Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Faktycznie cicho,
U nas ok dziewczyny rosną,Zosia wazy 13 kg i 11 skonczy dwa latka, a Marysia jutro 3 miesiace, wazyla 6,5 kg gdy miala dwa vmiesiace.
Zosia jest juz mniej zaborcza i nie wisijuz tak nad glowa Marysi, ale bywa roznie, odpieluchjowanie idzie jak krew z nosa, ale za to nauka mowienia szybciutko, i chlobnirmy coraz to nowe slowa, i zwroty.
Z karmieniem mam lekki znak zapytania, niby karmie co 3,4, 5 godzin, ale karmie z dwoch piersi podczas kazdego kp i konczy sie szarpaniem, wyginaniem, ciagnieciem, i nie wiem o co chodzi
-
U nas już leci szósty miesiąc Mała waży ponad 8 kilo i już wyprzedza z wagą Olę o ponad miesiąc. Małą pyza się robi Ja od samego początku karmię z obu podczas jednego karmienia.
Ola tez się rozgadała na całego. Dużo powtarza. Ma swoje humory, które czasem są denerwujące. No i dalej czekamy na pojawienie się piątek, bo jeszcze nie wyszły. No i za tydzień kończy 2 latka i akurat mamy bilans dwulatka u pediatry. -
No trochę cicho się tu zrobiło. Dzieciaki coraz bardziej absorbujące.
Dziewczyny jak Wasze młodsze pociechy? U nas za chwilę stuknie 7 miesięcy, a na liczniku już ponad 9 kg. Zęby idą, bo dziąsła już zaokrąglone.
A Ola to już żywioł. Wszędzie jej pełno. Mówi coraz więcej i chyba minął jej okres buntu (czekamy teraz do buntu trzylatka ). Zna cały alfabet i liczy po polsku i angielsku do 10. Niestety budzi się nadal w nocy i chce "mleczko". Czekamy na ostatnio dwie piątki i wreszcie koniec z zębami. -
hej dziewczyny;)
forum osłabło
Wikusia tez ząbkuje mamy jedną piątkę ruga atakuje w nocy jak nie dam paracetamolu to latam co h bo pokrzykuje
w sumie ona zawsze nocą woła o przykrycie ale teraz częściej
-
co do mowy to obecnie sie rozkręca co niestety skutkuje cofnięciem o krok w sikaniu odpieluchowana jest już ok 3 miesięcy a teraz jak się zabawi to się zapomina.... -