Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJestem z Poznania
Ten człowiek jest cudowny, zawsze taki wesoły, odpowie na wszystkie pytania, sam wytłumaczy zawsze wszystko, interesuje się, pamięta wszystko itd. Wczoraj jeszcze pogadaliśmy trochę o prywacie typu majówka i takich rzeczach jak mycie pupy u niemowlaka Akurat doktor ma teraz 10 tygodniowe maleństwo (drugie dziecko) i mnie rozbraja swoimi tekstami, np. "mały się tak obsrał ostatnio aż po pachy, że musieliśmy go od razu całego umyć" "skubany rozbójnik spać nie daje w nocy, chodzę z tymi worami pod oczami i straszę pacjentki..."
Jeszcze się obśmiał, że ostatnio na IP D-dimery mi badali, puknął się dłonią w czoło i mówi "idioci... przecież d-dimery w ciąży zawsze wyjdą podwyższone... tego się nie bada"
U doktorka wyszło znowu 1 dzień mniej tzn. u niego wychodzi tak jakby dziś 8+5, a w takim szpitalu 8+6, ale on mówi, że to są różnice niegrające roli, w zależności od ustawień sprzętu, nie ma to znaczenia. Także ja na razie nie zmieniam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 11:27
kaarolaa, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję :*
Macie racje - z taką osobą prowadzącą od razu człowiek jest spokojniejszy
Mam pytanie z innej beczki - jakiś czas temu przeprowadziliśmy się z TŻtem do tymczasowego mieszkania na wynajem wraz z kilkoma osobami (żeby zaoszczędzić kasę na dzidzie, od października wracamy na samodzielne mieszkanie, a jakoś w lutym kupujemy swoje, teraz jeszcze brakuje nam trochę kaski, a nie chcemy brać kredytu, więc odkładamy). No i pojawił się problem... po każdym prysznicu bardo swędzi mnie skóra, TŻta tez, dopytałam dziewczyn i mają to samo... ale jak na złośc teraz w ciąży jeszcze to się pogorszyło (ciężarna jest bardziej wrażliwa) i po każdym prysznicu dostaję wysypki na rękach (całych), ona później samoistnie schodzi w ciągu 15min, no ale to strasznie swędzi... Wczoraj wieczorem tak mnie swędziało całe ciało, że wypiłam 2 wapna (ginek polecił), niestety pomogły tylko w pewnym procencie, normalnie aż czerwone pręgi wszędzie miałam... a dziś od rana znowu swędzi mnie cała skóra (nie jest tak źle jak wczoraj jeszcze). Nie poszłam się umyć przez to tylko doł wypłukałam
no i tu do Was pytanie:
gdzie to zgłosić??? Bo kurde coś musi być nie tak w tej wodzie... nie mówiąc już o tym, że każda zupa na tej wodzie ma kwaśny posmak!
Tak być nie może, że ja jakiegoś świądu i nerwicy dostaję przez to, że się umyję... nigdy tak nie miałam, jestem alergikiem i zawsze myję się w żelu hypoalergicznym, do tego po umyciu smaruję oliwką, ale cholera teraz to nic nie daje!
Powinniśmy to zgłosić gospodarzowi bloku, spółdzielni, gdzie..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 12:12
-
nick nieaktualny
-
chciałam wam pokazać mój nowy nabytek dzięki tej koszulce czuje się bardziej jak ciężarówka
http://wrzucaj.net/images/2014/05/01/koszulka-m.pngkaarolaa, Wiola25 lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kiara - problem z wodą można zgłosić do Sanepidu i do Miejskiego Zakładu Komunalnego (nie wiem kto zaopatruje ten budynek w wodę). Spółdzielnia może i pomoże, ale to będzie pewnie długo trwało. Myślę ze warto wziąć samemu sprawę w swoje ręce.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyMilcia wrote:No ja się boję, że coś nie tak. Niby słyszałam, jak jeden lekarz mówił, że lepiej jak jest brązowe czy brunatne plamienie niż krwiste czerwone, ale i jak człowiek się martwi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilcia, jak krwiak się zmniejsza, to wtedy mogą byc plamienia.
Marmiko super koszulka dla ciężarówki :A Ja chciałam kupić sobie jakąś taką fajną ciążową, ale ceny są straszne, np. 120zł za T-shirt...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 14:11
-
Byłam teraz w łazience i było już znacznie mniej. Poczekam do wieczora i jak się nasili, to pojadę znowu do szpitala, ale teraz chyba już innego, bo mi głupio, że co chwile tam jeżdżę. W niedzielę też najpierw było dość dużo w tym samym kolorze, a potem już prawie nic. Może teraz tez tak będzie. Wzięłam jeszcze no spe na rozluźnienie mięśni, bo trochę mnie teraz boli jak na okres.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 14:28
-
Ja na szczęście dziś nie plamię. To chyba był (mam nadzieję) jednorazowy incydent.
Wczoraj nad ranem też chyba miałam erotyczny sen i orgazm. Obudziłam się ze skurczem macicy. I tak sobie myślę, że u mnie może przez to były te plamienia.
Nigdy w życiu nie miałam erotycznych snów, a teraz w ciąży już kilka razy -
nick nieaktualny