X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola nie wiem co Ci doradzić, u nas kapturki zadziałały. Może spróbuj ręką wycisnac chociaż krople mleka na czubek kapturka żeby dziecko poczulo smaczek

Ita dopiero skumałam ze będziemy obchodzić urodziny razem z Leosiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 18:54

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola ja też tak miałam wyciskałam a tam ledwo mala kropeleczka siary sie pojawiala, ale regularne przystawianie laktatora co 3h w szpitalu dawalo co raz wiecej kropel, w domu dalej robilam ale juz recznym laktaorem i co raz wiecej pojawialo sie takiej mleko-siary, ale maksymalnie 55 ml ściągnęłam, następnie po wizycie poloznej zmobilizowalam sie do przystawiania czestszego malej, mimo, ze plakala jakos udalo nam sie razem zgrac i zassala, wtedy juz przy kazdym glodzie dawalam piers i dalej daje, gdy widze ze po odlozeniu jednak nie dojadla daje butelke mm,

moja rada na moim przykladzie.. rozkrec laktatorem, no i wymasuj piersi mi sie wtedy zrobily twarde, zrob oklad ciepla woda lub cieplym mokrym recznikiem, ja sciagajac laktatorem masowalam okreznymi ruchami piersi i widzialam jak wiecej mleka wypplywa

na marginesie tez sie czulam okropnie gdy widzialm w pokju matki z przystawionym dzieckiem do piersi a ja dawalm butelke, czulam sie do du*y, ale teraz gdy juz mala zaczyna jesc, czuje ze mamy juz maly sukces za soba, i mam nadzieje, ze chco troche dam jej swojego mleczka

a i gdy wycisnelam troche siary to jej nie wylewalam tylko bralam na palec i wkladalam do jej buzki, zeby choc ciutke polizala

aga.just, kittykate lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola próbowałaś metody 7-5-3 przy ściąganiu mleka?
    Pijesz herbatki laktacyjne? Dziewczyny ponoć polecają tą nowość na laktację z Prenatalu, sama również w to zainwestowałam.
    I ciepłe okłady - to pomaga na laktację.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i regularne ściąganie mleka co 3 h metodą 7-5-3 na pewno wyciągnie Ci brodawki, nie ma innej opcji :) Próbuj i nie poddawaj się. Jest o co walczyć.

• julianna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile wasze maluchy robią kupek, ja się zmartwiłam moja mała jest od 2 dni głównie na moim mleku, nie wiem ile go wypija, pieluchy zsikane le dzis kupka byla jedna tala o 1 w nocy i nic poza sikami, zaczęłam się martwić, że mój pokarm to woda, ale ona przesypia około 3h między karmieniami i jest spokojna, jejku czy to jest normalne

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna nie panikuj :)
    Najada się i nie kombinuj!
    Pokarm matki nawet jak sobie ściągniesz laktatorem to nie jest taki biały jak mleko krowie, bardziej wodnisty jest (oczywiście po unormowaniu laktacji, bo na początku to może być prawie żółty).
    Siusia, śpi jest ok.
    A kupki poobserwuj, ale na pewno nie wiązałabym tego z mlekiem i tym, że się nie najada.
    A odp na docelowe pyt- U nas było ich więcej. Przebieram przed każdym karmieniem i zazwyczaj zawsze coś jest.

• Ita Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna bez stresu. U nas w pierwszej dobie smółka. Później pierwsza ciemna i oooogromna kupa w 5 (!) dobie. Taka sama w 6dobie i tak na prawdę dopiero od 8-9 zaczął robić takie bąko-kupki po 6razy dziennie - żółte, z grudkami, bezzapachowe i niewielkie. Położna mówiła, że przy kp tak bywa.

julianna lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just dzięki za odp, serio spanikowałam trochę ;D poobserwuje jej kupki, własnie wyczytalam, że mleko może być tak db przyswojone przez dziecko, że kupki może nie być nawet parę dni

AsiaCh lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna moj synek tez ladnie przesypial miedzy karmieniami. Nie ma czym sie martwic. Kup juz nie pamietam bo to dawno bylo.
    Oby teraz bylo tak samo to bedzie suuupeeer :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy nosicie lub zamierzacie nosić pas poprodowy, ja ma po porodzie taki miękki wystający brzuszek, wyczytałam, że mięsinie szybciej się ściągają z takim pasem..

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Chyba u mnie coś się dzieje powoli...obudził mnie godzinę temu skurcz (chociaż myślałam że chce mi się siku poprostu) i miałam je chyba co około 10 minut...po pół godzinie wylądowałam na 2 w wc i po załatwieniu sie zauważyłam na muszli ociupke śluzu brunatnego....może to skrawek czopa? Na razie mąż śpi ją sobie leżę cała przejęta czy to znowu fałszywy alarm czy też nie...więc poleże sobie jeszcze i policze te skurcze...

Ita, Martaaa, HANA lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach teraz to chyba nie nadrobie Waszych postów. Gratuluję wszystkim mamom!
    my od wczoraj jesteśmy w domu. Powoli dociera do mnie, ze mam Syna :)

marimiko trzymam kciuki? Zeby to bylo to :)

Przydałaby sie aplikacja do zapisywania czasow karmienia, kupek itp oraz wizyt lekarskich. Aplikacja BabyBest Friend. Albo lepiej MamaBestFriend :)

Ita, HANA lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :D

Marimiko trzymam kciuki za dalszy rozwój sytuacji, żeby to już było "to"!

...a mi moja koleżanka ze studiów przepowiedziała poród na 20-go, no i to już dzisiaj :) uznałabym to za żart i wcale nie zwróciła na to uwagi gdyby nie fakt, że podłapał to mój mąż i tak mnie podpuszczał wczoraj od rana, że spać poszłam mega zestresowana :) no ale póki co nic nie zapowiada porodu, a grafik na dziś napięty. Tydzień temu dostaliśmy klucze do mieszkania i w związku z tym że to deweloperka, latamy teraz po sklepach i wybieramy różne gadżety. Poza tym mam takiego czuja, że urodzę w terminie albo chwilę po. Najbardziej boję się dużego przenoszenia i wywoływania na siłę.

Mam pytanko, powiedzcie czy to nacinanie i zszywanie podczas porodu jest bolesne i straszne? Tego boję się chyba najbardziej...

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy do szpitala warto wziąć coś do pielęgnacji krocza, żeby ładnie się goiło?

860ianliz3s2rxlo.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nacinania nie czułam, szycie trochę szczypalo bo polozna nie chciala podawac mi juz znieczulenia. Psikałam octaniseptem.

Juliana dziewczyny mają rację nie martw się, jak pielucha jest mokra i jakaś kupa się pojawia to jest dobrze, na pewno się jeszcze rozkręci.

Marimiko jak mnie obudził bolesny skurcz ro za 9 h mialam dziecko :) tego Ci życzę :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie czułam nacięcia. A potem dostałam znieczulenie miejscowe i tez nic nie czułam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17.12 urodzila Niespodzianek synka Oskara sn
    Dzis urodzila Jedynka corke sn

Ita, goto4, Daisy, Martaaa, Martynaaa, Marimiko, HANA lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani nacięcia ani szycia nie czułam.
    Gorzej po, bo ciężko było siadać do karmienia. Podmywałam się tantum rosa i do tej pory osuszam krocze recznikiem papierowym albo suszarką.

Jak mi w szpitalu źle było to prosiłam o srodek przeciwbólowy i panadol bardzo pomagał.

atdck6nlmznf5qze.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh nacinanie krocza jest podczas skurczu, wiec nie czujesz nic poza bólem samego skurcza :) a potem zszywanie nie bolało mnie nic przy córce
    Do pielęgnacji krocza po sn jak i teraz do rany po cc miałam octenispet.

• aniar Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia polecam na telefon aplikacje "dziennik maluszka" notujesz tam drzemki, karmienia i kupki. Tez rozwój dziecka. Bardzo fajna aplikacja.

Gratuluję wszystkim nowym mamom. Ja wciąż Was podczytuje ale nie mam czasu się udzielać niestety. Moja mała ma gazy i prawie w ogóle nie śpi w dzień a w nocy najdłużej to 2 godziny a to i tak rekord.
    Jeść chce co godzine, a lekarze krzyczą ze ja przekarmiam ze jest za gruba. Kaza dziecko głodzic a ja nie potrafię słuchać jej cierpienia. Dodam że waży teraz 4 kilo, lekarzom chodzi o zbyt duży przyrost w tydzień bo aż 600g.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ