Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelkovva, ja Ci tylko chciałam powiedzieć żebys nie sugerowała się tym, jak wydasz swoje dziecko na świat. Czy przez pochwę, czy przez szyberdach;) wiem,że przykro czytać sugestie,że nie jesteś "pełnowartościowa" kobietą bo nie rodzilas i tym podobne. Choć to totalne bzdury, to też się tym przejmowałam, ale wiesz co? Przeszło mi jak stanęłam w obliczu drugiej ciąży i drugiego porodu. Bo już wiem, czego chcę i nikomu nic do tego. A wyrodną matką..hm..może i jestem. Oto dowód:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/683177c846ac.jpg
Ja, wyrodna matka, nie dość że miałam CC, to korzystam ile wlezie:) a moje dziecko (bez tych dobroczynnych bakterii z porodu, ale jednak zdrowe) śpi z kochającym ojcem w pokoju hotelowym ( żeby nie było,że je gdzieś zostawiłam samopas).
A co do FB, to ja się raczej nie zdecyduję jednak. Ale może część z Was będzie tu zaglądać.
Dip88, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
ktosia2 wrote:ja poproszę o jakiś cynk na ta grupe fb
Jak coś to Lotopałanka albo Inaa was może dodać. Piszcie do nich w prywatnej wiadomości.
Azzurra też bym chciała żebyś tam dołączyła. Zawsze jak coś możesz sobie założyć konto na fb bez zdjęcia i swoich danych. Tak to będziemy mieć większy kontakt nawet w aplikacji na tel. Mam nadzieję że się jeszcze zastanowisz
Ja nadal mimo to będę tu zaglądaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 22:01
-
Ja jestem i tu i tu. Na fb duzo wygodniej
Co do porodow ja bardzo balam sie cesarki i udalo mi sie urodzic naturalnie. Teraz tez licze na porod naturalny nie wyobrazam sobie cesarki maluszka w domku i 2.5 latka ktorego czasem musze podniesc czy cos a wiadomo po cc nie mozna. Moj M jest rybakiem wiec on wolnego od tak nie moze sobie wziac tacierzynskiego wcale nie ma. Wiec ja bede zdana sama na siebie. Ale nie rozumiem kobiet ktore placa w prywatnych szpitalach za cc na zadanie. Znam jedna taka. No jak dla mnie to natura wie co robi i jak ma miec cc bo tak trzeba to luz ale placic 10 tysiecy bo boi sie ze pipa jej sie rozlezie to no sory. Ja na cc sie zgodze jesli bedzie koniecznosc ale zdecydowanie wole naturalnie.
Tak samo jest z karmieniem piersia. Ja karmilam dlugo bo 2 lata 4 miesiace. Odstawilam niedawno w sumie i zaluje troche. Ale np bratowa mojego M stwierdzila ze ona nie jest krowa by karmic cyckiem. -
Azurra dziękuję za te słowa ;** ja zawsze uważałam , ze poród to poród i nie ma lepszego czy gorszego , bo przecież sa takie czasy , że wszystko dobre co sie dobrze kończy , a nie przez jakieś podziały głupie... jednak jak sie naczytam czasami kobiet po SN , ale takich co otwarcie walą prosto z mostu jakie są super , bo nie dały sie CC , a te co CC to gówno wiedza bo nie urodziły to nie wiem czy ja jestem głupia czy one. Odpoczywajcie :*
O tym kochane chciałam napisać... , że czasami kobieta kobiecie potrafi sprawić przykrość , dajac do zrozumienia , że co z Ciebie za matka przeciez nie rodziłas ... ale czy przywitanie dziecka po takim wysiłku czy innym się czymś różni ... przecież kocha sie tak samo , przejść trzeba swoje ... już chyba bym bardziej sie zdołowała gdybym w ostatniej chwili miała miec to cc ,bo bym nie podołała z moją naturą niz planowane , ale to też nie powinno się tak patrzeć pod tym kątem , bo są rzeczy na , które wpływu się nie ma ... tyle ze my kobiety mamy jakoś czasami tak popierniczone myslenie , ze same potrafimy sie zdołować pod presją opinii publicznej ...
Trzeba patrzeć na dobro dziecka i na bezpieczeństwo swoje , aby móc dziecko później wychować , a nie na jakieś sn lepsze bo... cc lepsze bo... ma być dobre dla mnie i bobasa i kropa
Tygrysku ja to akurat nie mam nic do kobiet co chca na żądanie , skoro uważają , że tak wolą , albo mają obawy co do SN to sama bym szła . Psychika kobiety też jest bardzo wazna , bo czasami kwestie tam na dole są dla kobiety istotne i tez jak mają mozliwosc to wybierają opcje , lżejszą dla krocza tak mi sie wydaje . To jest indywidualne... czasami sn ponad wszystko moze mieć złe konsekwencje na przyszłosc dla takiej kobitki ... to bardzo bardzoo indywidualne , dlatego nie oceniam nawet , każda powinna patrzec tylko na siebie i swoje dobro
Tez chce linka na FB
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 22:23
ktosia2 lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Wydaje mi się, że nie trzeba wszystkich rozumieć. Każdy powinien przeżyć życie po swojemu, czy nam się to podoba czy nie i to należy po prostu zaakceptować. Wszystkich się nie zadowoli i nie wszyscy zadowolą nas. Tak już jest.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Cyganieszka wrote:Azzurra "Czy przez pochwę, czy przez szyberdach;)" - świetne hasło
Rudy Tygrysek, ale w sumie to bez obrazy, ale co Ci do tego jak ktoś wydaje kasę? Sama nie chcesz CC i super,ale skoro ktoś chce i ma na to pieniądze to dlaczego nie? Skoro można sobie zrobić piersi i nos, to i CC. Sama się nad tym zastanawiałam, ale wyszło to położenie miednicowe i sprawa się rozwiązała. Widocznie tak miało być. Albo raczej: natura nie wiedziała w moim przypadku, co robi:/
Dzięki dziewczyny za dobre słowo:) też będę tęsknić:* a może faktycznie za jakiś czas się namyślę i przełamię niechęć do fb.
-
A mnie tam przeraża i SN i CC Z rozsądku wolałabym SN ale jak wyjdzie to zdecyduje natura i lekarz. Aczkolwiek z moich łożyskiem pewnie czeka mnie CC.
Moja siostra miała dwie CC i teraz mój siostrzeniec mówi "Pan doktor zrobi cioci ciap ciap i wyjmie maluszka i zaklei plasterkiem"agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Karmelkova, zaproś Inee lub Lotopałanke do przyjaciółek.
I nie przejmuj się opiniami zupełnie Ci obojętnych ludzi. Moja koleżanka (notabene z grupy rówieśniczej syna) mawia tak, że najbardziej komentowaniem cudzego życia zajmują się ci, którzy nie radzą sobie z własnym.Karmelkovaa, mkgk, Aga9090 lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Mamy być zadowolone my nie ktoś , także myślę , że czy będziemy mieć tutaj na naszej grupie Sn czy CC to wszystkie będziemy się wspierać i kibicować
ps zaprosiłam ale na razie nie dostałam nic
Po prostu jak sie człowiek naczyta , to żeby poukładac sobie jakoś w psychice , że decyzja jest dla dobra własnego przypadku , to tak sie później broni argumentami a nie powinno tak być ... powinno byc wsparcie przede wszystkim kobieta kobiecieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 22:33
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hahaha, Magic:) siostrzeniec ma trochę racji, ale to ciap ciap to niestety trochę hardkor mimo wszystko:-)
Daniela, z tym komentowaniem cudzego życia to święta prawda. Smutne, ale prawdziwe.
Później takie wrażliwe jednostki jak nasza Karmelkovva się przejmują:*
Ja się trochę już z tego przejmowania wyleczyłam ( chyba właśnie macierzyństwo mnie wyleczyło). Albo po prostu mam mniej czasu,żeby słuchać czy czytac innych.