Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wstalam o 9 wypilam kawe poskubalam winogrono na sniadanie bardzo slodkie przygotowalam mieszkaniu do odkurzenia... i padlam godzina 12 a ja ide na drzemke.
W dodatku odbija mi sie to wimogrono...
Co do suchosci w nosie mam to samo i co rano wydmuchuje zaschniete strupy krwii. Nigdy przed nie mial krwawien z nosaAga9090 lubi tę wiadomość
-
JaKa, kontroluj to koniecznie. Mam nadzieję,ze to jednak był zabrudzony papier.
A ja właśnie wróciłam ze sklepu. Moja córka z wrażenia padła, chatę mam wysprzatana, jedzenie i tak zamawiane więc leżę
Obejrzałam wózki...drozsze, tańsze..wszystkie możliwe konfigurację siedzisk, gondol...i zadzwonił pan u którego wczoraj ogladalam Emmaljunge. Trochę mnie zaskoczył, ale po obejrzeniu tych wszystkich wózków, stwierdziłam że jeśli opuści jeszcze kilka stówek, to zrobię interes życia;) no i opuścił. I tym sposobem mąż po niego pojedzie wieczorem, a ja mam wyprawkę praktycznie gotową. Jeszcze pranie i moge rodzić
EDIT: Daniela, powinnam Ci chyba coś odpalić za znalezienie mi wózka:) w sumie Ty znalzalas mi to ogłoszenie. Dziękuję w imieniu swoim i męża(ten się cieszy,ze już nie musi nigdzie jeździćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 12:58
Dip88, JaKa, Daniela, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Azzurra super, że się Wam udało kupić okazyjnie wózek
Jeszcze tak sobie myślę, że to plamie to może przez luteinę, albo wkładając ją zadrapałam sobie ściankę w pochwie. Oby to był właśnie powód.Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Też się cieszę zawsze to radość, jak parę groszy w kieszeni zostanie, tym bardziej że wrzesień był dla nas mega obfity w wydatki niestety, a jeszcze kilka przed nami.
Także z weekendu zniżek raczej za bardzo nie skorzystam;)
Tak myślę, że u Ciebie to bardziej kwestia jakiegoś podrażnienia, bo jednak krwawienie z powodu łożyska to chyba jest bardziej obfite, choć to tylko moje domysły. Odpoczynek i tak nie zaszkodzi, także się oszczędzaj.
Kolejny okres ciąży się zaczyna...teraz będziemy się modlić ,żeby jak najdłużej donosić a później co niektóre z nas będą się modlić o to,zeby już urodzićJaKa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja ginka mówi, że ciąża to takie kolejne zaliczanie baz. Najpierw 13 tydzień, żeby utrzymać, potem 24, żeby ratować, pozniej 28, zeby już trzeci trymestr, następnie 32, żeby już nie taki wczesny wczesniak, potem 34, żeby bezpieczniej, następnie 36, żeby już z górki, potem 37, żeby ciąża była donoszona. A później... niech się dzieje wola Nieba .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 18:36
Lotopałanka, Aga9090, JaKa, futuremama, Irminka1231, agniecha2101, Agus603 lubią tę wiadomość
-
Jeju już więcej nic się na papierze nie pojawiło, a Dzieciaczki fikają jak zwykle mam nadzieję, że powtórki nie będzie.
Kai to co piszesz dotyczy każdej z nas i zgadza się w 100%. A mówią żeby w ciąży się nie denerwować tylko cieszyć.
Teraz to walka o każdy tydzień, byle dotrwać do bezpiecznego czasu.
Ja byłam z Mężem wieczorem w kościele, jutro już odpuszczę, a chciałam też do spowiedzi iść, bo skoro mam leżeć i wychodzić tylko kiedy muszę, to nie wiadomo kiedy znowu mi się uda. Możliwe, że to była moja ostatnia Msza przed porodemJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
nick nieaktualny
-
Azzurra, no proszę, a to miła niespodzianka! Gratuluję zakupu wózka Lżej w kieszeni, ale przede wszystkim w głowie, bo nie musisz już o tym myśleć
Bardzo się cieszę i miło mi, że miałam w tym swój mały udział
A jeszcze milej będzie, gdy razem z Agniecha zawitasz na fb.
Jaka, współczuję stresu, dobrze, że wszystko się uspokoilo. I faktycznie, odpoczywaj jak najwięcej.
U mnie dwoje dzieci rozpakowalo się tak samo - 37t3d - nie pogardzilabym podobnym przebiegiem rozwiązania i tym razem. Muszę policzyć, kiedy mi dokładnie przypada ten dzień ciąży i się przygotowaćagniecha2101 lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnyDaniela wrote:Nenusiu,
Mam nadzieję, że idziesz jeszcze na konsultacje do innego lekarza. -
Witam...
Pierwsze niedocukrzenie w tej ciąży za mną...
Niby tylko raz wstałam w nocy a jakaś taka niewyspana i z bólem głowy wstałam...
Dla Waszych chłopaków tych w brzuszkach i poza nimi wszystkiego najlepszego w dniu ich święta.... -
Cześć Piękne!
Witam się niedzielne. Niestety moje plany dzisiejsze chyba pojda w odstawkę.
Strasznie, ale to strasznie boli mnie coś w prawej pachwinie(jajniku?). Jeszcze w tej ciąży takiego bólu nie zaznalam. Pojęcia nie mam co to, ale ledwie chodzę. Wzięłam jedną no-spe, trochę odpuscilo, ruchy czuję wiec uznaję że to "uroki ciąży".
Szkoda, bo pogoda piękna....ile można bezpiecznie wziąć no-spy?
-
Dziewczynki ja głównie na fb
U nas nie ciekawie... podejrzenie hipotrofii
Mała 1.5 tyg do tylu
29+1 waży z 2 pom8arow 1113 1056 około
Mamy zobaczyć czy taki jej urok czy coś nie tak . W piątek kontrola z ktg
Jak nie przybierze to na oddział
Bardzo się boje
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Lotopałanka wrote:Witam...
Pierwsze niedocukrzenie w tej ciąży za mną...
Niby tylko raz wstałam w nocy a jakaś taka niewyspana i z bólem głowy wstałam...
Dla Waszych chłopaków tych w brzuszkach i poza nimi wszystkiego najlepszego w dniu ich święta....
Przyłączam się do życzeń! Nie wiem,ci to niedocukrzenie ale domyslam się że nic fajnego:/
Wysyłam Ci Lotopalanko zaproszenie do przyjaciółek. Proszę o instrukcję odnośnie grupy na fb. Muszę spłacić dług wózkowy u Danieli:-)Daniela lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Dziewczynki ja głównie na fb
Mała 1.5 tyg do tylu
Bardzo się boje
Właśnie się niedawno zastanawiałam, co u Ciebie...
Chociaż ja wierzę, że to nie hipotrifia tylko taki "urok", w końcu Ty chyba filigranowa kobietka jesteś! Na pewno Julia w mamę się wdała, po prostu!
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Dziewczynki ja głównie na fb
Mała 1.5 tyg do tylu
Bardzo się boje
Przechodziłam to z Kinga, leżałam na patologi i koniec z koncow urodziła się 3300 i 56 cm.
Bedzie dobrze, buziaki :* -
Azzurra napisałam pw....
Co do niedocukrzenia to po prostu moj wynik cukru był za niski...norma jest od 70 a ja miałam 61.... na szczęście u mnie baaaardzo rzadko się zdarza....Ale jeszcze trochę i mam nadzieję ze pozegnam się znowu z cukrzycą...i wrócę do normy... -
Karmelkowa trzymam za Was dziewczyny kciuki.
Jaka Msze odpusc jak masz lezec tak jak dziewczyny pisza mozna zawsze w radio lub tv odsluchac.
Do spowiedzi tez chce isc a nie moge sie zebrac jednak porod to nie az taka prosta sprawa lepiej byc duchowo tez przygotowanym
Czy Wasze dzieci maja wieksze glowki? mi za kazdym razem na usg wychodzi ze mlody ma 5-7 dni starsza glowke niz cialko. Lek nigdy nic o tym nie mowi a ja jak zwykle sie martwie i juz wyczytuje choroby. Blagam napiszcie ze to normalne.
Co do tyg. ciazy tez tak licze etapy najpierw modlilam sie o 12 bo wtedy spada procent poronien. Potem 25 tc bo wtedy urodzila moja kol. ur. i uratowano dziecko. Potem gdy lek. stwierdzic ze skraca mi sie szyjka powiedzial ze musimy wytrzymac do 28tc przynajmniej. Kilka dni temu gdy pojawily mi sie skurcze lek. powiedzial byle do 35tc wtedy niby dziecko ew. 2 dni w inkubatorze.... to tak siedze i odliczam. A jeszcze nie wszystko mam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 13:47