Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Poznania :)
    Ten człowiek jest cudowny, zawsze taki wesoły, odpowie na wszystkie pytania, sam wytłumaczy zawsze wszystko, interesuje się, pamięta wszystko itd. Wczoraj jeszcze pogadaliśmy trochę o prywacie typu majówka i takich rzeczach jak mycie pupy u niemowlaka :P Akurat doktor ma teraz 10 tygodniowe maleństwo (drugie dziecko) i mnie rozbraja swoimi tekstami, np. "mały się tak obsrał ostatnio aż po pachy, że musieliśmy go od razu całego umyć" :D "skubany rozbójnik spać nie daje w nocy, chodzę z tymi worami pod oczami i straszę pacjentki..." :D
    Jeszcze się obśmiał, że ostatnio na IP D-dimery mi badali, puknął się dłonią w czoło i mówi "idioci... przecież d-dimery w ciąży zawsze wyjdą podwyższone... tego się nie bada" :P

U doktorka wyszło znowu 1 dzień mniej tzn. u niego wychodzi tak jakby dziś 8+5, a w takim szpitalu 8+6, ale on mówi, że to są różnice niegrające roli, w zależności od ustawień sprzętu, nie ma to znaczenia. Także ja na razie nie zmieniam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 11:27

nick nieaktualny, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to naprawde pocieszny jest :) dobrze, ze jest taki wyluzowany i ma podejscie...takiego lekarza znalezc to jak 6 w totka strzelic :) o ciaze mozesz byc spokojna :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara gratuluje maluszka i fajnego doktorka ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :*
    Macie racje - z taką osobą prowadzącą od razu człowiek jest spokojniejszy :)

Mam pytanie z innej beczki - jakiś czas temu przeprowadziliśmy się z TŻtem do tymczasowego mieszkania na wynajem wraz z kilkoma osobami (żeby zaoszczędzić kasę na dzidzie, od października wracamy na samodzielne mieszkanie, a jakoś w lutym kupujemy swoje, teraz jeszcze brakuje nam trochę kaski, a nie chcemy brać kredytu, więc odkładamy). No i pojawił się problem... po każdym prysznicu bardo swędzi mnie skóra, TŻta tez, dopytałam dziewczyn i mają to samo... ale jak na złośc teraz w ciąży jeszcze to się pogorszyło (ciężarna jest bardziej wrażliwa) i po każdym prysznicu dostaję wysypki na rękach (całych), ona później samoistnie schodzi w ciągu 15min, no ale to strasznie swędzi... Wczoraj wieczorem tak mnie swędziało całe ciało, że wypiłam 2 wapna (ginek polecił), niestety pomogły tylko w pewnym procencie, normalnie aż czerwone pręgi wszędzie miałam... a dziś od rana znowu swędzi mnie cała skóra (nie jest tak źle jak wczoraj jeszcze). Nie poszłam się umyć przez to tylko doł wypłukałam :P
    no i tu do Was pytanie:
    gdzie to zgłosić??? Bo kurde coś musi być nie tak w tej wodzie... nie mówiąc już o tym, że każda zupa na tej wodzie ma kwaśny posmak!
    Tak być nie może, że ja jakiegoś świądu i nerwicy dostaję przez to, że się umyję... nigdy tak nie miałam, jestem alergikiem i zawsze myję się w żelu hypoalergicznym, do tego po umyciu smaruję oliwką, ale cholera teraz to nic nie daje!
    Powinniśmy to zgłosić gospodarzowi bloku, spółdzielni, gdzie..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 12:12

• szurabura Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może gospodarzowi bloku, a on się już tym zajmie? albo próbkę do sanepidu oddać? Sama nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dobry pomysł z ta probka...cos trzeba zrobic bo skoro wszystkich swedzi to musi byc cos w wodzie...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu pojawiło się u mnie takie brunatne plamienie. Przespałam się trochę i niestety ale chyba coś mi się śniło i obudził mnie orgazm :( To na pewno przez to. Sama nie wiem, co myśleć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam wam pokazać mój nowy nabytek :D dzięki tej koszulce czuje się bardziej jak ciężarówka :D

http://wrzucaj.net/images/2014/05/01/koszulka-m.png

nick nieaktualny, Wiola25 lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie nic nie sniło, orgazmu tez nie miałam a plamienia wrociły...to chyba tak juz bedzie przez te pierwsze tyg...ja bym chciała zeby chociaz ten krwiak sie wchlonał

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie współczuje wam tych przebojów z plamieniem ;(

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koszuleczka typowo ciezarowkowa :)

Marimiko lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się boję, że coś nie tak. Niby słyszałam, jak jeden lekarz mówił, że lepiej jak jest brązowe czy brunatne plamienie niż krwiste czerwone, ale i jak człowiek się martwi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara - problem z wodą można zgłosić do Sanepidu i do Miejskiego Zakładu Komunalnego (nie wiem kto zaopatruje ten budynek w wodę). Spółdzielnia może i pomoże, ale to będzie pewnie długo trwało. Myślę ze warto wziąć samemu sprawę w swoje ręce.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No ja się boję, że coś nie tak. Niby słyszałam, jak jeden lekarz mówił, że lepiej jak jest brązowe czy brunatne plamienie niż krwiste czerwone, ale i jak człowiek się martwi.
    u mnie na szczescie nie ma zywej krwi, ale jest takie brazowe....oby to jak najszybciej minelo bo jak ide siku to sie boje, ze na papierze zobacze cos wiecej....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie rację. zadzwonię do sanepidu w pon, bo widzę na ich stronie, że jutro mają nieczynne. Zapytam ich. Gorzej jak mi powiedzą, że mam płacić za badanie tej wody.
    Oszaleć idzie przez te swędzenie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, jak krwiak się zmniejsza, to wtedy mogą byc plamienia.

Marmiko super koszulka dla ciężarówki :A Ja chciałam kupić sobie jakąś taką fajną ciążową, ale ceny są straszne, np. 120zł za T-shirt...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 14:11

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam teraz w łazience i było już znacznie mniej. Poczekam do wieczora i jak się nasili, to pojadę znowu do szpitala, ale teraz chyba już innego, bo mi głupio, że co chwile tam jeżdżę. W niedzielę też najpierw było dość dużo w tym samym kolorze, a potem już prawie nic. Może teraz tez tak będzie. Wzięłam jeszcze no spe na rozluźnienie mięśni, bo trochę mnie teraz boli jak na okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 14:28

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście dziś nie plamię. To chyba był (mam nadzieję) jednorazowy incydent.
    Wczoraj nad ranem też chyba miałam erotyczny sen i orgazm. Obudziłam się ze skurczem macicy. I tak sobie myślę, że u mnie może przez to były te plamienia.
    Nigdy w życiu nie miałam erotycznych snów, a teraz w ciąży już kilka razy

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez kilka razy miałam takie sny. Ale na to się już chyba nic nie poradzi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj ginek mówił, że jak brzuch boli jak na @ i nie masz takiego uczucia, że musisz wziąć tabletkę, bo nie wytrzymasz, to jest ok.

Też miałam takie sny :)

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ