X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    jak chcecie mogę założyć grupę na fb i Was pozapraszać....tylko jak ją nazwać?? W sumie to i tak tylko dla nas nazwa bo grupa bedzie tajna i nikt jej nie znajdzie
    Wiem mało mnie tu, bo mam Sajgon w domu z remontem ale właśnie znalazłam chwilę aby was nadrobić..
    Ja nie mam Facebooka, także tego ja zostaje tu...

• Kai Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaUK, cieszę się, że Ci już ten ból minął.

ZUZAUK lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej
    O masakra wróciłam z przedszkola i dyszę jak parowóz... Muszę znaleźć inspirację na dzisiejszy obiad... Ech... Nie mam pojecia co zrobić...

Milego dnia....

PS. W ogóle wczoraj usłyszałam że przez to że tyle chodzę po schodach to wcześniej urodzę... :p ciekawe czy się sprawdzi... Z Synem po schodach nie chodziłam a urodził się 12 dni przed terminem ;)
    ja w pierwszej ciąży mieszkałam na 4 piętrze i urodziłam w 38 tc. A zdarzało się że 3-4 razy dziennie wchodzić po tych schodach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai mocne kciuki za Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 11:33

Kai lubi tę wiadomość

• Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    Doktorek powiedział tylko, że nie będę długo w szpitalu zostawać. Z tego co czytam to zastrzyk jest co 24 h, więc mam nadzieję, że urodzin w szpitalu nie spędze. W sumie to nie mam nakazu leżenia, tylko oszczędzający tryb i dużo odpoczynku. Dzisiaj trochę porobiłam, zakupy, sprzątanie, bo jutro goście. W zasadzie takie trochę dokładniejsze, ale bez szaleństw, jednak widzę już różnice i ciężej coraz bardziej.
    Ja tez dostalam sterydy w szpitalu 3 tygodnie temu. Jedynie zastrzyki same w sobie nie sa przyjemne.

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki tak niedzielnie

Jakoś tak mnie to wzruszało w pierwszej ciąży i dziś sobie przypomniałam o tym.... Może Wam też się spodoba....

https://youtu.be/bQSBmLcsEuI

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nasze szpitalne - jak się macie? :-*

Violet Flower jak tam sytuacja u Ciebie :-* zapraszamy też na FB :-*:-*

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Chwilę mnie nie było, właśnie wracam z krótkich wakacji w Pieninach. Muszę przysiąść by nadrobić i poczytać co u Was.

Karolcia27 chętnie będę do Was zaglądać również na fb. Nie wiem tylko do kogo i co napisać w tej sprawie :)?

U mnie sama nie wiem co. Niby dziś 23 dc, i widzę, że to chyba nie ten cykl.
    Wdrozylam w tym cyklu acard 1 x dziennie, z zalecenia ginekologa od zabiegu. Ten sam ginekolog powiedział żebym zaczęła brać of tego cyklu też duphaston 1 x dziennie (19-26).
    Natomiast na monitoringu cyklu u drugiego lekarza ( z lepszym usg) usłyszałam że, w moim przypadku wdrożenie duphastonu nie ma sensu bo w 21 dc miałam go na poziomie 21,5 ng /ml. No i nie wzięłam tego duphastonu ostatecznie i juz od 21 dc mimo tego wyniku progesteronu mam plamienie brązowe.
    No i zła jestem bo jednak mogłam go wziąć i sprawdzić czy pojawią się te plamienia znowu czy jednak nie.
    Co myślicie spróbować jednak w kolejnym cyklu brać Raz dziennie wg zaleceń tego pierwszego lekarza?

Nie wiem też czy nie jest czasem tak że ten acard wywołał u mnie tak wcześnie te plamienia w tym cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 16:16

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower w sprawie fb zapraszam na pw... A co do tego co przyjmować to szczerze nie mam pojęcia nie znam się....

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Violet Flower w sprawie fb zapraszam na pw... A co do tego co przyjmować to szczerze nie mam pojęcia nie znam się....
    Wysłałam zaproszenie pw.

Ja juz sama nie wiem co i jak, ale intuicja mi podpowiada żeby spróbować jednak z tym dupkiem. Przynajmniej sprawdzę czy z nim też będą plamienia czy jednak nie

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane moje :-* Próbowałam Was nadrobić trochę w piątek, ale udało mi się to dopiero dzisiaj. Nie jestem się w stanie teraz już do wszystkiego odnieść. My już jesteśmy spowrotem w CH. Widziałam, że uciekacie pomału na Facebooka... trochę szkoda, bo ja raczej nie dołączę :-( usunęłam konto na FB dobrych kilka lat temu i jestem trochę antyFacebookowa. Mam nadzieję, że będziecie tu jeszcze też zaglądać, bo szkoda mi tak całkowicie stracić z Wami kontakt :-(

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Kobitki tak niedzielnie

Jakoś tak mnie to wzruszało w pierwszej ciąży i dziś sobie przypomniałam o tym.... Może Wam też się spodoba....

https://youtu.be/bQSBmLcsEuI
    Świetny filmik :-) Obejrzałam przed chwilą z mężem :-) Śmiałam się i płakałam :-)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Wysłałam zaproszenie pw.

Ja juz sama nie wiem co i jak, ale intuicja mi podpowiada żeby spróbować jednak z tym dupkiem. Przynajmniej sprawdzę czy z nim też będą plamienia czy jednak nie

Też się na tym zbytnio nie znam tzn na tym dupku :-( ale ja bym chyba jeszcze poczekała chociaż z jeden cykl, być może hormony dopiero muszą się uregulować, a progesteron faktycznie miałaś ładny :-) ale ja generalnie jestem zwolenniczką podjęcia próby bez żadnych leków :-) oczywiście, czasem się tak nie da, ale ja bym chyba jeszcze poczekała :-)

Violet Flower lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do acardu to bierz go sobie na noc :-) z tego co czytałam mogą pojawić się jakieś przejściowe krwawienia po nim, nawet z nosa :-)

Violet Flower lubi tę wiadomość

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Kai Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Dziewczynki nasze szpitalne - jak się macie? :-*

Violet Flower jak tam sytuacja u Ciebie :-* zapraszamy też na FB :-*:-*
    Ok. Czuję się dobrze, a co z tymi przeplywami to sama nie wiem, bo w niedzielę to praktycznie zadnych badań nie robią. Mialam tylko ktg. Może jutro coś więcej powiedzą.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najgorszej właśnie to jak położą na weekend, no ale mus to mus :-* ale jutro pewnie wszystko okaże się w porządku i wypuszcza Was do domu :-*

7v8r9n73wz5zsofj.png

• 88Kala Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... jutro w końcu ide na krzywą cukrową :/ kupiłam glukoze cytrynowa ale to pewnie niewiele pomoże :P trzymajcie kciuki żeby było dobrze :)

Dip88 lubi tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, piątka, ja też jutro jadę na drinka ;)

Moja siostra była u genetyka i powiedział jej, że skoro jestem w ciąży to żebym powiedziała ginekologowi o tej mutacji i żeby zwrócił uwagę na miednicę, bo jeśli ja też mam ten zespół to może mi miednica pęknąć, bez żadnego ostrzeżenia. I muszę też pójść do genetyka, jeśli potwierdzi że choruje to ze względów bezpieczeństwa powinnam mieć cc

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Jaka, dostaje się dwa zastrzyki w pupę, co 24 godziny. Pewnie przy okazji porobia Ci parę badań, więc ze dwa dni polezysz. Same zastrzyki są trochę bolesne, ale do wytrzymania. U mnie efektem był tylko wysoki cukier. Po sterydach maluszki mogą Ci się troszkę mniej ruszać, to normalne, nie martw się tym. Dobrze pamiętam, że Ty byłaś w poradni w Krakowie? W którym szpitalu chcą Cię położyć? Ja jesrem na Ujastku.

Kai ja idę do Bochni, yam gdzie mój lekarz, tam też będę rodzić. W poradni w Krakowie byłam w Sz. Uniwersyteckim. Na Ujastku nigdy nie byłam, ale mam tam termin na echo serduszek na środę, z tym że mój ginekolog radzi je odpuścić. Także nie spotkamy się:(
    Zuzak wspaniale, że u Ciebie już lepiej.

Co do facebooka to ja też nie skorzystam, zostaje tutaj :)

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, starałam się Was ponadganiać od poniedziału. Masakra;d
    Agniecha bardzo mi przykro z powodu babci :(
    Azuura łożeczko Zuza piękne:D. Sama takie kupiłam, ale czas oczekiwania 3 tygodnie wiec jeszcze trochę sobie poczekam.
    Co do szczepień jestem kompletnie zielona..... zostawiam to sobie jak już nię będe w stanie szyć to będę czytać i się dokształcać. Byle tylko nie urodzę wcześniej i nie zdąrze z wszystkim. Tfu tfu... Mam jeszcze tylko planów co chciałabym zrobić przed urodzeniem, że i tak mnie chyba braknie.
    Co do materacy to ja wybrałam materac z Hildinga Dobranocka.

Jutro mam kontrolę u ginekologa. Trochę się stresuje;/, bo ost często napina mi się brzuch i ogolnie no ost bylam msc temu i zastanawiam się ile mały waży i w ogóle.
    Pisałście coś o witaminie K jak się ma mutacje. Ale wam chodziło tylko o mmutacje MTHFR? Czy inne też;p Boże stresujecie mnie czasem ile jeszcze nie wiem :p.
    Oprócz tego to męczy mnie zgaga, mam zadyszki coraz częśćiej i mam ciągle problem z himoroidami. Ost prawie dostałam zawału na kibelku jak całą woda była czerwona od krwi....Czy ktoś ma też taki problem ? Bo ja już se raka wmawiam;/. No i ogólnie kilka dni temu mialam 100 dni do porodu i zaczęłam 28 tydzień. A za dwa dni bęzie rok jak byłam łyżeczkowana po poronieniu. A mam wrażenie jakby to było wczoraj. Czaaas strasznie zapiepsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 22:54

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ