X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    kaarolaa doczekasz się kochana, ja też nie mogłam się doczekać kiedy w końcu będzie widoczny, a tu proszę nie wiedzieć kiedy a już jest sporawy :) ciężko jest go już ukryć, ale lubię go eksponować hihiih będę zakrywać w 9 m-cu hehehe. Chociaż u mnie w pracy jeszcze nikt nie zauważył, zresztą pracuję z samymi facetami może w 9 m-cu zauważą hehhe
    kurcze to niezle zeby jeszcze nikt sie nie domyslił, ale skoro mowisz ze pracujesz tylko z facetami to nic dziwnego oni sa malo domyslni :) i pewnie tak szybko nie zauwaza, chyba ze walna Ci komplementa, "cos chyba przytylas ostatnio"

• Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w rozmiarze 56sie topil a po 2 miesiacach 62 bylo przyciasne :P Ehhh mnie cc czeka znowu i nie ze sie boje, tylko ja dobe po znieczuleniu podpajeczynowkowym zaczynm wymiotowac a to jest cos tak bolesnego ze nikomu nie zycze :/ Dawali mi nawet kroplowke od razu po cc jak powiedzialam ze tak reaguje ale i tak wymiotowalam.

Przyszly bluzeczki ciazowe z C&A z przeceny :D Super, a za taka cene to wrecz wspaniale :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to piję wygazowaną colę z nadzieją, że będzie mi lepiej.
    Głodna jestem, mam ochotę na normalny obiad, ale boję się jeść... pozostanie sucharek na dziś :P

Co do ruchów, to ja od jakiegoś tygodnia czułam takie dziwne wibrowanie w brzuchu, coś jakby burczenie, ale to np. podczas jedzenia. Tak trochę inaczej. Może to dzidzia się przemieszcza? Choć chyba za wcześnie nawet i na takie bulgotki :)

Mam okropną ochotę na jagody, no ale drogie jeszcze... kiedy potanieją? Jak myślicie?

a odnośnie wózków i długości gondoli pisałyście, aż podpatrzyłam na wymiary tego Tako Alive co mi się podoba i długość gondoli 90, toż to gigant ;) https://www.google.pl/search?q=tako+alive+wymiary&es_sm=93&tbm=isch&imgil=wMShJGMyLyEs8M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn1.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcQxmx2czaKLZc_sty5YBNqPeG-tBakyyX2vzu0rRHD-k0eNiCXIdA%253B600%253B250%253BjjtAfjuUWS6t_M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.justbaby.pl%25252Falive-marki-tako-chcesz-rabat-zadzwon-wozek-wielofunkcyjny-3w1-gleboko-spacerowy-fotelik-samochodowy-dostepny-w-10-kolorach.html&source=iu&usg=__b_cdFWCYLre4-j6qKSzfbXmES8o%3D&sa=X&ei=fmSpU6zRMZCe7AaumIGoDg&ved=0CCcQ9QEwAg&biw=1280&bih=699#facrc=_&imgdii=_&imgrc=wMShJGMyLyEs8M%253A%3BjjtAfjuUWS6t_M%3Bhttp%253A%252F%252Fm-store.pl%252Ftako%252Falive%252FFunkcje%252F100%252F001.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.justbaby.pl%252Falive-marki-tako-chcesz-rabat-zadzwon-wozek-wielofunkcyjny-3w1-gleboko-spacerowy-fotelik-samochodowy-dostepny-w-10-kolorach.html%3B600%3B250

• szurabura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia chwalić się tu szybko :)

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    kurcze to niezle zeby jeszcze nikt sie nie domyslił, ale skoro mowisz ze pracujesz tylko z facetami to nic dziwnego oni sa malo domyslni :) i pewnie tak szybko nie zauwaza, chyba ze walna Ci komplementa, "cos chyba przytylas ostatnio"

no faceci mało domyślni heheh, a ci moi to już wogole. Mam dziewczynkę na moje zastępstwo i jeden przychodzi widzi nową twarz i się pyta co ona tu będzie robić to mówię, że przejmie moje obowiązki, a on: aaaaa wyjeżdzasz, to pewnie na jakieś pół roku zagranicę, daleko :) ale czasami ni z gruszki ni z pietruszki zauważa, że byłam u fryzjera, że brwi zrobione, że chora hehehe faceci faceci

kaarolaa lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura takie :)

http://wrzucaj.net/images/2014/06/24/Desktop1.jpg

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo fajne :)

Ja to nie wiem jaki rozmiar celować, jak już 15 tydzień a u mnie ni widu ni słychu brzucha ;) Moja Mama w ciąży nie przybrała, tylko piłeczka z przodu. Coś mi się zdaje, że i ja tak mogę mieć...

Fajną sukienkę mierzyłam dziś w House, taka co brzuszek pomieści, ale to taki materiał dresowy, a sukienka z krótkim rękawem... na pewno nie na upalne lato, a chciałam też coś na teraz. No nic, w czwartek się na targ wybiorę to może coś kupię :) a w sumie sprzed ciąży mam parę bluzek takich luźnych więc może nie będę musiała dużo inwestować.

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia fajne te bluzeczki, będę musiała się przejechać bo widziałam, że dzinsy mają też w przecenie bynajmniej na stronie mieli. bluzeczki też by mi się już przydały :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zmieniając temat miałyście na genetycznym BPD mierzone, mojego maluszka (ostatnio wyczytałam dopiero) wynik jest o 5 dni dziecka większego, niby tam są klamerki i się mieści lekarz też mówił ok, ale ja się trochę wystraszyłam czy ok, wzrost miał na 12t6d a główkę na 13t3d

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    spoko nic się nie stało, ładne określenie :) 8 lipca wizyta może się wyciągnie :P i poznam w końcu płeć

to mamy w ten sam dzień wizytę a o której masz?:)i też mam nadzieję na płeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 15:19

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    dziewczyny zmieniając temat miałyście na genetycznym BPD mierzone, mojego maluszka (ostatnio wyczytałam dopiero) wynik jest o 5 dni dziecka większego, niby tam są klamerki i się mieści lekarz też mówił ok, ale ja się trochę wystraszyłam czy ok, wzrost miał na 12t6d a główkę na 13t3d

nie mam pojęcia jak to jest z tymi wymiarami mój miał wzrost na 12i 6 dzień a główkę na 12 i 5 także jeden dzień mniej też nie wiem czy się tym w ogóle przejmować

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pon mialam BIP 23 co oznaczalo, ze maly jest w 12+3 tyg. FL 12+6. A ja juz bylam wg belly w 13+1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 15:28

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ja byłam wg OM w 12+0, wg USG wyszło 12+5 a główka była 13+2. Mieści się spokojnie w tych klamerkach, bo tam do 14+ileś jest więc chyba nie ma się co martwić.

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj chyba komuś pozazdrościłam biegunki.... ;(

zbieram się do rodziców :) zjem u nich obiad i jedziemy do lekarza :))

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    dziewczyny czy jesteście już wszystkie na l4...

Ja od prawie samego początku bo miałam dwa epizody z krwawieniem.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli ktoś chętny to zapraszam do grupy na Facebooku mamy Grudzień 2014
    https://www.facebook.com/groups/774015542617073/

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    to mamy w ten sam dzień wizytę a o której masz?:)i też mam nadzieję na płeć :)

jeszcze dokładnie się nie umówiłam, zadzwonie w przyszłym tyg, mój gin nie umawia aż z takim wyprzedzeniem praktycznie z dnia na dzien jest w stanie przyjąc. ja zwykle chodzę tak koło 17.
    U mnnie to juz w sumie będzie 19t więc mam nadzieję, że w końcu uda sie określić płeć :) chociaż ostatnio też miałam nadzieję, ale mnie zgasił i powiedział, że w okolicach 20-22 tyg będzie można ustalić płeć. dziwne

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula może on chce być bardziej pewny :)co do płci różnie mają ci lekarze :)koleżance powiedział w 14 tyg:) i się sprawdziło:)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka może i masz rację, ale powiem Ci, że specjalnie to się nie przyglądał co ma miedzy nogami ot tylko zmierzył i na moje pytanie o płeć od razy powiedział ze się jeszcze nie da określić. Moze jakby wykazał minimum chęci i przełączył na 3d to coś by tam było widać, ale po co. Dlatego zmolestuję go teraz :) w sumie to z jednej strony dobrze, że chce miec pewnośc. nie chcialabym po kilku tyg usłyszeć, że zamiast syna będzie corka albo odwrotnie. Poczekam byleby na 100% potwierdził płeć

Bajka lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja lekarka jest podobna w odpowiedziach :) więc się nie spodziewam, ze mi powie sama w 16 tyg :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ