Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
Oddałam rano krew na powtórkę bety i czekam na wynik. W pracy w biurowcu na piętrze remont. Wierca od dwóch godzin, aż mi się coś robi w głowie
Vivanika oby beta była wysoka:) wizytę również mam 30-goWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:09
futuremama lubi tę wiadomość
-
marrakech2708 wrote:Jagoda No to sie dobralysmy jestem z Tychów, mam termin na 18.12 wg aplikacji (belly 14.12) jestem w 4t6d i wizytę mam 24.04 haha:D a zeby tego było mało tez ostatnio miałam tak, ze w ciagu dnia piersi okej a na wieczor pogorszenie
haha! No to super! Ja mieszkam w Piotrowicach, więc do Tychów mam rzut beretem
To Twoje pierwsze dziecko?
Moje tak i jeszcze starania dość długie - więc jestem pełna obaw! Ale jak wsyztsko pójdzie dobrze, to za rok o tej porze będziemy spacerować na Paprach z wózkami
-
PatkaPatka wrote:Właśnie na zleceniu z laboratorium widzę, że nazwa wyniku to "HCG całkowite", to coś innego niż beta hcg?
PatkaPatka - tak, mi właśnie babka w labie zrobiła całkowite (jest droższe - powiedziała "zrobimy całkowite" - ja się nie znam i się zgodziłam). Całkowite to alfa i beta hcg - zakres norm jest inny. Ja dziś powtórzyłam betę - w innym labie i tym razem tylko samo beta hcgTaPaT lubi tę wiadomość
-
PatkaPatka wrote:Właśnie na zleceniu z laboratorium widzę, że nazwa wyniku to "HCG całkowite", to coś innego niż beta hcg?
PatkaPatka lubi tę wiadomość
-
_Jagoda_ wrote:PatkaPatka - tak, mi właśnie babka w labie zrobiła całkowite (jest droższe - powiedziała "zrobimy całkowite" - ja się nie znam i się zgodziłam). Całkowite to alfa i beta hcg - zakres norm jest inny. Ja dziś powtórzyłam betę - w innym labie i tym razem tylko samo beta hcg
1-10 tc
11-15 tc
16-22tc
23-40tc
Czyli rozumiem, że jest po prostu mniej dokładne, bo nie dowiem się z niego w którym dokładnie tygodniu jestem, a jedynie, że między 1-10tc? -
PatkaPatka wrote:Zauważyłam właśnie, że normy są dziwne:
1-10 tc
11-15 tc
16-22tc
23-40tc
Czyli rozumiem, że jest po prostu mniej dokładne, bo nie dowiem się z niego w którym dokładnie tygodniu jestem, a jedynie, że między 1-10tc?
No faktycznie szeroki zakres tych tygodni. No to może faktycznie powtórz, ale już samą podjednostkę beta. Wtedy raczej na pewno w każdym laboratorium normy będą już dla poszczególnych tygodni. -
_Jagoda_ wrote:haha! No to super! Ja mieszkam w Piotrowicach, więc do Tychów mam rzut beretem
To Twoje pierwsze dziecko?
Moje tak i jeszcze starania dość długie - więc jestem pełna obaw! Ale jak wsyztsko pójdzie dobrze, to za rok o tej porze będziemy spacerować na Paprach z wózkami
To faktycznie mamy do siebie „pare kroków” ale miło kto wie moze na porodówce sie spotkamy w wojewódzkim haha:)!
Tak, to moje pierwsze w moim przypadku to pierwszy cykl...ale obawy i tak są chociaż ciagle staram sie byc tylko i wyłącznie dobrej mysli Kto wie moze i na spaceru ciazarowek sie bedziemy umawiać byłoby super!
Polecam laboratorium w szpitalu woj. wyniki są w 2h, ceny maja fajne a w środy jest 50% wiec jak jest więcej parametrów do zbadania to wychodzi super cenaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:34
-
A powiedzcie mi, czy tsh równe 2,24 jest ok na początku ciąży czy jednak powinno być mniejsze? Dzwonić do lekarza?2017r. Aniołek
2018r. Aniołek
14.11.2019r. bHCG 180❤️, 18.11.19r. bHCG 1697 ❤️ clexane, duphaston, zaax, estrofem, femibion
16.12.2019r. (8 tydz 4 dzień) CRL 1,97cm, tętno 162 ❤️
20.03.2020r. połowa za nami 🙂 Aleksandra 450 gram 🙂 -
Dip88 wrote:Ja mam podobnie. Chodzę i się drapie a najgorzej to swedza mnie uda i ręce, rzadziej brzuch. Zastanawiam się co dobrego kupić. Może wy coś polecicie?
Zapomniałam dodać, że jeszcze na twarzy i ramionach zrobiła się tłusta skóra i jakieś wypryski malutkie się pojawiają. Tam susza tu tlusto już sama nie wiem a zawsze wszędzie miałam skórę normalna
Ja tez mam teraz jeszcze bardziej sucha i wrażliwa niz do niedawna, nie mówiąc o depilacji nog, w życiu mnie tak skóra nie szczypała i nie była podrażniona jak teraz, nie wiem albo zbieg okoliczności albo faktycznie skóra zmienia swój stan -
PauliMikro wrote:A powiedzcie mi, czy tsh równe 2,24 jest ok na początku ciąży czy jednak powinno być mniejsze? Dzwonić do lekarza?
Kobiety ciężarne:
I trymestr: 0,01-2,32 uIU/ml
II trymestr: 0,1-2,35 uIU/ml
III trymestr: 0,1-2,65 uIU/ml
Więc jeśli masz podobne normy, tzn że jeszcze się mieścisz, aczkolwiek wysoka norma. A jakie TSH miewałaś przed ciążą? -
Rok temu badałam i miałam 1,9.2017r. Aniołek
2018r. Aniołek
14.11.2019r. bHCG 180❤️, 18.11.19r. bHCG 1697 ❤️ clexane, duphaston, zaax, estrofem, femibion
16.12.2019r. (8 tydz 4 dzień) CRL 1,97cm, tętno 162 ❤️
20.03.2020r. połowa za nami 🙂 Aleksandra 450 gram 🙂 -
marrakech2708 wrote:To faktycznie mamy do siebie „pare kroków” ale miło kto wie moze na porodówce sie spotkamy w wojewódzkim haha:)!
Tak, to moje pierwsze w moim przypadku to pierwszy cykl...ale obawy i tak są chociaż ciagle staram sie byc tylko i wyłącznie dobrej mysli Kto wie moze i na spaceru ciazarowek sie bedziemy umawiać byłoby super!
Polecam laboratorium w szpitalu woj. wyniki są w 2h, ceny maja fajne a w środy jest 50% wiec jak jest więcej parametrów do zbadania to wychodzi super cena
Mówisz o wojewódzkim w Tychach? Ja mieszkam tutaj dopiero od sierpnia i faktycznie nie wiele znajomych mam, wiec spacery z brzuchem też bardzo chętnie
Polecasz jakiegoś lekarza? Ja zapisałam się do jakiegoś polecanego z Znanylekarz - bo w sumie nie miałam się kogo poradzić, a moja wcześniejsza lekarka przyjmuje w Czechowicach, więc trochę daleko, zresztą o ile jest fajnym lekarzem i stosunkowo tanim, to jednak ciężko się do niej dodzwonić i to mnie trochę martwiło.
-
Agniecha to ciekawe czy ja zobaczę.. i masz rację z tą betą bo czasem dziewczyny sie stresuja ze przyrost jest za maly a naprawdę jest wszystko dobrze i na odwrót..
Ina dzisiaj zrobilam meeeega powoli i nie mam siniaka!! szczypalo bardziej niz zawsze ale chyba tak lepiej, jeśli dzieki temu ma nie byc siniakow ;P jestem ciekawa jak ja dlugo bede musiała brać. ;p 280 zastrzyków robi wrazenie
Piersi chyba najgorzej wieczorem jak po całym dniu w staniolu sa wymeczone
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Violet Flower wrote:No faktycznie szeroki zakres tych tygodni. No to może faktycznie powtórz, ale już samą podjednostkę beta. Wtedy raczej na pewno w każdym laboratorium normy będą już dla poszczególnych tygodni.
Wszystko zależy od sprzętu laboratoryjnego jakim dysponują, spotkałam się, że BetaHCG była też w takich przedziałach i z tego co pamietam to 1-10 tydzień to było 202-231 000 -
TaPaT wrote:Wszystko zależy od sprzętu laboratoryjnego jakim dysponują, spotkałam się, że BetaHCG była też w takich przedziałach i z tego co pamietam to 1-10 tydzień to było 202-231 000
-
TaPaT wrote:Ja robiłam w takim labie i byłam poniżej normy, a w innym z dokładniejszym sprzętem nie dość, że miałam wyższy wynik w przeciągu różnicy czasowej 20 minut to i normy były przypisane odpowiednim tygodniem ciąży
-
PauliMikro wrote:A powiedzcie mi, czy tsh równe 2,24 jest ok na początku ciąży czy jednak powinno być mniejsze? Dzwonić do lekarza?
Ja myślę, że nie jest źle, ale trzeba kontrolować w miarę często.
Dzisiaj właśnie byłam zbadać tsh i grupę krwi. Jestem ciekawa bardzo, bo ostatnio mój wynik tsh był ponad 4, ale potem zwiększyła dawkę leku a wyników już nie robiłam. Modlę się by było ok 2.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb