X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Wpadam się pochwalić:-) że mam poonad 1 kg chłopczyka o symetrycznych wymiarach-wszystkie na 27 TC, co dało by poród na 17.12.
    Oczywiście niespodzianki nie było, położony miednicowo. I co mnie jeszcze interesowało-blizna po CC ok, ciągłość zachowana.

Odnośnie wagi, to doktorek się śmiał że chyba mi się zespsula, bo on tego przyrostu nie widzi:D a jeśli nawet, w to przy szczupłej osobie 10 kg od początku ciąży to nie tak źle. Krzywej cukrowej się nie czepiał (tak bywa w ciąży), jedynie mam dodatkowo włączyć żelazo bo hemoglobina dalej leci.
    Jadę teraz uczcić wizytę zakupami:-)

Paula222, Karo_88, Dip88, Aga9090, futuremama, Karolcia27, bondzik007, Malutka_94, agulineczka, Jagodagoi lubią tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Azzurra Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_94 wrote:
    Azzurra, dokąd podróż planujecie? :)

Ja wczoraj przywiozłam łóżeczko, ciemny brąz :) w całości nie widziałam, ale i tak mi się bardzo podoba ;)

www.ziolowyzakatek.pl
    Lubię takie klimaty:-) juz kilka razy tam byłam, ostatnio w ciąży z córką. Mąż stwierdził, że syn nie może być poszkodowany więc jedziemy:-)

Malutka_94 lubi tę wiadomość

c55f3e3ka2zssd9g.png
    km5szbmhhu8jucb0.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendowo. Jak zwykle cieszę się z rozpoczętego poniedziałku ;)
    Jakoś brak mi weny na cokolwiek.

Kciuki za pijące dziś słodki napój :)

agulineczka u mnie też wizyta za 2,5 tyg, ciekawe jak tam maleństwa hihi :)

U mnie z wyprawką powolutku do przodu. Zastanawiam się kiedy poprać ciuszki itd dla Wojtka, nie chcę za szybko ale miło by było wykorzystać pogodę na suszenie ubranek :) B o prasować będę jakoś miesiąc przed terminem.

ZUZAUK, agulineczka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam i dobre i zle wieści. Byłam tydzień temu na wizycie i krwiaka nie ma!!! Przepływa ok a nie tragiczne jak było na polowkowych, szyjka 3 cm. Martwi mnie trochę waga dzidzi bo w 25+4 miała 768g czyli tak ok tydzień mniejsza. No i lekarz wspominał o porodzie w okolicy 30tc bo miałam bardzo twardy brzuch :( w dalszym ciągu kazał mi leżeć , ale pozwolił wstawać do kuchni czy zrobić trochę kroków po domu. Nie dam rady Was chyba nadrobić :(

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • Agus603 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się, że krwiak zniknął. A co do reszty ... mam nadzieje, że posiedzi w brzuszku jednak troche dłużej. Ja za 2 h ide do doktorka. Denerwuje sie ;/

I wydrukowałam sobie wyprawkę od jednej z Was. Na chyba 200 pozycji co ma mam może z 5 rzeczy...dramat

V Leiden heterozygota,
    PAI1-4G heterozygota
    Niedoczynność tarczycy
    Aniołek 10tc (*) 19.09.2017
    Synek 14.12.2018 <3

preg.png
  • Karo_88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem ze temat sie przewijal juz dawno ale wczesniej bylam totalnie zielona. Jaki polecacie wozek 2 w 1 (gondola + spacerowka)? Wymagania: na pewno 4 kola a nie 3, pojemny kosz/torba pod spodem, dobra amortyzacja, wygodne prowadzenie w mieście i w troszke trudniejszym terenie (typu lesne nieutwardzone drogi), wytrzymałość i ogólny look? Cena nowego: do 2-2,2 tys (i tak chcemy rozejrzeć się najpierw za używanym w dobrym stanie). I jaki model fotelika Maxi Cosi polecacie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 11:03

Pola - nasze małe Szczęście, 28.11.2018 g. 17:57, 3760 g, 55 cm
    n59ydf9h9ac52dbu.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra wrote:
    Dziewczyny,
    Wpadam się pochwalić:-) że mam poonad 1 kg chłopczyka o symetrycznych wymiarach-wszystkie na 27 TC, co dało by poród na 17.12.
    Oczywiście niespodzianki nie było, położony miednicowo. I co mnie jeszcze interesowało-blizna po CC ok, ciągłość zachowana.

Odnośnie wagi, to doktorek się śmiał że chyba mi się zespsula, bo on tego przyrostu nie widzi:D a jeśli nawet, w to przy szczupłej osobie 10 kg od początku ciąży to nie tak źle. Krzywej cukrowej się nie czepiał (tak bywa w ciąży), jedynie mam dodatkowo włączyć żelazo bo hemoglobina dalej leci.
    Jadę teraz uczcić wizytę zakupami:-)

Gratuluję dobrych wiadomości :D

Azzurra lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    Dziewczyny, wiem ze temat sie przewijal juz dawno ale wczesniej bylam totalnie zielona. Jaki polecacie wozek 2 w 1 (gondola + spacerowka)? Wymagania: na pewno 4 kola a nie 3, pojemny kosz/torba pod spodem, dobra amortyzacja, wygodne prowadzenie w mieście i w troszke trudniejszym terenie (typu lesne nieutwardzone drogi), wytrzymałość i ogólny look? Cena nowego: do 2-2,2 tys (i tak chcemy rozejrzeć się najpierw za używanym w dobrym stanie). I jaki model fotelika Maxi Cosi polecacie??

Ja kupiłam Bebetto Vulcano i jestem zadowolona, tylko nie wiem jak w trudnych terenach. Zamierzam używać raczej w mieście ;) a fotelik będę kupować Maxi Cosi Pebble Plus.

Karo_88 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:

Też się nastawiam na bebetto. Jeszcze nie wiem jaki tylko. :) Na trudne tereny to tito, murano np ponieważ mają boczną amortyzację. Jeździłam po sklepie bez bocznej Hollandem i tito wlasnie i jest różnica bo jezt bardziej sprężysty. Można ustawić sobie to na poziom 1 lub 2. Bardzo podobaja mi się wzory torino ale nie mają bocznej amortyzacji a mój mąż ja chce, ale nie wiem po co bo u nas chodniki :) tito ma też otwarty koszyk na zakupy plus dodatkowa torba w tym koszyku i kosztuje ok 2000 :) murano chyba troszkę tańszy. Wejdź sobie na bebetto.eu i porównanie tam wszystko pięknie opisane. A i niektóre modele nie mają możliwości złożenia stelsza z wersją spacerową, ale jak dla mnie to nie problem bo i tak najpiere by bylo trzeba przepiąć tylem siedzisko zeby moc to złożyć, bo przodem nie da rady :)

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • mkgk Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja po wizycie mlody 1450gr. niestety glowa u gory i nogi kopia w szyjke sobie. Lek. powiedzial ze milusinski ma ok 2 tyg. na obrot bo potem bedzie za duzy.

Lotopałanka, Dip88, bondzik007, Karolcia27, agniecha2101 lubią tę wiadomość

zi13rjjgy7oea2if.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka że niby grozi Ci wcześniejszy poród czy oni by chcieli rozwiązywać z jakichś przyczyn?
    Bo nie wiem jak Wasze brzuszki ale mój też często twardnieje, mąż się śmieje że jest dosłownie jak skała ale póki co nikt nie grozi wcześniejszym porodem zwłaszcza że nie masz jakieś szyjki bardzo krótkiej.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • 88Kala Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_88 wrote:
    My będziemy kupować Adamex Massimo dokładnie taki adamex-massimo-deluxe-2w1.jpg
    Nad fotelikiem jeszcze myślimy więc tu nie pomogę :(

Lotopałanka, Karo_88 lubią tę wiadomość

aovlel5.png
    Niech ten cud trwa!
    Jezu ufam Tobie <3
    [*] styczeń 2018 - 10 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Agulka że niby grozi Ci wcześniejszy poród czy oni by chcieli rozwiązywać z jakichś przyczyn?
    Bo nie wiem jak Wasze brzuszki ale mój też często twardnieje, mąż się śmieje że jest dosłownie jak skała ale póki co nikt nie grozi wcześniejszym porodem zwłaszcza że nie masz jakieś szyjki bardzo krótkiej.
    Kochana nie powinien tak twardniec..

• Malutka_94 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra, gratuluję dobrych wieści, a miejsce piękne :)

Agulka, ale chcieliby wtedy rozwiązywać? Wcześnie..niech sobie jeszcze spokojnie siedzi w brzuszku :)

Mkgk, duży bobas już :) może jeszcze fiknie :)

Malutka_94
    qb3c3e5eiy8bwivw.png
    85993e3k7v040zv7.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bondzik007 wrote:
    Też się nastawiam na bebetto. Jeszcze nie wiem jaki tylko. :) Na trudne tereny to tito, murano np ponieważ mają boczną amortyzację. Jeździłam po sklepie bez bocznej Hollandem i tito wlasnie i jest różnica bo jezt bardziej sprężysty. Można ustawić sobie to na poziom 1 lub 2. Bardzo podobaja mi się wzory torino ale nie mają bocznej amortyzacji a mój mąż ja chce, ale nie wiem po co bo u nas chodniki :) tito ma też otwarty koszyk na zakupy plus dodatkowa torba w tym koszyku i kosztuje ok 2000 :) murano chyba troszkę tańszy. Wejdź sobie na bebetto.eu i porównanie tam wszystko pięknie opisane. A i niektóre modele nie mają możliwości złożenia stelsza z wersją spacerową, ale jak dla mnie to nie problem bo i tak najpiere by bylo trzeba przepiąć tylem siedzisko zeby moc to złożyć, bo przodem nie da rady :)

Bondzik ja mam torino i jezdzilam z synem glownie po wertepach (nowe osiedle domkow z droga gruntowa, po zimie same dziury) i sprawdzal sie super. Nie trzeszczal, amortyzacja bardzo dobra no i plus za zapamietywanie kierunku.

Karo_88, bondzik007 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azzurra gratuluje dobrych informacji. U mnie tez juz +10kg, choc wszyscy mowia, ze nie widac :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo ja mam maxi cosi city i jest ok. Chyba jest troche wiekszy od pebble

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Kochana nie powinien tak twardniec..
    No to nie wiem... byłam u lekarza przecież ostatnio i nic nie mówił, wszystko wyglądało ok. Tzn. kazał odpoczywać i magnezu pilnować, a jakby nie przechodziło to nospa.
    Ciężko mi z pierwszą ciążą porównywać, bo wiem że się też zdarzało ale na pewno rzadziej z tym że wtedy nie miałam energicznego 3 latka w domu :D

3i49o7esfkybvicx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    No to nie wiem... byłam u lekarza przecież ostatnio i nic nie mówił, wszystko wyglądało ok. Tzn. kazał odpoczywać i magnezu pilnować, a jakby nie przechodziło to nospa.
    Ciężko mi z pierwszą ciążą porównywać, bo wiem że się też zdarzało ale na pewno rzadziej z tym że wtedy nie miałam energicznego 3 latka w domu :D
    A ile bierzesz magnezu. Ja przez te twardnienia w dwóch poprzednich ciążach musiałam tonę leków brać od 20tc

• futuremama Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niestety zbyt często o nim zapominam, a wcześniej miałam ten z doppelherz ale któraś z Was mi doradziła że to badziewie więc czekam aż mi z gemini przyjdzie mag b6 forte bo tm jest cytrynian magnezu.

Ale coś oprócz twardnień się działo czy ze względu na to te leki?

Mi każdy mówił, że jak po odpoczynku przechodzi, magnez pomaga (a jak nie to nospa) i czuję ruchy dzidzi to się nie stresować tylko zwolnić obroty. Dlatego się dziwię że tutaj lekarze o tak wczesnym porodzie mówią ze względu na twardnienia.

3i49o7esfkybvicx.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ