X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja za nas wszystkie trzymam mocno kciuki :) Będzie dobrze :) MUSI BYĆ :D Niech służba zdrowia w grudniu ma co robić :P

U mnie gdyby nie brak miesiączki, ból piersi i wizyta u gina, to pewnie bym nie wiedziała, że w ciąży jestem ;) Apetyt raz mam, raz go nie ma. Czasem lekko brzuch zakłuje i to tyle.

My jeszcze nie powiedzieliśmy najbliższym. Wie moja siostra, ze względu na uczęszczanie do tego samego gina i moje kilka pytań do niej. Moim rodzicom i teściowej powiemy pewnie za tydzień w czwartek po wizycie u gina, jeśli tylko serduszko będzie już biło :D Dwóm najbliższym koleżankom powiedziałam, bo one od początku moich starań mnie wspierały. Trzecia wie, bo akurat złapała mnie, jak wychodziłam z gabinetu gina obładowana reklamówkami z jakimiś gratisami dla kobiet w ciąży :P Nie dało się tego ukryć ;) Ale ma zakaz gadania. Uprzedziłam też moją kierowniczkę, że pewnego dnia mogę przynieść L4, więc niech ma to na uwadze. Reszta dowie się, jak przyjdzie czas.

ewelinka_shn moja sugestio-prośba ;) możesz wrzucić sobie jakiś suwaczek? Bo jest nas tyle, że zawsze gdy piszesz, zapominam na jakim etapie ciąży jesteś ;)

kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak a jak tu się wrzuca suwaczek?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny dzis się obudzilam i ... nie bola mnie piersi... miala ktoras taki zanik bolu?

witam właśnie ja mam i myślałam że sama jestem ale nie bolały jakiś tydzień a od wczoraj nic i też sobie myśle czy to normalne...

kasienka236

Wysłany: 1 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    witam dziewczyny w koncu was przeczytałam :) u mnie powrot plamien...nie sa mocne ale sa...leze plackiem i probuje jak najmniej sie ruszac...

co do objawow to ja nadal nie mam mdłosci, zgagi, cycki jakby mi dzisiaj zmiekły...tez sie boje, ze cos jest nie tak, ale w sumie to dopiero poczatek...duzo lepiej przechodzic ciaze bezobjawowo niz codziennie witac sie z rana z kiblem...jesc tez moge wszystko, chociaz na pewne rzeczy nie mam ochoty...

witam koleżanko u mnie plamienia jakby ustępują zmieniają barwę na bardziej żółtą ...a cycki też przestały boleć jeju codziennie stres do głowy można dostać

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja mam tak samo, ciaza w pełni bezobjawowa...a rodzicom jeszcze nie mowiłam...pewnie powiem koło 12 tyg, bo za tydzien jade juz do siebie i mam nadzieje, ze nic sie nie wydarzy...chce przeczekac ten najgorszy moment...

a z osob, ktore wiedza to sa 2 kolezanki, ktore bardzo mnie wspierały od poczatku staran i tych wszystkich badan do in vitro, chociaz musiałam im wszystko dokładnie tłumaczyc :) ale mi to nie przeszkadzało...oraz 2 kuzynki, jedna jest po przejsciach wiec wie co przechodziłam i przechodze...narazie ich wsparcie i wasze mi bardzo pomaga :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cycki sie chyba budza do bólu :-) huuura

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 10:38

kaarolaa, Wiola25 lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje od poczatku nie bolały, co najwyzej troszke sutki...u mnie tylko zył wiecej wyszło i sa mocniej widoczne...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Qrczak a jak tu się wrzuca suwaczek?
    Kliknij sobie na suwaczek którejś z nas, to powinno Cię przekierować do strony z suwaczkami. Jak już wybierzesz wszystkie opcje i stworzysz swój własny suwaczek, to skopiuj jego link, wejdź w ustawienia (prawy górny róg), potem społeczność i wklej w to pole, gdzie jest napisane: Twój podpis na Forum.
    Powinno zadziałać. Chyba, że coś nie jasno opisałam ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie piszecie o bólu sutków, a ja nie wiem co to takiego :P Mnie w ogóle sutki nie bolą i nigdy nie bolały. Tyle się o tym naczytałam jeszcze przed ciążą, że to pierwszy oznak, że zawsze po owulacji sprawdzałam macałam sutki, czy aby nie bolą :P

Mam pytanie, ile się u Was czeka na wyniki cytologi?

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sutki też nie bolą, tylko piersi z boku lekko, no i ciężkie są - jak schodzę po schodach to odczuwam ;)

Co do badań prenatalnych, kuzynka nie była w ogóle. Zaniepokojona pytała swojego lekarza, bo młodsze od niej dziewczyny miały robione, a lekarz powiedział jej, że gdyby widział jakiekolwiek przesłanki, sygnały do wykonania tego badania, to z pewnością by ją wysłał, a że było wszystko w porządku to tego nie zrobił.

Dziewczyny, a sikacie częściej? Ja to szczególnie kładąc się spać odczuwam, gdy jeszcze dodatkowo muszę iść do toalety, bo ciśnie mnie pęcherz, a tam tylko parę kropelek wyleci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 11:00

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na wynik cytologii, 12 maja mam wizytę u gina na nfz a 14 maja wizytę prywatną u gina. I muszę ściągnąć wyniki z cytologii od gina pryw by dać je na nfz. Nie wiem jak to zrobić;/

Dzisiaj wstałam w łózka i poczułam taki ciężar na biodrach (ciągnięcie i napięcie) i lekki ból kości ogonowej. Siostra mi mówiła, że tak jest jak się biodra w środku rozszerzają. Dziwne uczucie...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekałam 2 tyg na wynik cytologi

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura -mam tak samo. A dziś nocy 2 razy wstawałam na siku, bardzo mi się chciało, ale też dużo nie poleciało..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do badan to wiadomo prenatalne zrobie...połowkowe tez...a test pappa bedzie zalezało od lekarza czy bedzie widział przesłanki, bo jestem młoda i sie tego nie praktykuje, ale ze wczesniej 2 razy poroniłam to jest to wyznacznik to zrobienia testu....

na prenatalne pyknie jakies 400 zł, ciekawe ile pappa bedzie mnie kosztował?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do sikania to jest normalnie...ide przed spaniem i spokojnie wytrzymuje do rana bez jakiegos wiekszego cisnienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj ginka prywatnego.
    strasznie lubię tego doktorka taki fajny człowiek! <3
    Z dzidzią wszystko ok, ma 1,91cm, serduszko bije 182 razy na minutę (podobno norma na tym etapie). Dostałam pozwolenie na od czasu do czasu: delikatne spacerki (mam siadać i robić sobie przerwę), pływanie niemęczące mnie i spokojny seks (ale ten jeszcze rzadko).
    Dostałam tez opieprz za to, że nie zadzwoniłam w Wielkanoc jak miałam problem i że mam dzwonić, choćby i w nocy :P
    Aha i doktorek powiedział, że niestety wyniki morfo nadal mam marne, wit. prenatalne za przeproszeniem gówno dały :/ Włączył mi żelazo. Nie spodobało mu się, że euthyrox zmniejszyłam, ale jak mu o tej utracie przytomności (i całej akcji) powiedziałam i o wynikach ekg (m.in. tachykardia 118), to z bólem powiedział, że ok... jednak za miesiąc znowu TSH muszę zrobić. Okazało się, że skoro tak reaguje i wcześniej reagował mój organizm na normalne (ale niższe) TSH, to może znaczyć niedoczynność o 2 podłożach, pytał się o jakieś tam badanie dodatkowe czy miałam (nie pamiętam nazwy, pierwszy raz słyszałam), ale nie. Tylko tyle wiem, że mam też hashimoto, jednak on mówi, że nie o to mu chodzi. Stwierdził, że przebadamy to po porodzie, bo teraz i tak nic nie wniesie.
    Kolejna wizyta u niego 29.05 :)
    A co do ceny - wizyta trwała ok. 20-25min (bo tylko usg, szybkie wypisanie jakie bad. zrobić i przejrzenie mojej morfo, recepta), a nie chciał w ogóle kasy wziąć :) Już drugi raz, więc mu mówię, że się nie zgadzam :P No to on, że mam dac 50 zł jak za monitoring :P Kochany jest. normalnie bierze ok. 150zł. Też jest pracownikiem Kliniki, do tego gin-położnikiem, ale w trakcie kończenia spec. z endo., wiedzę ma ogromna. Także jak widać to zalezy od człowieka.

Mój dzieciaczek (a zdjęć to mam chyba z 6 :D):

http://www.iv.pl/images/97544685551354728448.jpg

A co do kliniki niepłodności - ja byłam zakwalifikowana do darmowych wizyt i dostałam skierowanie, bo miałam postanowione różne diagnozy w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 11:16

kaarolaa, Qrczak, Marimiko, lolaliciouse, Wiola25 lubią tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly pokazuje mi, że jestem w 7 tygodniu (6 tyg 0 dni), ale na parenting to chyba mam się odnosić do 6-go tygodnia? Wnioskuję po podanej tam tabelce wymiarów, mam rację?

• szurabura Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara a skąd jesteś? Doktorek się konkretny wydaje :)

Wysłany: 1 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Ja miałam wczoraj ginka prywatnego.
    strasznie lubię tego doktorka taki fajny człowiek! <3
    Z dzidzią wszystko ok, ma 1,91cm, serduszko bije 182 razy na minutę (podobno norma na tym etapie). Dostałam pozwolenie na od czasu do czasu: delikatne spacerki (mam siadać i robić sobie przerwę), pływanie niemęczące mnie i spokojny seks (ale ten jeszcze rzadko).
    Dostałam tez opieprz za to, że nie zadzwoniłam w Wielkanoc jak miałam problem i że mam dzwonić, choćby i w nocy :P
    Aha i doktorek powiedział, że niestety wyniki morfo nadal mam marne, wit. prenatalne za przeproszeniem gówno dały :/ Włączył mi żelazo. Nie spodobało mu się, że euthyrox zmniejszyłam, ale jak mu o tej utracie przytomności (i całej akcji) powiedziałam i o wynikach ekg (m.in. tachykardia 118), to z bólem powiedział, że ok... jednak za miesiąc znowu TSH muszę zrobić. Okazało się, że skoro tak reaguje i wcześniej reagował mój organizm na normalne (ale niższe) TSH, to może znaczyć niedoczynność o 2 podłożach, pytał się o jakieś tam badanie dodatkowe czy miałam (nie pamiętam nazwy, pierwszy raz słyszałam), ale nie. Tylko tyle wiem, że mam też hashimoto, jednak on mówi, że nie o to mu chodzi. Stwierdził, że przebadamy to po porodzie, bo teraz i tak nic nie wniesie.
    Kolejna wizyta u niego 29.05 :)
    A co do ceny - wizyta trwała ok. 20-25min (bo tylko usg, szybkie wypisanie jakie bad. zrobić i przejrzenie mojej morfo, recepta), a nie chciał w ogóle kasy wziąć :) Już drugi raz, więc mu mówię, że się nie zgadzam :P No to on, że mam dac 50 zł jak za monitoring :P Kochany jest. normalnie bierze ok. 150zł. Też jest pracownikiem Kliniki, do tego gin-położnikiem, ale w trakcie kończenia spec. z endo., wiedzę ma ogromna. Także jak widać to zalezy od człowieka.

Mój dzieciaczek:

http://www.iv.pl/images/97544685551354728448.jpg

A co do kliniki niepłodności - ja byłam zakwalifikowana do darmowych wizyt i dostałam skierowanie, bo miałam postanowione różne diagnozy w szpitalu.

gdzie taki dobry pan doktor ?

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara z opisu widac, ze naprawde spoko gosc :) mam podobnego na nfz i w sumie moja pani dr z kliniki tez sa niczego sobie :)

a co do zdjatka to ładna fosolka juz jest :) niech sobie zdrowo rosnie...

Kiara lubi tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ