Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaka - to super że już wyszłaś Oszczędzaj się :*
Na stronie mojego szpitala jest ich plan porodu który podobno trzeba mieć przy przyjęciu, można mieć wcześniej wypełniony lub na miejscu.
Paula - 3 wizyty do porodu - brzmi poważnie :o
Lotopałanka - masz egzamin w moje urodziny więc na pewno wszystko pójdzie dobrzeJaKa, Lotopałanka lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
nick nieaktualny
-
Lotopałka kciuki zaciśnięte i nie puszczamy ich do do 9 października
swoją drogą, to podziwiam Cię za odwagę, że będziesz w takiej na prawdę zaawansowanej ciąży zdawać. Ja wczoraj wsiadłam za kierownicę po ponad tygodniu przerwy, musiałam podjechać w jedno miejsce i czuję już ogromną różnice. Brzuch już przeszkadza, pasy ciągle naciągam żeby nie uwierały, jechałam po mieście chyba ledwo 30 km/h i bardzo ostrożnie. To już raczej ostatnie tygodnie gdzie będzie się dało prowadzić samochód.Lotopałanka lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
nick nieaktualny
-
JaKa boję się tego trochę ale jak nie zdam teraz to pewnie już nie podejmę się po porodzie przypominania sobie wszystkiego i od nowa zdawania... Poza tym planowałam egzamin w wakacje ale od czerwca tak się pokomplikowalo wszystko że nie miałam czasu nawet na jazdy...
-
Dip88 wrote:U mnie trzeba dać taki plan porodu położnej. U mnie to jest coś jak ankieta. Tam zaznaczam czy chce mieć znieczulenie, w jakich pozycjach planuje rodzić, czy chce przyciemnioną sale, muzykę jakąś, masaże, fotografa, kto ma przeciąć pepowine, no takie różne👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lilly_Ana wrote:U nas wszystko po staremu, córka nadal jest córcią, może już płci nie zmieni wyprawkę prawie całą już mamy - brak mi jedynie fotelika samochodowego i łóżeczka z materacem. A tak to wszystko, teraz tylko uprać ten cały majdan
Teraz wizytę mamy 3.10 usg 3 trymestru. A potem u mojej gin wizyta 8.10.
Czy zmienia Wam się częstotliwość wizyt? Ja ciągle mam co miesiącLilly_Ana lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lotopałanka wrote:No to egzamin praktyczny mam 9.10....teoria jest obecnie ważna bezterminowo więc to chociaż z głowy
Mi za pierwszym razem taki się trafił, że robił wszystko, żebym tylko nie zdała ale na szczęście za drugim razem się udało, a wtedy miałam naprawdę fajnego egzaminatoraLotopałanka lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ależ ja się okropnie dziś czuję Nie dość że chorubsko nadal męczy, z nosa cieknie jak z kranu, upały dobijają, to jeszcze dziś od rana tak mi się w kichach przelewa, cały brzuch boli i mam biegunkę nie wiadomo od czego
Poza tym pierwszy raz w życiu czekam z niecierpliwością na chłodne jesienne dni.Karo_88 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Ależ ja się okropnie dziś czuję Nie dość że chorubsko nadal męczy, z nosa cieknie jak z kranu, upały dobijają, to jeszcze dziś od rana tak mi się w kichach przelewa, cały brzuch boli i mam biegunkę nie wiadomo od czego
Poza tym pierwszy raz w życiu czekam z niecierpliwością na chłodne jesienne dni.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Nie nie trzeba teorii zdawać drugi raz
I teraz człowiek sobie uświadamia jaki stary jestLotopałanka lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Rzeczywiście przepisy się zmieniły i to trochę czasu temu
I teraz człowiek sobie uświadamia jaki stary jest
Ehm...u mnie na prawie jazdy data z grudnia 2002r...
Lotopalanka, nic się nie bój! Zdasz. A jak nie to żaden wstyd, samo życie. Ja pamiętam, że za moich czasów kilka podejść to był standard( ja zdawałam trzy razy, choć w moim przypadku i tak za mało uważam:). Podejrzewam że teraz ze zdawalnościa jest podobnie?
A co do planu porodu o jakim pisała Dip... przypomniała mi się sytuacja z jednej z przeczytanych książek- pacjentka wypytwywala położną , czy jak przy cc będą przyciemnione światła to będzie dla dziecka lepiej i bardziej naturalnie. Położna jej odpowiedziała, że gdyby to ją operowano to ona jednak wolałaby przy full oświetleniu;) takze ja tez chce działające lampy i żeby lekarz był w dobrej formie i z pewną ręką
Dziewczyny, zrobiłam ostatnie zamówienie(na jakiś czas:) w Next i zaliczyłam wizytę w Tesco(jest -20% do soboty, polecam ubranka dziecięce są naprawdę fajnej jakości). Także ruszylam z wyprawka i dobrze mi z tym. Muszę teraz chwilę odczekać, bo mąż (chociaż z reguły nie żałuje grosza) dziwnie się już patrzy......Lotopałanka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Pozwolicie, ze sie przywitam. Czesc dziewczyny!
Nie bardzo wiedzialam, gdzie pisac i pytac, bo "pochodze" z mniej (ba nawet w ogole) fajnej sfery tego forum.
Widze, ze tu moje znajome "twarze" dlatego tym bardziej mysle, ze dobrze tu trafic, mimo, ze juz nie na dlugo.
Pytanie mam nastepujace, z dziedziny krzywa cukrowa.
Wynik po 2h 153 czy jest ok, czy poza norme? Lekarza mam za 2 tyg, a nie chcialabym przesadzac z jedzeniem :]
Cos mi sie kojarzy, ze w 1szej ciazy mialam 140? I lekarz powiedział, że na granicy...
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi!Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).