Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Azzurra wrote:Kai, jak tam sytuacja??
-
Kai kciuki za malutką
Mkgk ja miesiąc temu w morzu plywałam, pierwsze zamoczenie brzuszka lekki stres ale nic się nie działo. Ale to też dużo wcześniejszą ciąża, nie wiem czy to ma znaczenie:) Bradziej się stresuje co by w kąpieli za ciepła nie była bo lubię a niby mówią żeby uważać.
Zabrałam się w końcu i ja na tą krzywą. Czekam na pierwsze pobranie i słodki napój. Byleby jakoś przetrwać
Oczywiście jeszcze mi zimno wyskoczyło, a było prawie pół roku spokoju...Kai lubi tę wiadomość
-
Część Piękne!
Ale tu spokojnie...
Kai, dobrze że wypuścili. Pewnie synek steskniony w domu....jeśli ja się czegoś boję, to właśnie tego jak córka zareaguje na mój pobyt w szpitalu. Z resztą sobie poradzimy. A Tobie życzę spokojnej końcówki ciąży,zeby się już wszystko unormowalo.
Ja dziś jednak kontynuuję zakupowe szaleństwo, ale tym razem jedziemy kupić garnitur mężowi. W środę ma wyjazd do Wrocławia(służbowy) a tu się okazuje,ze wszystkie garnitury albo brzydkie, albo za małe , a w jednym co się nadaje zrobił dziurę w kroku:-) także trzeba kupić.
Postanowiłam się z nim zabrać do tego Wrocławia. Zostaniemy tylko trzy dni, ale moze któraś z Was poleca coś co szczególnie warto zobaczyć? Oczywiście zoo jest na liście:-)
Powodzenia na wizytach, smacznej glukozy i pięknego dnia(podobno żegnamy się z latem....)agniecha2101, Kai lubią tę wiadomość
-
mkgk wrote:robie to tez zeby maly fiknal glowa w dol ponoc plywanie pomaga
Hehe..a ja mam wrażenie,ze jak ma się przekręcić to się przekreci nawet ostatniego dnia. A jak nie pomoże, to widocznie z jakichś powodów tak ma
Ja przecież plywalam ostatnio codziennie, i po powrocie do Warszawy, na ostatniej wizycie okazało się że jak siedział tak siedzi dalej. Głową w chmurach:-)
Ale próbuj:-)agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Bella01 wrote:Pozwolicie, ze sie przywitam. Czesc dziewczyny!
Nie bardzo wiedzialam, gdzie pisac i pytac, bo "pochodze" z mniej (ba nawet w ogole) fajnej sfery tego forum.
Widze, ze tu moje znajome "twarze" dlatego tym bardziej mysle, ze dobrze tu trafic, mimo, ze juz nie na dlugo.
Pytanie mam nastepujace, z dziedziny krzywa cukrowa.
Wynik po 2h 153 czy jest ok, czy poza norme? Lekarza mam za 2 tyg, a nie chcialabym przesadzac z jedzeniem :]
Cos mi sie kojarzy, ze w 1szej ciazy mialam 140? I lekarz powiedział, że na granicy...
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi!
Witaj Bella
Ponoć od 2-3 lat zmieniły się normy i kiedyś była norma do 140 po 2h, a teraz do 150. Tak czy siak wynik przekroczony. Ja dla bezpieczeństwa umówiłabym wizyte u diabetologa, ale niech się lepiej wypowiedzą "słodkie" przyszłe mamusie, które na pewno mają większą wiedzę w tym temacie. Jak Twoje cukry na czczo?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Azzura nie byłam jeszcze u nas w papugarni ale koleżanka poleca i nad morzem nam się podobało. Aquapark też lubię ale jak dla mnie najlepiej jak jest ciepło i na dworze też można korzystać. Nie mniej mały lubi ta strefę dla dzieci i sztuczne fale.
My w nd chcemy do hydropolis iść, kiedyś dzieci były na wycieczce z żłobka ale mój był w innej grupie więc nie był. Jak nam się uda to dam znać czy dla dziecka frajda
A do zoo też się chcemy wybrać bo poprzednim razem miał niecały rok i sobie obiecaliśmy że w tym się wybierzemyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:54
Azzurra lubi tę wiadomość
-
futuremama wrote:Azzura nie byłam jeszcze u nas w papugarni ale koleżanka poleca i nad morzem nam się podobało. Aquapark też lubię ale jak dla mnie najlepiej jak jest ciepło i na dworze też można korzystać. Nie mniej mały lubi ta strefę dla dzieci i sztuczne fale.
My w nd chcemy do hydropolis iść, kiedyś dzieci były na wycieczce z żłobka ale mój był w innej grupie więc nie był. Jak nam się uda to dam znać czy dla dziecka frajda
A do zoo też się chcemy wybrać bo poprzednim razem miał niecały rok i sobie obiecaliśmy że w tym się wybierzemy
Dzięki:) moj mąż uwielbia z Małą łazić po zoo, więc myślę że i na papugi się skusi:-)
Ja w zoo wrocławskim byłam w październiku 2016... wtedy to ją byłam we Wroclawiu służbowo , to były początki ciąży z córką a teraz pojadę z córką ponad roczną i synkiem w brzuchu. Takze też tak trochę z sentymentu jadę.
Czekam na relację z Hydropolis w takim razie:-)
-
agulineczka wrote:Witaj Bella
Ponoć od 2-3 lat zmieniły się normy i kiedyś była norma do 140 po 2h, a teraz do 150. Tak czy siak wynik przekroczony. Ja dla bezpieczeństwa umówiłabym wizyte u diabetologa, ale niech się lepiej wypowiedzą "słodkie" przyszłe mamusie, które na pewno mają większą wiedzę w tym temacie. Jak Twoje cukry na czczo?
Dzieki Agulineczka, na Ciebie jak zawsze mozna liczyć
Zapisze sie wiec z pzu, zobacze co lekarz powie.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Cyganieszka wrote:Jesień przyjdzie już w tą sobotę agniecha
U mnie niby trochę lepiej, ale ani katar ani kaszel całkiem nie przeszedł.
A z tym katarem to jest jakaś masakra W ogóle mi nie przechodzi Na szczęście dziś już chociaż te rewolucje żołądkowe minęły👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
futuremama wrote:Moje już 9 lat także ten...
Azzura nie mów mi takich rzeczy bo jest tyle ładnych ubranek a mi już 56 i 62 się nie mieści
Ale rzeczywiście ubranka z Tesco też lubię.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kai wrote:Wypuscili mnie wczoraj. Przeplywy na granicy normy i mala prawie dwa tygodnie za mała, ale kontrola potrzebna co dwa tygodnie, a nie codziennie. Jeżeli przepływy będą w miarę ok, a mała proporcjonalnie będzie rosnąć, to nic nie robimy. Jeśli cokolwiek nie tak, szpital i do rozważenia wcześniejsze rozwiązanie ciąży. Mam nadzieję, że będzie ok.
Kai lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Cyganieszka wrote:We Wrocławiu, o ile nie ma się lęku wysokości, można wjechać na piętro widokowe wrocławskiego kutasa, tzn sky tower.
Nigdy nie byłam we Wrocławiu, a słyszałam, że piękne miasto👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Agniecha właśnie ja już na 68 patrzę ale póki nie rozłożył łóżeczka to nie mam gdzie już tego trzymać
A tak to z szuflady łóżka małego wyciągniemy łóżeczko więc tam się zwolni miejsce no i łóżeczko też ma szufladę
I tak się musze zastanowić co z ubraniami typowo chłopięcymi. Nie wiem czy zdecyduje się na kolejną ciążę. Niby mówiliśmy że może 3 dzieci ale jakoś mi tak dokucza ta ciąża i sama nie wiem
Zobaczymy jak po porodzie będzie:)