X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn - piękny brzusio (tez mam takie spodnie od piżamy - ale się wnie nie mieszcze już ;P)

ja jestem w pierwszej ciązy a brzuch też mam wywalony...może to genetycznie

ja witam was trzeci dzień bez mdłości i wymiotów z colą pod pazuchą :) ale ciągnie mnie wmiednicy i wczoraj tak mnie kość ogonowa bolała przez chwile że nie mogłam wstać z łóżka;/ co organizm to ma inaczej :>

ewelinka_shn, kaarolaa lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości póki co opuściły. Chociaż wczoraj był mały nawrót, ale szybko przeszło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest najgorzej jak leze i musze odkaszlnąć, jak mnie poderwało wszystko w srodku to az mi sie ciepło zrobiło...taki bol, az sie wystraszyłam

• maria.sm Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh a ktory to u was tydz ciazy ze juz was mdlosci opuszczaja...ja dzis wyjatkowo dobrze sie czuje choc nie spie zawiele bo przy dzieciach sie nie da powoli zmniejsza mi sie potrzeba snu i wraca apetyt na wiekszosc rzeczy z czego sie niezmiernie ciesze!Do tej pory to byl tylko chleb z pasztetem albo pomidorem i platki corn flakes ; ):D:D u mnie to dopiero poczatek 3 miesiaca nie pamietam ile trzymaly mnie mdlosci we wczesniejszych ciazach ale nie smucilabym sie gdyby trwalo to niecaly 1 trymestr:)

maria.sm
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nnie wiem co mam jesc :( Po wszystkim mi niedobrze... Banana i jablko zwymiotowalam, teraz zjadlam zielonego ogorka i troche brukselki i juz czuje armagedon nadchodzi... :( po bulce tez jest kiepsko, po miesie masakra, slodkiego nie przelkne... Ehhh

A jeszcze dla meza obiad trzeba zrobic bo z pracy wroci...ale jak jak ja smaku nie mam, i wszystko mi smierdzi :(

Kulka41 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moge jesc wszystko, zero mdłosci dalej...rano jadłam kanapki z pomidorem...teraz nalesniki ze slodka smietana i cynamonem...

co prawda wczoraj zapach smazonej kiełbasy mi przeszkadzał, ale jak otworzyłam okno było ok...

przez brak mdlosci dalej mysle czy z Kropkiem jest wszystko dobrze...

kasienka236 lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja moge jesc wszystko, zero mdłosci dalej...rano jadłam kanapki z pomidorem...teraz nalesniki ze slodka smietana i cynamonem...

co prawda wczoraj zapach smazonej kiełbasy mi przeszkadzał, ale jak otworzyłam okno było ok...

przez brak mdlosci dalej mysle czy z Kropkiem jest wszystko dobrze...

nie martw sie tylko ciesz :) U mnie zle znoszenie ciazy jest genetyczne :/ Z synem od 6 do 16 tygodnia wymiotowalam dzien w dzien i mialam potworne migreny, a od 16 tc do konca dostalam rwy kulszowej i plakalam kazdego ranka probujac wstac z lozka i po kazdym spacerze. Po 33tc spuchlam jak balon i juz nawet butow zalozyc nie moglam :P

Teraz jest troche lepiej, i mam nadzieje, ze choc troche lagodniej minie mi ta ciaza :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam typowych mdłości, ale cały czas wszystko stoi mi w żołądku albo podchodzi do gardła - jak przy zatruciu albo przejedzeniu. Skutek jest taki, że najchętniej nic bym nie jadła. Najlepiej wchodzi chleb z żółtym serem albo z dżemem. Prawie od wszystkiego mnie odrzuca.
    Marzy mi się zjedzenie spokojnie obiadu

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety jest tak przez całą dobę, nawet jak się obudzę w nocy

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    nie martw sie tylko ciesz :) U mnie zle znoszenie ciazy jest genetyczne :/ Z synem od 6 do 16 tygodnia wymiotowalam dzien w dzien i mialam potworne migreny, a od 16 tc do konca dostalam rwy kulszowej i plakalam kazdego ranka probujac wstac z lozka i po kazdym spacerze. Po 33tc spuchlam jak balon i juz nawet butow zalozyc nie moglam :P

Teraz jest troche lepiej, i mam nadzieje, ze choc troche lagodniej minie mi ta ciaza :)
    az tak strasznie to bym nie chciała tego przechodzic...moze u mnie to pojawi sie troche pozniej...albo wcale nie bede miała objawow :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie znowu pojawiło się plamienie. Mniejsze niż wczoraj, ale jest. Boli mnie dzisiaj trochę brzuch jak na okres. Czy to się w końcu kiedyś skończy?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia bedzie dobrze :) najwazniejsze, ze nie krawisz...kiedy teraz masz wizyte i usg?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 maja, chyba że coś więcej będzie się działo, to pojadę na izbę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie cierpliwie czekam...wizyte mam 10, ale gdyby cos było nie halo zaraz odwiedzam izbe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to ten krwiak sie czysci? mam nadzieje ze przez niego plamie...sie wyplami i do konca bedzie juz spokoj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:07

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też masz nadal to plamienie? Duże ilości? Jaki kolor?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:15

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam do mojej gin i właśnie odpisała, że mam brać no spe max 3 razy dziennie i 2 razy dziennie mam wziąć relanium.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A też masz nadal to plamienie? Duże ilości? Jaki kolor?
    najwiecej jest rano i wieczorem...juz duzo jasniejsze, takie brazowe z ciemniejszymi grudkami...jedno co mnie cieszy to brak bolu...mi w szptalu kazali brac nospe 3 razy dziennie, ale wczoraj wieczorem nie brałam, dzisiaj juz tez nie biore...teraz tylko 3 razy dziennie magnez i 350 mg progesteronu...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się trochę tego relanium brać. Może tylko raz dziennie będę brać. Zobaczę jak będzie w następnych dniach. Do wizyty jeszcze 11 dni. Oszaleję chyba do tego czasu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak samo jak ja, oj jajko zniose do soboty...

‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ