Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLotopałanka wrote:jak chcecie mogę założyć grupę na fb i Was pozapraszać....tylko jak ją nazwać?? W sumie to i tak tylko dla nas nazwa bo grupa bedzie tajna i nikt jej nie znajdzie
Ja nie mam Facebooka, także tego ja zostaje tu...
-
nick nieaktualnyLotopałanka wrote:Hej
O masakra wróciłam z przedszkola i dyszę jak parowóz... Muszę znaleźć inspirację na dzisiejszy obiad... Ech... Nie mam pojecia co zrobić...
Milego dnia....
PS. W ogóle wczoraj usłyszałam że przez to że tyle chodzę po schodach to wcześniej urodzę... :p ciekawe czy się sprawdzi... Z Synem po schodach nie chodziłam a urodził się 12 dni przed terminem -
nick nieaktualny
-
JaKa wrote:Doktorek powiedział tylko, że nie będę długo w szpitalu zostawać. Z tego co czytam to zastrzyk jest co 24 h, więc mam nadzieję, że urodzin w szpitalu nie spędze. W sumie to nie mam nakazu leżenia, tylko oszczędzający tryb i dużo odpoczynku. Dzisiaj trochę porobiłam, zakupy, sprzątanie, bo jutro goście. W zasadzie takie trochę dokładniejsze, ale bez szaleństw, jednak widzę już różnice i ciężej coraz bardziej.Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Cześć Dziewczyny
Chwilę mnie nie było, właśnie wracam z krótkich wakacji w Pieninach. Muszę przysiąść by nadrobić i poczytać co u Was.
Karolcia27 chętnie będę do Was zaglądać również na fb. Nie wiem tylko do kogo i co napisać w tej sprawie ?
U mnie sama nie wiem co. Niby dziś 23 dc, i widzę, że to chyba nie ten cykl.
Wdrozylam w tym cyklu acard 1 x dziennie, z zalecenia ginekologa od zabiegu. Ten sam ginekolog powiedział żebym zaczęła brać of tego cyklu też duphaston 1 x dziennie (19-26).
Natomiast na monitoringu cyklu u drugiego lekarza ( z lepszym usg) usłyszałam że, w moim przypadku wdrożenie duphastonu nie ma sensu bo w 21 dc miałam go na poziomie 21,5 ng /ml. No i nie wzięłam tego duphastonu ostatecznie i juz od 21 dc mimo tego wyniku progesteronu mam plamienie brązowe.
No i zła jestem bo jednak mogłam go wziąć i sprawdzić czy pojawią się te plamienia znowu czy jednak nie.
Co myślicie spróbować jednak w kolejnym cyklu brać Raz dziennie wg zaleceń tego pierwszego lekarza?
Nie wiem też czy nie jest czasem tak że ten acard wywołał u mnie tak wcześnie te plamienia w tym cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 16:16
-
Lotopałanka wrote:Violet Flower w sprawie fb zapraszam na pw... A co do tego co przyjmować to szczerze nie mam pojęcia nie znam się....
Ja juz sama nie wiem co i jak, ale intuicja mi podpowiada żeby spróbować jednak z tym dupkiem. Przynajmniej sprawdzę czy z nim też będą plamienia czy jednak nie -
Hej Kochane moje :-* Próbowałam Was nadrobić trochę w piątek, ale udało mi się to dopiero dzisiaj. Nie jestem się w stanie teraz już do wszystkiego odnieść. My już jesteśmy spowrotem w CH. Widziałam, że uciekacie pomału na Facebooka... trochę szkoda, bo ja raczej nie dołączę usunęłam konto na FB dobrych kilka lat temu i jestem trochę antyFacebookowa. Mam nadzieję, że będziecie tu jeszcze też zaglądać, bo szkoda mi tak całkowicie stracić z Wami kontakt👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lotopałanka wrote:Kobitki tak niedzielnie
Jakoś tak mnie to wzruszało w pierwszej ciąży i dziś sobie przypomniałam o tym.... Może Wam też się spodoba....
https://youtu.be/bQSBmLcsEuILotopałanka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Violet Flower wrote:Wysłałam zaproszenie pw.
Ja juz sama nie wiem co i jak, ale intuicja mi podpowiada żeby spróbować jednak z tym dupkiem. Przynajmniej sprawdzę czy z nim też będą plamienia czy jednak nie
Też się na tym zbytnio nie znam tzn na tym dupku ale ja bym chyba jeszcze poczekała chociaż z jeden cykl, być może hormony dopiero muszą się uregulować, a progesteron faktycznie miałaś ładny ale ja generalnie jestem zwolenniczką podjęcia próby bez żadnych leków oczywiście, czasem się tak nie da, ale ja bym chyba jeszcze poczekałaViolet Flower lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
A co do acardu to bierz go sobie na noc z tego co czytałam mogą pojawić się jakieś przejściowe krwawienia po nim, nawet z nosa
Violet Flower lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Dziewczynki nasze szpitalne - jak się macie? :-*
Violet Flower jak tam sytuacja u Ciebie :-* zapraszamy też na FB :-*:-* -
Kala, piątka, ja też jutro jadę na drinka
Moja siostra była u genetyka i powiedział jej, że skoro jestem w ciąży to żebym powiedziała ginekologowi o tej mutacji i żeby zwrócił uwagę na miednicę, bo jeśli ja też mam ten zespół to może mi miednica pęknąć, bez żadnego ostrzeżenia. I muszę też pójść do genetyka, jeśli potwierdzi że choruje to ze względów bezpieczeństwa powinnam mieć ccMalutka_94
-
Kai wrote:Jaka, dostaje się dwa zastrzyki w pupę, co 24 godziny. Pewnie przy okazji porobia Ci parę badań, więc ze dwa dni polezysz. Same zastrzyki są trochę bolesne, ale do wytrzymania. U mnie efektem był tylko wysoki cukier. Po sterydach maluszki mogą Ci się troszkę mniej ruszać, to normalne, nie martw się tym. Dobrze pamiętam, że Ty byłaś w poradni w Krakowie? W którym szpitalu chcą Cię położyć? Ja jesrem na Ujastku.
Kai ja idę do Bochni, yam gdzie mój lekarz, tam też będę rodzić. W poradni w Krakowie byłam w Sz. Uniwersyteckim. Na Ujastku nigdy nie byłam, ale mam tam termin na echo serduszek na środę, z tym że mój ginekolog radzi je odpuścić. Także nie spotkamy się
Zuzak wspaniale, że u Ciebie już lepiej.
Co do facebooka to ja też nie skorzystam, zostaje tutajJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Hej, starałam się Was ponadganiać od poniedziału. Masakra;d
Agniecha bardzo mi przykro z powodu babci
Azuura łożeczko Zuza piękne:D. Sama takie kupiłam, ale czas oczekiwania 3 tygodnie wiec jeszcze trochę sobie poczekam.
Co do szczepień jestem kompletnie zielona..... zostawiam to sobie jak już nię będe w stanie szyć to będę czytać i się dokształcać. Byle tylko nie urodzę wcześniej i nie zdąrze z wszystkim. Tfu tfu... Mam jeszcze tylko planów co chciałabym zrobić przed urodzeniem, że i tak mnie chyba braknie.
Co do materacy to ja wybrałam materac z Hildinga Dobranocka.
Jutro mam kontrolę u ginekologa. Trochę się stresuje;/, bo ost często napina mi się brzuch i ogolnie no ost bylam msc temu i zastanawiam się ile mały waży i w ogóle.
Pisałście coś o witaminie K jak się ma mutacje. Ale wam chodziło tylko o mmutacje MTHFR? Czy inne też;p Boże stresujecie mnie czasem ile jeszcze nie wiem :p.
Oprócz tego to męczy mnie zgaga, mam zadyszki coraz częśćiej i mam ciągle problem z himoroidami. Ost prawie dostałam zawału na kibelku jak całą woda była czerwona od krwi....Czy ktoś ma też taki problem ? Bo ja już se raka wmawiam;/. No i ogólnie kilka dni temu mialam 100 dni do porodu i zaczęłam 28 tydzień. A za dwa dni bęzie rok jak byłam łyżeczkowana po poronieniu. A mam wrażenie jakby to było wczoraj. Czaaas strasznie zapiepsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 22:54