Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Mnie dziś obudziła mucha z samego rana.
Co do porodu, ja się osobiście bardzo boję że coś mogłoby być nie tak. Ale uważam że nieważne czy rodzi się sn czy cc, najważniejsze żeby dzieciątko i mama byli zdrowi a kobieta kobiecie potrafi wyrządzić taką krzywdę, że to się w głowie nie mieści...Dip88, mokka lubią tę wiadomość
Malutka_94
-
Malinowa_Czekolada wrote:Hej @inaa dodałam cię do przyjaciółek, to przyjmij proszę i daj namiary na naszą grupę.
A nie słyszałam, żeby w ogóle USG było niebezpieczne Doppler tak, ale tylko na samym początku ciąży.
W ogóle martwię się dziewczyny czy ta infekcja nie zaszkodzi małej. I brzuch mi się stawia od paru dni ciągle a wizyta w PN.
Malinowa Czekolada ajaka masz infekcje? wiesz co mi wyszla infekcja bakteryjna, cale szczęście mój gin zrobil wymaz bo nic kompletnie nie czułam żeby się dzialo. Po prostu 5 razy plamiłam/krwawiłam, jajniki mnie bolały bardzo brzuch i stawial się już w 17 tyg. Dostalam na to terapie antybiotykowa doustnie i globulki na nast. wizycuie nast. wymaz bo to ponoc lubi wracac a poki co stosuje lagcovaginal i provag dosutnie i pije zakwas z burakow lub z kiszonych ogorkow (kwas mlekowy). Takie infekcje sa groźne bo mogą doprowadzić do przebicia pęcherza ciążowego i jest jedna z glownych przyczyn porodu przedwczesnego. Nie chciałam Cie wystraszyć ale wole napisac zebys wiedziała co i jak. Trzeba tego pilnować. Unikac kapieli długich najlepiej prysznice brac , unikac kapieli w basenach jeziorach itd.. wiadomo ze jednym nic nie bezie a inne choćby nie wiem jak uwazaly będą miały infekcje (ja) aha i podmywanie szarym mydlem jest wskazane.zadne zele itd. bo nic nie daje. -
Dziewczyny jestescie super wyrozumiale kobitki ... mozna sie Wam wygadac ;* ptzepraszam ze smece , ale jak nie mialam zadnych glupich mysli tak slefzac jedna grupe ogolna poczytalam chyba za duzo ale obiecuje sie tym nie przejmowac .
Ja osobiscie to na razie mam stracha zeby dotrwac do terminu zeby mi sie cos w domu nie porobilo ...ostatnio 2 dziewczyny urodzily jedna w 26 dtuga 27tc ... to z 26tc odeszlo do aniolkow bo sie sepsa przyplatala temu tez mama miala ciecie drugie ma sie dobrze . I tak czekam na to badanie 3trym i mam nadzieje ze bedzie wszystko prawidlowo z malutka i z moim podwoziem .
No a z takich spraw bierzacych moja wyrobila sobie pory nie spania 12 3 5 i ja juz mam bezsennosc chyba cwiczy mnie do nocnego wstawania" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Moja Mala tez dzis harcowala pol nocy (miedzy 4 a 5 szczególnie), do tego chyba sie przekrecila troszke bo kopniaki czuje teraz po bokach. Ja nad fb sie zastanowię, zlikwidowałam konto 1.5 roku temu i dobrze mi z tym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:58
-
mokka wrote:Czy polecicie jakąś dziewczynę, która szyje kocyki, ochraniacze na szczebelki, itp ?
Ja caly zestaw do lozeczka zamowilam na fb ale firme podesle pozniej bo musze zobaczyc .
Kure i kokon z fb Chono Lulu bo dobre ceny
Pytanie o laktator medela mini czy campol ? Bo medela drozsza ale kolezanki teraz chwala campola bo maja porownanie i nie wien co kupic
mokka lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualny
-
mokka wrote:Czy polecicie jakąś dziewczynę, która szyje kocyki, ochraniacze na szczebelki, itp ?
Ostatnio zamieszczalam tutaj namiar na fajna babkę, która szyję wszystko ale jak wpiszesz Lil Ana w olx to powinno wyskoczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:25
mokka, JaKa lubią tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karmelkovaa wrote:Dziewczyny jestescie super wyrozumiale kobitki ... mozna sie Wam wygadac ;* ptzepraszam ze smece , ale jak nie mialam zadnych glupich mysli tak slefzac jedna grupe ogolna poczytalam chyba za duzo ale obiecuje sie tym nie przejmowac .
Ja osobiscie to na razie mam stracha zeby dotrwac do terminu zeby mi sie cos w domu nie porobilo ...ostatnio 2 dziewczyny urodzily jedna w 26 dtuga 27tc ... to z 26tc odeszlo do aniolkow bo sie sepsa przyplatala temu tez mama miala ciecie drugie ma sie dobrze . I tak czekam na to badanie 3trym i mam nadzieje ze bedzie wszystko prawidlowo z malutka i z moim podwoziem .
No a z takich spraw bierzacych moja wyrobila sobie pory nie spania 12 3 5 i ja juz mam bezsennosc chyba cwiczy mnie do nocnego wstawania
Kochana to po co czytasz takie przykre wiadomości? Mi siostra też powiedziała wczoraj historię o takiej znajomej i jej dziecku i byłam strasznie na nią zła, że w ciąży opowiada mi takie rzeczy... Bo przeżywałam potem to pół dnia. Nie wiem jak Wy, ale ja teraz wolę unikac tego typu stresów, bo od razu też sobie dobieram do głowy jakieś głupoty.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
I hej tak w ogóle u mnie jakiś przypływ energii ostatnio, oby tak do końca już może w końcu trochę wyniki się poprawiły jutro albo w pon przejdę się na badania
Od rana pranie, sprzątanie, prasowanie itp, a popołudniu umówiłam się z koleżanką
Miłego dnia wszystkim :-*Dip88 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry u mnie dzień się zapowiadał leniwy, a tu rano telefon, dzwoni moja Mama, że przyjdzie mi umyć okna bo ma dziś wolne, pogoda super i trzeba to wykorzystać a do tego, że niewiadomo jak będzie później ze mną, gdybym musiała iść do szpitala, to pewno teściowa by przyszła do mycia i przestawiałaby mi wszystko. Kochana moja Mamusia
Co do cc i sn, to ja zawsze miałam myślenie, że chce rodzić sn. A teraz kiedy lekarz kazał się nastawiać na cc wcale nie czuję się z tym gorzej. I jeśli to ma być bezpieczniejsze dla moich Dzieci to nie ma o czym dyskutować. Na pewno będę je kochać równie mocno niezależnie od sposobu, w jaki przyjdą na świat.Dip88 lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Azzura jeszcze zapomniałam napisać, żebyście koniecznie w tej Krynicy poszli na pizzę do Węgierskiej Korony, a i przy okazji przejechali się do Szczawnicy a jak masz siłę to możecie wejść na Wąwóz Homole, nie jest to trudna ani zbyt męcząca trasa większość idzie się po schodkach
Azzurra lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny,
U nas bez zmian przeziębienie pełna para , z nosa jak z kranu katar leci ...
Co do paznokcia i stopy mam wizytę w sobotę . Już nie mogę się doczekać wszystko zniosę oby pozbyć się tego bólu.
U nas dziś tylko 7 stopni .. idzie jesień.. Mam nadzieje ze słoneczna . Ściskam was mocno i miłego dnia -
Pyszczek wrote:MagicCherryCupcake to u Ciebie odwrotna sytuacja... Poczekam do środy, wtedy mam wizytę i dopytam dokładnie co i jak teraz z lekami.
Paula222 jaki kolorek na paznokcie wybrałaś?
Cudów nie ma , jakoś brak mi weny ostatnio hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/249dc4fa3992.jpgDip88, Karolcia27, Malinowa_Czekolada, JaKa, olciaa, Jagodagoi, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Pyszczek wrote:MagicCherryCupcake to u Ciebie odwrotna sytuacja... Poczekam do środy, wtedy mam wizytę i dopytam dokładnie co i jak teraz z lekami.
Paula222 jaki kolorek na paznokcie wybrałaś?
Pyszczek ja nie czekałabym tygodnia.. Zadzwoń do lekarza i zapytaj się co robić.