X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • AMK Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna Lotopałanka wysłałam zaproszenie na priw zeby dac namiary na FB

w57v3e3knp6plxtw.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A ja dziś wracam do jazd na prawo jazdy które przez wakacje z różnych powodów miałam zawieszone....

Dip88, Malinowa_Czekolada, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mnie dziś obudziła mucha z samego rana.

Co do porodu, ja się osobiście bardzo boję że coś mogłoby być nie tak. Ale uważam że nieważne czy rodzi się sn czy cc, najważniejsze żeby dzieciątko i mama byli zdrowi :) a kobieta kobiecie potrafi wyrządzić taką krzywdę, że to się w głowie nie mieści...

Dip88, mokka lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • ktosia2 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa_Czekolada wrote:
    Hej @inaa dodałam cię do przyjaciółek, to przyjmij proszę i daj namiary na naszą grupę.

A nie słyszałam, żeby w ogóle USG było niebezpieczne ;) Doppler tak, ale tylko na samym początku ciąży.

W ogóle martwię się dziewczyny czy ta infekcja nie zaszkodzi małej. I brzuch mi się stawia od paru dni ciągle :/ a wizyta w PN.

Malinowa Czekolada ajaka masz infekcje? wiesz co mi wyszla infekcja bakteryjna, cale szczęście mój gin zrobil wymaz bo nic kompletnie nie czułam żeby się dzialo. Po prostu 5 razy plamiłam/krwawiłam, jajniki mnie bolały bardzo brzuch i stawial się już w 17 tyg. Dostalam na to terapie antybiotykowa doustnie i globulki na nast. wizycuie nast. wymaz bo to ponoc lubi wracac a poki co stosuje lagcovaginal i provag dosutnie i pije zakwas z burakow lub z kiszonych ogorkow (kwas mlekowy). Takie infekcje sa groźne bo mogą doprowadzić do przebicia pęcherza ciążowego i jest jedna z glownych przyczyn porodu przedwczesnego. Nie chciałam Cie wystraszyć ale wole napisac zebys wiedziała co i jak. Trzeba tego pilnować. Unikac kapieli długich najlepiej prysznice brac , unikac kapieli w basenach jeziorach itd.. wiadomo ze jednym nic nie bezie a inne choćby nie wiem jak uwazaly będą miały infekcje (ja) aha i podmywanie szarym mydlem jest wskazane.zadne zele itd. bo nic nie daje.

f2w3d5qpn1djan43.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie super wyrozumiale kobitki ... mozna sie Wam wygadac ;* ptzepraszam ze smece , ale jak nie mialam zadnych glupich mysli tak slefzac jedna grupe ogolna poczytalam chyba za duzo ale obiecuje sie tym nie przejmowac .
    Ja osobiscie to na razie mam stracha zeby dotrwac do terminu zeby mi sie cos w domu nie porobilo ...ostatnio 2 dziewczyny urodzily jedna w 26 dtuga 27tc ... to z 26tc odeszlo do aniolkow bo sie sepsa przyplatala temu tez mama miala ciecie drugie ma sie dobrze . I tak czekam na to badanie 3trym i mam nadzieje ze bedzie wszystko prawidlowo z malutka i z moim podwoziem .

No a z takich spraw bierzacych moja wyrobila sobie pory nie spania 12 3 5 i ja juz mam bezsennosc chyba cwiczy mnie do nocnego wstawania :D

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna Lotopalanka wyslalam zaproszenia do Was :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam pw Karmelkovaa

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mala tez dzis harcowala pol nocy (miedzy 4 a 5 szczególnie), do tego chyba sie przekrecila troszke bo kopniaki czuje teraz po bokach. Ja nad fb sie zastanowię, zlikwidowałam konto 1.5 roku temu i dobrze mi z tym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 09:58

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy polecicie jakąś dziewczynę, która szyje kocyki, ochraniacze na szczebelki, itp ?

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Czy polecicie jakąś dziewczynę, która szyje kocyki, ochraniacze na szczebelki, itp ?

Ja caly zestaw do lozeczka zamowilam na fb ale firme podesle pozniej bo musze zobaczyc .

Kure i kokon z fb Chono Lulu bo dobre ceny :)

Pytanie o laktator medela mini czy campol ? Bo medela drozsza ale kolezanki teraz chwala campola bo maja porownanie i nie wien co kupic

mokka lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) U nas dzień jak co dzień , w planach orbitrek i pomalować drugą rękę ( haha taaa wczoraj pomalowałam na jednej, a dziś muszę pomalować paznokcie na drugiej ).Nic mi się nie chce :P

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake to u Ciebie odwrotna sytuacja... Poczekam do środy, wtedy mam wizytę i dopytam dokładnie co i jak teraz z lekami.

Paula222 jaki kolorek na paznokcie wybrałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:11

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:

Ostatnio zamieszczalam tutaj namiar na fajna babkę, która szyję wszystko :-) ale jak wpiszesz Lil Ana w olx to powinno wyskoczyć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:25

mokka, JaKa lubią tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Dziewczyny jestescie super wyrozumiale kobitki ... mozna sie Wam wygadac ;* ptzepraszam ze smece , ale jak nie mialam zadnych glupich mysli tak slefzac jedna grupe ogolna poczytalam chyba za duzo ale obiecuje sie tym nie przejmowac .
    Ja osobiscie to na razie mam stracha zeby dotrwac do terminu zeby mi sie cos w domu nie porobilo ...ostatnio 2 dziewczyny urodzily jedna w 26 dtuga 27tc ... to z 26tc odeszlo do aniolkow bo sie sepsa przyplatala temu tez mama miala ciecie drugie ma sie dobrze . I tak czekam na to badanie 3trym i mam nadzieje ze bedzie wszystko prawidlowo z malutka i z moim podwoziem .

No a z takich spraw bierzacych moja wyrobila sobie pory nie spania 12 3 5 i ja juz mam bezsennosc chyba cwiczy mnie do nocnego wstawania :D

Kochana to po co czytasz takie przykre wiadomości? Mi siostra też powiedziała wczoraj historię o takiej znajomej i jej dziecku i byłam strasznie na nią zła, że w ciąży opowiada mi takie rzeczy... Bo przeżywałam potem to pół dnia. Nie wiem jak Wy, ale ja teraz wolę unikac tego typu stresów, bo od razu też sobie dobieram do głowy jakieś głupoty.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I hej tak w ogóle :-) u mnie jakiś przypływ energii ostatnio, oby tak do końca już :-) może w końcu trochę wyniki się poprawiły :-) jutro albo w pon przejdę się na badania :-)

Od rana pranie, sprzątanie, prasowanie itp, a popołudniu umówiłam się z koleżanką :-)

Miłego dnia wszystkim :-*

Dip88 lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• JaKa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u mnie dzień się zapowiadał leniwy, a tu rano telefon, dzwoni moja Mama, że przyjdzie mi umyć okna bo ma dziś wolne, pogoda super i trzeba to wykorzystać :) a do tego, że niewiadomo jak będzie później ze mną, gdybym musiała iść do szpitala, to pewno teściowa by przyszła do mycia i przestawiałaby mi wszystko. Kochana moja Mamusia <3
    Co do cc i sn, to ja zawsze miałam myślenie, że chce rodzić sn. A teraz kiedy lekarz kazał się nastawiać na cc wcale nie czuję się z tym gorzej. I jeśli to ma być bezpieczniejsze dla moich Dzieci to nie ma o czym dyskutować. Na pewno będę je kochać równie mocno niezależnie od sposobu, w jaki przyjdą na świat.

Dip88 lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura jeszcze zapomniałam napisać, żebyście koniecznie w tej Krynicy poszli na pizzę do Węgierskiej Korony, a i przy okazji przejechali się do Szczawnicy :-) a jak masz siłę to możecie wejść na Wąwóz Homole, nie jest to trudna ani zbyt męcząca trasa :-) większość idzie się po schodkach :-)

Azzurra lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

U nas bez zmian przeziębienie pełna para , z nosa jak z kranu katar leci ... :(
    Co do paznokcia i stopy mam wizytę w sobotę . Już nie mogę się doczekać wszystko zniosę oby pozbyć się tego bólu.

U nas dziś tylko 7 stopni .. idzie jesień.. Mam nadzieje ze słoneczna . Ściskam was mocno i miłego dnia :)

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek wrote:
    MagicCherryCupcake to u Ciebie odwrotna sytuacja... Poczekam do środy, wtedy mam wizytę i dopytam dokładnie co i jak teraz z lekami.

Cudów nie ma , jakoś brak mi weny ostatnio hehe

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/249dc4fa3992.jpg

Dip88, Karolcia27, Malinowa_Czekolada, JaKa, olciaa, Jagodagoi, Aga9090 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MagicCherryCupcake Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyszczek wrote:

Pyszczek ja nie czekałabym tygodnia.. Zadzwoń do lekarza i zapytaj się co robić.

vcvau8q.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ