Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZUZAUK wrote:Dzień dobry dziewczyny,
U nas bez zmian przeziębienie pełna para , z nosa jak z kranu katar leci ...
Co do paznokcia i stopy mam wizytę w sobotę . Już nie mogę się doczekać wszystko zniosę oby pozbyć się tego bólu.
U nas dziś tylko 7 stopni .. idzie jesień.. Mam nadzieje ze słoneczna . Ściskam was mocno i miłego dnia
O rety! A u mnie prawie do 30 dochodzi, także pewnie jesieni nie będzie, tylko od razu zima , to też wszyscy będą dopiero chorować...4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
A ja miałam się pochwalić, oto Mikołajek na wakacjach
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19ca183117db.jpg
Teraz jest nas już trochę więcejKarolcia27, Dip88, Violet Flower, JaKa, Jagodagoi, Karmelkovaa, Aga9090, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
nick nieaktualnyMagicCherryCupcake właśnie problem z tym, że moja lekarka nie odbiera ani nie przyjmuje dopiero będzie w środę w gabinecie i wtedy mam wizytę, a jak dzwoniłam do dwóch innych to terminy odległe. Napisałam jej też smsa to może się ze mną skontaktuje.
Paula222 piękne .
Malutka_94 śliczny brzuszek -
ktosia2 wrote:Malinowa Czekolada ajaka masz infekcje? wiesz co mi wyszla infekcja bakteryjna, cale szczęście mój gin zrobil wymaz bo nic kompletnie nie czułam żeby się dzialo. Po prostu 5 razy plamiłam/krwawiłam, jajniki mnie bolały bardzo brzuch i stawial się już w 17 tyg. Dostalam na to terapie antybiotykowa doustnie i globulki na nast. wizycuie nast. wymaz bo to ponoc lubi wracac a poki co stosuje lagcovaginal i provag dosutnie i pije zakwas z burakow lub z kiszonych ogorkow (kwas mlekowy). Takie infekcje sa groźne bo mogą doprowadzić do przebicia pęcherza ciążowego i jest jedna z glownych przyczyn porodu przedwczesnego. Nie chciałam Cie wystraszyć ale wole napisac zebys wiedziała co i jak. Trzeba tego pilnować. Unikac kapieli długich najlepiej prysznice brac , unikac kapieli w basenach jeziorach itd.. wiadomo ze jednym nic nie bezie a inne choćby nie wiem jak uwazaly będą miały infekcje (ja) aha i podmywanie szarym mydlem jest wskazane.zadne zele itd. bo nic nie daje.
Nie wiem jaką. Dostałam macmiroru, już drugie opakowanie. Wolałabym usłyszeć coś bardziej pocieszającego niż straszenue przedwczesnym porodem. Bo wszędzie na necie tak piszą, takze dzięki za przypomnienie. -
Malinowa_Czekolada wrote:Nie wiem jaką. Dostałam macmiroru, już drugie opakowanie. Wolałabym usłyszeć coś bardziej pocieszającego niż straszenue przedwczesnym porodem. Bo wszędzie na necie tak piszą, takze dzięki za przypomnienie.
Wiadomo co to za infekcja? Ja przed chwilą wróciłam do domu i ledwo doszłam ze sklepu do auta, szłam jak jakaś pokraka tak mnie tam piecze Rano było jeszcze ok. Zaraz lecę na wizytę.
Ok. Przeoczyłam że nie wiesz jeszcze. Zakręcona jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 13:42
-
Karmelkovaa wrote:Ja caly zestaw do lozeczka zamowilam na fb ale firme podesle pozniej bo musze zobaczyc .
Kure i kokon z fb Chono Lulu bo dobre ceny
Pytanie o laktator medela mini czy campol ? Bo medela drozsza ale kolezanki teraz chwala campola bo maja porownanie i nie wien co kupic
Karmelkovaa a masz już kokon, zrobiłabyś zdjęcie? Zastanawiam się nad kupnemSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dip88 wrote:Wiadomo co to za infekcja? Ja przed chwilą wróciłam do domu i ledwo doszłam ze sklepu do auta, szłam jak jakaś pokraka tak mnie tam piecze Rano było jeszcze ok. Zaraz lecę na wizytę.
Ok. Przeoczyłam że nie wiesz jeszcze. Zakręcona jestem.
Mnie właśnie tylko piecze. -
Też chciałam kokon, ale koleżanka mi mówiła że używała bardzo krótko i to tylko dlatego że ma, a nie po to że się przydał więc chyba odpuszczę ale bardzo mi się podobają
-
Malinowa_Czekolada wrote:Mnie właśnie tylko piecze.
Ja dopiero dziś wstałam z tym pieczeniem,pozatym nie swędzi ani nic dziwnego nie leci ale teraz to jakaś masakra, jakby mi ktoś tarką między nogami przejechał a zamiast majtek jakbym miała papier ścierny. Tragedia, chodzić się nie da... -
A Dziewczyny.. taki temat trochę kontrowersyjny w dzisiejszy czasach. Szczepienia. Rzuciło mi się w oczy na fb i sama sobie dopiero zdałam sprawę z tego, że nic nie wiem na ten temat.. ile, kiedy, jakie itp. W ogóle niektórzy są bardzo na NIE, inni bardzo TAK. A ja, jeśli można, chętnie dowiem się jakie Wy macie zdanie na ten temat szczególnie te z Was które już mają dzieci )
-
bondzik007 wrote:A Dziewczyny.. taki temat trochę kontrowersyjny w dzisiejszy czasach. Szczepienia. Rzuciło mi się w oczy na fb i sama sobie dopiero zdałam sprawę z tego, że nic nie wiem na ten temat.. ile, kiedy, jakie itp. W ogóle niektórzy są bardzo na NIE, inni bardzo TAK. A ja, jeśli można, chętnie dowiem się jakie Wy macie zdanie na ten temat szczególnie te z Was które już mają dzieci )
Podpinam się pod temat4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Moi szczepieni. Syn ze względu na swoją historię miał odroczone przez lekarza i wyszło, że był szczepiony równolegle z siostrą mniej więcej. Szczepilam obowiązkowe, ale skojarzone i zamiast mmr priorix. W ubiegłym roku dodałam ospe, gdy się starałam o trzecie. Sama nie miałam.
Rok temu w wakacje w przedszkolu syna zmarla dziewczynka na sepse meningokokowa - w poniedziałek wesoła jak szczygielek biegala w przedszkolu, a w środę rano dostaliśmy wiadomość, że nie żyje
Zastanawiam się, czy nie doszczepic.
Aaa, szczepilam zawsze w pełni zdrowe dzieci i robiłam trochę większe odstępy między szczepieniami.
Jak syn dostał zgodę na szczepienie, to lekarka ustawiła mu szczepienia co dwa tygodnie!!! Zmieniłam przychodnie.
Edit: w szpitalu zgłosiłam przy porodzie, że nie chce Euvaxu i mąż dostarczył Engerix.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 14:38
Dip88, bondzik007 lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Karolcia27 wrote:Podpinam się pod temat
Ja mojego szczepiłam. Tylko do 1 czy 2 roku życia (nie pamiętam 10 lat temu rodziłam) dostawał szczepionki 2w1 czy jakoś tak, te płatne, żeby jak najmniej kłuć bobasa. Teraz też zamierzam normalnie szczepić. Nie szczepiłam jedynie na pneumokoki bo wtedy to majątek kosztowało Tutaj wiem, że w standardzie są już nie płatne te pneumokoki i meningokoki, nie wiem jak teraz jest w Polsce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 14:42
bondzik007 lubi tę wiadomość
-
Daniela wrote:Moi szczepieni. Syn ze względu na swoją historię miał odroczone przez lekarza i wyszło, że był szczepiony równolegle z siostrą mniej więcej. Szczepilam obowiązkowe, ale skojarzone i zamiast mmr priorix. W ubiegłym roku dodałam ospe, gdy się starałam o trzecie. Sama nie miałam.
Rok temu w wakacje w przedszkolu syna zmarla dziewczynka na sepse meningokokowa - w poniedziałek wesoła jak szczygielek biegala w przedszkolu, a w środę rano dostaliśmy wiadomość, że nie żyje
Aaa, szczepilam zawsze w pełni zdrowe dzieci i robiłam trochę większe odstępy między szczepieniami.
Jak syn dostał zgodę na szczepienie, to lekarka ustawiła mu szczepienia co dwa tygodnie!!! Zmieniłam przychodnie.
Edit: w szpitalu zgłosiłam przy porodzie, że nie chce Euvaxu i mąż dostarczył Engerix.
Jak ty te nazwy i szczepionki zapamiętałaś? hahah -
Mam dobrą pamięć do nazw i liczb. Tylko ludzi na ulicy czasem nie rozpoznaje
A tak serio, to trochę temat zglebialam, może dlatego. W dodatku za szczepionka 5 w 1 (Infanrix), wydzwanialam po aptekach, bo nigdzie jej nie było.
To z resztą nie było w sumie tak dawno...Dip88 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Moi szczepieni. Syn ze względu na swoją historię miał odroczone przez lekarza i wyszło, że był szczepiony równolegle z siostrą mniej więcej. Szczepilam obowiązkowe, ale skojarzone i zamiast mmr priorix. W ubiegłym roku dodałam ospe, gdy się starałam o trzecie. Sama nie miałam.
Edit: w szpitalu zgłosiłam przy porodzie, że nie chce Euvaxu i mąż dostarczył Engerix.
A jaka różnica między mmr a priorix? One są na te same choroby tak? Jeeny naprawdę jestem zielona :o -
Daniela wytłumacz proszę swoj ostatni akapit (ten edit) bom ja też zielona ( jeszcze) a dla mnie kwestia szczepień jest pierwszorzędna, ale dopiero co staram się zagłębić temat. Póki co jestem raczej za odroczeniem szczepienia, ale do końca nie mam zdania na ten temat.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Ja też szczepiłam i córkę będę.
5w1, bez pneumokoków i rota (Chociaż teraz chyba pneumo jest obowiązkowe).
Ja szczepiłam pentaximem o teraz też bym chciała bo zero problemów.
Jedynie o meningokokach myślę bo właśnie też czytałam że one mogą być groźne.
MJR też szczepiłam ale chwilę później bo mały był podziębiony a tego się bardzo trzymałam żeby zawsze był zdrowy. I tak chyba jak miał 1,5 roku powinien mieć dawkę 5w1 a dostał ponad pół roku później i już na NFZ bo pentaxim do 2 r.z. można podawać ponoć.
Co do engerixu to ponoć on jest lepszy niż euvax, który standardowo jest podawany w szpitalu ale musisz sama dostarczyć.