X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Podczytuje was ale mało się udzielam ostatnio bo coś humoru nie mam :(
    Sama nie wiem dlaczego.
    W piątek wizyta i mam nadzieję ,że po niej humor i energia powrócą.

Co do konfliktu to my też z mężem mamy-Ja RH- a on RH + ,I Już dwa razy miałam badania na przeciwciała i było ok :)Gin.powiedział ,ze najlepiej powtarzać je co 2 miesiące ,żeby wazie czego szybko zareagować :)
    Na pocieszenie napiszę ,że moja siostra urodziła 2 donoszonych zdrowych dzieciaków i nawet nie wiedziała ,że mają konflikt , a mają ... :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny tydzień rozpoczęty :)

158fa5e43adfb8f8med.jpg

Niespodzianek:), Furia, kaarolaa, Marimiko, Bogusiar80, olcia23, Qrczak, eforts, Bursztynka lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    Kolejny tydzień rozpoczęty :)

158fa5e43adfb8f8med.jpg
    wow 17...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widzę, że niedługo będę miała brzuszek :D

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wiem duży :) ostatnio wszystko duże mi się zrobiło i brzuch i cyce i waga też dużo pokazuje :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    julianna wiem duży :) ostatnio wszystko duże mi się zrobiło i brzuch i cyce i waga też dużo pokazuje :)
    niee nie źle zinterpretowałaś mój opis, ja tylko tekst widzę, teraz domyśliłam się, że jest tam fotka, ale jestem w pracy i tu mam blokady więc obrazów nie widać w ogóle.. mi chodziło że wow jesteś już w 17 tyg a ja dopiero w 14, pewnie wsłuchujesz się w kopniaki, a ja tylko mogę pomarzyć

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Yyy mam chwilę wolnego zanim mąż załatwi sprawy służbowe.

Jakaś galeria handlowa w krakowie. Ktoś mi coś poleci?

Pewnie już za późno ale najlepsza jest galeria krakowska przy dworcu głównym, ale to zależy gdzie aktualnie się znajdujesz.

Bursztynka lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    niee nie źle zinterpretowałaś mój opis, ja tylko tekst widzę, teraz domyśliłam się, że jest tam fotka, ale jestem w pracy i tu mam blokady więc obrazów nie widać w ogóle.. mi chodziło że wow jesteś już w 17 tyg a ja dopiero w 14, pewnie wsłuchujesz się w kopniaki, a ja tylko mogę pomarzyć

aaa no tak jest fotka heheh ale i tak wydaje mi się, że mam spory już ten brzuszek. Niby 17t, a maluszek długością ciągle do tyłu o tydzień, tak więc jeszcze nie znam płci, ani kopniaczków nie czuję, a szkoda :) ale jeszcze trochę i już się pewnie zacznie :)

zobaczysz, że szybko zleci i doczekasz się pukania z wnętrza brzuszka :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    aaa no tak jest fotka heheh ale i tak wydaje mi się, że mam spory już ten brzuszek. Niby 17t, a maluszek długością ciągle do tyłu o tydzień, tak więc jeszcze nie znam płci, ani kopniaczków nie czuję, a szkoda :) ale jeszcze trochę i już się pewnie zacznie :)

zobaczysz, że szybko zleci i doczekasz się pukania z wnętrza brzuszka :)
    a Ty jesteś niskiego wzrostu?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna ja mam jedynie 160 cm

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    julianna ja mam jedynie 160 cm
    to może dlatego maluszek jest krótki..geny :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drogie mamuśki tak z ciekawości jest któraś z Zielonej Góry albo z lubuskiego??

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    to może dlatego maluszek jest krótki..geny :)

krótki hehe może i tak ważne żeby był zdrów i może lżej będzie przy porodzie z okruchem :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosna Wam te brzuszki a moj jest dalej taki malutki...dopiero w poniedzialek wstawie fotke i sprawdze wage...w sumie mamy czas na wypychanie, bo to tak zaczyna sie kolo 5 miesiaca, ale jak patrze na Wasze zdjecia to chce juz taki miec :)

• michaga82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paula piękny brzuszek. Ja niestety jestem gruba i wczęsniej wyglądałam jakbym była w ciąży więc zdjęciem się nie pochwalę.

Co do ruchów dziecka to zazdroszczę tym co juz czują ja niestety nie spodziewam się ruchów wcześniej niż po 20tygodniu. Nie dość że jestem gruba to jeszcze pierwsze dziecko a do tego łożysko mam na przedniej stronie macicy. No cóż musze się uzbroić w cierpliwość.

Ale za to na pociechę wciągnęłam dwa talerze barszczu z botwinka... pychota :)

Do tego wczoraj w tesco zaopatrzyłam się w tyle różnych produktów w razie zachcianek. Mam mrożoną pizze, zupkę chińska, pasztet, galaretki i budynie. No i oczywiście owoce i warzywa heheh.

kGAop1.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    krótki hehe może i tak ważne żeby był zdrów i może lżej będzie przy porodzie z okruchem :)
    bez urazy za określenie krótki :) najważniejsze że zdrowe!

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa doczekasz się kochana, ja też nie mogłam się doczekać kiedy w końcu będzie widoczny, a tu proszę nie wiedzieć kiedy a już jest sporawy :) ciężko jest go już ukryć, ale lubię go eksponować hihiih będę zakrywać w 9 m-cu hehehe. Chociaż u mnie w pracy jeszcze nikt nie zauważył, zresztą pracuję z samymi facetami może w 9 m-cu zauważą hehhe

kaarolaa, Bursztynka lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    bez urazy za określenie krótki :) najważniejsze że zdrowe!

spoko nic się nie stało, ładne określenie :) 8 lipca wizyta może się wyciągnie :P i poznam w końcu płeć

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie krotkie dziecko lepiej sie nosi haha bo pod koniec tak nie gniecie :D Moj mlody urodzil sie nie za wielki bo w 38tc 53cm 3220g ale juz 3 tygodnie pozniej mial 5kg a teraz za miesiac bedzie mial 2 latka a wyglada minimum na 3 wiec to ze w brzuchu dziecko jest mniejsze, to nie znaczy ze takie zostanie :)No i mniejsze rodzi sie ponoc latwiej :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    w sumie krotkie dziecko lepiej sie nosi haha bo pod koniec tak nie gniecie :D Moj mlody urodzil sie nie za wielki bo w 38tc 53cm 3220g ale juz 3 tygodnie pozniej mial 5kg a teraz za miesiac bedzie mial 2 latka a wyglada minimum na 3 wiec to ze w brzuchu dziecko jest mniejsze, to nie znaczy ze takie zostanie :)No i mniejsze rodzi sie ponoc latwiej :)

króciuteńki był, ale waga przyzwoita :) jest opcja,że poród będę miała łatwiejszy i tego będę się trzymać hehe
    poród oj kiedy to będzie taka odległa pora, a na bank zleci szybciutko :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ