Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś zauważyłam na Belly i w innej aplikacji, że to już ósmy miesiąc a ja byłam pewna, że nadal jeszcze siódmy
Tak się już nie mogę doczekać, żeby przytulić to maleństwo, a z drugiej strony wydaje mi się to jeszcze takie nierealne i dalekie... Czasem nie mogę uwierzyć, że już wkrótce zostanę mamą. I powiem Wam szczerze, że i mały strach zaczyna się wkradaćAzzurra, Aga9090, Lotopałanka, futuremama, futuremama, Lilly_Ana, bondzik007 lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Cyganieszka wrote:We Wrocławiu, o ile nie ma się lęku wysokości, można wjechać na piętro widokowe wrocławskiego kutasa, tzn sky tower.
Haha:) Jaka wdzięczna nazwa:) ja w stolnicy znam tylko Toi-Toi-a (w którym notabene kiedyś nawet pracowałam).
-
futuremama wrote:Agniecha właśnie ja już na 68 patrzę ale póki nie rozłożył łóżeczka to nie mam gdzie już tego trzymać
A tak to z szuflady łóżka małego wyciągniemy łóżeczko więc tam się zwolni miejsce no i łóżeczko też ma szufladę
I tak się musze zastanowić co z ubraniami typowo chłopięcymi. Nie wiem czy zdecyduje się na kolejną ciążę. Niby mówiliśmy że może 3 dzieci ale jakoś mi tak dokucza ta ciąża i sama nie wiem
Zobaczymy jak po porodzie będzie:)
U nas pierwsze dziecko i w planach napewno kolejne... Zawsze chciałam 3-4 dzieci, taką dużą rodzinkę ale zobaczymy jak będzie, o drugie nepewno będziemy się starać, a potem zobaczymy czy zdania nie zmienię👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Dziś zauważyłam na Belly i w innej aplikacji, że to już ósmy miesiąc a ja byłam pewna, że nadal jeszcze siódmy
Tak się już nie mogę doczekać, żeby przytulić to maleństwo, a z drugiej strony wydaje mi się to jeszcze takie nierealne i dalekie... Czasem nie mogę uwierzyć, że już wkrótce zostanę mamą. I powiem Wam szczerze, że i mały strach zaczyna się wkradać
Także Agniecha, piękny okres w życiu się zaczyna. Momentami trudny, ale radość z rozwoju dziecka jest większa. Moja córka wczoraj pierwszy raz nazwała bajkę, powiedziała "aja" oglądając obrazek z Mają. I już się serce matki raduje:-)futuremama, JaKa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki,
Ja ostatnio fatalnie się czuje i ogólnie mało mnie i na belly, i na fb. Młode obróciło się jakoś dziwnie i naciska mi na nerw, mam problem z chodzeniem, bardzo boli.
We wtorek idę zmierzyć szyjke, mam nadzieję, że się nie skrocila.
Oczywiście wynik krzywej mam na granicy, jak w poprzednich ciazach, co tylko pokazuje, że cukrzyca rozwija się po 24 Tc i nie można traktować dobrego wczesniejszego wyniku jako pewnik. Ale nie martwię się tym zbytnio, bo od początku zwracam uwagę na cukry i są po posiłku ok.
Ja byłam dwa lata temu we Wrocławiu w zoo z dziećmi i mężem. Nam się podobało, a dzieci się wynudzily. Przez chwilę atrakcyjny był drewniany wózek, ale później to już nie bardzo chciały tam być. Ale wtedy córka miała trochę ponad rok, a syn 2,5, podejrzewam, że teraz by im się bardziej podobało. Podobnie było z Centrum Nauki Kopernik, nie chcieli wychodzić teraz, a rok temu jeszcze mało się interesowali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 10:36
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualny
-
We Wroclawiu stuknie mi niebawem 11 lat i tak tak jakos ciężko mi przychodzą fajne miejsca do głowy. Jak będzie ładnie to polecam park obok Teatru Lalek i ogolnie okolice Pl. Teatralnego oraz Narodowego Forum Muzyki (bulwar spacerowy wzdluz fosy), fontannę multimedialną z pergola (ale to wieczorem) i ew. nieduzy ogród japoński zaraz obok zoo. Jeśli zoo - to koniecznie idźcie przed albo po na lody do Przelam Lody (uprzedzam: kolejka, ale szybko idzie i warto). No i wiadomo, Ostrow i rynek ale to klasyka, oprócz tego polecam spacer bulwarem wzdłuż Odry od Hali Targowej do Mostu Grunwaldzkiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 10:45
Azzurra lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Dziś zauważyłam na Belly i w innej aplikacji, że to już ósmy miesiąc a ja byłam pewna, że nadal jeszcze siódmy
Tak się już nie mogę doczekać, żeby przytulić to maleństwo, a z drugiej strony wydaje mi się to jeszcze takie nierealne i dalekie... Czasem nie mogę uwierzyć, że już wkrótce zostanę mamą. I powiem Wam szczerze, że i mały strach zaczyna się wkradać
Ja też byłam pewna że to jeszcze 7 miesiąc Z resztą na chłopski rozum, w 8 miesiącu będziemy od 27 września
Kai kciuki za maleństwo, niech pięknie rośnie... I oby jak najdłużej w brzuszku...Kai, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja we Wrocławiu jestem zakochana a byłam tam tylko raz na 2 tygodnie.... Bardzo podobał mi się właśnie ogród japoński... Ma jakiś swój urok...
U mnie dziś testowanie pralki cały dzień prania pewnie będzie żeby wykorzystać ładna pogodę....
A dziś sprzątanie i szukanie inspiracji na obiad... -
U mnie dziś na szybko makaron z sosem z soczewicy. Dzieciaki uwielbiają i chętnie zjedzą po przedszkolu, a ja apetytu w ogóle nie mam.
Może bym zjadła placki ziemniaczane, ale to pewnie cukier by mi podniosło, a w dodatku nie mam siły stać i smażyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 10:55
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Azzurra wrote:Część Piękne!
Ale tu spokojnie...
Kai, dobrze że wypuścili. Pewnie synek steskniony w domu....jeśli ja się czegoś boję, to właśnie tego jak córka zareaguje na mój pobyt w szpitalu. Z resztą sobie poradzimy. A Tobie życzę spokojnej końcówki ciąży,zeby się już wszystko unormowalo.
Ja dziś jednak kontynuuję zakupowe szaleństwo, ale tym razem jedziemy kupić garnitur mężowi. W środę ma wyjazd do Wrocławia(służbowy) a tu się okazuje,ze wszystkie garnitury albo brzydkie, albo za małe , a w jednym co się nadaje zrobił dziurę w kroku:-) także trzeba kupić.
Postanowiłam się z nim zabrać do tego Wrocławia. Zostaniemy tylko trzy dni, ale moze któraś z Was poleca coś co szczególnie warto zobaczyć? Oczywiście zoo jest na liście:-)
Powodzenia na wizytach, smacznej glukozy i pięknego dnia(podobno żegnamy się z latem....)Azzurra lubi tę wiadomość
-
Tak, we Wroclawiu zoo, ale głownie Afrykarium, myślę, że dla małego dziecka spacer po całym zoo będzie nużący. Naprzeciwko ogród japoński, ale polecany głównie w maju/czerwcu kiedy dużo krzewów kwitnie (piękne azalie i rododendrony). Punkt widokowy w sky tower - 49 piętro bodajże, fajnie widać panoramę Wrocławia, moim zdaniem lepszy widok jak się ściemnia - cała siatka oświetlonych dróg, bo za dnia jest trochę "szaro".
Można wstępnie zarezerwować bilety. Rynek, Ostrów Tumski na pewno, Hala Stulecia i pokaz fontanny. Spacer wzdłuż Odry.
Mieszkałam we Wrocławiu ponad 10 lat i póki co tyle mi przyszlo do głowy. Wybrałam się tam na studia, bo uważałam to miasto za piękne. Nadal myślę, że jedt ładne, ale po tylu latach jednak zbrzydł mi ten hałas i kupa ludzi wszędzie. Wolę swój domek i totalną ciszę na tarasie z cudownymi ostatnio zachodami słońcaLotopałanka, Azzurra lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej
Też czekam na jesień, chłodniejsze dni. U nas ciągle upalnie
Ja prawko zdawałam w listopadzie 2014, udało się za pierwszym razem i teorię i praktykę. Ale stres był duży!
Kai trzymam kciuki żebyś jak najdłużej była w dwupaku
Agniecha wow już 8 miesiąc
Kai, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Ja juz po wizycie .
Kolejna 19.11 w 36 tc .
Mała ułożona posladkowo , na ta chwile wazy 1,2 kg . Wszystkie narządy w normie .
Malutka_94, Karolcia27, Lotopałanka, bondzik007, futuremama, agulineczka, Aga9090, JaKa, agniecha2101, Lilly_Ana, Azzurra lubią tę wiadomość
-
Hej, ja dzisiaj spędzam dzień w stolicy..Mężowi zostawiłam pranie i obiad, ciekawe czy zrobi
Byłam u genetyka, profesor sądzi że jestem zdrowa, ale dał mi nr telefonu i mail, mam mu przysłać wyniki badań siostry i będziemy w kontakcie. Trochę się uspokoiłamLilly_Ana lubi tę wiadomość
Malutka_94