Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje! Pierwsze koty za ploty! teraz juz pojdzie ...
A u mnie od dzis mala Pola donoszona, wczoraj miedzy 21 a 23 chyba swietowala, bo myslalalm ze w koncu stopka albo kolanko sie wydostana przez brzuch najlepsze, ze lekarz powiedzial ze to sa wlasnie ksiazkowe godziny aktywnosci babli w brzuchach
Ale niech siedzi jak najdluzej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 08:19
agniecha2101, annika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agulineczka wrote:Tak Kochane, dzisiaj przywitalismy na świecie córeczkę Jestem przeszczesliwa i zakochana po uszy Mamusia czuje sie dość dobrze, jestem już po pionizacji. Położne nawet pochwalily, że całkiem sprawnie wstałam. Nadal jestem pod kroplowka, jutro przejdę już na swoją salę. Malutka wazy 3400g i mierzy 53cm. Dostała 10/10 Prawie cały dzień miałam ja przy sobie, na noc dzidziusie po cc zabierają.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualny
-
Ja czekałam na wynik 5 dni. Pobierany był w pt a w sr był wynik (+). Z prowadzaca widze sie jutro wiec pewnie jutro dostane instrukcje. Raczej z tego co wiem antybiotyk podaje się przy porodzie, bo ten gad i tak moze sie bardzo szybko odnowic a nie chcą pewnie truć babek nie wiadomo jak długo do samego porodu. Nawet jeśli by sie zaleczyl, to ja dla pewności i tak wolalabym dostać w kroplowce przy porodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 14:19
-
Mkgk częściej tylko przy samym porodzie dają ale ma być 4h przed urodzeniem. Nie wiem jak w przypadku cc.
Szczerze to bym wolała też żeby wcześniej mi coś dali jak będzie dodani żeby się mniej stresować czy zdążą podać.
Ciekawe od czego to zależy że u jednych 3 dni a gdzie indziej tydzień i nie ma.
-
Agulineczka gratulacje!
Karo_88 chetnie sie spotkam. Mi pasuja dni kiedy corka jest w przedszkolu w godzinach 10-15. W jakim rejonie mieszkasz? Mozemy sie na priv umowic.
Ja dzis po wizycie. Mlody 2900g, wody ok, szyjka ok, serducho ok. Zmartwilo mnie tylko ze jest owiniety pepowina. To nie jest wskazanie do cc. Czy ktoras mamusia rodzila juz dziecko owinięte pepowina?
-
annika, myslalam raczej o spotkaniu na oddziale;-) ja mieszkam na Zakrzowie, nie mam auta do dyspozycji wiec jestem do południa troche uziemiona bo juz nie korzystam z mpk poki co... Ale potem, jak już zaczną się pierwsze spacery, to chętnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 19:04
annika lubi tę wiadomość
-
Annika chyba jak kilkakrotnie to może wtedy cc.
Mój mały był owinięty, dostałam skierowanie do szpitala od swojego lekarza zwłaszcza że termin minął. W szpitalu mnie zbadali i nie przyjęli mimo skierowanie ponieważ wg nich to nie jest wskazanie do przyjęcia bo z maluchem wszystko dobrze.
Z resztą lekarz w szpitalu mi wmawiał że wcale może nie jest owinięty tylko tak pępowina obok szyji się ułożyła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 21:52
-
annika wrote:To sie nie zrozumialysmy hehe. Ty tez chcesz na Borowskiej rodzic? Ja mieszkam na Krzykach wiec na drugim koncu miasta