X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do teorii, iż w drugiej ciąży brzuch jest szybciej widoczny - to prawda, ale ta teoria dotyczy wyłącznie ciąż zakończonych porodem, a raczej po prostu przebycia zaawansowanej ciąży, bo to właśnie w tym okresie mięśnie się mocno rozluźniają, macica jest bardzo duża.

Milcia, ale kurcze po co Ci teraz jeszcze relanium? Tak duża dawka no spy Ci nie wystarczy? Przecież sama piszesz, że tylko trochę Cię brzuch boli, to jest nawet normalne w fizjologicznej ciąży... w naszym organizmie zachodzą ogromne zmiany.
    myślę, że do końca ciąży będzie nas coś pobolewało - teraz więzadła, macica się rozciągają, hormony robią szum w organizmie, jajniki bardziej pracują, później będą nas bolały krzyże itd. To raczej normalne, trzeba przetrwać. :) Mnie gin uspokoił, że wiele kobiet tak ma. Ja mam tak prawie codziennie, także już się nie spinam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 14:53

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem na wizażu na wątku listopadowo-grudniowym i tam kilka dziewczyn ma własnie krwiaki i kosmówki poodklejane, jedna nawet ma już drugi raz krwiaka (drugi zrobił się w wyniku stresu) i też plami, była w szpitalu, powiedzieli, że to normalne jak jest krwiak, bo przecież którąś droga on się musi powoli ewakuować :)
    Także dziewczyny nie nakręcajcie się niepotrzebnie, na pewno właśnie idzie ku dobremu, a nie na odwrót :) Jak będziecie pozytywnie myślec, to i pozytywnie to się skończy! <3

kaarolaa, Qrczak, Wiola25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znow sie zdenerwowałam, zobaczyłam krew na papierze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - ja jest krew i się stresujesz, to ja bym pojechała na IP. Sprawdzisz, może coś Ci zalecą i będziesz spokojniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co oni moga zalecic, byłam juz w szptalu, dostałam leki i powiedzieli ze nic wiecej nie da sie zrobic tylko czekac, lezec i brac leki...jesli bedzie wiecej krwi wtedy pojade, teraz dotre do szpitala i mi przejdzie i bedzie czysto jak ostatnio i mnie wysmieja...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa krew czerwona? Czy brązowa?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krew czerwona...nieduzo ale sie pojawiła, wczesniej było tylko brazowe plamienie...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa zobacz za jakis czas jak znów będzie to jedz ba ip .. moze tez cos z kosmowka się dzieje

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    krew czerwona...nieduzo ale sie pojawiła, wczesniej było tylko brazowe plamienie...

Jak czerona to lepiej zebys pojechala

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Kaarolaa zobacz za jakis czas jak znów będzie to jedz ba ip .. moze tez cos z kosmowka się dzieje
    lekarz z przychodni mowil o kosmowce, ale w szpitalu tego nie widzieli tylko ten krwiak...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    co oni moga zalecic, byłam juz w szptalu, dostałam leki i powiedzieli ze nic wiecej nie da sie zrobic tylko czekac, lezec i brac leki...jesli bedzie wiecej krwi wtedy pojade, teraz dotre do szpitala i mi przejdzie i bedzie czysto jak ostatnio i mnie wysmieja...

Zgadzam się z Tobą. Mi tez na izbie powiedzieli, że na tym etapie nic więcej poza leżeniem i większą dawką luteiny, nie mogą nic zrobić...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może rzeczywiście krwiak się wydala, ale to jest stresujące jak się wciąż coś dzieje.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa ja na poczatku też miałam żywo czerwoną krew, ale z dzieckiem było ok. Teraz za każdym nowym incydentem chciałabym mieć pod ręką usg i sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bedzie wiecej krwi to wtedy pojade teraz leze i czekam i nic wiecej nie zrobie...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic więcej nie możemy już zrobić. Przecież i tak robimy już wszystko co w naszej mocy, żeby było dobrze.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja moge jesc wszystko, zero mdłosci dalej...rano jadłam kanapki z pomidorem...teraz nalesniki ze slodka smietana i cynamonem...

co prawda wczoraj zapach smazonej kiełbasy mi przeszkadzał, ale jak otworzyłam okno było ok...

przez brak mdlosci dalej mysle czy z Kropkiem jest wszystko dobrze...

u mnie też zero mdłości wszyscy się śmieją że dużo jem ;)
    byłam dziś na becie mój wynik to 4413mlU/ml chyba jest ok ;)

kaarolaa, Wiola25 lubią tę wiadomość

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktory to dzien po owulce?

Wysłany: 2 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    U mnie właśnie znowu pojawiło się plamienie. Mniejsze niż wczoraj, ale jest. Boli mnie dzisiaj trochę brzuch jak na okres. Czy to się w końcu kiedyś skończy?

U MNIE TO SAMO PLAMIENIE MINIMALNE I OS CZASU DO CZASU BRZUCH BOLI...mam nadzieję że niebawem się to skończy

kasienka236

Wysłany: 2 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ktory to dzien po owulce?

jakiś 13-14

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak na 13-14 to bardzo wysoka masz ponad 4 tys tak?

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ