X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi sie wydaje, ze za szybko, ale nigdy nie czulam takiego laskotania, bo jak sie flaki odzywaja to wiem kiedy i napewno tego nie pomyle z dzieckiem...czasami juz tak sie wsluchuje w ten brzuch i cisza, a wczoraj nagle laskotki...ale tak delikatne jakbys opuszkami palcow przejechala po wewnetrznej czesci dloni, ledwo ja dotykajac...

mi poki co najlepiej lezy i spi sie na bokach, plecow unikam ze wzgledu na uciskanie zyly. chociaz dziecko jest jeszcze malutkie, ale juz od 12 tc zaleca sie lezenie tylko na bokach i to najlepiej na lewym...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa co do spania to ja normalnie śpię raczej zwinięta w kłębek na boku a i w pierwszej ciąży i teraz budzę się leżąc na plecach z rękami do góry i nawet nie wiem kiedy się tak obracam..

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    taaa co do spania to ja normalnie śpię raczej zwinięta w kłębek na boku a i w pierwszej ciąży i teraz budzę się leżąc na plecach z rękami do góry i nawet nie wiem kiedy się tak obracam..
    to mi tez sie tak zdarza obudzic i mam wtedy ścierpniete całe rece...

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek - ja zawsze zasypiam pół na brzuchu/pół na boku...a budzę się w takich pozycjach, że masakra :D A najlepiej jak mąż ma nocną służbę...to już w ogóle wędruję po całym łóżku :D

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa mama upiekła mi wielgaśna michę bułeczek z jagodami jeszcze ciepłe, wpadajcie do mnie :D

kaarolaa, Bogusiar80, Doris-83, Qrczak lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę prasować zanim mi się odechce:p

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    aaaaaa mama upiekła mi wielgaśna michę bułeczek z jagodami jeszcze ciepłe, wpadajcie do mnie :D
    Bajka to ja juz lece :)

Bajka lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Bajka to ja juz lece :)

ale byłoby fajnie :D

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .joanna wrote:
    hmm...ten co ja wybrałam ma 4 koła...dwa przednie mniejsze od tylnych, ale i tak duże. Z tego co wiem to roan marita też mają duże koła.
    fajne mają kółka, czegoś takiego szukam,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo buleczki z jagodami ! Mam borowki wiec... jutro rano zrobie albo buleczki albo rogaliki :D :D Dzieki za pomysl :D

Mi tez czasem rece dretwieja podczas spania, w poprzedniej ciazy juz po 20 tc to bylo prawie codziennie. I juz teraz w nocy ze 100 razy musze zmieniac pozycje, wyspac sie nie da przez to :P Moj maz tez ostatnio glowe polozyl na brzuchu ale tak lekko i poczul :D Silne te nasze skarbki )

Bajka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rodzice kupili tą poduchę do spania... ciekawe czy zda egzamin :)

co do bułeczek z jagodami...mmmmmmmmmm! uwielbiam <3 czekam aż u mnie jagody stanieją, bo jak na razie straaaasznie drogie są ;/ Ja za to będę jutro robić tartę z tego przepisu, bo w czwartek koleżanka do mnie przychodzi :)

http://coolandminty.blogspot.com/2013/10/tarta-z-bananami-i-kremem-budyniowym.html

Bajka lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    ale byłoby fajnie :D
    fajnie tylko kurcze troche za daleko mieszkasz...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pojadę po męża do pracy i podjedziemy do Hurtowni Warzyw i Owoców (która się mieści niedaleko jego pracy) i planujemy zakup dużych ilości truskawek do kompotu (moja mama obiecała zrobić:P) i czereśni :D W zeszłym roku kupiliśmy 5 kg czereśni za 30 zł :D już nie mogę się doczekać :D

a zaraz idę przygotowywać zupkę pomidorową na obiad ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Ja dziś pojadę po męża do pracy i podjedziemy do Hurtowni Warzyw i Owoców (która się mieści niedaleko jego pracy) i planujemy zakup dużych ilości truskawek do kompotu (moja mama obiecała zrobić:P) i czereśni :D W zeszłym roku kupiliśmy 5 kg czereśni za 30 zł :D już nie mogę się doczekać :D

a zaraz idę przygotowywać zupkę pomidorową na obiad ;)
    oo ja wczoraj pomidorową wcinałam, dziś fasolową, a w tygodniu planuję zrobić bigos

Marimiko lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wózek można bez problemu kupować używany to fotelików się nie powinno bo każdy fotelik nawet najlepszy przy nawet niewielkiej stłuczce traci funkcje ochronne a nikt wam szczerze nie powie czy fotelik brał udział w wypadku czy jednak nie.... także czasu jeszcze jest pełno odkładajcie pieniążki na nowe foteliki...
    -
    moja córa też przeniosła się do fotelika 9-18 jakoś koło 8-9 miesiąca życia ale ona szybko mi rośnie ogólnie dziewczyny jakoś koło roku nawet ponad używają tego 0-9kg

Furia, Bajka lubią tę wiadomość

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po ile u was sa jagody bo to co u mnie to za glowe sie zlapalam a zeby zrobic jakies konkretne buleczki czy nawet pierogi to trzeba troche tych jagodek miec.

co do wozkow my kupujemy uzywany a jaki to sie okaze :p w. 1 ciazy kupowalam wszystko nowe i teraz tego bledu nie popelnie bo uzywane rzeczy mozna kupic o polowe taniej a czasem trafia sie wogole nie zniszczone. kaska zaoszczedzona na cos innego.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy mam chwilę wolnego zanim mąż załatwi sprawy służbowe.

Jakaś galeria handlowa w krakowie. Ktoś mi coś poleci?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze też kupie truskawki:-) I dżem zrobię:-)
    Zaraz idę szukać zaginionego rachunku za wodę....eh bałgan w papierach mam i to masakryczny.
    Kiedyś się za to wezmę ale nie dzisiaj:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy jesteście już wszystkie na l4...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz wciagnełam pomidorowke, mama zrobila, a pozniej mam zamiar zrobic kalafior z bulka tarta :)

po 16 odbieram wyniki...

a jagody moja tesciowa sprzedaje 1 litr za 11 zl...ona to normalnie jak kombajn jest...6 litrow w 6 godzin zbiera...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 13:27

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ