X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - nawet nie wiesz jaką mam ochotę na klasycznego polskiego kotleta :( normalnie zawsze jadłam zdrowe, bez panierki a teraz przez ten brak mięsa już tak za nim tęsknie, że szok... ale co z tego, że tęsknie, jak ostatnio też miałam ochotę, a później w wc wylądowało :/ i na kiełbasę, taką z grilla dobrze przypieczoną!!! mmmmm jak mi rzyganko przejdzie to sobie zjem :D
    w ogóle wszamałabym taki polski, tłusty obiad - ziemniaki polane tłuszczykiem i posypane koperkiem, kotlet z piersi w panierce złoty, surówka mniaaaam albo pierogi z mięsem domowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:05

kaarolaa lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gotowana marchewka? czy surowa?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja upewniałam się dzis, że z maluszkiem wszystko ok - serduszko pyka <3 aaaa i wiecie co jeszcze?? słyszałam ruchy!!!!!!! <3 <3 <3 rany jakie to bylo cudowne... to było na pewno maleństwo, bo inaczej je słychać niż jelita czy coś takiego i ruszało się tuż obok serduszka :) Normalnie aż się wzruszyłam!
    Plamień dzis nie mam juhuu :) To musiało być z wysiłku... najwidoczniej nie da mnie na razie normalnie chodzenie i stanie przez dłuższy czas.

Do jutra daję mu spokój, a jak jutro żadnych plamień itd. nie będzie to już nie będę codziennie sprawdzać co u niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:06

olcia23 lubi tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałom mi się, wyczytałam dzisiaj w mojej karcie ciąży (mam jeszcze taką ulotkę dodatkową), że nie powinno się pić podczas obiadu, dopiero 20-30 min po obiedzie, zmniejsza to ryzyko mdłości i wymiotów.

Kiara zazdroszczę normalnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:11

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Karola gotowana marchewka? czy surowa?
    taka na parze :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja na nic nie mam ochoty....na początku bez opamiętania mięso jadłam. Teraz owoce, jogurciki. Nawet zupy mi się nie chce. Ale tak najwyraźniej chce kropek:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, czytać Was nie można!!
    Ciągle o żarciu, aż zapomniałam że przecież mnie mdi cały czas!! Tutaj marcheweczki, kurczaczki, kotleciki, szczawiowe!! A ja mam pustą lodówę :P

Dzięki za cynk o ciuchach w lidlu, te koralowe leginsy to musze mieć :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poki moge jesc to pisze, niewiadomo co bedzie jutro...dziewczyny pisały, ze nawet w 10 tyg dopiero mdłosci sie zaczeły...

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa -to zrobimy wymianę, mi przejdzie a Tobie zacznie :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mmm uwielbiam marchewke na parze. Wogole lubię gotowane warzywa

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    kaarolaa -to zrobimy wymianę, mi przejdzie a Tobie zacznie :)
    nie dzieki :) tak mi jest bardzo dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Karola mmm uwielbiam marchewke na parze. Wogole lubię gotowane warzywa
    ja tez lubie warzywa, miała byc fasolka do obiadu, ale w sklepie nie mieli wiec została marchewka :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała choc 2 dni poczuc mdłości i wymioty. Wiem jestem sadystka hihi

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze brokulki kalafiorki lubie ;) niedlugo zrobie mloda kapustke duszona mmm tez uwielbiam... albo marchewka z groszkiem... jeny no wszystko warzywne teraz jest dla mnie super ;) moglabym jesc same warzywa i ogórki kartuskie

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj przyszła szwagierka kupiła w lumpeksie dżinsowa spódniczkę ciążową. Podobno jakąś firmowa za 16 zł. Ja ogólnie lubię pogrzebać w ciucholandach, bo można super rzeczy znaleźć i często nowe, ale wczoraj jak weszliśmy to nawet mi się nie chciało niczego szukać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, skoro już o tym mowa... to powiedzcie jak to jest z tym mdleniem. Od wieku dziecięcego ja nigdy-przenigdy nie wymiotowałam i nie wiem za bardzo jak to jest i czy moje obserwacje są słuszne. Od jakichś 3-4 dni zaczęło mnie mulić. Początkowo było tak, że poczułam się głodna, za chwilę mega ssanie w żołądku i rwało mnie na wymioty, ale oczywiście nie było czego zwrócić. A z kolei dzisiaj jak coś zjem to chwilę później mam wrażenie że coś mi stoi w gardle, leżę, leżę... i raptem mnie rwie, ale znów nie ma czego zwrócić, mimo, że jedzonko było jakieś pół godz wcześniej. Mam wrażenie, że czasem wystarczy, że sobie przypomnę ten niemiły odruch zwrotny i znów mnie rwie - na samą myśl. Też tak macie???

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj boli brzuch, ale nie potrafię określić czy to jak na okres czy bóle boczne. Chyba No Spe sobie wezmę. Czuję się dzisiaj ogólnie źle. Ryczeć mi się chce, bo mam jakieś złe przeczucie.. tak się boję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 15:46

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to są mdłości, które mogą ale nie muszą przejść w wymioty.

Kiara w ciąży też będziesz wyrywać włoski woskiem bo ja trochę się boję..

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia nie myslimy źle! Juz w tej chwili pozytywne myślenie! Wszystkie mamy silne maluchy

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to hormony, nie nakręcamy się :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ