
ktosia2 wrote:hm to jeszcze ma czas na obrocenie spokojnie, ja bym skie bardziej stresowala jakby się już dziecko obrocilo już glowka w dol, ale to chyba mam już korbe na punkcie porodu przedwczesnego. jak się za miesiąc obroci to będzie w sam raz tak ok 30-33 tyg taze nie stresuj się tym
-
Futuremama moj synek tez bardzo wczesnie byl glowka w dol, tak jak trzeba, co czulam na koncowce ciazy dosc mocno (bol spojenia, pachwin).
Teraz coreczka co usg lezy poprzecznie.
Jutro mam usg III trymestru, zobaczymy czy sie odwrocila. Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku bedzie.
Co do pieluch ja bym wiecej kupiła 2, synka urodzilam z waga 4kg i jedynki na bardzo krotko sie przydaly.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚