X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn - piękny brzusio (tez mam takie spodnie od piżamy - ale się wnie nie mieszcze już ;P)

ja jestem w pierwszej ciązy a brzuch też mam wywalony...może to genetycznie

ja witam was trzeci dzień bez mdłości i wymiotów z colą pod pazuchą :) ale ciągnie mnie wmiednicy i wczoraj tak mnie kość ogonowa bolała przez chwile że nie mogłam wstać z łóżka;/ co organizm to ma inaczej :>

ewelinka_shn, kaarolaa lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości póki co opuściły. Chociaż wczoraj był mały nawrót, ale szybko przeszło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest najgorzej jak leze i musze odkaszlnąć, jak mnie poderwało wszystko w srodku to az mi sie ciepło zrobiło...taki bol, az sie wystraszyłam

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh a ktory to u was tydz ciazy ze juz was mdlosci opuszczaja...ja dzis wyjatkowo dobrze sie czuje choc nie spie zawiele bo przy dzieciach sie nie da powoli zmniejsza mi sie potrzeba snu i wraca apetyt na wiekszosc rzeczy z czego sie niezmiernie ciesze!Do tej pory to byl tylko chleb z pasztetem albo pomidorem i platki corn flakes ; ):D:D u mnie to dopiero poczatek 3 miesiaca nie pamietam ile trzymaly mnie mdlosci we wczesniejszych ciazach ale nie smucilabym sie gdyby trwalo to niecaly 1 trymestr:)

maria.sm
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nnie wiem co mam jesc :( Po wszystkim mi niedobrze... Banana i jablko zwymiotowalam, teraz zjadlam zielonego ogorka i troche brukselki i juz czuje armagedon nadchodzi... :( po bulce tez jest kiepsko, po miesie masakra, slodkiego nie przelkne... Ehhh

A jeszcze dla meza obiad trzeba zrobic bo z pracy wroci...ale jak jak ja smaku nie mam, i wszystko mi smierdzi :(

Kulka41 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moge jesc wszystko, zero mdłosci dalej...rano jadłam kanapki z pomidorem...teraz nalesniki ze slodka smietana i cynamonem...

co prawda wczoraj zapach smazonej kiełbasy mi przeszkadzał, ale jak otworzyłam okno było ok...

przez brak mdlosci dalej mysle czy z Kropkiem jest wszystko dobrze...

kasienka236 lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja moge jesc wszystko, zero mdłosci dalej...rano jadłam kanapki z pomidorem...teraz nalesniki ze slodka smietana i cynamonem...

co prawda wczoraj zapach smazonej kiełbasy mi przeszkadzał, ale jak otworzyłam okno było ok...

przez brak mdlosci dalej mysle czy z Kropkiem jest wszystko dobrze...

nie martw sie tylko ciesz :) U mnie zle znoszenie ciazy jest genetyczne :/ Z synem od 6 do 16 tygodnia wymiotowalam dzien w dzien i mialam potworne migreny, a od 16 tc do konca dostalam rwy kulszowej i plakalam kazdego ranka probujac wstac z lozka i po kazdym spacerze. Po 33tc spuchlam jak balon i juz nawet butow zalozyc nie moglam :P

Teraz jest troche lepiej, i mam nadzieje, ze choc troche lagodniej minie mi ta ciaza :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam typowych mdłości, ale cały czas wszystko stoi mi w żołądku albo podchodzi do gardła - jak przy zatruciu albo przejedzeniu. Skutek jest taki, że najchętniej nic bym nie jadła. Najlepiej wchodzi chleb z żółtym serem albo z dżemem. Prawie od wszystkiego mnie odrzuca.
    Marzy mi się zjedzenie spokojnie obiadu

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety jest tak przez całą dobę, nawet jak się obudzę w nocy

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    nie martw sie tylko ciesz :) U mnie zle znoszenie ciazy jest genetyczne :/ Z synem od 6 do 16 tygodnia wymiotowalam dzien w dzien i mialam potworne migreny, a od 16 tc do konca dostalam rwy kulszowej i plakalam kazdego ranka probujac wstac z lozka i po kazdym spacerze. Po 33tc spuchlam jak balon i juz nawet butow zalozyc nie moglam :P

Teraz jest troche lepiej, i mam nadzieje, ze choc troche lagodniej minie mi ta ciaza :)
    az tak strasznie to bym nie chciała tego przechodzic...moze u mnie to pojawi sie troche pozniej...albo wcale nie bede miała objawow :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie znowu pojawiło się plamienie. Mniejsze niż wczoraj, ale jest. Boli mnie dzisiaj trochę brzuch jak na okres. Czy to się w końcu kiedyś skończy?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia bedzie dobrze :) najwazniejsze, ze nie krawisz...kiedy teraz masz wizyte i usg?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 maja, chyba że coś więcej będzie się działo, to pojadę na izbę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie cierpliwie czekam...wizyte mam 10, ale gdyby cos było nie halo zaraz odwiedzam izbe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to ten krwiak sie czysci? mam nadzieje ze przez niego plamie...sie wyplami i do konca bedzie juz spokoj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:07

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też masz nadal to plamienie? Duże ilości? Jaki kolor?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:15

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam do mojej gin i właśnie odpisała, że mam brać no spe max 3 razy dziennie i 2 razy dziennie mam wziąć relanium.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A też masz nadal to plamienie? Duże ilości? Jaki kolor?
    najwiecej jest rano i wieczorem...juz duzo jasniejsze, takie brazowe z ciemniejszymi grudkami...jedno co mnie cieszy to brak bolu...mi w szptalu kazali brac nospe 3 razy dziennie, ale wczoraj wieczorem nie brałam, dzisiaj juz tez nie biore...teraz tylko 3 razy dziennie magnez i 350 mg progesteronu...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się trochę tego relanium brać. Może tylko raz dziennie będę brać. Zobaczę jak będzie w następnych dniach. Do wizyty jeszcze 11 dni. Oszaleję chyba do tego czasu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak samo jak ja, oj jajko zniose do soboty...

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ