X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzruszyłam się :)
    http://www.zajawkowo.pl/film/10610/dziecko-wzruszone-glosem-matki/

Marimiko lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do miłośniczek gór. Ja mieszkam w Górach Sowich:-) Niskie bo niskie ale są. Często bywaliśmy w Karpaczu:-) Myślę,że nawet z maluszkiem już n lato się wybiorę:-)

Dziewczyny od kilku dni mam takie dziwne uczucie jakbym wogóle nie była w ciąży....sama nie wiem. Nie chcę narzekać ale poprostu lepiej się czuję, piersi mniej bolą....wizytę mam u mojego gina dopiero 12.06 .

eforts lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zabobony nie wierzę. Pierwszy prezent dla dzieciaczka dostałam od kuzynki męża już 3 tyg temu z napisem "I'm new" :) ale sama nic jeszcze nie kupowałam. Ciuchy będę miała po dzieciaczkach siostry: ma córce i synka więc mam wybór:P

My mamy małe mieszkanie 2 pokojowe - 48 metrów - słabo ustawne więc będzie trochę zabawy...to łóżeczko z żyrafą wypatrzyłam kilka dni temu - ale nadal waham się między tradycyjnym a turystycznym.

Ja za górami nie przepadam, ale kocham morze. Mieszkam w Gdańsku, a pracuje w Sopocie 150m od morza...:) czasem na przerwie się chodziło na plażę ;)

Po wizycie u masażystki - trochę lepiej, ale będę musiała jeszcze kilka razy pójść. Nast. wizyta za tydzień we wtorek. Boli mnie prawdopodobnie od stanu "przedrwowo kulszowego". Gdybym poczekała dłużej to mogło by być słabo. Ponoć to może być od tego, że miednica się rozszerza i zmienia i od tego te bóle. I dodatkowo mięśnie trochę zmieniają się w ciąży i też mogą uciskać (np. na pośladkach). Dostałam też ćwiczenie do zrobienia codziennie na rozciąganie pośladków.

P.S. Piękne brzuszki!

Kiara lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - super filmik!!! śliczny maluszek - to takie słodkie i wzruszające...oczy mi zmokły...

Bajka lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Dołączam się do miłośniczek gór. Ja mieszkam w Górach Sowich:-) Niskie bo niskie ale są. Często bywaliśmy w Karpaczu:-) Myślę,że nawet z maluszkiem już n lato się wybiorę:-)

Dziewczyny od kilku dni mam takie dziwne uczucie jakbym wogóle nie była w ciąży....sama nie wiem. Nie chcę narzekać ale poprostu lepiej się czuję, piersi mniej bolą....wizytę mam u mojego gina dopiero 12.06 .

ja też tak mam, mdłości mijają, czuję się bardzo dobrze tylko lekka senność i wrażliwe piersi ale nie martwmy się tylko cieszmy widać nastają lepsze dni :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Bajka - super filmik!!! śliczny maluszek - to takie słodkie i wzruszające...oczy mi zmokły...

ja też się popłakałam razem z tym maluszkiem :)

Doris-83 lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko a co to za ćwiczenie? Możesz opisać? Bo może i ja sobie będę robić. Mój A. się śmieje, że zakwasy mam od wsadzania kwiatków na działce na kucaka ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ja część ciuszków już mam właśnie kupionych w ciucholandach. I nie widzę w tym nic złego. Wyprane i pachnące wyglądają jak nówki. Wiadomo, że jeszcze na jesieni będę je prała i prasowała (zwłaszcza, że spoczywają w pudle na strychu).

Część pewnie dostanę od rodziny i koleżanek po ich maluchach. Brakującą resztę natomiast dokupię w zwykłych sklepach.
    Podobno w Tesco mają świetną linię dziecięcych ciuszków.
    brawo! Ja tak samo i uważam za głupotę wywalanie pieniędzy na całą nową wyprawkę dla malucha... Toż nawet nie wiadomo jaki długi on się urodzi, np. ciuszki r. 52 wcale nie na każdego malucha muszą wejść.
    Ja 90% ciuszków będę miała używane, z nowych na pewno kupię jakieś skarpetki (w lumpku u nas niestety rzadko są, także nie starczy mi) i tylko kilak rzeczy żeby ucieszyć oko.
    łożeczko też będziemy miec po rodzinie :)

EFORTS -ja miałam C, a teraz mam mniejsze E (według tej "zwykłej" rozmiarówki), także moje piersi też są duże, no i obawiam się czy w takim kostiumie bez miseczek nie będą źle wyglądały, dlatego chcę z miseczkami, ale takimi dośc zabudowanymi, tj. jak jeszcze urosną, to żeby się mieściły.

MARMIKO - fajnie, że CIę wymasowali :) Mnie TŻ masuje prawie codziennie, bo też mam bóle, a on wie jak (kiedyś jego współlokatorką była fizjoterapeutka - dziewczyna jego kuzyna i nauczyła go). Wiesz co, a o tym stanie w życiu nie słyszałam... szczerze mówiąc chyba taki nie istnieje :D Jak dla mnie albo ma się rwę kulszową, albo nie... ona łapie bardzo nagle (sama przechodziłam 2x, dostawałam na to zastrzyki, bo nie szło chodzić), a nie jest tak, że narasta narasta i aż Cię złapie, tylko czujesz się ok i nagle jest ałaaaa. :) więc może już masz, albo to coś innego.

Jestem po wizycie!
    Zakaźnik bardzo ok (a do tego cholernie przystojny, kurcze ), powiedział, że wygląda to na stare zakażenie, ale bardzo silnie przechodzone i zażartował jeszcze: "jakby zjadła pani z pół kilo surowego mięsa" :P ale odp. mu, że głównym podejrzanym są kotki które głaskałam podczas wycieczki do kraju arabskiego. Powiedział, że z uwagi na to, iż toxoplazmoza jest w ciąży bardzo poważną sprawą, to w tym tyg. mam jeszcze powtórzyć badanie i wtedy będzie w 100% wiadomo na czym stoję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 16:35

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżysz na plecach i masz zgięte nogi w kolanach.

Jedną nogę zakładasz na drugą w ten sposób, że kostka nogi zakładanej przylega do kolana nogi stojącej, o tak:

http://wrzucaj.net/images/2014/06/02/aaaa.jpg

i najpierw kostkę przyciskać do kolana 3 razy po 2-3 sekundy, po czym za 4 razem spróbować kostkę oderwać na 2-3 sekundy od kolana w stronę twarzy. Po czym 30 sekund tak wytrzymać w pozycji wyjściowej i wtedy się powinno czuć "rozciąganie" pośladka. I potem druga noga. I takie ćwiczenie 2-3 razy dziennie.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara - no tą nazwę sama wymyśliłam :P chodziło po prostu o to, że coś tam uciskało ale nie na tyle, żeby to rwa kulszowa była - bo mogłam jeszcze funkcjonować. Ale oficjalnie takiego stanu nie ma:P

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odebralam wyniki, mocz ok, morfologia super, glukoza na czczo 90...wysoka cholercia, najwyzsza mialam 75, a norma jest do 105...bede musiala na to uwazac

no i ta rozyczka igg wyszla mi 113 czyli wynik dodatni a igm 0,19 wynik ujemny

zobaczymy w czwartek o co chodzi...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam glukoze 98 (a na wynikach wskazano max do 100)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi pierwszy raz taka wyszla...bede musiala na to uwazac, zwłaszcza w ciazy

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam glukoze 96,7 przy normach 70,0-99,0 także też wysoko.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam 102 a na drugi dzień 89 ;) moze cos slodkiego wieczorem zjadlas lub wypilas?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie 4 czekoladki merci zjadlam :)
    dobra jest w normie, za jakis czas zrobi sie powtorke i bede wiedziala co i jak

a teraz pije koktajl truskawkowo bananowy z jogurtem naturalnym :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:

Ja też dzisiaj o tym pisałam, też czuję niepokój... ale podobnie czułam się w czwartek, a w piątek byłam na wizycie i dzidziuś miał się bardzo dobrze, machał nóżkami i rączkami jak szalony :) ...tak więc może tak ma być? może przerwa w złym samopoczuciu? od czwartku tylko trochę pobolewają mnie piersi, podbrzusza zupełnie nie czuję, a i zemdliło mnie tylko raz, w sobotę, bo bardzo długo nie jadłam.

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie dzisiaj słabo zrobilo, jak bylam u kolezanki, mroczki przed oczami, ale posiedzialam sobie i przeszło...piersi praktycznie od poczatku nie bola, moze bardzo delikatnie po bokach...mdłosci bardzo rzadko a ciaza sie rozwija...u kazdej jest inaczej, a i teraz juz konczy sie I trymestr wiec i objawy zaczynaja ustepowac wiec spokojnie dziewczyny, napewno wszystko jest dobrze :)

Doris-83, Bajka lubią tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ta raczej bezobjawows ;) cieszmy się z tego a nie szukajmy dziury w całym ;)

kaarolaa, Doris-83 lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to dobrze, oznacza to że różyczkę już przechodziłaś.
    Ja kiedyś miałam podejrzenie rwy sle to jak szłam lub stałam i złapał mnie ból to padałam na ziemię tak nagle :) ale po rtg okazalo sie ze skolioza.chociaz nie wiem czu to od niej te bóle.

Dziewczyny doceniajcie dobre samopoczucie ja po kilku dniach uznalam je za norme a tu.psikus , dzisiaj mam okrony ból głowy, mdłości i wymioty :( tęsknie za brakiem objawów :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ