X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    kaarolaa doczekasz się kochana, ja też nie mogłam się doczekać kiedy w końcu będzie widoczny, a tu proszę nie wiedzieć kiedy a już jest sporawy :) ciężko jest go już ukryć, ale lubię go eksponować hihiih będę zakrywać w 9 m-cu hehehe. Chociaż u mnie w pracy jeszcze nikt nie zauważył, zresztą pracuję z samymi facetami może w 9 m-cu zauważą hehhe
    kurcze to niezle zeby jeszcze nikt sie nie domyslił, ale skoro mowisz ze pracujesz tylko z facetami to nic dziwnego oni sa malo domyslni :) i pewnie tak szybko nie zauwaza, chyba ze walna Ci komplementa, "cos chyba przytylas ostatnio"

• Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w rozmiarze 56sie topil a po 2 miesiacach 62 bylo przyciasne :P Ehhh mnie cc czeka znowu i nie ze sie boje, tylko ja dobe po znieczuleniu podpajeczynowkowym zaczynm wymiotowac a to jest cos tak bolesnego ze nikomu nie zycze :/ Dawali mi nawet kroplowke od razu po cc jak powiedzialam ze tak reaguje ale i tak wymiotowalam.

Przyszly bluzeczki ciazowe z C&A z przeceny :D Super, a za taka cene to wrecz wspaniale :D

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to piję wygazowaną colę z nadzieją, że będzie mi lepiej.
    Głodna jestem, mam ochotę na normalny obiad, ale boję się jeść... pozostanie sucharek na dziś :P

Co do ruchów, to ja od jakiegoś tygodnia czułam takie dziwne wibrowanie w brzuchu, coś jakby burczenie, ale to np. podczas jedzenia. Tak trochę inaczej. Może to dzidzia się przemieszcza? Choć chyba za wcześnie nawet i na takie bulgotki :)

Mam okropną ochotę na jagody, no ale drogie jeszcze... kiedy potanieją? Jak myślicie?

a odnośnie wózków i długości gondoli pisałyście, aż podpatrzyłam na wymiary tego Tako Alive co mi się podoba i długość gondoli 90, toż to gigant ;) https://www.google.pl/search?q=tako+alive+wymiary&es_sm=93&tbm=isch&imgil=wMShJGMyLyEs8M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn1.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcQxmx2czaKLZc_sty5YBNqPeG-tBakyyX2vzu0rRHD-k0eNiCXIdA%253B600%253B250%253BjjtAfjuUWS6t_M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.justbaby.pl%25252Falive-marki-tako-chcesz-rabat-zadzwon-wozek-wielofunkcyjny-3w1-gleboko-spacerowy-fotelik-samochodowy-dostepny-w-10-kolorach.html&source=iu&usg=__b_cdFWCYLre4-j6qKSzfbXmES8o%3D&sa=X&ei=fmSpU6zRMZCe7AaumIGoDg&ved=0CCcQ9QEwAg&biw=1280&bih=699#facrc=_&imgdii=_&imgrc=wMShJGMyLyEs8M%253A%3BjjtAfjuUWS6t_M%3Bhttp%253A%252F%252Fm-store.pl%252Ftako%252Falive%252FFunkcje%252F100%252F001.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.justbaby.pl%252Falive-marki-tako-chcesz-rabat-zadzwon-wozek-wielofunkcyjny-3w1-gleboko-spacerowy-fotelik-samochodowy-dostepny-w-10-kolorach.html%3B600%3B250

• szurabura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia chwalić się tu szybko :)

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    kurcze to niezle zeby jeszcze nikt sie nie domyslił, ale skoro mowisz ze pracujesz tylko z facetami to nic dziwnego oni sa malo domyslni :) i pewnie tak szybko nie zauwaza, chyba ze walna Ci komplementa, "cos chyba przytylas ostatnio"

no faceci mało domyślni heheh, a ci moi to już wogole. Mam dziewczynkę na moje zastępstwo i jeden przychodzi widzi nową twarz i się pyta co ona tu będzie robić to mówię, że przejmie moje obowiązki, a on: aaaaa wyjeżdzasz, to pewnie na jakieś pół roku zagranicę, daleko :) ale czasami ni z gruszki ni z pietruszki zauważa, że byłam u fryzjera, że brwi zrobione, że chora hehehe faceci faceci

kaarolaa lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura takie :)

http://wrzucaj.net/images/2014/06/24/Desktop1.jpg

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo fajne :)

Ja to nie wiem jaki rozmiar celować, jak już 15 tydzień a u mnie ni widu ni słychu brzucha ;) Moja Mama w ciąży nie przybrała, tylko piłeczka z przodu. Coś mi się zdaje, że i ja tak mogę mieć...

Fajną sukienkę mierzyłam dziś w House, taka co brzuszek pomieści, ale to taki materiał dresowy, a sukienka z krótkim rękawem... na pewno nie na upalne lato, a chciałam też coś na teraz. No nic, w czwartek się na targ wybiorę to może coś kupię :) a w sumie sprzed ciąży mam parę bluzek takich luźnych więc może nie będę musiała dużo inwestować.

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia fajne te bluzeczki, będę musiała się przejechać bo widziałam, że dzinsy mają też w przecenie bynajmniej na stronie mieli. bluzeczki też by mi się już przydały :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zmieniając temat miałyście na genetycznym BPD mierzone, mojego maluszka (ostatnio wyczytałam dopiero) wynik jest o 5 dni dziecka większego, niby tam są klamerki i się mieści lekarz też mówił ok, ale ja się trochę wystraszyłam czy ok, wzrost miał na 12t6d a główkę na 13t3d

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    spoko nic się nie stało, ładne określenie :) 8 lipca wizyta może się wyciągnie :P i poznam w końcu płeć

to mamy w ten sam dzień wizytę a o której masz?:)i też mam nadzieję na płeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 15:19

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    dziewczyny zmieniając temat miałyście na genetycznym BPD mierzone, mojego maluszka (ostatnio wyczytałam dopiero) wynik jest o 5 dni dziecka większego, niby tam są klamerki i się mieści lekarz też mówił ok, ale ja się trochę wystraszyłam czy ok, wzrost miał na 12t6d a główkę na 13t3d

nie mam pojęcia jak to jest z tymi wymiarami mój miał wzrost na 12i 6 dzień a główkę na 12 i 5 także jeden dzień mniej też nie wiem czy się tym w ogóle przejmować

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pon mialam BIP 23 co oznaczalo, ze maly jest w 12+3 tyg. FL 12+6. A ja juz bylam wg belly w 13+1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 15:28

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    ja byłam wg OM w 12+0, wg USG wyszło 12+5 a główka była 13+2. Mieści się spokojnie w tych klamerkach, bo tam do 14+ileś jest więc chyba nie ma się co martwić.

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj chyba komuś pozazdrościłam biegunki.... ;(

zbieram się do rodziców :) zjem u nich obiad i jedziemy do lekarza :))

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    dziewczyny czy jesteście już wszystkie na l4...

Ja od prawie samego początku bo miałam dwa epizody z krwawieniem.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli ktoś chętny to zapraszam do grupy na Facebooku mamy Grudzień 2014
    https://www.facebook.com/groups/774015542617073/

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    to mamy w ten sam dzień wizytę a o której masz?:)i też mam nadzieję na płeć :)

jeszcze dokładnie się nie umówiłam, zadzwonie w przyszłym tyg, mój gin nie umawia aż z takim wyprzedzeniem praktycznie z dnia na dzien jest w stanie przyjąc. ja zwykle chodzę tak koło 17.
    U mnnie to juz w sumie będzie 19t więc mam nadzieję, że w końcu uda sie określić płeć :) chociaż ostatnio też miałam nadzieję, ale mnie zgasił i powiedział, że w okolicach 20-22 tyg będzie można ustalić płeć. dziwne

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula może on chce być bardziej pewny :)co do płci różnie mają ci lekarze :)koleżance powiedział w 14 tyg:) i się sprawdziło:)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka może i masz rację, ale powiem Ci, że specjalnie to się nie przyglądał co ma miedzy nogami ot tylko zmierzył i na moje pytanie o płeć od razy powiedział ze się jeszcze nie da określić. Moze jakby wykazał minimum chęci i przełączył na 3d to coś by tam było widać, ale po co. Dlatego zmolestuję go teraz :) w sumie to z jednej strony dobrze, że chce miec pewnośc. nie chcialabym po kilku tyg usłyszeć, że zamiast syna będzie corka albo odwrotnie. Poczekam byleby na 100% potwierdził płeć

Bajka lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja lekarka jest podobna w odpowiedziach :) więc się nie spodziewam, ze mi powie sama w 16 tyg :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ