Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLotopałanka wrote:jak chcecie mogę założyć grupę na fb i Was pozapraszać....tylko jak ją nazwać?? W sumie to i tak tylko dla nas nazwa bo grupa bedzie tajna i nikt jej nie znajdzie
Ja nie mam Facebooka, także tego ja zostaje tu...
-
nick nieaktualnyLotopałanka wrote:Hej
O masakra wróciłam z przedszkola i dyszę jak parowóz... Muszę znaleźć inspirację na dzisiejszy obiad... Ech... Nie mam pojecia co zrobić...
Milego dnia....
PS. W ogóle wczoraj usłyszałam że przez to że tyle chodzę po schodach to wcześniej urodzę... :p ciekawe czy się sprawdzi... Z Synem po schodach nie chodziłam a urodził się 12 dni przed terminem -
nick nieaktualny
-
JaKa wrote:Doktorek powiedział tylko, że nie będę długo w szpitalu zostawać. Z tego co czytam to zastrzyk jest co 24 h, więc mam nadzieję, że urodzin w szpitalu nie spędze. W sumie to nie mam nakazu leżenia, tylko oszczędzający tryb i dużo odpoczynku. Dzisiaj trochę porobiłam, zakupy, sprzątanie, bo jutro goście. W zasadzie takie trochę dokładniejsze, ale bez szaleństw, jednak widzę już różnice i ciężej coraz bardziej.Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Cześć Dziewczyny
Chwilę mnie nie było, właśnie wracam z krótkich wakacji w Pieninach. Muszę przysiąść by nadrobić i poczytać co u Was.
Karolcia27 chętnie będę do Was zaglądać również na fb. Nie wiem tylko do kogo i co napisać w tej sprawie?
U mnie sama nie wiem co. Niby dziś 23 dc, i widzę, że to chyba nie ten cykl.
Wdrozylam w tym cyklu acard 1 x dziennie, z zalecenia ginekologa od zabiegu. Ten sam ginekolog powiedział żebym zaczęła brać of tego cyklu też duphaston 1 x dziennie (19-26).
Natomiast na monitoringu cyklu u drugiego lekarza ( z lepszym usg) usłyszałam że, w moim przypadku wdrożenie duphastonu nie ma sensu bo w 21 dc miałam go na poziomie 21,5 ng /ml. No i nie wzięłam tego duphastonu ostatecznie i juz od 21 dc mimo tego wyniku progesteronu mam plamienie brązowe.
No i zła jestem bo jednak mogłam go wziąć i sprawdzić czy pojawią się te plamienia znowu czy jednak nie.
Co myślicie spróbować jednak w kolejnym cyklu brać Raz dziennie wg zaleceń tego pierwszego lekarza?
Nie wiem też czy nie jest czasem tak że ten acard wywołał u mnie tak wcześnie te plamienia w tym cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 16:16
-
Lotopałanka wrote:Violet Flower w sprawie fb zapraszam na pw... A co do tego co przyjmować to szczerze nie mam pojęcia nie znam się....
Ja juz sama nie wiem co i jak, ale intuicja mi podpowiada żeby spróbować jednak z tym dupkiem. Przynajmniej sprawdzę czy z nim też będą plamienia czy jednak nie -
Hej Kochane moje :-* Próbowałam Was nadrobić trochę w piątek, ale udało mi się to dopiero dzisiaj. Nie jestem się w stanie teraz już do wszystkiego odnieść. My już jesteśmy spowrotem w CH. Widziałam, że uciekacie pomału na Facebooka... trochę szkoda, bo ja raczej nie dołączę
usunęłam konto na FB dobrych kilka lat temu i jestem trochę antyFacebookowa. Mam nadzieję, że będziecie tu jeszcze też zaglądać, bo szkoda mi tak całkowicie stracić z Wami kontakt
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lotopałanka wrote:Kobitki tak niedzielnie
Jakoś tak mnie to wzruszało w pierwszej ciąży i dziś sobie przypomniałam o tym.... Może Wam też się spodoba....
https://youtu.be/bQSBmLcsEuIObejrzałam przed chwilą z mężem
Śmiałam się i płakałam
Lotopałanka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Violet Flower wrote:Wysłałam zaproszenie pw.
Ja juz sama nie wiem co i jak, ale intuicja mi podpowiada żeby spróbować jednak z tym dupkiem. Przynajmniej sprawdzę czy z nim też będą plamienia czy jednak nie
Też się na tym zbytnio nie znam tzn na tym dupkuale ja bym chyba jeszcze poczekała chociaż z jeden cykl, być może hormony dopiero muszą się uregulować, a progesteron faktycznie miałaś ładny
ale ja generalnie jestem zwolenniczką podjęcia próby bez żadnych leków
oczywiście, czasem się tak nie da, ale ja bym chyba jeszcze poczekała
Violet Flower lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
A co do acardu to bierz go sobie na noc
z tego co czytałam mogą pojawić się jakieś przejściowe krwawienia po nim, nawet z nosa
Violet Flower lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Dziewczynki nasze szpitalne - jak się macie? :-*
Violet Flower jak tam sytuacja u Ciebie :-* zapraszamy też na FB :-*:-* -
Kala, piątka, ja też jutro jadę na drinka
Moja siostra była u genetyka i powiedział jej, że skoro jestem w ciąży to żebym powiedziała ginekologowi o tej mutacji i żeby zwrócił uwagę na miednicę, bo jeśli ja też mam ten zespół to może mi miednica pęknąć, bez żadnego ostrzeżenia. I muszę też pójść do genetyka, jeśli potwierdzi że choruje to ze względów bezpieczeństwa powinnam mieć ccMalutka_94
-
Kai wrote:Jaka, dostaje się dwa zastrzyki w pupę, co 24 godziny. Pewnie przy okazji porobia Ci parę badań, więc ze dwa dni polezysz. Same zastrzyki są trochę bolesne, ale do wytrzymania. U mnie efektem był tylko wysoki cukier. Po sterydach maluszki mogą Ci się troszkę mniej ruszać, to normalne, nie martw się tym. Dobrze pamiętam, że Ty byłaś w poradni w Krakowie? W którym szpitalu chcą Cię położyć? Ja jesrem na Ujastku.
Kai ja idę do Bochni, yam gdzie mój lekarz, tam też będę rodzić. W poradni w Krakowie byłam w Sz. Uniwersyteckim. Na Ujastku nigdy nie byłam, ale mam tam termin na echo serduszek na środę, z tym że mój ginekolog radzi je odpuścić. Także nie spotkamy się
Zuzak wspaniale, że u Ciebie już lepiej.
Co do facebooka to ja też nie skorzystam, zostaje tutajJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś
22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Hej, starałam się Was ponadganiać od poniedziału. Masakra;d
Agniecha bardzo mi przykro z powodu babci
Azuura łożeczko Zuza piękne:D. Sama takie kupiłam, ale czas oczekiwania 3 tygodnie wiec jeszcze trochę sobie poczekam.
Co do szczepień jestem kompletnie zielona..... zostawiam to sobie jak już nię będe w stanie szyć to będę czytać i się dokształcać. Byle tylko nie urodzę wcześniej i nie zdąrze z wszystkim. Tfu tfu... Mam jeszcze tylko planów co chciałabym zrobić przed urodzeniem, że i tak mnie chyba braknie.
Co do materacy to ja wybrałam materac z Hildinga Dobranocka.
Jutro mam kontrolę u ginekologa. Trochę się stresuje;/, bo ost często napina mi się brzuch i ogolnie no ost bylam msc temu i zastanawiam się ile mały waży i w ogóle.
Pisałście coś o witaminie K jak się ma mutacje. Ale wam chodziło tylko o mmutacje MTHFR? Czy inne też;p Boże stresujecie mnie czasem ile jeszcze nie wiem :p.
Oprócz tego to męczy mnie zgaga, mam zadyszki coraz częśćiej i mam ciągle problem z himoroidami. Ost prawie dostałam zawału na kibelku jak całą woda była czerwona od krwi....Czy ktoś ma też taki problem ? Bo ja już se raka wmawiam;/. No i ogólnie kilka dni temu mialam 100 dni do porodu i zaczęłam 28 tydzień. A za dwa dni bęzie rok jak byłam łyżeczkowana po poronieniu. A mam wrażenie jakby to było wczoraj. Czaaas strasznie zapiepsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 22:54
V Leiden heterozygota,
PAI1-4G heterozygota
Niedoczynność tarczycy
Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
Synek 14.12.2018
Synek 23.04.2025