X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi sie wydaje, ze za szybko, ale nigdy nie czulam takiego laskotania, bo jak sie flaki odzywaja to wiem kiedy i napewno tego nie pomyle z dzieckiem...czasami juz tak sie wsluchuje w ten brzuch i cisza, a wczoraj nagle laskotki...ale tak delikatne jakbys opuszkami palcow przejechala po wewnetrznej czesci dloni, ledwo ja dotykajac...

mi poki co najlepiej lezy i spi sie na bokach, plecow unikam ze wzgledu na uciskanie zyly. chociaz dziecko jest jeszcze malutkie, ale juz od 12 tc zaleca sie lezenie tylko na bokach i to najlepiej na lewym...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaa co do spania to ja normalnie śpię raczej zwinięta w kłębek na boku a i w pierwszej ciąży i teraz budzę się leżąc na plecach z rękami do góry i nawet nie wiem kiedy się tak obracam..

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    taaa co do spania to ja normalnie śpię raczej zwinięta w kłębek na boku a i w pierwszej ciąży i teraz budzę się leżąc na plecach z rękami do góry i nawet nie wiem kiedy się tak obracam..
    to mi tez sie tak zdarza obudzic i mam wtedy ścierpniete całe rece...

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek - ja zawsze zasypiam pół na brzuchu/pół na boku...a budzę się w takich pozycjach, że masakra :D A najlepiej jak mąż ma nocną służbę...to już w ogóle wędruję po całym łóżku :D

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa mama upiekła mi wielgaśna michę bułeczek z jagodami jeszcze ciepłe, wpadajcie do mnie :D

kaarolaa, Bogusiar80, Doris-83, Qrczak lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę prasować zanim mi się odechce:p

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    aaaaaa mama upiekła mi wielgaśna michę bułeczek z jagodami jeszcze ciepłe, wpadajcie do mnie :D
    Bajka to ja juz lece :)

Bajka lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Bajka to ja juz lece :)

ale byłoby fajnie :D

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .joanna wrote:
    hmm...ten co ja wybrałam ma 4 koła...dwa przednie mniejsze od tylnych, ale i tak duże. Z tego co wiem to roan marita też mają duże koła.
    fajne mają kółka, czegoś takiego szukam,

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo buleczki z jagodami ! Mam borowki wiec... jutro rano zrobie albo buleczki albo rogaliki :D :D Dzieki za pomysl :D

Mi tez czasem rece dretwieja podczas spania, w poprzedniej ciazy juz po 20 tc to bylo prawie codziennie. I juz teraz w nocy ze 100 razy musze zmieniac pozycje, wyspac sie nie da przez to :P Moj maz tez ostatnio glowe polozyl na brzuchu ale tak lekko i poczul :D Silne te nasze skarbki )

Bajka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rodzice kupili tą poduchę do spania... ciekawe czy zda egzamin :)

co do bułeczek z jagodami...mmmmmmmmmm! uwielbiam <3 czekam aż u mnie jagody stanieją, bo jak na razie straaaasznie drogie są ;/ Ja za to będę jutro robić tartę z tego przepisu, bo w czwartek koleżanka do mnie przychodzi :)

http://coolandminty.blogspot.com/2013/10/tarta-z-bananami-i-kremem-budyniowym.html

Bajka lubi tę wiadomość

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    ale byłoby fajnie :D
    fajnie tylko kurcze troche za daleko mieszkasz...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pojadę po męża do pracy i podjedziemy do Hurtowni Warzyw i Owoców (która się mieści niedaleko jego pracy) i planujemy zakup dużych ilości truskawek do kompotu (moja mama obiecała zrobić:P) i czereśni :D W zeszłym roku kupiliśmy 5 kg czereśni za 30 zł :D już nie mogę się doczekać :D

a zaraz idę przygotowywać zupkę pomidorową na obiad ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Ja dziś pojadę po męża do pracy i podjedziemy do Hurtowni Warzyw i Owoców (która się mieści niedaleko jego pracy) i planujemy zakup dużych ilości truskawek do kompotu (moja mama obiecała zrobić:P) i czereśni :D W zeszłym roku kupiliśmy 5 kg czereśni za 30 zł :D już nie mogę się doczekać :D

a zaraz idę przygotowywać zupkę pomidorową na obiad ;)
    oo ja wczoraj pomidorową wcinałam, dziś fasolową, a w tygodniu planuję zrobić bigos

Marimiko lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wózek można bez problemu kupować używany to fotelików się nie powinno bo każdy fotelik nawet najlepszy przy nawet niewielkiej stłuczce traci funkcje ochronne a nikt wam szczerze nie powie czy fotelik brał udział w wypadku czy jednak nie.... także czasu jeszcze jest pełno odkładajcie pieniążki na nowe foteliki...
    -
    moja córa też przeniosła się do fotelika 9-18 jakoś koło 8-9 miesiąca życia ale ona szybko mi rośnie ogólnie dziewczyny jakoś koło roku nawet ponad używają tego 0-9kg

Furia, Bajka lubią tę wiadomość

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po ile u was sa jagody bo to co u mnie to za glowe sie zlapalam a zeby zrobic jakies konkretne buleczki czy nawet pierogi to trzeba troche tych jagodek miec.

co do wozkow my kupujemy uzywany a jaki to sie okaze :p w. 1 ciazy kupowalam wszystko nowe i teraz tego bledu nie popelnie bo uzywane rzeczy mozna kupic o polowe taniej a czasem trafia sie wogole nie zniszczone. kaska zaoszczedzona na cos innego.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy mam chwilę wolnego zanim mąż załatwi sprawy służbowe.

Jakaś galeria handlowa w krakowie. Ktoś mi coś poleci?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze też kupie truskawki:-) I dżem zrobię:-)
    Zaraz idę szukać zaginionego rachunku za wodę....eh bałgan w papierach mam i to masakryczny.
    Kiedyś się za to wezmę ale nie dzisiaj:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy jesteście już wszystkie na l4...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz wciagnełam pomidorowke, mama zrobila, a pozniej mam zamiar zrobic kalafior z bulka tarta :)

po 16 odbieram wyniki...

a jagody moja tesciowa sprzedaje 1 litr za 11 zl...ona to normalnie jak kombajn jest...6 litrow w 6 godzin zbiera...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 13:27

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ