Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
JaKa jak się tak nasluchasz to w sumie dobrze że nie czekasz na sn bo byś na zawał zeszła:D
Agulineczka powodzenia Mam nadzieję, że Ci szybko czas minie Czwartek już tuż tuż
A ja po wizycie i cóż... nie dogodzisz:D Wcześniej bałam się że mała duża a dziś w drugą stronę Wyszło, że waży 2,5kg Co prawda sprzęt gorszy niż na poprzednim badaniu. Ogólnie wszystko dobrze, szyjką zamknięta. GBS pobrany. Tylko położna jakaś inna była i niezbyt przyjemna no ale co zrobić. -
Ciekawa jestem wlasnie jak to jest. Ogólnie dziwi mnie to że ten gbs nie wychodzi w zwykłej czystości, mialam 3 razy i wszystko było zawsze ok (łącznie z ta pobierana tego samego dnia co gbs).
-
Witam się i ja po dłuższej nieobecności w sobotę byłam na wizycie u lekarza pobrał mi wymazy powiedział ze to już była moja ostatnia wizyta tylko jeszcze 21.11 mam mieć ktg zwolnienie już mi wypisał do dnia porodu według om czyli 08.12 ale uważa ze mały urodzi się szybciej wazy już 3039 g ,szyjki mi już nie mierzył i zaprosił właśnie do Strzelina aby tam rodzic Futuremama mój lekarza prowadzący właśnie chwalił Twojego lekarza prowadzącego ze tam pracuj i jest bardzo dobrym lekarzem.
Póki co przewiduje poród naturalny tak jak z corka miałam bo mały jest ułożony prawidłowo.
Tak ze ja jeszcze tylko ktg i będę czekać na poród córkę urodziłam w 38 tyg wiec lekarz mówi ze podobnie pewnie urodzę tez synka
Tak jak wy już coraz gorzej sypiam ,strasznie mi popychały palce u rak aż mnie bolą nie mogę nawet obrączki założyć ,w nocy ciężko się przekręcić z boku na bok wszystko boli jeszcze mnie teraz mąż zaraził przeziębieniem i córkę tez tak ze jest wesoło gardło boli itd oby do porodu przeszło ,torbę już spakowała do szpitala . -
Aguś a byłaś już tam? Wiesz czy np. Właśnie na ktg można tam podjechać? Jutro może do tej położnej w końcu napiszę i też podpytam:D
Ja tego lekarza znam 7 lat, co prawda z kilkuletnią przerwą ale ma moje zaufanie
Jeszcze na wizytę mam iść 3.12 no ale ja mam prawie tydzień po Tobie termin z om.
A torba... cały czas coś mi się przypomina tylko z miejscem gorzej -
Agus603 wrote:Jakie ciuszki bedziecie braly dziecku na wyjscie ze szpitala ? Body+ pajacyk na to kombinezon, czapeczka i to starczy ?
-
futuremama wrote:Aguś a byłaś już tam? Wiesz czy np. Właśnie na ktg można tam podjechać? Jutro może do tej położnej w końcu napiszę i też podpytam:D
Ja tego lekarza znam 7 lat, co prawda z kilkuletnią przerwą ale ma moje zaufanie
Jeszcze na wizytę mam iść 3.12 no ale ja mam prawie tydzień po Tobie termin z om.
A torba... cały czas coś mi się przypomina tylko z miejscem gorzej
Na ktg mam do Polmedu na Grabiszynska bo tam tez mój lekarz przyjmuje , w szpitalu nie byłam ale lekarz mówi ze bez problemu zostanę tam przyjęta i mówi żeby tam jechać albo obwodnica albo autostrada wiec dojazd nie jest zły a tam naprawdę jest dobra opieka w porównaniu z Wrocławskimi szpitalami
-
Karo ja mam teraz na 56, bo przy synku kupowałam na 62, bo wiedziałam, że malutki nie będzie, a mimo wszystko był sporo za duży, źle się rączki wkładało do takich długich rękawów i pamiętam jak mnie zdenerwował ten kombinezon. Kombinezony zazwyczaj większe wypadająSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczko, Ty już tuż tuż, trzymam kciuki za szczęśliwy poród.
Synek mi nie chce spać i przerywa mi i tak już kiepsko spana noc.
Siedzę jak na beczce prochu. Cięcie planowane na przyszłą środę co prawda, ale tu mnie kluje, tu ciągnie, tu wydzielina obfitsza itp. Mam nadzieję, że się nic przed 21.11 nie będzie działo.
Jestem prawie spakowana. Brakuje mi tylko szlafroka, laktatora (dziś wyparzalam), maści do pupy dla małej i jednorazowych pieluszek. No i niektorych badań, bo mi kazali je zrobić w poniedziałek dopiero. Gbs ujemny.
W środę najbliższą mam jeszcze ktg.
Fotelik gotowy, kołyska rozebrana na czynniki pierwsze, wszystkie materiałowe części poprane, ale jeszcze nieuprasowane. Materacyk i prześcieradła zamówione, opłacone. Idą.
Chciałabym to wszystko domknac jeszcze w tym tygodniu.
-
Boze moje nocki to jest masakra ostatnio;(....budze sie zawsze cala spocona w nocy . Mam cale zdretewiale rece a ukladam je wzdluz ciala i w ogole mi to w ciagu dnia nie przechodzi a pierscionki juz dawno posciagalam bo mam spuchniete palce...czuja sie jakbym tracila czucie w rekach. Jeszcze do tego mam mdlosci od kilku dni a o zaparciach nie wspomne. Martwi mnie to wszystko ze to nie ma jakos super normalne i ze cos sie malemu stanie a dok jeszcze mi chce zastrzyki odstawic:/ bo powiedzial, ze to jest najnowsza szkola ze trombofilia nie jest wskazaniem. Przesladuje mnie wizja porodu przedwczesnego ale na kontroli tydz temu 03.11 wszystko bylo super. Synek wazy 2300 szyjka sie nie skracala i nie bylo do czego sie przyczepic. Matko z jednej strony boje sie przedwczesnego ale z drugiej chcialabym go juz trzymac na rekach calego i zdrowego....mam nadzieje ze odpiszecie ze macie podobne dolegliwosci bo wmawiam sobie wszystkie choroby swiata juz:p
Ja mam kombinezon 56 ale on jest taki misiowy a nie nieprzemakalny i zastanawi sie czy nie wziac jeszcze spiworka tego co do wozka. A rekawiczki to moga byc niedrapki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 06:44
-
Kai to nie wiem co jest grane ale mój się budzi prakrycznie co chwilę, strasznie niespokojny jest. Dziś o dziwo dłuższa przerwa bo od północy do 4. Ale się kręci, a ja się zaraz budzę. A jak do obudzę to potrzebuje do toalety, to i mała się budzi i takie błędne koło...
-
Dołączam do grona tych z problemami sennymi. Dzisiaj strasznie kiepsko spałam. Wczoraj dostałam nową dziewczynę na sale bo tamta urodziła. Bardzo fajna, ale strasznie chrapie, do tego chyba się stresowałam, że ją budzę obracając się. No a chłopcy całą noc szaleli, też bardzo niewiele spali i teraz też są niespokojni. Aż się zaczynam martwić o nich.Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Ja przygotowałam Mężowi na wyjście dla dzieci body, po pajacyku, skarpetki tak w razie czego, niedrapki, śpiworki zimowe 56 cm, czapeczki cieniutkie bo grube mam już duże i kocyki jeśli będzie zimno. Śpiworki na pewno będą duże na początku, ale i tak są mniejsze niż kombinezony w rozmiarze 56.Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017