Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaka mi sie macica tez stawia od kilku tygodni wiec dasz rade jeszcze... nie denerwuj sie dodatkowo tym stawianiem. Ja tez myslalam ze lada moment ur. Szyjka u mnie tez juz skrocona i wygladzona od conajmniej tygodnia a tu cisza i spokoj...
Ale to dobrze bo meza do jutra nie ma. Potem juz niech sie dzieje
-
Właśnie się zdziwiłam że na prodowym spokojniej niż na patologii Ja jak na patologii byłam to zaraz obok była porodówka i właśnie odgłosy nie zachęcały. No cóż, mnie na końcówce też ż pewnością było słychać
Właśnie jestem ciekawa co mi lekarz powie bo ostatnio też brzuch zaczyna dokuczać. 3 tygodnie niech grzecznie mała siedzi, potem ma wolną rękę
Muszę w końcu się zebrać żeby szpital odwiedzić. Mam namiar na położną i cały czas odkładam to żeby do niej napisać -
futuremama wrote:Właśnie się zdziwiłam że na prodowym spokojniej niż na patologii Ja jak na patologii byłam to zaraz obok była porodówka i właśnie odgłosy nie zachęcały. No cóż, mnie na końcówce też ż pewnością było słychać
Właśnie jestem ciekawa co mi lekarz powie bo ostatnio też brzuch zaczyna dokuczać. 3 tygodnie niech grzecznie mała siedzi, potem ma wolną rękę
Muszę w końcu się zebrać żeby szpital odwiedzić. Mam namiar na położną i cały czas odkładam to żeby do niej napisaćKaro_88 lubi tę wiadomość
-
annika, moze sie spotkamy?
Ja po wizycie kontrolnej (zamiast na IP poszlam prywatnie żeby oszczędzić sobie stresu), KTG, przeplywy, wody ok, szyjka zamknięta i przez tydzień sie nic nie skrocila a nawet wyszla ciut dłuższa. Mala szykuje się duza, 3400 na te chwile wiec lekarz kazał przekazać prowadzacej żeby to kontrolować. Cisnienie przed wizyta oczywiscie podwyzszone, a rano i po powrocie w normie ale tutaj lekarz powiedział że to przez stres bo tetno mialam wysokie. Mowi ze nie widzi nic niepokojącego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 16:10
futuremama, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja póki co chce Strzelin zobaczyć. I drogę i szpital. Zobaczymy co lekarz powie, jeśli mała jest ok i nigdzie się nie spieszy to to jest pierwszy wybór.
Ale jak widać ciężko mi się zebrać
Jeśli wro to jedna z tych dwóch. W sumie któraś z Was pewnie pierwsza urodzi to pomożecie w wyborze Będą najświeższe opinie;) -
A u mnie w otoczeniu seria dzieciaczków na maj się szykuje Była moja bliska koleżanka i szwagierka, a dziś się dowiedzieliśmy że druga szwagierka też w ciąży i na maj również termin
Lotopałanka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny;). Wlasnie chcialam pytac czy wam sie tez stawia macica bo wczoraj doznalam takiej paniki ze zgroza. Dodatkowo bylismy na szkole rodzenia w pigulce z mezem i chyba tam za duzo pochodzilam bo mialam brzuch jak skala. Chyba jakis borok ze mnie bo dziewczyny co mialy 2 tyg do porodu to zrelaksowane usmiechniete a jedna na obcasie a ja sie modlilam zeby sie polozyc juz w domu. Potem w domu tez brzuch mi twardnial czesto wiec wyobrazcie sobie moja panike a dodam ze jestem na etape prania ciuszkow a maz dopiero sypialnie maluje..na szczescie dzisiaj lepiej i mam nadzieje ze synek posiedzi jeszcze w brzuszku z 2 tyg min. Ale po waszych postach troszke sie uspokoilam. A odnosnie prania. Dajecie jakos plyn do plukania i w jakiej temp pierzecie: 40, 60? Piore w loveli ale takie te ubrania szorstkie troche sie wydaja
-
ja pralam w lovela i nie szaleje z temp max 40 stopni. Przeciez potem prasowalam wiec temp. wybilam co bylo niewlasciwe.
Nie korzystam tez z programow w pralce dla dzieci bo trwaja po 2.5h...zwykly cykl prania codziennego wlaczam.
Jedyne co robie inaczej niz zawsze to wlaczam dodatkowe plukanie po zakonczeniu prania by detergenty sie dobrze wyplukaly...
I przyznam ze robie to bo domyslam sie ze noworodek jest wrazliwy. Ale pozniej jak mlody osiagnie 6msc bede normalnie prala tylko faktycznie bede uzywala mniej chemicznych proszkow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 22:41
-
Ja używam proszku Lovela i płynu do płukania Bobini. Synek już nie taki malutki, a ja nadal tak piore jego ubranka bo uwielbiam ich zapach
Ja już jutro do szpitala. Trzymajcie kciuki:)Lotopałanka, JaKa, futuremama, agniecha2101, Kai lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Teraz to pozostalo czekac az kazda bedzie pisac ze juz po i opisywac porod. Zlecial mi ten czas od kwietnia jak sie dowiedzialam do teraz bardzo szybko. I w ogole moj babel ma dziennie kilka razy czkawke. Dzisiaj ma doslownie chyba juz 6 ras ze az sie juz troche martwie
Karo_88 lubi tę wiadomość
-
A ja kolejną prawie nie przespaną szpitalną noc mam za sobą. Myślałam, że mi biodra popękają dzisiaj, co chwile się przekręcałam na drugi bok. Do tego jak już koło 5 usunęło mi się tak dobrze to obudził l przeraźliwy krzyk rodzącej. Teraz l trwa drugi poród i sąsiadkę z sali też zaczyna brać, tak więc pewno dziś urodzi. W ogóle to leżąc tu czuję się jak w jakiejś fabryce, jedna za drugą i co chwile nowe dowożą.
Można się zestresować konkretnieJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Agus603 wrote:Teraz to pozostalo czekac az kazda bedzie pisac ze juz po i opisywac porod. Zlecial mi ten czas od kwietnia jak sie dowiedzialam do teraz bardzo szybko. I w ogole moj babel ma dziennie kilka razy czkawke. Dzisiaj ma doslownie chyba juz 6 ras ze az sie juz troche martwie
-
Agus603, nie wiem ile w tym prawdy, ale gdzieś czytałam że dzieci w brzuszku mogą mieć czkawkę nawet kilkanaście razy dziennie i to normalne. Mój Mały też ma po kilka razy
A co do prania, to ja prałam w 40st. Mam taki program Delikatne/Jedwab i po nim ciuszki były bardzo fajne w dotykuMalutka_94
-
nick nieaktualny
-
Jaka ty sie biedna nasluchasz... ja bylam latem na ip z ta moja migrena jak leki nie dzialaly... i lezalam pod kroplowka pietro wyzej porodowka. Poniewaz byly te upaly okna po otwierane.
Kobieta sie tak darla ze maz sie mnie spytal czy nie chce rodzic przez CC na zyczenie w jakims prywatnym szpitalu.
No naprawde ten krzyk byl straszny... do dzis go slysze. I powiem szczerze brzmial jakby byla zywcem obierana ze skory...
Ale ponoc nie wszystkie tak krzycza. Chociaz polozna moja twierdzi ze to dobrze robi..