Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kulka gratulacje!!!!! Ale świetnie, czekamy na zdjęcia
-
Aaa.. kurcze wlasnie pojawiły mi się wyniki mojego nieszczęsnego GBSa i oczywiście DODATNI
Cholera no..co za dziad się przypałętał! Ma któraś z Was dodatni wynik?? Wasz gin jakoś to leczy przed porodem czy tylko ten antybiotyk podczas porodu i tyle? Ech, trochę spanikowalam...
-
nick nieaktualnyBukumola wrote:Aaa.. kurcze wlasnie pojawiły mi się wyniki mojego nieszczęsnego GBSa i oczywiście DODATNI
Cholera no..co za dziad się przypałętał! Ma któraś z Was dodatni wynik?? Wasz gin jakoś to leczy przed porodem czy tylko ten antybiotyk podczas porodu i tyle? Ech, trochę spanikowalam...
Antybiotyk podaje się przed porodem...ja czekam na wyniki niestety, ale mi położna powiedziała, że nosicielami jest 70% kobiet -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bukomola wiele dziewczyn ma dodatni- nie ma się czym przejmować- poprostu podadzą Ci antybiotyk przez porodem. Jedyne co słyszałam, to że nie czekasz po odejściu wód długo- tylko jedziesz w miarę szybko (nie tak jak mi zalecili po 6h min) bo muszą Ci ten antybiotyk dać. Nie martw się niczym ten wynik nie zagraża
-
Ech, dzięki, już mi lepiej
Pierwsza chwila paniki bo nie wiem dlaczego byłam pewna że wyjdzie mi negatywny... Ja czytałam ze tylko ok 30% ma pozytywny wiec coz.. mam wątpliwy zaszczyt znaleźć się w tym gronie wybrancow
Na internecie już zdazylam przeczytać jakie to niebezpieczne dla dziecka i wogole i tylko się zestresowałam z tego wszystkiego, chyba jednak lepiej z dr google nie korzystać..
-
Rozpakowane mamusie
*kaarolaa 3 września (22.12) Marceli Piotr – 24t3d sn
*zuza_3 6 listopada (27.12) Maja, Oliwia, Zuzia – 32t5d cc
*aga.just 7 listopada (11.12) Marcel Mateusz – 35t1d cc
*Kiara 20 listopada (06.12) Dawid – 37t5d sn
*Oliwia85 21 listopada (4.12) Alan – 38t2d cc
*Kulka41 24 listopada (2.12 ) Jakub – 38t6d cc
Oczekujące mamusie
*Furia 25 listopada
synek Logan
*Klif listopad/grudzień
2 córeczki
*eforts 27 listopad/1 grudnia
synek
*aniar 2 grudnia
córeczka Alicja
*Mamax 2 grudnia
synek
*przyszłamama 2 grudnia
synek Filipek
*KKK 2 grudnia
*HANA 3 grudnia
córeczka Aniela/Maryna
*Paulina85 3 grudnia
synek Michał
*Pollyanna 3 grudnia
córeczka Marysia
*lolaliciouse 4 grudnia
synek
*Milcia 5 grudnia
córeczka Aleksandra
*Aneczka1 5 grudnia
*kanapa 6 grudnia
córeczka Anastazja
*Ita 7 grudnia
synek Leoś Dominik
*Kasandra 7 grudnia
*madzialena 7 grudnia
synek
*dynamiczna 7 grudnia
synek Wojtuś
*Bursztynka 7 grudnia
synek
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 8 grudnia
synek Jaś Paweł
*staraczka83 8 grudnia
synek Wiktor
*Paula84 10 grudnia
córeczka Zofia
*ewelinka_shn 11 grudnia
synek Kubuś
*karola88 11 grudnia
córeczka
*carola93 12 grudnia
córeczka Hayley
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*Maleczka 14 grudnia
córeczka Greta
*mausi 14 grudnia
córeczka
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia
synek
*Kosmitka 15 grudnia
*Mama19 15 grudnia
*anuszka1986 17 grudnia
*kittykate 17 grudnia
córeczka Nadia Laura
*Marimiko 17 grudnia
synek
*Ewka89 18 grudnia
synek
*olcia23 18 grudnia
córeczka Zosia
*michaga82 18 grudnia
synek
*Kinga.k 19 grudnia
córeczka
*Bajka 20 grudnia
synek
*patiii 20 grudnia
synek Kryspin Edward
*annusiak88 21 grudnia
synek Jaś
*Magdalenna 21 grudnia
*Martynaaa 21 grudnia
synek
*Lola83 21 grudnia
córeczka Helena
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
synek Adam
*Kasienka89 23 grudnia
*Bukumola 23 grudnia
synek
*julianna 24 grudnia
córeczka Zosia
*saprist88 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
synek Konrad
*inka84 24 grudnia
córeczka
*szurabura 25 grudnia
córeczka
*goto4 25 grudnia
synek Jan Józef
*Qrczak 26 grudnia
synek
*Biszkopcik 26 grudnia
synek
*Martaaa 27 grudnia
synek Kacper
*Niespodzianek:) 27 grudnia
synek Oskar
*Nati89 28 grudnia
synek
*NaamaH6669 28 grudnia
synek
*Mysiok 28 grudnia
córeczka
*jedynka 28 grudnia
córeczka
*AsiaCh 28 grudnia
synek Antoni
*lithe123 29 grudnia
córeczka
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
córeczka
*Bogusiar80 29 grudnia
synek
Kulka gratulacje!!!
patii już jesteś
No moje drogie! Chyba już na poważnie zaczynamy rozpakowywanieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:28
patiii, Lola83, Doris-83, zokeia lubią tę wiadomość
-
Ita, Kulka chyba przez CC urodziła z tego co Bogusia napisała
U mnie termin 2 grudnia według OM- mniej mnie dołuj więc jak możesz to zmień -
Bukumola tez czekam na wynik gbsa kurde ciekawe ale nie przejmuj sie ! podadza nam antybiotyk i bedzie dobrze
hehe swoja droga ciekawe czy sie spotkamy na porodowce ! licze ze bedziemy w scislym kontakcie jak cos
i oczywiscie czekam na termin spotkania. Byla u mnie kolezanka zjadla 2 muffiny wypila pyszna kawke i potem poejchalysmy kupic te zaslony i udalo sie zakupilam super zaslonki do sypialni takze jestem w pelni usatysfakcjonowana!
teraz biore sie za sterte prasowania matko nie pamietam kiedy mialam tyle sily i energii !!!!!!!!!!! oh nieee ! bo to znaczy ze porod daleko !!!!
KULKA gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!nareszcie sie zaczyna na calego nanana -
Teraz przez kilka godzin Was zostawić i zaraz takie akcje
Kulka, gratuluję! Pewnie nie możesz się nacieszyć Maleństwem
Bukomola, ja mam wynik ujemny, ale wiem, że dodatni to nic strasznego. Dostaniesz antybiotyk i wszystko będzie dobrze.
Dziewczyny, ale kusicie tymi muffinkami
U mnie była mama. Wyprasowała mi ostatnie dwa prania z pieluchami i tetrami. I nawet łóżeczko ubrała. Wczoraj skróciłam zasłonki i w końcu je powiesiliśmy. Mąż złożył kołyskę. Potwierdzam, Kate, faktycznie na żywo wygląda ślicznie. Spać dalej nocami nie mogę. Potem nie czuję się już zmęczona. Chyba tak przeżywam czwartek. Mama się ze mnie śmieje, że powinnam korzystać z ostatnich dni, bo potem już nie będzie możliwości spania i polegiwania, kiedy się chce.kittykate lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga ja z kolei bardzo bym chciała sn, ale jakoś się tak psychicznie zablokowałam
chciałabym wiedzieć jak to jest naturalnie do końca
Dowiedziałam się natomiast, że w szpitalu, w którym mam mieć cc czekaja do ropoczęcia akcji porodowej (??!!) wtedy sie jedzie i robia cc - nawet jak jest planowane..eee??? dziwnie nie? ale stwierdziłam, że dzięki temu mogę się nastawić na co ma byc to będzie...a może pójdzie tak szybko, że uda się nieplanowanie sn
już sama nie wiem..
ja już też pokoik naszykowałam..została tylko ostatnia torba prania do przeprasowania..no i poubieranie łóżeczka, powieszenie zasłonek i firanek - ale to na ostatnią chwilę jak w szpitalu będę Mąż pewnie zrobi..
Pod wpływem poczytaywania Was i opinii na necie kupiłam też bazę do fotelika Maxi Cosi bo sam fotelik miałam po Synku..baza ta do modeli bez IsoFix - jestem mega zadowolona bo faktycznie stabilniej to wygląda no i łatwiej a przy naszym rozbrykanym Synku i szykujących się wyprawach z 2 dzieci będzie łatwiej
Gratki dla Kulki
-
Haa a ja zdecydowałam! Jutro robię sobie dzień księżniczki
Na 13 umowilam się do fryzjera, a na 20:30 do kina na komedię romantyczną a przed kinem zamierzam przeforsowac pójście na obiad I DESER do restauracji:D
Jeszcze coś wcisnelabym w ten plan ale nie mam pomysłuIta, Pollyanna, Zuzana, zokeia lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci