Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem z Poznania

Ten człowiek jest cudowny, zawsze taki wesoły, odpowie na wszystkie pytania, sam wytłumaczy zawsze wszystko, interesuje się, pamięta wszystko itd. Wczoraj jeszcze pogadaliśmy trochę o prywacie typu majówka i takich rzeczach jak mycie pupy u niemowlaka
Akurat doktor ma teraz 10 tygodniowe maleństwo (drugie dziecko) i mnie rozbraja swoimi tekstami, np. "mały się tak obsrał ostatnio aż po pachy, że musieliśmy go od razu całego umyć"
"skubany rozbójnik spać nie daje w nocy, chodzę z tymi worami pod oczami i straszę pacjentki..." 
Jeszcze się obśmiał, że ostatnio na IP D-dimery mi badali, puknął się dłonią w czoło i mówi "idioci... przecież d-dimery w ciąży zawsze wyjdą podwyższone... tego się nie bada"
U doktorka wyszło znowu 1 dzień mniej tzn. u niego wychodzi tak jakby dziś 8+5, a w takim szpitalu 8+6, ale on mówi, że to są różnice niegrające roli, w zależności od ustawień sprzętu, nie ma to znaczenia. Także ja na razie nie zmieniam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 11:27
kaarolaa, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję :*
Macie racje - z taką osobą prowadzącą od razu człowiek jest spokojniejszy
Mam pytanie z innej beczki - jakiś czas temu przeprowadziliśmy się z TŻtem do tymczasowego mieszkania na wynajem wraz z kilkoma osobami (żeby zaoszczędzić kasę na dzidzie, od października wracamy na samodzielne mieszkanie, a jakoś w lutym kupujemy swoje, teraz jeszcze brakuje nam trochę kaski, a nie chcemy brać kredytu, więc odkładamy). No i pojawił się problem... po każdym prysznicu bardo swędzi mnie skóra, TŻta tez, dopytałam dziewczyn i mają to samo... ale jak na złośc teraz w ciąży jeszcze to się pogorszyło (ciężarna jest bardziej wrażliwa) i po każdym prysznicu dostaję wysypki na rękach (całych), ona później samoistnie schodzi w ciągu 15min, no ale to strasznie swędzi... Wczoraj wieczorem tak mnie swędziało całe ciało, że wypiłam 2 wapna (ginek polecił), niestety pomogły tylko w pewnym procencie, normalnie aż czerwone pręgi wszędzie miałam... a dziś od rana znowu swędzi mnie cała skóra (nie jest tak źle jak wczoraj jeszcze). Nie poszłam się umyć przez to tylko doł wypłukałam
no i tu do Was pytanie:
gdzie to zgłosić??? Bo kurde coś musi być nie tak w tej wodzie... nie mówiąc już o tym, że każda zupa na tej wodzie ma kwaśny posmak!
Tak być nie może, że ja jakiegoś świądu i nerwicy dostaję przez to, że się umyję... nigdy tak nie miałam, jestem alergikiem i zawsze myję się w żelu hypoalergicznym, do tego po umyciu smaruję oliwką, ale cholera teraz to nic nie daje!
Powinniśmy to zgłosić gospodarzowi bloku, spółdzielni, gdzie..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 12:12
-
nick nieaktualny
-
chciałam wam pokazać mój nowy nabytek
dzięki tej koszulce czuje się bardziej jak ciężarówka 
http://wrzucaj.net/images/2014/05/01/koszulka-m.png
kaarolaa, Wiola25 lubią tę wiadomość

22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)
11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kiara - problem z wodą można zgłosić do Sanepidu i do Miejskiego Zakładu Komunalnego (nie wiem kto zaopatruje ten budynek w wodę). Spółdzielnia może i pomoże, ale to będzie pewnie długo trwało. Myślę ze warto wziąć samemu sprawę w swoje ręce.

22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)
11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci
-
nick nieaktualnyu mnie na szczescie nie ma zywej krwi, ale jest takie brazowe....oby to jak najszybciej minelo bo jak ide siku to sie boje, ze na papierze zobacze cos wiecej....Milcia wrote:No ja się boję, że coś nie tak. Niby słyszałam, jak jeden lekarz mówił, że lepiej jak jest brązowe czy brunatne plamienie niż krwiste czerwone, ale i jak człowiek się martwi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilcia, jak krwiak się zmniejsza, to wtedy mogą byc plamienia.
Marmiko super koszulka dla ciężarówki :A Ja chciałam kupić sobie jakąś taką fajną ciążową, ale ceny są straszne, np. 120zł za T-shirt...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 14:11
-
Byłam teraz w łazience i było już znacznie mniej. Poczekam do wieczora i jak się nasili, to pojadę znowu do szpitala, ale teraz chyba już innego, bo mi głupio, że co chwile tam jeżdżę. W niedzielę też najpierw było dość dużo w tym samym kolorze, a potem już prawie nic. Może teraz tez tak będzie. Wzięłam jeszcze no spe na rozluźnienie mięśni, bo trochę mnie teraz boli jak na okres.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 14:28
-
Ja na szczęście dziś nie plamię. To chyba był (mam nadzieję) jednorazowy incydent.
Wczoraj nad ranem też chyba miałam erotyczny sen i orgazm. Obudziłam się ze skurczem macicy. I tak sobie myślę, że u mnie może przez to były te plamienia.
Nigdy w życiu nie miałam erotycznych snów, a teraz w ciąży już kilka razy -
nick nieaktualny

To na pewno przez to. Sama nie wiem, co myśleć.