Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kai współczuję Biedny synuś. Mam nadzieję, że z przepływami chociaż będzie ok.
Karmelkova wskazaniem do stosowania szczepień skojarzonych na pewno jest wcześniactwo i zaburzenia/choroby układu nerwowego u dzieci.
Ja wybrałam zwykłe, pojedyncze refundowane szczepienia i powiem Wam, ze to chyba rodzic gorzej je znosi niz taki maluszek. Synek naprawdę był mega dzielny i tych wkłuć nie będzie pamietać (czy 3 czy jedno). Wiadomo im dziecko starsze tym gorzej, bo robi się bardziej świadome, ale najwiecej szczepień jest do 1,5 roku.Kai lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej Ja w temacie szczepionek powiem tyle, że szczepiłam dzieci na to na co trzeba ( obowiązkowe) . I nie brałam skojarzonych, każdą osobno. Teraz tylko przy Wojtku się zastanawiam, nad tymi przeciw pneumokokom itd bo maluchy w przedszkolu i żłobku i sporo tego będą do domu przynosić. Ale nie długo zacznę się zagłębiać w temat
Lotopałanka zazdroszczę porodu 12 dni przed terminem, taki idealny czas. Mój starszy synek urodził się 11 dni po, już chcieli na drugi dzień mi cesarkę robić, bo ani kroplówki , ani nic go nie ruszało. A ile się wycierpiałam Na szczęście położna się zlitowała i przebiła mi wody, no i urodziłam sama
Drugi synek 3 dni po termnie, ale też latałam po schodach , wszystkie sposoby aby tylko urdzodzić sama bez wywoływania, na szczęście się udało.
Teraz bardzo bym chciała urodzić w 37-38 tyg żeby uniknąć tego położenia do szpitala -
Daniela wrote:Paula, pneumokoki chyba są już obowiązkowe.
Ja dwójkę rodziłam równo 18 dni przed terminem
No co Ty ? To w ogóle nie w temacie już jestem. Musze nad tym posiedzieć
My używamy materac gryka-pianka- kokos. Wiem, że chodzą różne opinie co do robaków w gryce Ale jak się dba żeby się nie moczył, nie ma czym się martwić. U mnie oboje na tym sammym materacu i żadnych robaczków nie było
Teraz kupuję nowy, ale znów taki samMadlen_:), Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Właśnie z tego co kojarzę to pneumo od tego roku chyba jest obowiązkowe, tylko na nfz masz jakieś 11 szczepów a możesz dopłacić i mieć 13. Coś w ten deseń ale nie sprawdzałam dokładnie.
A materacyk miałam pianka-kokos, a teraz jednak chcę pianka-lateks. -
futuremama wrote:Właśnie z tego co kojarzę to pneumo od tego roku chyba jest obowiązkowe, tylko na nfz masz jakieś 11 szczepów a możesz dopłacić i mieć 13. Coś w ten deseń ale nie sprawdzałam dokładnie.
A materacyk miałam pianka-kokos, a teraz jednak chcę pianka-lateks.
Hej nie chce tutaj sie wymadrzac czy cos, ale moja tata produkuje materace i tez chcialam, zeby mi zrobil ten z lateksem to mnie opierdzielil, ze absolutnie, ze do 3 miesiaca dziecko ma spac na gryka - kokos, a potem mi moze zrobic lateksowy, czemu to nie wiem dokladnie, boje sie ze ta gryka - kokos to bedzie twarde jak fiks no ale zaufam mu i zrobię tak jak mowi.Madlen_:) lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Kochane ja też sprobuje się odnalezc na tym FB ale tutaj tez bede zagladac :-*
Poza tym, u mnie koszmarna noc i teraz kiepski poranek mialam takie koszmary, o jakis duchach, ze mnie cos straszylo, ale najgorsze bylo to, ze snilo mi sie, ze spalam tak jak w nocy, tzn jakby to bylo naprawde, ciezko mi to wyjasnic i nagle zobaczylam jakas zjawe i zaczelam sie modlic, ale nornalnie zaczelam sie modlic na glos, tylko ze to byli jakis belkot bo tak mnie strach sparalizowal, co wystraszylo meza. Potem normalnie nie moglam dojsc do siebie ani juz spac4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Dziewczyny, potwierdzam pneumokoki są obowiązkowe (chyba jako ostatnia tu rodziłam hehe:)
Jeśli chodzi o mnie, czy też o nas to przyznaje bez bicia, że decydujące zdanie w kwestii szczepień ma mąż. Córka szepiona jest zgodnie z kalendarzem. Braliśmy szczepionkę skojarzona Hexacima (czyli 6w1), p-ko pneumokokom Prevenar, a p-ko odrze etc. Priorix. Czyli wszystko płatne:/ mąż ma ograniczone zaufanie do tego co oferuje NFZ, ma swoje powody
Ja się mogę tylko cieszyć,że córka po powyższych szczepieniach nie miała żadnych objawów niepożądanych, a ja nie musiałam znosić aż tylu wkłuć. Bo jeśli chodzi o mnie, to ta liczba ma znaczenie. Pisałam kiedyś, jak spazmatycznym płaczem zareagowałam na pobranie morfologii, także ten...
Jeśli nie będzie przeciwwskazań, to synowi zaaplikuje dokładnie to samo(rota odpuszczamy, a meningokoki na pewno będą przed oddaniem córki do żłobka czy przedszkola).Dip88, Paula222 lubią tę wiadomość
-
Kai, bardzo Ci współczuję problemów zdrowotnych synka, naprawdę bardzo. Życzę mu z całego serca dużo zdrowia.
Jak czytam to co piszesz, to sobie myślę że my kobiety to musimy mieć bardzo dużo siły wychowując dzieci. Obysmy wszystkie miały jak najmniej okazji do sprawdzania się w tym zakresie!Kai lubi tę wiadomość
-
A materac mam lateks-pianka. Z tym,że na początku córka spała w dostawce a tam był chyba jakiś inny..nie wiem jaki ale była na pewno mega twardy:-) i tak spała, że po dwóch miesiącach wylądowała ze mną w łóżku.
Ale ten co mam teraz, jest naprawdę ok i identyczny kupię synkowi.
-
Karolcia27 wrote:Azzura jeszcze zapomniałam napisać, żebyście koniecznie w tej Krynicy poszli na pizzę do Węgierskiej Korony, a i przy okazji przejechali się do Szczawnicy a jak masz siłę to możecie wejść na Wąwóz Homole, nie jest to trudna ani zbyt męcząca trasa większość idzie się po schodkach
Karolcia, bardzo Ci dziękuję! Chociaż własnie wracamy do Warszawy (za późno przeczytałam:(), to na pewno następnym razem skorzystam z Twoich wskazówek.
Piękne te Twoje okolice, na pewno wrócimy tu na dłużej!!!
-
Madlen_:) wrote:Dziewczyny zmienię trochę temat ze szczepionek i zapytam Was o materace do łóżeczka bo jestem tym temacie zielona ...
Jaki wybrać? Piankowy? Z gryką i kokosem? Czy jeszcze jakiś inny ? HELP !
Ja zamowilam fiki.miki lateksowy sensitive polecany przez wiele wiele mamfuturemama, Madlen_:) lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
bondzik007 wrote:Też chciałam kokon, ale koleżanka mi mówiła że używała bardzo krótko i to tylko dlatego że ma, a nie po to że się przydał więc chyba odpuszczę ale bardzo mi się podobają
-
Ja materac zamówiłam lateks z pianką. Jakoś tak Przy pierwszym synku miałam kokos-gryka i też był ok
-
Z tymi materacykami, to trochę jak że szczepieniami( w dużym uproszczeniu).
U jednego sie sprawdzi to i będzie zachwalał, u drugiego tamto...
Ja żałuję, że nie pamiętam co to był za materac w tej dostawce Chicco, bo powiem Wam szczerze że on był tak mega twardy,że ja byłam w szoku. Córce chyba średnio pasował
-
Karolcia27 wrote:Hej nie chce tutaj sie wymadrzac czy cos, ale moja tata produkuje materace i tez chcialam, zeby mi zrobil ten z lateksem to mnie opierdzielil, ze absolutnie, ze do 3 miesiaca dziecko ma spac na gryka - kokos, a potem mi moze zrobic lateksowy, czemu to nie wiem dokladnie, boje sie ze ta gryka - kokos to bedzie twarde jak fiks no ale zaufam mu i zrobię tak jak mowi.
Byłam przekonana że mam go zapisanego i oczywiście nie mam -
Lotopałanka wrote:Hej
O masakra wróciłam z przedszkola i dyszę jak parowóz... Muszę znaleźć inspirację na dzisiejszy obiad... Ech... Nie mam pojecia co zrobić...
Milego dnia....
PS. W ogóle wczoraj usłyszałam że przez to że tyle chodzę po schodach to wcześniej urodzę... :p ciekawe czy się sprawdzi... Z Synem po schodach nie chodziłam a urodził się 12 dni przed terminem
Hehe... ciekawe...ja w poprzedniej ciąży chodziłam cały czas po schodach i najlepsze jest to,że akurat w 7-8 miesiącu co drugi dzień psuła się winda w bloku, a mieszkaliśmy wtedy na 7 piętrze:-) także było super, szczególnie jak wracałam po pracy i z zakupami będąc już w 8 miesiącu a tu winda zepsuta.
CC miałam dwa dni przed terminem z OM i naprawdę nic nie wskazywało na nadchodzący poród....także chyba te schody nie ma wszystkie działająWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:56