X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai trzymaj się.... Trzymam kciuki żeby było wszystko ok.... I żebyś mogła szybko wrócić do domku....

Kai, agaaa90 lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela, to teraz masz dwie godziny na lekturę internetu ( to chyba jedyne pozytywny aspekt tego badania;)
    Ja w poniedziałek idę wizytę i znając mojego doktorka to mnie wyśle dalej z tymi wynikami. Mam tylko cichą nadzieję,że skończy się na jakimś "upomnieniu" i ewentualnie modyfikacji diety. Tobie życzę dobrych wyników.

88Kala, pamiętałam o zdjęciach i chyba (oprócz siku) to była pierwsza rzecz jaką zrobiłam po powrocie bo w samochodzie ustaliliśmy z mężem,że musimy wyjąć w końcu szczebelki. Moje dziecko po etapie przesypianie nocy, weszło z powrotem na etap pobudki o 4. Może przynajmniej sama będzie do nas przychodzić, a nie biednego tatę ganiać:/

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai dużo siły Ci życzę, oby wszystko dobrze się skończyło i maleństwo było zdrowe. Dobrze, że lekarze nie bagatelizują sytuacji gdy coś jest nie tak, w końcu odpowiadają już za nie jedno życie.

Ja wczoraj byłam u diabetolog z tą moją niby cukrzycą ciazową. Zerknęła na cukry, które mierze od tygodnia, powiedziała, że są dobre, waga też ok. W zasadzie kazała tylko badać cukier i jeść aż 8 posiłków dziennie, ostatni ma być późnym wieczorem tuż przed snem i musi być tłusty żeby dzieci miały z czego czerpać do śniadania.
    Kiedy wyszłam z gabinetu przed drzwiami siedziała znajoma z dokładnie tym samym problemem ;)

U nas dziś szara, ponura jesień, aż nie chce się wychodzić. Jutro mamy mieć gości, teściów i ciotke, wujka Męża. Muszę coś przygotować i ogarnąć dokładnie mieszkanie, bo oprócz okien to wszystko zapuszczone :/
    Miłego weekendu :)

Kai lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

Kai, trzymajcie się dzielnie, czekam na dobre wieści :)

Ja wczoraj dostałam info że możemy podjechać po łóżeczko :) i że dostaniemy jeszcze mnóstwo ciuszków, praktycznie nowych :)

Dip88, Kai, JaKa lubią tę wiadomość

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Dzięki za taki odzew i tyle ciepłych słów!
    Obserwują mnie, na razie alarmów zadych nie ma. Zobaczymy, jak będzie dalej. Ale jestem dobrej mysli. Strasznie mi tylko cukry skaczą po tych sterydach.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 15 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzura Piekne łozeczko i kącik dla coreczki (skad taka piekna posciel do lozeczka razem z ochraniaczem?)

Kai wszystkiego dobrego i trzymam kciuki by wszystko sie zakonczylo pozytywnie .

Dzien dobry, ja dzis jade z wizyta do lekarza z moim wrastajacym paznokciem. trzyamjcie kciuki, oby mi pomogli bo jest masakra - nie moge chodzic , praktycznie ciagne ta noge za soba, do tego tak bardzo boli mnie biodro. :(

Kai, Azzurra lubią tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    . Dzięki za taki odzew i tyle ciepłych słów!
    Obserwują mnie, na razie alarmów zadych nie ma. Zobaczymy, jak będzie dalej. Ale jestem dobrej mysli. Strasznie mi tylko cukry skaczą po tych sterydach.
    To,że będzie wszystko w porządku to na pewno! Szkoda tylko tego Twojego stresu:( Dawaj znać co i jak. Coś wspomnieli, ile czasu mogą Ciebie trzymać?

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:
    Azzura Piekne łozeczko i kącik dla coreczki (skad taka piekna posciel do lozeczka razem z ochraniaczem?)

Kai wszystkiego dobrego i trzymam kciuki by wszystko sie zakonczylo pozytywnie .

Dzien dobry, ja dzis jade z wizyta do lekarza z moim wrastajacym paznokciem. trzyamjcie kciuki, oby mi pomogli bo jest masakra - nie moge chodzic , praktycznie ciagne ta noge za soba, do tego tak bardzo boli mnie biodro. :(
    Dzięki:-)
    Pościel z ochraniaczem kupiłam na www.sangotrade.pl
    Na pewno dla synka też tam kupię, mam tylko dylemat czy rybki czy sowy(hahaha, ale dylemat;)

Współczuję dolegliwości, oby wizyta pomogła.

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    To,że będzie wszystko w porządku to na pewno! Szkoda tylko tego Twojego stresu:( Dawaj znać co i jak. Coś wspomnieli, ile czasu mogą Ciebie trzymać?
    Na razie nic nie mówią. Wiecie, jak jest w weekend w szpitalu. Może w poniedziałek coś więcej powiedzą.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUZAUK wrote:

Daj znać po, trzymam kciuki!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam ZUZAUK???

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także ląduje w szpitalu w poniedziałek :( wskoczyłam dziś na wizytę do mojego ginekologa. Miałam dzwonić do niego w poniedziałek i wtedy miał mnie wcisnąć w grafik, ale zwolniło się miejsce na dzisiaj, więc pojechaliśmy z Mężem. Z dziećmi wszystko ok, szyjka jak narazie się nie skróciła, ale dał mi skierowanie na poniedziałek do szpitala, na zastrzyki ze sterydami na rozwój płucek u maluszków. Powiedział, że teraz jest najlepszy moment na podanie tego i musimy działać. Powiedział też, że najbezpieczniej byłoby donosić ciążę do przynajmniej 36 tc i będziemy tak postępować żeby się to udało.
    Czytałam co nieco o tych sterydach i chyba nie ma się czego obawiać, dużo dobrego o nich piszą i że naprawdę mogą pomóc wcześniakom.
    Mam nadzieję, że Dzieciaczki będą się mnie długo trzymać. A dzisiaj widziałam jak stykały się główkami :) i przybrały już sporo przez te półtora tygodnia, obaj ważą już po kilogramie z gramami :D

Czy macie może jakieś doświadczenia z tymi sterydami?

Zuzak jak po wizycie?

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka, długo tam będziesz?

Ja się tak...zdenerwowałam na męża, że dostałam biegunki..

Z dobrych wieści, dostaliśmy dziś kolejną turę ciuchów i jest wśród nich kombinezon zimowy :) ale dopiero na 68cm. Także mniejszy chyba i tak muszę kupić

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka już do końca będziesz leżeć ?? Chyba nie ??

Malutka a co ten mąż narozrabiał ??? :/

Zuza jak tam po wizycie ?

Ja jak zwykle weekend męczący :P Dziś u rodziców, jutro jedziemy 200 km do Szwagra, no i później droga powrotna ...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktorek powiedział tylko, że nie będę długo w szpitalu zostawać. Z tego co czytam to zastrzyk jest co 24 h, więc mam nadzieję, że urodzin w szpitalu nie spędze. W sumie to nie mam nakazu leżenia, tylko oszczędzający tryb i dużo odpoczynku. Dzisiaj trochę porobiłam, zakupy, sprzątanie, bo jutro goście. W zasadzie takie trochę dokładniejsze, ale bez szaleństw, jednak widzę już różnice i ciężej coraz bardziej.

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach..bo nie miał w ogóle czasu dla mnie ostatnio, wolał grać na komputerze, i w końcu nie wytrzymałam i się popłakałam. Obiecał że czwartek wieczór spędzimy razem. Ale wtedy nie wyszło, wczoraj tez, a dzisiaj..przyjechał kolega i poszli gdzieś ognisko zrobić. Nawet nie wiem gdzie jest, już się martwię...

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócił dopiero o 2, jak zadzwoniłam że zamykam don. Tak pijany, że nie poznał mnie na drodze, myślał że jestem duchem i zaczął uciekać..

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka, dostaje się dwa zastrzyki w pupę, co 24 godziny. Pewnie przy okazji porobia Ci parę badań, więc ze dwa dni polezysz. Same zastrzyki są trochę bolesne, ale do wytrzymania. U mnie efektem był tylko wysoki cukier. Po sterydach maluszki mogą Ci się troszkę mniej ruszać, to normalne, nie martw się tym. Dobrze pamiętam, że Ty byłaś w poradni w Krakowie? W którym szpitalu chcą Cię położyć? Ja jesrem na Ujastku.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , Dzien dobry . Moje paznokcie i palce uratowane I do tego bez bolu juz . Okazalo sie ze to wina struktury paznokcia no tak mam genetycznie, Pani zalozyla mi protezy na nie by wyprowadzic bezpiecznie my daszek I sie nie beda wrastac. Wracam do niej za 5 tyg . Pytala sie mnie czy mozna miec pomalowane paznokcie przed porodem w moim szpitalu , I powiem Wam ze sie nad tym nigdy nie zastanawialam hmm ? A Jak u was z pedicure przed porodem? Mozna , nie mozna . Dzisiejsza noc byla malo fajna- coreczka taka akrobatyke urzadzala w brzuszku ze zadna pozycja do spania nie byla fajna .
    Dobrego dnia wszystkim zycze xx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 08:27

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, dobrze że pomogła :)

Ja dzisiaj długo nie mogłam zasnąć. Pojadłam więc trochę wafelków, Miki potem harcował jak nakręcony :) spałam 2.5 godziny, czuję się jak flak

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ