X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Kitty przesliczna coreczka! ♡♡♡
    Szybko wyszlas! Teraz to tylko cieszyc sie soba i szczesliwego dlugiego zycia ♡

Kochane grudzien w pelni szybciutko na porodowke! ;)

kittykate lubi tę wiadomość

• Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar i Ita to jesteśmy w trójkę :) Jak moja prześpi pod rząd 3 godziny, to po takiej nocce czuję się jak nowonarodzona. Niestety to rzadkość :) I też ma okropne gazy. W dzień karmię czasami nawet co godzinę z dwóch piersi. Ciąga bardzo łapczywie i pewnie wtedy łyka powietrze. Mi położna mówiła, że piersią nie przekarmię i żeby przystawiać na żądanie. Tak więc robię.

julianna, aga.just lubią tę wiadomość

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś urodzil się mały Tomasz o 4:37. Długi na 57 cm wazy 3640g, 10 pkt. Teraz zarówno mama jak i synuś odpoczywają. Potem napiszę więcej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 13:58

Zuzana, goto4, Ita, eforts, Daisy, Bogusiar80, Martaaa, Pollyanna, Malenq, julianna, HANA, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Zuzana Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko gratuluję;-)

w4sqdqk30k7k9isr.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko gratulujemy :)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko w koncu!! Gratuluje!!!!

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko gratulacje!!

Dziewczyny u mnie Franek najczęściej pierwsza nocna drzemke śpi z nami, myślę że mu sie ostala pora aktywnosci z brzucha i poprostu ciężko mu zasnac a w łóżku na cycu zasypia, później juz śpi w wózku, chociaż nie zawsze przychodzi to łatwo.

Ita probowalas smoka? Bo mój po odlozeniu przypomina sobie o dalszym ssaniu ale smoczek ratuje sytuacje :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mam opory przed smoczkiem... nie wiem czy słusznie...

Dziś idziemy na pierwszy spacer. Jeżeli bedzie taki dramat jak przy werandowaniu to mamy wybór - albo bedzie płakał do utraty sił albo dostanie smoka. :/
    Żadna z opcji mi sie nie podoba, ale ciężko mi uwierzyć, że taki cyckowy i na rąsiowy chłopak wyleży 1/2godz w wózku.

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko gratuluje

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja tez mialam opory ale nie wkladam mi go ciagle i na dligo. Tak naprawde ssie go roznie czasem monute czasem 5 i np przez jeden dzien go nie uzyje a innego dnia 5 razy. Ryzyko przy smoku jest niby takie ze piersi nie bedzie chhcial. My tez idziemu na spacer chyba ze sie bardzo rozwieje.

Jak ubieracie? I smarujecie buzke kremem?

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smaruje ryjek masłem shea, bo to mam zamiast kremu zimowego.

A z ubraniem to mam zagwozdkę. Chyba na domowe ubranko narzucimy kombinezonik i czapkę. Plus kocyk do wózka?

atdck6nlmznf5qze.png
  • AniaPoznań Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    AniaPoznań - a pewnie, że Cię dopiszę :) daj znać tylko czy córeczkę czy synka nosisz pod sercem no i który to tydzień + dzień :)

Martaaa, spodziewamy się córeczki a termin mam tak jak Ty na 27.12. :)

Martaaa lubi tę wiadomość

9ewn43r8j7gb9pim.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Marimiko Gratulacje!
    U Nas ze spaniem nie ma problemu. Faktycznie pierwsze dwie noce Jaś nie chciał leżeć po jedzeniu w łóżku ale nie wiem czy to kwestia uwolnienia Młodego ze szpitalnego rożka gdzie rączki i nóżki były skrępowane a w domu miał luz, czy potrzebował chwili na zaadoptowanie sie. Twu twu odpukać od dwóch nocy śpi bez problemu.
    Co do smoczka to pytałam się położnej bo tez obawiałam się że może nie będzie chciał ssać piersi, tak jak pisze efortis dostaje na chwilę smoczka w łóżeczku po czym zazwyczaj i tak go wypluwa. Nie zauważyłam,żeby Moja Wiewióreczka straciła przy tym zainteresowanie piersią.:)

eforts lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Smaruje ryjek masłem shea, bo to mam zamiast kremu zimowego.

A z ubraniem to mam zagwozdkę. Chyba na domowe ubranko narzucimy kombinezonik i czapkę. Plus kocyk do wózka?

Dokladnie tak ubralismy mlodego.
    do tego skarpetki
    balam się ze za mało ale było mu cieplo inie przegrzal sie

w ogóle udal sie spacer? U nas spoko,mlody zasnal :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem lutową mamusią. Mam pytanie która z Was zdecydowała się nie szczepić dziecka po porodzie tylko odroczyć to na później?

Ja cały czas się zastanawiam.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja szczepiłam, więc nie pomogę.

Eforts, my wyszliśmy dopiero o 16 bo wcześniej a to kupka a to drzemka. Strasznie wiało więc spacer raptem 20min, z czego ok 10to płacz :D

Tylko nie miłe odkrycie nas spotkało... w trakcie remontu bloku usunięto podjazdy dla wózka :/ i nie wiem jak sama będę go znosiła :/

atdck6nlmznf5qze.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARMIKO GARTULUJE

my stosowaliśmy już pierwszej nocy w domu gdy mała przerażliwie nam plakala, to byla nasza deska ratunku, uspokoilo ją to i wypluwała,
    teraz od kiedy jest na mojej piersi i dodatkowo czasem na mm smoczka w sumie już od 3 di nie miała w buźce, jakoś też nie bylo sytuacji alarmowych;

nasz maluch przesypia od 1 h do 3h, zdarzylo się też że 4h w ciągu dnia, noce są dużo gorsze potrafi być glodna po 1,5h, a dziś w nocy bylo tak, że zjadła z jednej piersi, przebralam ją, był płacz więć zjadłaz drugiej, i nadal bylo nie tak więc dostała wtedy mm i zjadła 10ml i poszła spać, ale po 2h znów byla głodna i wtedy dostała tylko mm i zasnęła, ja myślałam że ja moja się budzi co 1h to z moim mlekiem jest słabo, a czy to normalnie tak karmić często....

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko Kochana ogromne gratulacje! :)

Lara my z mężem zdecydowaliśmy, że będziemy szczepić ciut później

860ianliz3s2rxlo.png
  • olaa.28 Nowa

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki ...ja też się pochwalę;)) Oliwia Rita ur. 16.12.2014 przez cc waga 3 kg 54 cm Szczęścia :*
    6p281x.jpg
    Pozdrawiamy :)

goto4, julianna, eforts, HANA, aniar, Malenq, Ita, Daisy, Martynaaa, Martaaa, Marimiko, Isaura lubią tę wiadomość

f2w3pc0zn85uu1kx.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja też miałam opory co do smoczka. Obiecaliśmy sobie z mężem, że się nie złamiemy i w ogóle jej smoczka nie damy- tyle złego się o smoczkach naczytaliśmy. Dodatkowo, ta położna co stwierdziła, że dziecko za dużo przybiera kazała oszukać i dać smoka, to tym bardziej mnie upewniło, że nie damy. Jednak wczoraj kiedy Mała miała znowu atak gazów i tak mocno płakała, że już nic mi nie pomagało, ani noszenie, ani kropelki poddaliśmy się z mężem i daliśmy smoka. Najpierw nie umiała go w ogóle złapać i wypluwała ale jak już złapała i zobaczyłam jak się odprężyła to odetchnęliśmy, że jednak dobra decyzja. Po tym jak się uspokoiła wypluła smoka usnęła i jej zabraliśmy z kołyski :) Dzisiaj podczas płaczu podczas gazów znowu pomogło, 3 min jej starczyły i był spokój. Smoczek zostawiamy na sytuacje bez wyjścia, a o odstawienie będziemy się martwić potem, mam jednak nadzieję, że się nie uzależni od smoka....

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ